» »

PS5

PS5

Temo vidijo: vsi
««
22 / 141
»»

oo7 ::

Skyman je izjavil:

PS5 usable storage space is reportedly 667GB

Zame bo to več kot dovolj :)

Kvinta ::

Jaz izpod 2TB sploh ne razmišljam ,že na že na Ps4 mi je blo 1TB malo sploh pa hardware industrija so nateguni ,ker je kot vsi vemo recimo pri 2TB uporabnega 1,7TB :))
A.C.A.B

Skyman ::

Sej tako je tudi v tem primeru.. 1tb je malo cez 825gb pa se sistem ps5 gor pa je 667gb.

Za mene bo tudi dovolj,ce bo kasneje potreba bomo pac dokupil ta SSD disk al kakšno čudo bo ne vem.Konzola mi bo sluzila kot 1-2 igre na ps5 ostalo mam pa itak PC in HDD in SSD dovolj velik.Pa tudi na PC nimam nikol 20 iger na disku ampak 2-3 največ

springfield ::

Ravno to. 1 igro igram naenkrat, max 2. Ko koncam, leti dol. Ce se mi kdaj zalusta, je hitro nazaj gor. Nismo vec v casu 56k modemov.

Meni se ne ljubi nazaj gor dajat sicer pa sto ljudi sto čudi 8-)
A.C.A.B

Tocno tako poslusam kolega ko si vse te igre "free" ki jih dobi preko ps+ na disk nalaga in mi zacnic govoril da igra sedaj mafio 3 a ima na disku se 20 ostalih igr ima res limited edtion 2tb ps4 pro,ampak da imam polni disk iger igram pa 1 oz 2 igre mi je pa overkill.Zastopim placal sem 2tb zakaj nebi 2tb napolnil,ampak igro mam zlovdano iz neta v od 5min-1h max odvisno od velikosti vmes pa gres na zrak..

svecka ::

updejti za ene igre so 30gb, tko da če nimaš res optike, je muka + še loadaš igro nekje na konc igre, mora še z blueray skopirat dol fijle, kar spet traja (razen takrat kadar se cela igra skopira na disk). TLOU2 je 100gb, tko da good luck to met v 1 uri dol, tud če maš optiko boš kar čakal 3 ure preden bo vse narejen.

svecka je izjavil:

updejti za ene igre so 30gb, tko da če nimaš res optike, je muka + še loadaš igro nekje na konc igre, mora še z blueray skopirat dol fijle, kar spet traja (razen takrat kadar se cela igra skopira na disk). TLOU2 je 100gb, tko da good luck to met v 1 uri dol, tud če maš optiko boš kar čakal 3 ure preden bo vse narejen.

Točno tak ja :)
A.C.A.B

clio24v ::

svecka je izjavil:

TLOU2 je 100gb, tko da good luck to met v 1 uri dol, tud če maš optiko boš kar čakal 3 ure preden bo vse narejen.

Na 500Mb liniji, ki danes ni vec nic posebnega, je to v pol ure.

Ti te bučke prodajaj komu drugemu.

na 350mb pa 45min :)

Sej stekam odvisn od posameznika kaj ima doma ce imas optiko 100/10 potem je druga pesem.Problem je ce nimas optike to je potem ouch

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

opeter ::

Soliden test od gospodov pri Digital Foundry:
https://www.eurogamer.net/articles/play...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

svecka je izjavil:

Niso bucke, preprosta matematika je. Al je matematika tudi bucka?

Jaz pa ne potrebujem veliko prostora. Itak ekskluzive ne hodijo tako pogosto ven, da bi jih moral imeti več na PS-ju. ko igro preigram jo izbrišem pa itak vse igre kupim na DVD-ju. Tako, da bo 667 GB povsem dovolj :D

filip007 ::

4k 30 FPS z ray tracing, tukaj so vsaj malo povedali, kako zadeva stoji.
https://www.engadget.com/sony-playstati...
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: filip007 ()

Bloodborne bo na PS5 tekel samo z 30 FPS.

