Forum » Konzole » PS5
PS5
Temo vidijo: vsi

kmxkmx ::
Danes vjutro preden sem začel z službo, je bil PS5 standard na zalogi za pošiljanjev Anni doo. Takoj naročil , dobil potrdilo o naročilu in za tem je pisalo na strani da ni več zaloge. Pa da vidimo ali so imeli samo napako v trgovini ali res dobim konzolo v naslednjih dneh.

Gogyto ::
Hmm, ne vem. Zadnjič so imeli enako. Pisalo je na zalogi, ko pa si kliknil na ponudbo, pa je na novi strani pisalo, da datum dobavljivosti ni znan. Mogoče pa si imel res srečo in si ujagal eno, ki so jo našli za omaro.

oo7 ::
Danes vjutro preden sem začel z službo, je bil PS5 standard na zalogi za pošiljanjev Anni doo. Takoj naročil , dobil potrdilo o naročilu in za tem je pisalo na strani da ni več zaloge. Pa da vidimo ali so imeli samo napako v trgovini ali res dobim konzolo v naslednjih dneh.
Če si dobil potrdilo o naročilu potem verjetno boš dobil. A je gor napisan kakšen rok v katerem času naj bi dobil ?

Na naročilu samem ni predvidenega datuma dobave.... Čist mogoče je da so imeli samo napako na strani in so po nesreči omogočili naročanje.

skyform ::
Na spletni strani BigBang piše, da bodo dobili Digitalno verzijo 31.03., če pa to drži pa nimam pojma, pa najbrž že imajo toliko prednaročil, da se ga na tisti dan ne bo več dalo dobiti.
https://www.bigbang.si/playstation-ps5-...
https://www.bigbang.si/playstation-ps5-...

Tisti, ki ste se odločili za digitalno verzijo. Kaj je razlog 100 eur ceneje ali kaj drugega ?

Na naročilu samem ni predvidenega datuma dobave.... Čist mogoče je da so imeli samo napako na strani in so po nesreči omogočili naročanje.
Pošlji jim email pa vprašaj pa boš zagotovo vedel, da ne boš brez veze pričakoval paketa v naslednjih dneh :)
Poslal mail. Pa, da vidimo. “Fingers crossed”

skyform ::
Tisti, ki ste se odločili za digitalno verzijo. Kaj je razlog 100 eur ceneje ali kaj drugega ?
Jaz, zato ker je 100EUR cenejši in ker ne potrebujem blu-ray player, igre želim igrati preko SSDja brez nadležnega menjavanja blu-rayev in zvoka, ki ga spušča player.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()

yayo ::
dal 40 evrov za Marvel's Spider-Man: Miles Morales in 25 za Devil May Cry 5, rabljeno, fizčno hreščeče.

neocodexx ::
Konzola izgleda dosti bolj sleek (šikano) predvsem zaradi tega. BD drive nikoli ne bom uporabljal in me bmk za to. 100eur ceneje je tudi lep bonus za meni osebno "boljšo" verzijo konzole, za to dobiš že 2 AAA špila.
Da bom pa prišparal par eur zato da bom potem moral notri ploščke vtikat... Ne hvala. Saj si prišparal 100 eur v štartu že, pa ti to vsaj nekaj malega pokrije. Gre se za convenience, in tudi če bi bili digitalni špili 10% dražji (čeprav nimajo razloga bit; še cenejši bi moralo bit) bi še vedno vsakič izbral digital/cloud opcijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()

Gregor P ::
Ampak saj plošček verjetno vstavljaš le zaradi avtentikacije, da si ti res posestnik ploščka? Ker najbrž se vse naloži na disk že zaradi vseh nadgradenj. Čeprav tole z 10 GB updejti je kar malo huda; koliko časa pa traja sama namestitev tega (čas prenosa je itak odvisen od internetne povezave in zmogljivosti ostalih naprav v verigi).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

neocodexx ::
Na ploščku je instalacija, kot je včasih bilo. Predvsem za tiste pride v poštev ko nimajo dobrega interneta, ampak ja, te bojo pa tudi potem na updejtih najebali.
Ne vem kako je na PS4 (uporabljam samo jailbreak metodo), ampak zakaj bi rabljal vstavljati plošček za avtentikacijo, ko enkrat zadevo naložiš na račun (kot na steam)?
Ne vem kako je na PS4 (uporabljam samo jailbreak metodo), ampak zakaj bi rabljal vstavljati plošček za avtentikacijo, ko enkrat zadevo naložiš na račun (kot na steam)?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()

scipascapa ::

