» »

PS5

PS5

Temo vidijo: vsi
««
134 / 137
»»

oo7 ::

Koliko je bil pa Ps4 pro dražji od Ps4 ob izidu ? Za 100 eur ? Mogoče bo enako.

Gregor P ::

Men se tudi zdi 700 evrov vsaj na začetku čisto možna številka glede na to, kako priljubljena konzola je to, pa tudi kakšen HW je zapakiran v to škatlo. Sam je sicer ne bi kupil za ta denar.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Magic1 ::

Glede na to da obično verzijo dvignili na 550, se lahko pričakuje 650-700.
Magic

Presky ::

PlayStation 5 Pro Reveal To Be Hosted By Mark Cerny on September 10th
BIOHAZARD 4

Jutri ob 17:00 uri če se ne motim.

PS5 Pro Took Just 19 Months from Prototype to Release Without Missing Deadlines, Says Insider

https://wccftech.com/ps5-pro-took-just-...

DejchSLO ::

PS5 Pro
Cena v EU 799€
Brez br playerja za fizične igre
brez stojala

Ogromno, jaz bom verjetno kupil, če bo verzija z br playerjem za fizične igre drgač pa ne. Je pa previsoka cena, sploh je pa v USA cena 699$ v EU pa 799€ pizda včasih je bla ista cena sam valuta drgačna

Legon ::

Vcasih je bilo mejalno razmerje drugacno. Ker ps5 v zda za $699 je pri nas realno 775 eur, kar ni tako drasticna razlika do 799.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

puginho ::

1 eur = 1,1 usd, včasih je bila cena 1 na 1 z usa, zdaj pa ne. V eu smo precej na slabšem. Pa raje bi dali 1 tb ssd in blue ray.

Cena je bila 1:1, ko je bilo menjalno razmerje okol 1,4. Kar pa ze leta ni. Tako da kot receno danes je prodajna cena 600 usd v ZDA, tam tam kot 775 eur pri nas.

Zgodovina sprememb…

yayo ::

DejchSLO je izjavil:

PS5 Pro
Cena v EU 799€
brez stojala

Ogromno, jaz bom verjetno kupil, če bo verzija z br playerjem za fizične igre drgač pa ne. Je pa previsoka cena, sploh je pa v USA cena 699$ v EU pa 799€ pizda včasih je bla ista cena sam valuta drgačna

zna biti, da bo Bluray enota ista kot za PS5 Slim, torej v Evropi +130 evrov.

kar pomeni, da če prodam moj PS5 prve generacije dobim ravno za bluraj + stojalo. ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

A ni preprosto, se ne bo dobro prodajalo. Xbox že umira in Sony ne sme dat normalne cene, da ne ubije konkurenco. Za dvojno ceno pač ne bom nadgradil. Bo spet PC postal aktualen, ali pa novi switch. PS plus pa si tudi lahko nekam vtaknejo.
Magic

kamiKaZaA ::

Zdaj, če se ne motim so vse oglaševane cene v ZDA brez davka? In zvezne države imajo različne davke in bi naj to bi razlog, da se oglašuje cene brez davkov, da ni odstopanj med zveznimi državami?

Nisem prepričan, ampak nekak po spominu imam to. Torej 699 usd = 635€ + 20% davek (računam po davku EU in ne SLO) = 762€. Zdaj, če bo cena 799€ ni tako pretirano, če je v ZDA 762€ (seveda v primeru, da je cena 699 usd res brez davka).

Če bi bilo z blu rayem bi bilo ok, tako pa smo proti jurju.

kamiKaZaA je izjavil:

Zdaj, če se ne motim so vse oglaševane cene v ZDA brez davka? In zvezne države imajo različne davke in bi naj to bi razlog, da se oglašuje cene brez davkov, da ni odstopanj med zveznimi državami?

Nisem prepričan, ampak nekak po spominu imam to. Torej 699 usd = 635€ + 20% davek (računam po davku EU in ne SLO) = 762€. Zdaj, če bo cena 799€ ni tako pretirano, če je v ZDA 762€ (seveda v primeru, da je cena 699 usd res brez davka).