Okay, embargo is up and I'm allowed to talk about PlayStation 5 back compat now. All I have to say is Sekiro is 60fps, Dark Souks 3 is 60fps (it's locked at 30 on Xbox Series X, rip), and Bloodborne is still 30fps with bad frame pacing.

Ima ze kje kdo prednarocenega in ga dobi sedaj 19.11?

PS5 Games Can only Be Stored on the System's SDD, Can't be Transferred to a Standard HDD

https://wccftech.com/ps5-games-no-hard-...

Brat ima naročeno, naj bi bil 50 v vrsti, kje ne vem, samo bo prodal naprej, pač zaradi profita.

Ja sej takih bo pomoje 90%

Za koliko dražje pa potem prodajo naprej ?

Tisti, ki bi jo rad imel na vsak način, bo verjetno plačal več, no vem nismo v Ameriki, jaz bi dal na Bolho kot stavni oglas in max 700EUR, pa je, če bi bila moja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: filip007 ()

Sj tolk se bodo prodajal vsaj cca 200EUR+ ce jih bo vec bo tezje prodati oz obratno ce jih bo manj bo tudi 300EUR+

Jaz mu edino loh dam za "gajbo pira" + ceno novega in to je to sem rajse v vrsti in dobim 2-3 mesece kasneje za 500EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

springfield je izjavil:

svecka je izjavil:

Niso bucke, preprosta matematika je. Al je matematika tudi bucka?

ti maš bučo namesto glave ker smatraš da majo vsi 300mb optiko. Ko folk še 20mb ne more met ker je preveč daleč od centrale. Očitno še nisi videl Slovenije izven svoje sobe. Sam bučke prodajaš in nimaš pojma o pokritosti Slovenije z optiko.

Funkcionalno nepismen? Nikjer nisem rekel, da imajo vsi, ampak da je povsem normalno, ce imas optiko. Pa tudi preko kablske se dobijo take hitrosti. Tak da je pokritost s takimi hitrostmi kar razsirjena po drzavi. Ce ti nimas, ne pomeni, da vecina nima.
Ce hoces met 20 spilov naenkrat na PS5, jih mej. Kupuj dodatne diske. Meni se to ne zdi smiselno, ampak ljudje imamo razlicne poglede na stvari.

Greg91 ::

springfield je izjavil:

svecka je izjavil:

TLOU2 je 100gb, tko da good luck to met v 1 uri dol, tud če maš optiko boš kar čakal 3 ure preden bo vse narejen.

Če je kdo funkcionalno nepismen, si to ti. Seveda nisi rekel, da jo imajo vsi. Tvoj zapis namiguje da ima 500Mb linijo večina uporabnikov. Kar je seveda budalaščina sama po sebi. Glede na poročilo iz novembra 2019, ima hitrosti večje od 100Mb zgolj 17% vprašanih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Greg91 ()

xseki ::

Sem en izmed tistih, ki nimajo optike. Max 7mbps. Včasih čakam več dni, da se mi igra naloži... :/

Dobra novica pa je, da je moja občina pred nekaj dnevi dobila razpis/odločbo za izgradnjo optične infrastrukture in se bo baje gradnja pričela prihodnje leto :D

Greg91 je izjavil:

Glede na poročilo iz novembra 2019, ima hitrosti večje od 100Mb zgolj 17% vprašanih.

Kar seveda ne pomeni, da ne morejo met hitrejse povezave. Ne pravim vsi, da ne bo zopet lovljenja na vsako besedo, ampak nekateri ljudje, tudi ce imajo optiko, imajo najznizji paket, ker jim je dovol. Tak da ta vprasalnik ne odgovori ravno glede infrastrukture.
In ce si sposodim ta vprasalnik, kjer si izlusco popolnoma nepomembno informacijo, 41,3% jih ima optiko in 23,1% ima kablsko, kar lahko sklepamo, da ima vsaj 64,4% ljudi moznost tako hitrega interneta. Kar pa je vecina.

