Forum » Konzole » PS5
PS5
Temo vidijo: vsi

boko ::
Uf maj je pa dolga za cakat.
Mi je zal da nisem prej prednaročil ko je pisalo še april.
Verjetno bo naslednja pošiljka na Igabibi začetek aprila, za mesec maj pa verjetno zacetek maja
Mi je zal da nisem prej prednaročil ko je pisalo še april.
Verjetno bo naslednja pošiljka na Igabibi začetek aprila, za mesec maj pa verjetno zacetek maja

Oktan ::
Mogoče. Bom jutri res spet poklical. Ja takrat je bila cena še 399€ in 499€.
Pa še 50€ si moral prej vršt da si bil na seznamu ane? vem da je ACS takrat tako imel,ker sem jim še mail poslal..
kdaj pa klasicne verzije pridejo kej
Ja res je, pa še 39€ za 36 mesecev garancije. Lahko pa kadarkoli zahtevam vračilo denarja...

Miham0 ::
Kot berem, se bodo v letošnjem letu, predvsem pa v drugi polovici leta 2021 zelo verjetno občutno podražili telefoni, saj se bo kljub začetnemu optimizmu pomankanje mikročipov nadaljevalo in zavleklo v leto 2022. Mislim, da lahko opravičeno pričakujemo tudi probleme pri dobavah PS5 še celo letošnje leto.

Skyman ::
Pa še 50€ si moral prej vršt da si bil na seznamu ane? vem da je ACS takrat tako imel,ker sem jim še mail poslal..
Ja res je, pa še 39€ za 36 mesecev garancije. Lahko pa kadarkoli zahtevam vračilo denarja...
Sej to za podaljšanje garancije je men osebno top teh 36€ ni mi velik strošek kot doplacilo.12 mesecev mi je malo premalo zato tudi gledam konzolko-goblin-BB(kasko)in doplacas teh 20-30€ mas lepo 3 leta mira.Je pa itak spet povsod "hakelj" BB ti kolikor sem seznanjen po 2 letih govorim na pamet vrne 70% od teh 500€ po 3 letih 60% itd..Še vedno je to ene vrste marketing itd

Sej to za podaljšanje garancije je men osebno top teh 36€ ni mi velik strošek kot doplacilo.12 mesecev mi je malo premalo zato tudi gledam konzolko-goblin-BB(kasko)in doplacas teh 20-30€ mas lepo 3 leta mira.Je pa itak spet povsod "hakelj" BB ti kolikor sem seznanjen po 2 letih govorim na pamet vrne 70% od teh 500€ po 3 letih 60% itd..Še vedno je to ene vrste marketing itd
Na koncu je v igri zakon velikih števil, dejanski termin in zakonitost zavarovalnic, ki jih drži v plusu neglede na zavarovanje, ki vam ga prodajo.

Tocno tako,kot avto zavarovanje kasko in ostale stvari je vedno v interesu zavarovalnice dobicek,če tega ni preprosto ni zanimivo za samo zavarovalnico.Koristil pa nisem nikoli nobene te zadeve,tako da tezko govorim kako in kaj je glede tega,je bilo pa glede samega BB kaska ze tle na tem forumu omenjeno(zadni primer mislim da ne nekdo dobil TV ter 60% vrnene vsote)zadeva tukaj je pa podobna

Če bi se kaj splačalo zavarovati je to kontroler, pri Ifixit so naredili test in ugotovili, da naj bi bila življenska doba gobic samo 424 ur. Po tem času, naj bi prihajalo pogosto do tako imenovanega drifta, ker naj bi vzmet, ki povrne gobico v prvotni položaj začela popuščati. Nič kaj bolje se ne piše niti novim Xbox kontrolerjem, tudi te imajo vgrajeno elektroniki istega proizvajalca. Sony se težav zaveda, saj naj bi se ogromno ljudi pritoževala osebno skozi Customer complaints funkcijo. Napako naj bi indetificerali tudi ob lastnem testiranju malo pred izidom konzole.

Ja jz vem da je imel brat tezave ze pri ps4 govorim na "oko" po malo vec kot 1 letu,in ker je imel podalsano garancijo so mu naredil popravilo zastonj.Pa mislim da je samo delo cca 20-30€.Prav tako kolega je šel v BB menjat in mu je samo reku na polici imas nove vzemi.Pa ps4 kontroler je imel cca 1000h delovne dobe,kaj šele ps5 ko ima 2x manj.

