» »

PS5

PS5

Temo vidijo: vsi
««
45 / 142
»»

neocodexx ::

springfield je izjavil:

Ce si ti neucakan, ne pomeni, da smo vsi ostali. Ne dam centa vec kot €399,99 za digitalno verzijo. Se mi nikamor ne mudi.

Nismo vsi tako neučakani in ne kupujemo PS5 kar tako za brez veze samo zato ker je kul, to da ni novih iger me sploh ne gane ker edina PS5 igra ki me trenutno zanima je itak Horizon Forbidden West ki pa sploh še nekaj časa ne bo zunaj. Obstajajo namreč še drugi razlogi zakaj PS5:

- Ghost of Tshushima (med drugim) končno na 60 fps, verjetno tudi bo tudi Jedi Fallen Order dobil kakšen PS5 patch? V glavnem, veliko iger je tudi na PS4pro delalo samo na 30fps na še nivo slabšem upscalingu kot to zmore PS5, v vsakem primeru je to zelo soliden upgrade od PS4.

- in v mojem primeru, jaz niti nimam "pravega" PS4, ampak jailbreakan PS4Pro na 7.02 (ta nov model, je zelo zelo tih), brez online pa dosti iger ne moreš igrati, ki bi jih sicer želel (npr Gundam Versus je v glavnem online igra in PS eksluziva) ter še marsikaj drugega. Še enega PS4pro pa ne grem kupovati za 400€ samo zaradi tega, zato želim/čakam na PS5; dve muhi na en mah. V bistvu za mene tri muhe; dobim legitimno online konzolo, izboljšano izkušnjo na PS4 igrah in "hkrati" še next gen konzolo, meni se gre predvsem za to da "nadgradim" svojo PS4 izkušnjo :)

V tem primeru je 400€ ali tudi več še vedno ugodna cena če gledaš na PS5 kot 1) hardware upgrade v primerjavi z grafični karticami, je še vedno ceneje od MSRPja za RTX 3070 2) eksluzive, ki nikoli ne zapustijo PS okolja, določene (Horizon, Nier) pa zelo pozno, in potem še sploh ne delajo dobro na pcju.

mahone ::

kitl76 je izjavil:

Ne izbiraš med 4k in 2k. Ampak izbiraš 30 fps z RT-jem ali pa 60 fps brez. Pc moj z RTX 3070 i7 10700k tudi ne stera RTX on na 4k pa 60 fps.

Pa ne mores primerjat RT med faking konzolo ter RTX graficno :))

kitl76 ::

Kamot isto mi PC pod polnim raytracing-om počepne tako kot konzola.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kitl76 ()

mahone ::

kitl76 je izjavil:

Kamot isto mi PC pod polnim raytracing-om počepne tako kot konzola.

Dej si malo poglej od Digital Foundry primerjavo med PS 5 ter pc RT, da vidis kaksno kvaliteto RTja uporablja PS5 ter kaksne finte :))
To kar vidis na PS5 je lowest of the low RT - razne gimmick fore aka low resolution RT...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mahone ()

Magic1 ::

svecka je izjavil:

Magic1 je izjavil:

svecka je izjavil:

Jaz toplo priporočam da vsi ki si lastite ps4, da rajši počakate na PS5 PRO ali Lite verzijo, ker ps4 bo imel podpore še najmanj 2 leti z novimi igrami.

Najbolj debilno pa je da moraš v ps5 izbirati med "performance in quality" načinom. Rajši počakam na ps5 pro varianto in ima proper izkušnjo na 4k televoziji.

V realnosti moraš vedno izbirat med qvaliteto in hitrostjo. Zdaj imaš vsaj opcijo izbire, ti bi pa verjetno raje videl, da ti zaklenejo na 30fps in čao. Ali pa našopajo 720p na 120.

A si ti debil, a si sploh prebral kaj sem napisal? Ps5 hardware je tako slab moraš že sedaj izbirat med 4k in 30fps ali 2k in 60fps. A to je hardware prihodnosti zate?