699 je absolutno brez davka. Pa ni point v razlicnih stopnjah davkih ampak v mentaliteti da se vedno navaja cena ki jo zaracuna trgovec. Davki so posebej, ker so stvar drzave in niso odlocitev trgovca zato jih trgovec tudi ne navaja.

puginho ::

yayo je izjavil:

DejchSLO je izjavil:

PS5 Pro
Cena v EU 799€
brez stojala

zna biti, da bo Bluray enota ista kot za PS5 Slim, torej v Evropi +130 evrov.

kar pomeni, da če prodam moj PS5 prve generacije dobim ravno za bluraj + stojalo. ;((

Vse bo isto, še plate od slima lahko menjaš z projem

Ganon ::

DejchSLO je izjavil:

PS5 Pro
Cena v EU 799€
brez stojala

Leta 2024 bi pa že lahko bilo jasno, da so njihove cene vedno brez davka. Davek se obračuna na blagajni. Na srečo pri nas ni tako.

Cena je brutalna. In to je konzola, ki podpira zgolj digitalne igre. Nateg stoletja.

Tole je zelo drago.

PS5 Pro Technical Presentation hosted by Mark Cerny

Kar veliko dislikov.

jijetelu ::

Mislim, tale cena je cist nesmisel, očitno Sony zgublja totalen razum, upam da se bodo gamerji spametoval in ignoriral. Očitno tudi Sony na tak način proba reševati zablode glede live sefvis iger in ostalih zblojenih nalozb.

DejchSLO ::

Ja jz osebno, ko izide GTA6 sm reku, da bi končno vzel PS5, ker pač bi takrat izšel tudi pro sem želel to kupit, sam tole je pa orto zasoljeno pa še brez bluraya. Nakonc se bo splačal bol uzet nek rabljen PS5 za okrog 350€, sam znajo držat cene k bo pro tok zasoljen. Mogoče bodo znižal kej ceno, če se prvih 6 mescev nau dobro prodajal. :P

je tako od kadar jim američani vodijo biznis. Sami japonci bi se verjetno srmaovali takih potez. In to je prvič v zgodovini Plejstejšna, da se grejo take finte. Drugače boste videli, da bo odziv tudi v medijih (tistih katere Sony ne plača) negativen. Kotaku ima že negativen komentar.

Gregor459 ::

DejchSLO je izjavil:

Ja jz osebno, ko izide GTA6 sm reku, da bi končno vzel PS5, ker pač bi takrat izšel tudi pro sem želel to kupit, sam tole je pa orto zasoljeno pa še brez bluraya. Nakonc se bo splačal bol uzet nek rabljen PS5 za okrog 350€, sam znajo držat cene k bo pro tok zasoljen. Mogoče bodo znižal kej ceno, če se prvih 6 mescev nau dobro prodajal. :P

Gta6 bo čisto dobro delal na navadnem ps5.

chucki ::

Bo sigurno patch da ne bo delal, da bodo pro prodali
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Ali pa, ko ti v trgovini ne povedo, da imaš recimo pri PS4 možnost vzeti cenejšo igro, ki bo avtomatsko dobila ustrezen patch, če jo boš igrač na PS5 in ti rajši prodajo dražjo PS5 "enako" igro.>:D

yayo je izjavil:

je tako od kadar jim američani vodijo biznis. Sami japonci bi se verjetno srmaovali takih potez. In to je prvič v zgodovini Plejstejšna, da se grejo take finte.

Nič od tega ne drži. Dve generaciji nazaj so ljudje ostali odprtih ust, ko so na konferenci objavili ceno 600 dolarjev. Zdaj pa pa upoštevaj še inflacijo in te bo kap. Za Sony to ni čisto nič novega.