Kvinta ::
Da bom pa prišparal par eur zato da bom potem moral notri ploščke vtikat... Ne hvala
Ko ti bo pa net crkno bojo pa oni ko vtikajo ploščke veselo naprej igrali.
A.C.A.B

Badwolff ::
To neplodno debato smo že imeli. Kdor hoče prekupcevat s starimi igrami ali ima slab net, naj si nabavi konzolo z diskom, ostale pa pusti na miru.

jaz sem že vprašal katero igro za PS5 imetniki igrajo, da bi malo zamenjali muziko pa me nihče ne j... 5%

Konzola izgleda dosti bolj sleek (šikano) predvsem zaradi tega. BD drive nikoli ne bom uporabljal in me bmk za to. 100eur ceneje je tudi lep bonus za meni osebno "boljšo" verzijo konzole, za to dobiš že 2 AAA špila.
Da bom pa prišparal par eur zato da bom potem moral notri ploščke vtikat... Ne hvala. Saj si prišparal 100 eur v štartu že, pa ti to vsaj nekaj malega pokrije. Gre se za convenience, in tudi če bi bili digitalni špili 10% dražji (čeprav nimajo razloga bit; še cenejši bi moralo bit) bi še vedno vsakič izbral digital/cloud opcijo.
60-70 eur za novo igro jo preigraš in prodaš na bolhi za 40 eur ali 50 eur in hitro pokriješ razliko med digitalnim in navadnim :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

avtek ::

kitl76 ::
@oo7 tolčno tako. Retail igra ima vrednost digitalna pač ne, ker je lahko samo tvoja. V današnjih časih ko igre dosegajo 70 eur in več bi bila neumnost kupovati digitalno verzijo, ker enostavno je predrago.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kitl76 ()

uvodV?? ::

filip007 ::
Pri nas je 10GB/h, tako da ko bo optika bom šel verjetno na Neo igre, se bo že kaj našlo za igrati.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

Pošlji jim email pa vprašaj pa boš zagotovo vedel, da ne boš brez veze pričakoval paketa v naslednjih dneh :)
Danes klical ker na mail niso odgovorili ..... in seveda bila je napaka na spletni strani :( Narocilo stornirano.
Tako, da belega kita lovimo dalje :)

bzp ::
PS5 - prešpilal Spidermana, zaenkrat je to to od ps5 naslovov. Value trenutno je tisti pack ps4 iger ki jih ps+ naročniki na ps5 dobijo.
Verzija s ploščkom pa zato, da lahko s kolegom menjaš špile. Tiste ki so "preigraj in pospravi". Ali pa prodaš naprej.
Verzija s ploščkom pa zato, da lahko s kolegom menjaš špile. Tiste ki so "preigraj in pospravi". Ali pa prodaš naprej.

Verzija s ploščkom pa zato, da lahko s kolegom menjaš špile.Zdajle si me spomnil; a katera od teh igralnih konzol omogoča izposojo digitalnih različic iger recimo na 14 dni ipd.? Ali še nismo tam?

Verzija s ploščkom pa zato, da lahko s kolegom menjaš špile.Zdajle si me spomnil; a katera od teh igralnih konzol omogoča izposojo digitalnih različic iger recimo na 14 dni ipd.? Ali še nismo tam?
Ne. Kar je tega, je demo verzija. Pa nek blagi start je EA uvedel, ko za dodatno naročnino lahko špilaš njihove igre. Ampak, ni vezano na konzolo.
Kar se tiče disk/digital verzija ... vzel disk, ker imam kar nekaj špilov za nazaj v disk verziji in se bojo pač vrteli tudi na PS5. Večina sicer je digital, tistih nekaj 'trdih' pa je za moje pojme vredno kolekcije in ostanejo na moji polici, ne grejo v daljnjo prodajo