Edina rešitev za tak slab harware je "upscale" in presneto odlični algoritmi, da boš lahko normalno gejmal v 4k. Ravno čar konzol je da nisi nekaj omejen in se ne rabi zajebavat z grafičnimi nastavitvami. S tem da ti pa de facto disejblajo ray tracing ko izbereš performace mode na ps5 je ŽALITEV za hardware in gejmerja na konzoli. Fak nazadnjaški hardware. Isti drek kot bi kupil Pc in se tam zajebal z grafičnimi nastavitvami. s

Ne kupujte tega dreka od PS5, ker je sam metanje denarja stran. Itak je že v planu PS5 Pro, ker je tak zanič hardware, to Sony že sam ve.

In kaj si napisal? Da boš počakal na lite, ki bo samo manjša, ali boš 4 leta čakal na pro, ki bo par deset % hitrejša? Potem boš pa s tem fural 4K na 120fps v svojih sanjah... Je kar je, zdaj glumit, da je HW prešvoh, je glupo. Lahko počakaš na PS6 in upaš, da bo bolje, ali pa daš 2000EUR za normalen last tech PC.
Če je PS in XBOX žalitev zate, kaj je potem Nintendo? Giljotina?
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

oo7 ::

4 ure nazaj

Amazon has both PS5 consoles in stock again [UPDATE: Sold Out] :))

Skyman ::

Resno folk caka na ps5 PRO da izide 2022? takrat se ps5 bos komaj dobil ob temu tempu.Mislim da pred 2024 kar pozabi na kak PRO,ajd mogoce holiday 2023 pride pro,prej pa zelo dvomim.Ta ps5 se bo prodajal oz se še sedaj prodaja kot vroca zemljica.Ce cakas na PRO lahko se cakas na ps6 itd...

PersonaRuda ::

PS5 PRO je najavljen po špekulacijah najhitreje november/december 2023. Par tujih strani se je že o tem razpisalo.

PS5 Pro Release Date
Playstation 5 Pro will launch in the summer of 2023.

PS5 Pro Price
Playstation 5 Pro will cost USD$799.

PS5 Pro Specifications
CPU: 12-core 3.5 GHz AMD Zen 2
GPU: 14 teraflop AMD RDNA 2
GPU architecture: RDNA 2
Memory: 18 GB GDDR6
Bandwidth: 512GB/s
Storage: 1TB
Expandable storage: NVMe SSD slot
Optical Drive: 4K BluRay

https://www.digitalphablet.com/ps5-pro-...

799 eur je pa prehuda če bo toliko.

Magic1 ::

Haha, izide vsaj tri leta kasneje, hitrejši mogoče 35% in dvakrat dražji. Če je to res, potem je res vredno čakat tri leta:))
Magic

scipascapa ::

to je že preveč.

puginho ::

Jao bože kake idiotske špekulacije, pa pro 100% nebo več kot 500 eur, čez 3-4 leta, kdor se vsaj malo spozna na konzole ve o čem govorim.

Jaz bom kupil kar navaden PS5 tako kot imam navaden PS4.

GregiB ::

Vprašanje... tisti, ki ste že naredili migracijo na PS5. Ste PS4 prodali... jo dali "v račun", gre to sploh v promet?
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

mile ::

Jaz sem prodal PS4 takoj novembra, 14 dni pred prevzemom ps5

PersonaRuda ::

puginho je izjavil:

Jao bože kake idiotske špekulacije, pa pro 100% nebo več kot 500 eur, čez 3-4 leta, kdor se vsaj malo spozna na konzole ve o čem govorim.

Tudi jaz sem istega mišlenja. PRO bo stal 499€ (z optično enoto), navadni pa bo 100€-200€ cenejši takrat. Tako je tudi bilo pri PS4 in zakaj ne bi bilo enako pri PS5. Do takrat se bo hardware za PS5 pocenil (v roku treh let) in bo ta cenejši kot je danes cena 399€/499€.

scipascapa ::

GregiB je izjavil:

Vprašanje... tisti, ki ste že naredili migracijo na PS5. Ste PS4 prodali... jo dali "v račun", gre to sploh v promet?