Trupl0 ::
Če bi se kaj splačalo zavarovati je to kontroler, pri Ifixit so naredili test in ugotovili, da naj bi bila življenska doba gobic samo 424 ur. Po tem času, naj bi prihajalo pogosto do tako imenovanega drifta, ker naj bi vzmet, ki povrne gobico v prvotni položaj začela popuščati. Nič kaj bolje se ne piše niti novim Xbox kontrolerjem, tudi te imajo vgrajeno elektroniki istega proizvajalca. Sony se težav zaveda, saj naj bi se ogromno ljudi pritoževala osebno skozi Customer complaints funkcijo. Napako naj bi indetificerali tudi ob lastnem testiranju malo pred izidom konzole.
sem videl to ja.
Je pa res, da imam še prve kontrolerje in cca 10 kontrolerjev, ki so nabrali lepo število ur igranja, pa noben nima nobenih težav.
Edino pri čistem prvem kontrolerju je po 7 letih baterija švoh
If you are going through Hell, keep going !

oo7 ::
PS5 will be able to record live TV with a special new app and tuner
https://www.gamesradar.com/uk/ps5-will-...
https://www.gamesradar.com/uk/ps5-will-...

neocodexx ::
lmao zadel sem žreb pri bigbangu, še sam ne morem verjet. 100x hvala tistemu ki je objavil link.

Runnagain ::
lmao zadel sem žreb pri bigbangu, še sam ne morem verjet. 100x hvala tistemu ki je objavil link.
Srečko. Sam se od začetka v bobnu, pa še nisem imel sreče.
Drugače sem pa dobil mail, da je bila dobava tudi na Mimovrste, pa sem zamudil.
No ja, počasi bodo pa le na voljo v večih količinah :).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Runnagain ()

sem pa mimogrede še povprašal kaj je točno fora pri igabibi da imajo tako dolgo naročila odprta. in je tako kot sem predvideval: večina folka noče ali pa ne upa prednaročit-predplačat za tako dolgo v naprej, in zato majo naročila odprta dokler ne zberejo max število nakazil, in potem pošiljajo po vrsti kdor je prej plačal prej dobi. Za tiste ki smo nakazili v temu tednu so rekli da skoraj zagotovo dobimo v maju.
tak da tisti ki ste resni, tole vam je najbolša možnost ker jaz ne vem kaj folk komplicira da noče predplačat, a mislijo da jim bojo res garantirali konzolo po odkupnini? heh
za PS5 digital pa trenutno (naslednjih par mesecev) ne duha ne sluha o novi pošiljki za slo, vsaj pri igabibi
aja pa še ta info, bigbang jih je v tej rundi dobil 30. sem povprašal vse možno, tudi koliko jih je v bobnu, dobil odgovor "na tisoče" ne vem pa če je to bilo mišljeno na deset tisoče ali samo par tisoč, je pa baje velika številka.
tak da tisti ki ste resni, tole vam je najbolša možnost ker jaz ne vem kaj folk komplicira da noče predplačat, a mislijo da jim bojo res garantirali konzolo po odkupnini? heh
za PS5 digital pa trenutno (naslednjih par mesecev) ne duha ne sluha o novi pošiljki za slo, vsaj pri igabibi
aja pa še ta info, bigbang jih je v tej rundi dobil 30. sem povprašal vse možno, tudi koliko jih je v bobnu, dobil odgovor "na tisoče" ne vem pa če je to bilo mišljeno na deset tisoče ali samo par tisoč, je pa baje velika številka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()

skyform ::
Srečko. Sam se od začetka v bobnu, pa še nisem imel sreče.
Drugače sem pa dobil mail, da je bila dobava tudi na Mimovrste, pa sem zamudil.
No ja, počasi bodo pa le na voljo v večih količinah :).
Jaz tudi dobil mail od mimovrste in žal tudi zamudil.
Haha

Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()

yayo ::
jaz sem link na Gangbang nalimal in mi kar ni prav
Kako se upajo mene ne izžrebati? Sice sem konzolo dobil na Amazonu, in komot bi jih lahko danes še par ampak kaj z njimi. Jih prodajat na kakem parkirišču kar iz avtomobilskega prtljažnika kot Del Boy Trotter iz Samo bedaki in konji?

Jaz ta gangbang pogledam ponavadi 1h kasneje,pa še to samo zadnih par min ko je seznam izrebancev.Tega tipa ne morem prebavljat je prevec antipaticen.Izreban itak ne bom ker nimam srece v teh nagradnih igrat,prijavljen sem da imam šanso vecjo kot če me ni notri.