PS5 - prešpilal Spidermana, zaenkrat je to to od ps5 naslovov. Value trenutno je tisti pack ps4 iger ki jih ps+ naročniki na ps5 dobijo.
Tudi jaz ga igram, imaš pa še Demons souls ps5 potem pa je za enkrat res to to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kitl76 ()

celje ::
Ne. Kar je tega, je demo verzija. Pa nek blagi start je EA uvedel, ko za dodatno naročnino lahko špilaš njihove igre. Ampak, ni vezano na konzolo.
Kar se tiče disk/digital verzija ... vzel disk, ker imam kar nekaj špilov za nazaj v disk verziji in se bojo pač vrteli tudi na PS5. Večina sicer je digital, tistih nekaj 'trdih' pa je za moje pojme vredno kolekcije in ostanejo na moji polici, ne grejo v daljnjo prodajo
obe. xbox in ps. edini “catch” je: account ne sme biti Slo. recimo nemski, angleski, usra,... pa je. narocnina mesecna ali letna, vsak mesec nove igre (cele, ne demo). govorimo o 20+ razlicnih na mesec. napredek ostane, online multiplayer deluje,...
ps: playstation now
xbox: game pass
ea sra/nje: enostavno ni za teh 25 eur.

opeter ::
scipascapa je izjavil:
digitalne igre so predrage.
Nove igre na optičnih medijih pa kmalu preteklost ... žal.
Firme celo ugotavljajo, da se jim bolj splača naročniški modeli.
Edino potrošniki bi se lahko odločili proti temu. Ampak izgleda, da to večini odgovarja.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Bodo preteklost samo še do takrat bo preteklo še dosti vode. Npr PC sem kupil brez bralne enote ps5 pa še forsira to, kar je za nas potrošnike odlično, da lahko drage igre igramo ceneje.

Danes klical ker na mail niso odgovorili ..... in seveda bila je napaka na spletni strani :( Narocilo stornirano.
Tako, da belega kita lovimo dalje :)
No zdaj vsaj ne boš za brez veze čakal :)
Belega kita kot kaže bo nekaj časa še kar težko ujeti.

springfield ::
Bodo preteklost samo še do takrat bo preteklo še dosti vode. Npr PC sem kupil brez bralne enote ps5 pa še forsira to, kar je za nas potrošnike odlično, da lahko drage igre igramo ceneje.
Tudi digitalne igre lahko igras poceni, ves cas so akcije. Ne bos prisel tako poceni skozi kot s prodajo/menjavo iger, a je povsem znosno. Meni za igro, ki me je kratkocasila 50+ ur, ni problem dat tudi polno ceno (ceprav to zelo redko naredim). Pri vecini iger pridem na max 1€/h, kar se mi zdi cisto fer cena. Ce grem v kino, me bo ura kratkocasenja prisla bistveno vec. Ogled tekme, koncerta,... tudi. In se podprem razvijalce, da bodo tudi v prihodnje izdajali kvalitetne igre. Je pa res, da ni moj zivljenski cilj, da bi prisparal na vsakem koraku, ampak uzival.

scipascapa je izjavil:
digitalne igre so predrage.
Nove igre na optičnih medijih pa kmalu preteklost ... žal.
Firme celo ugotavljajo, da se jim bolj splača naročniški modeli.
Edino potrošniki bi se lahko odločili proti temu. Ampak izgleda, da to večini odgovarja.
Saj to ni problem, da ukinejo nek medij, problem je ker bi morali tudi potrošniku potem prilagoditi model "lastništva" oz. naročniški model z možnostjo, da lahko igro tudi omejeno začasno posodiš naprej, ali naročnino (pred iztekom) predaš/prodaš drugemu.