Smo že na pol v recesiji. Vidimo kaj se zgodi, ko konkretno naviješ cene. Samo danes je moto vseh moneygerjev, da gre vse neomejeno gor. Samo izgleda, da Sonya to ne gane. Konkurence praktično nimajo več, pro bo za petičneže, za rajo bodo pa obični ps5 prodajal. 500EUR redna za slim, v akcijah 400EUR. 120EUR za zunanjo enoto. Verjetno bodo tako preprečili naval scalperjev in imeli velikokrat razne "akcije". Če bodo imeli kdaj pro s disc enoto za 750EUR, bom verjetno zamenjal. Drugače bom pa raje novi switch vzel (če se ne bo tudi njim odpeljalo).
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Nintendo tudi zna nabiti ceno na plastiko, ker oni pač prodajajo igralnost, četudi je naprava povsem tehnično oskubljena. A vseeno dvomim, da bodo sedaj novi Switch tako močno tehnično-strojno ojačali, da bo na nivoju novih PS-ov. In kot že napisano glede na to, kakšna strojna oprema je v teh PS-ih, je cena v bistvu ok - čeprav seveda bi sam za neko konzolo pričakovano plačal manj (ker tudi še nisem naredil miselnega prehoda na vrednost nove strojne opreme).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Jaz ne razumem te logike služenja na prodanih konzolah. Danes smo v časih mesečnih naročnin in digitalne prodaje. To prinaša mnogo več denarja, od samega HW. Zakaj si na tak način omejujejo trg?!?
Kot sem rekel, jaz bi naredil upgrade in verjetno vzel še dodatno leto ps plus extra. S ceno 800€ za pro slim pa ne bom nič zapravil, ne za proja in ne suba.
Magic

Gregor459 ::

Magic1 je izjavil:

Jaz ne razumem te logike služenja na prodanih konzolah. Danes smo v časih mesečnih naročnin in digitalne prodaje. To prinaša mnogo več denarja, od samega HW. Zakaj si na tak način omejujejo trg?!?
Kot sem rekel, jaz bi naredil upgrade in verjetno vzel še dodatno leto ps plus extra. S ceno 800€ za pro slim pa ne bom nič zapravil, ne za proja in ne suba.

Pohlepni so. Saj bodo kmalu spustili ceno.

2dark ::

Ganon je izjavil:

yayo je izjavil:

je tako od kadar jim američani vodijo biznis. Sami japonci bi se verjetno srmaovali takih potez. In to je prvič v zgodovini Plejstejšna, da se grejo take finte.

Nič od tega ne drži. Dve generaciji nazaj so ljudje ostali odprtih ust, ko so na konferenci objavili ceno 600 dolarjev. Zdaj pa pa upoštevaj še inflacijo in te bo kap. Za Sony to ni čisto nič novega.

SO imel tudi igre. DOns nimajo iger .. PS5 nima niti ene res vrhubske igre. JE nima.

Bo pa zato imel Xbox Gears of War E-Day.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Kar seveda ni res. Na ps5 imas ravno tako vrhunske igre, je pa res da ni veliko iger, ki bi bile 100% eksluzive samo za ps5, ampak tega nimas dandanes nikjer.

Tudi Gears of War E-Day seveda ne bo eksluzivno na voljo na Xbox. Ravno tako bomo sele videli kako dobra bo igra.

Legon je izjavil:

Kar seveda ni res. Na ps5 imas ravno tako vrhunske igre, je pa res da ni veliko iger, ki bi bile 100% eksluzive samo za ps5, ampak tega nimas dandanes nikjer.

Tudi Gears of War E-Day seveda ne bo eksluzivno na voljo na Xbox. Ravno tako bomo sele videli kako dobra bo igra.

Igra bo dobra že zato, ker bo znova v glavni vlogi Marcus in ne njegov brezvezni sin in ostali generični liki iz petke.

Ps5 nima nite ene igre, da bi upravičil nakup konzole.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Pojdi fanboy izpade prodajat kam drugam,ker kaj tako butastega ze dolgo ne... na ps5 po tvoje ni niti ene omembe vredne igre(bulllshit), medtem ko na Xbox je povsem druga zgodba zato ker imas kritalno kroglo in ves da bo imel dobro igro, se preden je izsla (se vecji bullshit).

Will PS5 Pro Run GTA 6 at 4K60? Probably Not, Say the Experts

https://www.ign.com/articles/will-ps5-p...

Legon je izjavil:

Pojdi fanboy izpade prodajat kam drugam,ker kaj tako butastega ze dolgo ne... na ps5 po tvoje ni niti ene omembe vredne igre(bulllshit), medtem ko na Xbox je povsem druga zgodba zato ker imas kritalno kroglo in ves da bo imel dobro igro, se preden je izsla (se vecji bullshit).

Vsi 4-je deli z Marcusom Phenixom v glavni vlogi so bili vrhunski. Tako, da bot udi E-day zelo dober. Ampak ti to pač ne razumeš. Nikoli ne boš.