49106 ::

springfield je izjavil:

svecka je izjavil:

500 Mbps linija ni nič posebnega?

Ne, ker lahko dobis pri vseh operaterjih to hitrost za razumen denar. A1 ima doplacilo 5€, Telekom sicer za 1 Gb 8€, Telemach in T-2 pa imata ze pakete s tako ali visjo hitrostjo.
Ocitno vseh dobrih 30% v Sloveniji, ki ima slabo povezavo, hodi v to temo.

IL_DIAVOLO ::

Jaz imam 20 mbps in se mi zdi nek optimalen speed. Se mi zdi popolnoma dovolj. 100 giga je pa seveda orng zalogaj za tako povezavo.

Greg91 ::

Razumem, iščeš teoretičen scenarij. V praksi je pa tako kot sem ti napisal. Okrog 17% je takih ki imajo povezavo nad 100Mbit. Razmisli koliko od teh 17% je takih, ki ima PS povezan preko Wi-Fi? Vidiš kam ciljam? Delež takšnih, ki jim je 500Mbit linija nič posebnega in ki jo nenazadnje znajo izkoristiti je zanemarljiv. Aja, pa ne pozabiti ključne besede "do", ko nam podajaš cifre hitrosti prenosa, ki jih operaterji ponujajo. Realnost, ni nujno takšna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Greg91 ()

PS5 bo imel Wifi 6, tak da ne bo problem 500 Mb skoz spravit.
In se enkrat, ce ljudje nocejo met, ne pomeni, da nimajo moznosti. Vse je prislo iz tega, ker so ljudje trdili, da 100Gb ne mores met v manj kot uri doli. Jaz samo trdim, da je vecini na razpolago hitrost, ki ti to naredi v pol ure. Zakaj ljudje ne izkoristijo te moznosti ima pa vsak svoj razlog. Samo ne trdit, da ni mozno.

celje ::

springfield je izjavil:

In se enkrat, ce ljudje nocejo met, ne pomeni, da nimajo moznosti. Vse je prislo iz tega, ker so ljudje trdili, da 100Gb ne mores met v manj kot uri doli. Jaz samo trdim, da je vecini na razpolago hitrost, ki ti to naredi v pol ure. Zakaj ljudje ne izkoristijo te moznosti ima pa vsak svoj razlog. Samo ne trdit, da ni mozno.

ljudje nocejo imet.....

kako ze gre tista: lahko je z polno ritjo srat.... 500ka so za vecino mokre sanje. ce ne zaradi omrezja, pa zaradi denarja. ja da se, seveda, gre tudi hitreje. vendar, zgoraj je napisano dejstvo cca 17%.

back to topic, ce bo mozen zunanji disk (kot sedaj), bo to cisto ok. malce pocasnejse nalaganje iger.... who cares

zlabra ::

Da bi pasal na PS5 kak predlog za oled tv z frekvenco 120hz osveževanja ?

hamez66 ::

celje je izjavil:

springfield je izjavil:

ljudje nocejo imet.....

kako ze gre tista: lahko je z polno ritjo srat.... 500ka so za vecino mokre sanje. ce ne zaradi omrezja, pa zaradi denarja. ja da se, seveda, gre tudi hitreje. vendar, zgoraj je napisano dejstvo cca 17%.

back to topic, ce bo mozen zunanji disk (kot sedaj), bo to cisto ok. malce pocasnejse nalaganje iger.... who cares

Tisti brez denarja si pač ne kupi ps5, za ostale pa velja, da če je optika možna, je za doplačilo nekaj eur mesečno na voljo 300+mb povezava.

49106 ::

hamez66 je izjavil:

če je optika možna, je za doplačilo nekaj eur mesečno na voljo 300+mb povezava.