Ja glede amazona pa je bila danes (oz. včeraj) zjutraj takšna izkušnja:
Sem kliknil par sekund po tem ko je bilo obvestilo na discordu, pa je že bilo prepozno...
Vseeno sem še vedno na lovu za digital edition, in sem jo tut pripravljen zamenjat za mojo standard oz. prodam standard kakšnemu slotechovcu za trgovinsko ceno če/ko dobim digital, seveda če ga ne moti da bo konzola že malo rabljena
Sem kliknil par sekund po tem ko je bilo obvestilo na discordu, pa je že bilo prepozno...
Vseeno sem še vedno na lovu za digital edition, in sem jo tut pripravljen zamenjat za mojo standard oz. prodam standard kakšnemu slotechovcu za trgovinsko ceno če/ko dobim digital, seveda če ga ne moti da bo konzola že malo rabljena

JakobZzzz ::
Ali kdo ve kdaj bo mimovrste dobil novo zalogo ps5 konzol digital in standard verzija??? Prednaročeno jo imam že od 17.9.2020, in še kar nisem dobil konzole. Na njihovem klicnem centru mi je bilo prejšni tedn rečeno da so zalogo prejeli vendar ko sem klical pred 2.dnevi so rekli da zaloge niso dobili. Zdaj jaz nevem ali se delajo norca iz ljudi ali se jim res samo jebe za ljudi ki naročajo artikle pri njih. Če ima kdo kakršne koli info. hvala in naj kaj objavi če pa ne pa ni panike :)

Par postov visje fantje pravjo da je bila dobava preko mimovreste,ter da so dobili maile.Itak da se jim j**** stranke vsak dan cakajo v vrstah tako da se jim za tvoj ps5 j***

Gogyto ::
Osebno se priporočam za slušalke Pulse 3D, če bo kdo zasledil, kje jih bi imeli na zalogi. 
Sicer mi je to prvi večji minus pri PS5 - ne podpira bluetooth slušalk. Oz podpira razno tlačenje donglov v usb, da si potem lahko privoščim, pazi to! WI-FI slušalke, ali pač BT dongle za BT slušalke. Leta 2021, ko BT podpira že moj kalkulator za 50 EUR, če malo karikiram.
Ker sem pa itak v fazi menjave slušalk, se nagibam k rešitvi z uradnimi slušalkami, ko bojo na voljo.

Sicer mi je to prvi večji minus pri PS5 - ne podpira bluetooth slušalk. Oz podpira razno tlačenje donglov v usb, da si potem lahko privoščim, pazi to! WI-FI slušalke, ali pač BT dongle za BT slušalke. Leta 2021, ko BT podpira že moj kalkulator za 50 EUR, če malo karikiram.
Ker sem pa itak v fazi menjave slušalk, se nagibam k rešitvi z uradnimi slušalkami, ko bojo na voljo.

kmxkmx ::
Ja glede amazona pa je bila danes (oz. včeraj) zjutraj takšna izkušnja:
Naloži si Amazon app na telefon, pravijo da tam prej skozi prideš kot pa na spletu.

Runnagain ::

tsfn ::
Osebno se priporočam za slušalke Pulse 3D, če bo kdo zasledil, kje jih bi imeli na zalogi.
Jaz sem jih kake 10 dni nazaj dobil v Leclecru na Rudniku, cena 99.90€.

Jaz sem jih kake 10 dni nazaj dobil v Leclecru na Rudniku, cena 99.90€.
O hvala, grem počekirat čim preje, če se še da kaj ujagat.

Pulse 3d so baje za en k. Boš bolje prišel skozi, če kupiš kak steelseries ipd.
Berem različne reviewe, pa še nisem čisto odločen glede Pulse. Je model na Konzole.si opisal svojo iskušnjo in nekako zadovoljivo podal mnenje, je pa res, da jih eni hvalijo, eni kur*ajo... Sam sem v precepu, ker se mi ne da ukvarjat s kompatibilnostjo (kar je žalostno, za nov model na trgu) in kot rečeno, da moram nabavljat zraven še razne adapterje, dongle... No, saj tudi pri Pulse pride zraven wifi dongle. Si me pa zaintrigiral s temi steelseries. Všeč mi je, da imajo blago namesto skaja, že na prvo žogo, recimo. Vsekakor vržem uč še v to smer, predno pljunem 100+ EUR. tnx!