Zelo hitro ga boš prodal, če daš dobro ceno.

Glede cene sem jaz zelo skeptičen ob vseh teh podražitvah silicija, ramov, čipov itd.

Zgodovina sprememb…

Reaper ::

Jaz ga imam še vedno doma, PS4 fat, za 150 € mi ga je malo škoda dat. Koliko je to sploh kaj okvirno vredno z dvema originalnima gamepadoma? Vse odlično ohranjeno, nobenih problemov nikoli.

yayo ::

Sodelavec je moj ps4 pro "rezerviral" za sina še pred novim letom, če bi se slučajno odločil kupiti ps5. V bistvu prej sploh nisem razmišljal o nakupu, moje razmišljanje je šlo v smeri, da naj beta testerji najprej najdejo vse hrošče in hardverske hibe. Potem sem si bolj za hec inštaliral Discord z obvestili o "dropih" hardverja in v prvem tednu čisto slučajno ujel konzolo na Amazon.it. S prodajo Prostate sem jo plačal 300 evrov.

Jaz sem dal ponudbo v trgovino koliko bi dobil za PS4, da ga vzamejo v račun za PS5. Rekli so 80 eur pa ga potem nisem prodal.

Reaper ::

Mah, smešna cena, ga imam raje v omari. Nesem k staršem, da imata tam otroka konzolo za deževne dni.

kitl76 ::

GregiB je izjavil:

Jaz sem ga prodal spotoma tukaj omenil in prodal. Je pa res, da sem imel 2 leti starega PRO-ja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kitl76 ()

LunKi ::

Se da to zdej kje dobit?

neocodexx ::

LunKi je izjavil:

Se da to zdej kje dobit?

Še vedno isti K kot par mescov nazaj.. Bigbang ga baje dobi 30.3., prednaročiti se ne da, ne vejo še sami ne verjetno kako to mislijo prodajati.

LunKi je izjavil:

Se da to zdej kje dobit?

Če imaš srečo in si dovolj hiter drugače težko pa kot kaže bo še kar nekaj časa tako.

vres.ales ::

neocodexx je izjavil:

LunKi je izjavil:

Se da to zdej kje dobit?

Še vedno isti K kot par mescov nazaj.. Bigbang ga baje dobi 30.3., prednaročiti se ne da, ne vejo še sami ne verjetno kako to mislijo prodajati.

Ja nagradne igre spet :D

MisterM ::

Jaz sem imel srečo, ko je bil tukaj teden dni nazaj objavljen link na Funky Power, sem izvedel prednaročilo. Sprva sem bil zelo skeptičen, češ kako bo nek SP iz Polzele imel na zalogi konzole, ki jih povsod po svetu primanjkuje. Na Bizi.si je kazalo, da podjetje obstaja šele od septembra lani, a je vseeno delovalo dovolj legit, da sem po predračunu izvedel nakazilo celotne kupnine. Še isti večer me je poklicala lastnica, rekoč da bo dobava šele v aprilu in da so prednaročila pošla skoraj v trenutku. Meni je glede tega dokaj vseeno, le da je zadeva plačana in se mi jo dostavi, ko bo na zalogi. Na Cipru, kjer živim, je pomanjkanje še večje, povpraševanje pa nič manjše kot drugod. Za konzolo nisem pripravljen odšteti niti centa več od maloprodajne cene, omenjeni Funky Power pa mi jo bo brez doplačila poslal tudi na Afroditin otok. Bolj pereč problem bo izbira novega televizorja, ki bo moral podpirati vse bonbončke standarda HDMI 2.1, imel nizek input lag in kvalitetno predvajal vso HDR vsebino.