Saj to ni problem, da ukinejo nek medij, problem je ker bi morali tudi potrošniku potem prilagoditi model "lastništva" oz. naročniški model z možnostjo, da lahko igro tudi omejeno začasno posodiš naprej, ali naročnino (pred iztekom) predaš/prodaš drugemu.
Tole, ja. Poleg tega, kako to digitalno lastništvo prenest v nek trajni obstoj... Če že plačaš polno ceno, tako kot pri disk verziji, z leti lahko pride do problema. Verjetno serverje za PS3 ne bojo furali večno. Ali PS4, 5, 6.... kaj narediti s špili, ki ti bojo ostali na teh, nekoč zastarelih enotah, v digitalni verziji? Ti si pa zmetal toliko in toliko dineros zanje...?? Serverji pa se ugasnejo.

opeter ::
Ja, ampak tudi igre na optičnih medijih (govorim za izvirnike) praviloma delujejo samo za določen čas, dokler konzola ne crkne. Te medije je skoraj nemogoče kopirati/duplicirati, ker vsebujejo zaščito proti kopiranju ... vsaj povprečni Janez to ne more narediti.
Torej ti zadeva na koncu ostane samo kot obtežilnik papirja ali pa, ajde, okras na polici (če ima ovitek dobro grafiko)
Koliko si zmetal denarja zanje ... sam moraš nekje potegniti črto.
Jaz sem se recimo od konzolnih iger oddaljil, sploh, odkar je na PC-ju (Win, Mac, Linux ...) toliko brezplačnih ali pa sila poceni starejših naslovov in pa ne pozabimo na tisoče modov, ki stare igre spremenijo, dopolnijo ali dodajo vsebino itn. Skoraj nima smisla igrati nove igre.
Če pa moraš nujno igrati (naj)novejše zadeve, sploh večigralske igre, hja, potem boš moral skeširat.
Vsak se mora sam odločit, glede na lastne zmožnosti, katero pot bo izbral.
Torej ti zadeva na koncu ostane samo kot obtežilnik papirja ali pa, ajde, okras na polici (če ima ovitek dobro grafiko)
Koliko si zmetal denarja zanje ... sam moraš nekje potegniti črto.
Jaz sem se recimo od konzolnih iger oddaljil, sploh, odkar je na PC-ju (Win, Mac, Linux ...) toliko brezplačnih ali pa sila poceni starejših naslovov in pa ne pozabimo na tisoče modov, ki stare igre spremenijo, dopolnijo ali dodajo vsebino itn. Skoraj nima smisla igrati nove igre.
Če pa moraš nujno igrati (naj)novejše zadeve, sploh večigralske igre, hja, potem boš moral skeširat.
Vsak se mora sam odločit, glede na lastne zmožnosti, katero pot bo izbral.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l

To še vedno ne pomeni, da "odiranja" (od založnikov) ni potrebno ustrezno regulirati potrošniku prijazno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

@opeter
Lahko ti crkne tudi digitalna verzija. Tu ne govorimo o 'crkotu' enote. Govorimo o delujočem sistemu, ki pa sčasoma ugasne svoje serverje, ti pa imaš digitalne kopije. Če češ - ko ti serverji ugasnejo, ti načeloma svojo disk verzijo še vedno lahko špilaš offline.
Lahko ti crkne tudi digitalna verzija. Tu ne govorimo o 'crkotu' enote. Govorimo o delujočem sistemu, ki pa sčasoma ugasne svoje serverje, ti pa imaš digitalne kopije. Če češ - ko ti serverji ugasnejo, ti načeloma svojo disk verzijo še vedno lahko špilaš offline.

To smo ze predebatirali. Je Steam ze kdaj umaknil kako igro, ker je bila stara in se vec ni prodajala? Ne. Ves zakaj? Ker je prostor na serverju smesno poceni in se jim ne da ubadat z jeznimi potrosniki za nekaj tisoc $. Isto je s Sonyjem in MS. Ne bodo kar tako odstranli igre za starejse konzole.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: springfield ()

scipascapa je izjavil:
so pa začele cene malo padat na bolhi, niso več po 900-1000€.
Bom kupil v trgovini po normalni ceni :)

Če je kdo drugi tudi dobil obvestilo Mimovrste, da je PS5 digital na zalogi? Kliknem 2 minuti za tem na link in piše da ni na zalogi... ?

scipascapa ::
scipascapa je izjavil:
so pa začele cene malo padat na bolhi, niso več po 900-1000€.
Bom kupil v trgovini po normalni ceni :)
Saj nihče nima, tudi Big Bang in nekateri so že dali 559€ ceno ipd.

Zdaj ne, enkrat bodo pa imeli. Je se vec kot dovolj vsebine na PS4, da se pocaka se nekaj casa.