Nobene omemben vredne igre, da bi se odločil za nakup konzole.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Nic drugace kot za x box in tudi novi gear of wars, ali pa tvoji fanboy izpadi tega ne bodo soremenili, tako da lahko nehas blodit. Ta generacija konzol prakticno ne ppzna pravih ekskluziv, ker se preprosto ne splaca. IMO smo uporabniki s tem na boljsem, ker nisi omejen na eno napravo.

Legon je izjavil:

Nic drugace kot za x box in tudi novi gear of wars, ali pa tvoji fanboy izpadi tega ne bodo soremenili, tako da lahko nehas blodit. Ta generacija konzol prakticno ne ppzna pravih ekskluziv, ker se preprosto ne splaca. IMO smo uporabniki s tem na boljsem, ker nisi omejen na eno napravo.

Konzola rabi eksluzive. Brez tega je neuporabna.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Ti si res ruknjen v glavo. Mogoče moraš kaj naredit, saj je neuporabna. Ekskluzive so najbolj glupa star. Kaj misliš, da bom kupil tri konzole in še PC, da bom igral eksluzive? To morš bit res talent.
Magic

Na sreco je tega vedno manj. X box v celotni zgodovini prakticni nima niti ene omembe vredne ekskluzive, pri playstatiounu pa je tudi od 4 naprej situacija precej boljsa. Ima pa playstation se vedno kar lepo stevilo iger ki jih drugje kot na playstationu ne mores igrat. Kar je tudi eden knjicnih razlogov zakaj je prodaja playstationa vedno pred xboxom.

2dark je izjavil:

Legon je izjavil:

Konzola rabi eksluzive. Brez tega je neuporabna.

Nov bullshit. Ce bi bila ta neumnost resnicna, potem je x box najbolj neuporabna konzola v zgodovini.

Zgodovina sprememb…

Najbrž v tem potem prednjači Nintendo.

Nintendo ima ogromno ekskluziv. Ravno zato niso še videli evra od mene. Če ne bo nova verzija vsaj primbližno zmogljiva in za normalno ceno, jih tudi v prihodnje ne bodo. Jaki poslovni model... Oni si niti ne morejo privoščit, da ne izdajo dovolj dost dobrih iger. Bi zaružili na polno.
Magic

Magic1 je izjavil:

Ravno zato niso še videli evra od mene.

Po moje se zelo obremenjujejo. Na drugi strani je 150 milijonov lastnikov konzole, ki zelo dobro vedo, zakaj jo imajo v lasti. Zaradi vrhunskih iger, ki jih ni sposoben ponuditi nihče drug.

Sej sem rekel, če bodo hoteli fajn zaslužit na konzoli, ne bodo dobili od mene ne za konzolo in ne za igre. Sonyu sem pustil kar nekaj denarja zaradi PS5. Pa lahko rečem, da je bilo vredno. Zdaj me bodo zaradi cene pro-ja verjetno izgubili in bom prešaltal na novi switch, če le ne bo šel tudi Nintendo po podobni poti.
Jaz glasujem s denarnico.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Legon je izjavil:

X box v celotni zgodovini prakticni nima niti ene omembe vredne ekskluzive.

Teb se prav vidi, da nimaš pojma.

Xbox ima zgodovinsko gledano dve legendarni ekskluzivi - halo serijo in gears of war serijo.

Se ti vidi, da nimas pojma, ko gres taksno neumnost izjavljat.

Po moje se zelo obremenjujejo. Na drugi strani je 150 milijonov lastnikov konzole
. Zaradi vrhunskih iger, ki jih ni sposoben ponuditi nihče drug.

Katere so to vrhunske igre?

Sony ni prodal 150 milijonov ps5 koznol.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

Ps5 je z okoli 60 milijoni modelov , najslabse prodajana sonijeva konzola.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Govora je bilo o Nintendu.

Ganon je izjavil:

Govora je bilo o Nintendu.

Nintendu tezko reces resna konzola zaradi njihove politike do nasilja.

Oni so bolj orientirani na mlajso polulacijo.

Da bos pa pri 35ih recimo hvalil supermarija je pa zelo mimo.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

Popolnoma zgrešeno razmišljanje.
««
134 / 137
»»