Alien123 ::

MisterM je izjavil:

Jaz sem imel srečo, ko je bil tukaj teden dni nazaj objavljen link na Funky Power, sem izvedel prednaročilo. Sprva sem bil zelo skeptičen, češ kako bo nek SP iz Polzele imel na zalogi konzole, ki jih povsod po svetu primanjkuje. Na Bizi.si je kazalo, da podjetje obstaja šele od septembra lani, a je vseeno delovalo dovolj legit, da sem po predračunu izvedel nakazilo celotne kupnine. Še isti večer me je poklicala lastnica, rekoč da bo dobava šele v aprilu in da so prednaročila pošla skoraj v trenutku. Meni je glede tega dokaj vseeno, le da je zadeva plačana in se mi jo dostavi, ko bo na zalogi. Na Cipru, kjer živim, je pomanjkanje še večje, povpraševanje pa nič manjše kot drugod. Za konzolo nisem pripravljen odšteti niti centa več od maloprodajne cene, omenjeni Funky Power pa mi jo bo brez doplačila poslal tudi na Afroditin otok. Bolj pereč problem bo izbira novega televizorja, ki bo moral podpirati vse bonbončke standarda HDMI 2.1, imel nizek input lag in kvalitetno predvajal vso HDR vsebino.

Počakaj glede tvja.. letos pridejo z boljšimi bombončki in cenejši.

MisterM ::

Alien123 je izjavil:

Počakaj glede tvja.. letos pridejo z boljšimi bombončki in cenejši.

Se strinjam, nič se ne mudi. Trenutno je moj favorit Philips OLED 806, a bo na trgu šele junija. Če se bo obnesel na testih, bo verjetno postal moj osrednji TV za naslednjih nekaj let.
Hkrati pa upam, da bo Sony v bližnjem FW updejtu omogočil stalen output pri 120Hz kar xbox že počne, ne le da menja refresh rate pri igrah, ki podpirajo 120 fps. Input lag je namreč znatno manjši kot pri 60 Hz - sodeč po Leo Bodnar testu, ki ga je tisti tajvamec na HDTV test kanalu opravil na LG CX, je pri 120Hz 7ms, pri 60 pa 14ms.

Miham0 ::

Na PlayStation 5 prihaja FidelityFX, ki je AMDjev odgovor na Nvidin DLSS oziroma oporaba strojenga učenja za prikaz slike v navidezno višji ločljivosti brez izgube FPSjev.

Govori se, da bi na tak način lahko pri konzoli privarčevali okoli 25 % procesne moči, ki bi se jo lahko oporabilo v razvoju iger.

Če je verjeti govoricam, je v planu za prihodnost še veliko softwarskih bonbončkov.

Moj je prednaročen 0ri Igabibi, upam da pride aprila :).

Za lastnike Radeonov je pa tudi lepo slišayi, da bo FidelityFX dostopen za razliko NVide, na vseh AMDjevih grafičnih procesorjih.

mirkuma ::

@Miham0
Hvala za info naročil tudi jaz. Upam da pride in da ne bo potrebno vračat denarja na MC.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

mirkuma je izjavil:

@Miham0
Hvala za info naročil tudi jaz. Upam da pride in da ne bo potrebno vračat denarja na MC.

Si naročil pri Igabibi?

Ja. Predvidevam, da imajo obljubljeno toliko kos da je prenaročilo na voljo, sicer ne bi bilo omogočeno, kot ni v primeru Digitalne verzije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirkuma ()

Stari89 ::

Tudi jaz sem naročil pri Igabibi. Novembra. Še čakam. Baje, da bo ta teden (dobijo pošiljko, sem drugi v vrsti). LP

Stari89 je izjavil:

Tudi jaz sem naročil pri Igabibi. Novembra. Še čakam. Baje, da bo ta teden (dobijo pošiljko, sem drugi v vrsti). LP

A si plačal celotno kupmino že v Novembru?

Stari89 ::

Sem. Me je že velikokrat imelo, da bi naročilo preklical in zahteval vračilo kupnine, pa zadeve ni drugje za kupit.

Stari89 je izjavil:

Sem. Me je že velikokrat imelo, da bi naročilo preklical in zahteval vračilo kupnine, pa zadeve ni drugje za kupit.