Alfa Dog ::
Moj mali ima pulse 3D in je navdušen nad njimi (jih je uporabljal tudi za pouk preko zooma). Jaz sem jih na kratko preizkusil, tako da lahko rečem samo da so udobne in da špilajo. So pa definitivno enostavne za uporabo: vtakneš notri dongle in delajo.

boko ::
Jest mojo konzolo dobim jutri, slusalke mam pa tud naročene Pulse 3D, pravijo vsi da so v redu.

vimos ::
Jaz sem vceraj "zadel" in kupil playstation na mimovrste :).. imel sem ga pod spremljanje izdelka, dobil mail da je na voljo, hitro odprl in res je bil. Prvega sem dobil ob izidu v BB in ga prodal, ta pa je zame :) se je splacalo pocakati, ker sem ga placal samo 150€
Resno imaš prednaročeno ? Jaz sem ga vceraj narocil in danes prevzel.
Ali kdo ve kdaj bo mimovrste dobil novo zalogo ps5 konzol digital in standard verzija??? Prednaročeno jo imam že od 17.9.2020, in še kar nisem dobil konzole. Na njihovem klicnem centru mi je bilo prejšni tedn rečeno da so zalogo prejeli vendar ko sem klical pred 2.dnevi so rekli da zaloge niso dobili. Zdaj jaz nevem ali se delajo norca iz ljudi ali se jim res samo jebe za ljudi ki naročajo artikle pri njih. Če ima kdo kakršne koli info. hvala in naj kaj objavi če pa ne pa ni panike :)
Resno imaš prednaročeno ? Jaz sem ga vceraj narocil in danes prevzel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vimos ()

scipascapa ::
Prekupčevalci, izkoriščevalci situacije...kupiš za x, prodaš za x+dobiček.
oz. boljši izraz je scalper.
oz. boljši izraz je scalper.

Aja to te moti :), seveda z veseljem sem ga prodal za 850€.. lol izkoriscevalci situacije ?

Folk si je po eni strani sam kriv, kaj so pa tako bedasti, da plačajo toliko, jaz že nebi, pohčijem se na te, ki ga prodajajo za več kot je prodajna cena.

Če ne bi bili ljudje tako neučakani in ne bi kupovali od drugih za višjo ceno kot je prodajna, sploh od teh scalper skupin bi ti obupali in se v prihodnosti to ne bi več dogajalo in bi bilo več konzol na voljo, ampak ker je pač folk bedast in naiven, ker hoče imet vse takoj je pač tako. Včasih je boljše malo počakati in potpeti, pa tak ni nobenih novih iger za PS5, ne vidim zakaj tak naval, samo zato, ker je kovid in jim je boring in da igrajo PS4 igre gor ali kaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()

Če ne bi bili ljudje tako neučakani in ne bi kupovali od drugih za višjo ceno kot je prodajna, sploh od teh scalper skupin bi ti obupali in se v prihodnosti to ne bi več dogajalo in bi bilo več konzol na voljo, ampak ker je pač folk bedast in naiven, ker hoče imet vse takoj je pač tako. Včasih je boljše malo počakati in potpeti, pa tak ni nobenih novih iger za PS5, ne vidim zakaj tak naval, samo zato, ker je kovid in jim je boring in da igrajo PS4 igre gor ali kaj?
Jaz sem sicer redek primer ampak pri meni je razlog da sploh do zdaj nisem mel pravega PS4 ampak samo jailbreakan. Tako da vse online funkcionalnosti avtomatsko odpadejo.
Ker mi je postalo igranje na konzoli scasoma bolj vsec kot na pcju, sem se odlocil da grem tokrat tudi legitimno noter, in zakaj bi kupoval se en PS4(pro) ce za isto ceno dobis PS5. In igre kot Ghost of Tsushima lepo delajo na 60 fps namesto 30fps z input lagom na PS4.
Pa tale PS+ je tudi kar dober deal, ta mesec zastonj FF7 Remaster + par drugih spilov in valjda dela tudi lepse na PS5 ceprav imam piratskega na PS4 je tisti zdaj cisto brez pomena in bom tut lepo ostal na PS+ narocen.

Ampak to še ni razlog, da kupiš PS5 za 700-1000€, ne razumem ljudi. Zakaj ne pomislijo, da če ne bi kupovali od drugih po višji ceni, bi ti obupali in to ne bi obstajalo in bi avtomatsko bilo dosti več konzol na voljo in to pa normalni ceni, eni so prav obsedeni s tem, da imajo prvi konzolo in da se hvalijo, jim je to prioriteta. Bi rekel, da bi zravn PS5 izdali nov God of War, Uncharted, GT ali kaj podobnega, da se bi te folku mešalo, ne pa nič ej, niti en nova igra, ki bi rekel wau. Večina, ki je hotela imeti PS5 takoj in so ga kupili po ful višji ceni imajo PS4 tako, da ne vidim smisla zakaj toliko preplačati, samo zato, da boš igral stare igre v 4k in 60fps, daj no. Jaz pa sploh nisem imel PS4 in se mi kljub temu ne mudi.