Velik če. Ima kdo kakšen link do tega, da je 300Mb povezava na voljo za nekaj evrov.

hamez66 je izjavil:

Tisti brez denarja si pač ne kupi ps5

Jaz poznam kar nekaj takšnih, ki kupujejo na obroke (tudi neumnosti), ker nimajo denarja. Eden je šel na telemacha kupit elektirčni skiro za 1 eur in me prosil, da mu posodim 50 eur za polog.

Lahko rečemo, da to ne velja, odkar obstajajo takšne in drugačne oblike kreditiranja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

MisterM ::

zlabra je izjavil:

Kolikor sem gledal teste, je od OLED TVjev najbolj priporočen LG CX. Podpira 120Hz, HDMI 2.1 z VRR, input lag pa je cca 14ms na 60Hz in 6ms na 120Hz. Jaz sicer še čakam, če bo Philips pokazal kaj primerljivega v svojih 2021 modelih, navadil sem se namreč na njihov Ambilight. Če ne, bo tudi pri meni LG CX, do takrat pa še vztajam pri starem 1080p monitorju in starem TVju.

hamez66 ::

49106 je izjavil:

hamez66 je izjavil:

če je optika možna, je za doplačilo nekaj eur mesečno na voljo 300+mb povezava.

Velik če. Ima kdo kakšen link do tega, da je 300Mb povezava na voljo za nekaj evrov.

hamez66 je izjavil:

Tisti brez denarja si pač ne kupi ps5

Jaz poznam kar nekaj takšnih, ki kupujejo na obroke (tudi neumnosti), ker nimajo denarja. Eden je šel na telemacha kupit elektirčni skiro za 1 eur in me prosil, da mu posodim 50 eur za polog.

Lahko rečemo, da to ne velja, odkar obstajajo takšne in drugačne oblike kreditiranja.

Super ja. Pol naj pa še optiko vzame na obroke.

zlabra ::

MisterM je izjavil:

zlabra je izjavil:

Kolikor sem gledal teste, je od OLED TVjev najbolj priporočen LG CX. Podpira 120Hz, HDMI 2.1 z VRR, input lag pa je cca 14ms na 60Hz in 6ms na 120Hz. Jaz sicer še čakam, če bo Philips pokazal kaj primerljivega v svojih 2021 modelih, navadil sem se namreč na njihov Ambilight. Če ne, bo tudi pri meni LG CX, do takrat pa še vztajam pri starem 1080p monitorju in starem TVju.

Hvala za info, tudi jaz gledal LG CX ;)

Demon's Souls - State of Play | PS5

bojsi ::

PS5 Rest mode poraba: 28-32W

A ni to precej za rest mode?

Kje si dobil to informacijo?
PS4 ima nekja 10W in cel cas so govorili, da bo pri PS5 nizja, tako da je to kar presenetljivo visoka poraba.

Badwolff ::

bojsi ::

springfield je izjavil:

Kje si dobil to informacijo?
PS4 ima nekja 10W in cel cas so govorili, da bo pri PS5 nizja, tako da je to kar presenetljivo visoka poraba.

ArsTechnica: https://arstechnica.com/gaming/2020/11/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bojsi ()

ferdo ::

Morda kupim prvo konzolo po atariju v življenju in iščem po spletu kaj vse PS5 nudi poleg igranja iger, da bi lažje opravičil nakup.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Magic1 ::

ferdo je izjavil:

Morda kupim prvo konzolo po atariju v življenju in iščem po spletu kaj vse PS5 nudi poleg igranja iger, da bi lažje opravičil nakup.

Verjetno bo Xbox bolj prilagodljiv v tej smeri.
Magic

ferdo ::

X-box me ne zanima. Zanima me PS5.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Igralna konzola je. Primarno je namenjena igram. Ce ti to ni dovolj, te ostale funkcionalnosti tudi ne bodo prepricale, ker jih ni ravno dosti.
««
22 / 141
»»