Bomo vidl koliko bo velika pošiljka. Jaz sem ga prednaročil že januatja in sem upal, da bo prišel z februarsko pošiljko, no sedaj čakam na aprilsko. Upam, da jih bo dovolj.

mirkuma je izjavil:

Ja. Predvidevam, da imajo obljubljeno toliko kos da je prenaročilo na voljo, sicer ne bi bilo omogočeno, kot ni v primeru Digitalne verzije.

To bi bilo smiselno, samo kot vem, imajo naročila odprta, da plačaš in se uvrstiš na čakalno listo. Za nagrado, ti pa rečejo, da ne vejo, koliko konzol bodo dobili v pošiljki.

Digitalne verzije pa verjetno sploh ne bodo dobavljali oziroma jo bodo kasneje. Ljudje vseeno povprašujejo več po standarni verziji zato se raje dogovorijo za večjo kvoto le teh.

Gregex ::

Bojda se bo pomanjkanje zalog zavleklo v 2022.

Gregex je izjavil:

Bojda se bo pomanjkanje zalog zavleklo v 2022.

Kmalu še ne bo videti konca, zaradi pomankanja mikro tranzistorjev. Sicer analitiki napovedujejo da bo boljše v drugi polovici leta, vendar mislim, da nekih povečanj v proizvodnji ni za pričakovati.

Sam sem tudi na začetku redno spremljal dobavitelje, nakar sem ogotovil, da je bolje konzolo prednaročiti in čakati pošiljko.

PlayStation 5 Launch in Egypt Will Take Place Soon

https://gamerant.com/playstation-5-egyp...

To bo verjetno pošlo v 1 uri :)

oo7 je izjavil:

Če bo šlo s takim tempom kot pri nas potem bo samo Svinga igrala.

Miham0 je izjavil:

oo7 je izjavil:

Če bo šlo s takim tempom kot pri nas potem ga bo samo Svinga igrala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miham0 ()

opeter ::

To je super, ta sistem predplačila. Ta čas pametni lepo obračajo denar! ;)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

note3 ::

Dans dobil ps5 preko amazon.it narocil dobil zavrnite nism imel dost denarja na mastercard a kdo ve koliko časa amazon pocaka,da grem dvignt limit??

ha, ti nisi imel denarja, jaz prenizek mesečni limit :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

note3 ::

yayo je izjavil:

ha, ti nisi imel denarja, jaz prenizek mesečni limit :))

Mislim prenizki limit mam sam 300€ pride pa 518€ z poštnino sam še vedno piše da je naročilo zadržano(dokončajte naročilo)bom šel dvignt limit upam da počaka...

jaz sem sicer že uspel kupiti prejšnji mesec a me sedaj par kolegov davi naj skušam še njim zrihtati. Niti ne vem kak mesečni limit imam točno na mastercardu a sem ga očitno ta mesec uspel prebiti. Domnevam, da je 1500 evrov. Drugače na Amazon.it očitno ni strašno težko priti do konzole, če si pred pcjem ko pride alert. Po mojem jih dajo vsakič v prodajo vsaj nekaj deset.

azeed ::

yayo je izjavil:

jaz sem sicer že uspel kupiti prejšnji mesec a me sedaj par kolegov davi naj skušam še njim zrihtati. Niti ne vem kak mesečni limit imam točno na mastercardu a sem ga očitno ta mesec uspel prebiti. Domnevam, da je 1500 evrov. Drugače na Amazon.it očitno ni strašno težko priti do konzole, če si pred pcjem ko pride alert. Po mojem jih dajo vsakič v prodajo vsaj nekaj deset.

meni nikakor ni hotlo dat v košaro... kakšna je tu tehnika, ki bi funkcionirala?
You gotta say YES to another excess!!!

springfield ::

Potem si bil prepozen. Amazon ima cachirane strani, tako da ti kaze, da je na zalogi, ceprav ni vec. Ko dodas v kosarico, se pa dejansko preveri zaloga in posledicno ne doda.

Zgodovina sprememb…

osveževanje strani z brisanjem cacheja: CTRL+F5
««
45 / 142
»»