» »

Kakšne težave ste že imeli z iOS napravami? Pripombe nanje?

Kakšne težave ste že imeli z iOS napravami? Pripombe nanje?

Temo vidijo: vsi
1
2
»

Machete ::

Em, jaz iTunes uporabljam za ipoda (ki je star že več kot 10 let in še dela skoraj vsak dan kako uro!!) na vsaj dveh PCjih. Skozi teh 10 let pa je gotovo dal čez nekaj PCjev (5+), torej sedaj vidim da z drugimi novejšimi napravami moram biti pozoren, da si slučajno ne zbrišem iz diska, ker nobene glasbe nimam kupljene v iTunes.

* tole sem jaz vedno prvo obkljukal: Manually Manage Music and Videos

Poglej to če ti koristi kaj: https://www.lifewire.com/disabling-itun...
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

goranzaric ::

Hvala za info bom za vikend se poigral

GupeM ::

leiito je izjavil:

Zobotrebec? Sponka za SIM je v mapci v škatli, jo je pa lahko spregledati, če ne veš, da je tam.

Ne vem kako veliko luknjo ima iPhone, vendar jaz za svojega Nexusa tega ne nosim s sabo. Sva pa s punco ugotovila, da so njeni uhani (tisti del, ki gre skozi uho), ravno prave debeline. Sem že razmišljal, da bi si samo zaradi tega dal uhan v uho. (joke) :D

perci ::

Sej se da z navadno sponko za papir.

perci je izjavil:

Samo pomoje mora biti gola oziroma ne oblozena z gumo ko so potem raznih barvah

GupeM ::

perci je izjavil:

Če jo imaš na kampiranju s sabo. Uhane ima pa moja draga vedno. Sem samo podal nasvet, če bo kdo kdaj rabil.

leiito ::

goranzaric je izjavil:

Naletel se naneno "tezavo" ki jo bom moral resiti in sicer uporabljam itunes zaradi tega da lahko sploh skopiram navadne mp3 datoteke v iphone ( uvoz v itunes in pol sync) ker brez glasbe ne morem in na androidu pac povezes preko usb kabla ti pokaze spominsko kartico uporabis copy paste in zadeva zakljucena.

Tukaj pa bo problem ker uporabljam vec racunalnikov in itunes omogoca sync samo z enim oziroma z novim kompom synca to kar je v knjiznici in ker je 0 vse pobrise. Moram pa sprobat sicer ker si moram se glasbe nalozit in sem pac samo zdaj po googlu gledal ce zelim z vecih kompov kopirat podatke

Uploadaš mp3 fajle v iCloud (ali si jih pošlješ po mejlu) in ko jih potem odpreš z VLC playerjem, ti ostanejo v telefonu. VLC ni ravno najboljši app z najlepšim UI, ampak delje.

CoolBits ::

Mp3 imam kar na synology-ju in potem z synology music app prenesem na telefon ali pa streamam prek neta... Lepo deluje. Tud na ostale naprave.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CoolBits ()

McMallar ::

Lahko uporabis tudi CopyTrans Manager. Sedaj uporabljam Spotify, prej sem pa precej glasbe in videov prenesel s tem orodjem. Ne rabis iTunes ne nic drugega...
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

CoolBits je izjavil:

Mp3 imam kar na synology-ju in potem z synology music app prenesem na telefon ali pa streamam prek neta... Lepo deluje. Tud na ostale naprave.

Tudi jaz, absolutno najboljša rešitev, razen morda, da je za razliko od VLCja ali Plexa m4a/b fajle treba konvertirat.

A propos Synology app, pred kratkim sem odkril, da če ni artworka, snameš album/audibook cover, daš jpg v folder z mp3 fajli in ga, jpg namreč, preimenuješ v folder.jpg. Potem je vse lepo in prav.

McMallar je izjavil:

Lahko uporabis tudi CopyTrans Manager. Sedaj uporabljam Spotify, prej sem pa precej glasbe in videov prenesel s tem orodjem. Ne rabis iTunes ne nic drugega...

Super preverim za vikend. Jaz večinoma grem na youtube pa dol pobiram in konvertiram v mp3 in si kopiram v napravo. Trenutno sem si samo dal gor Mudvayne drugo bo počakalo ko bo čas.

Hvala za info.

Ojoj. Zakaj si delaš to? A ni bolje biti brez muzike, kot s takim sranjem od 'datoteke'?

Zakaj? Sicer nisem nek audiofil, ampak predvajano z iPhona na Sennheiser Momemntum slušalke ne slišim razlike med 320kbps mp3 in flac fajli.

Machete je izjavil:

Ojoj. Zakaj si delaš to? A ni bolje biti brez muzike, kot s takim sranjem od 'datoteke'?

Ker dejansko nimam časa dol cele diskografije nabavljat pa pol zbirat ven kaj je dobro tak pa samo kaj se mi dopade pa sam pastam linke v youtube downloader

next3steps ::

leiito je izjavil:

Zakaj? Sicer nisem nek audiofil, ampak predvajano z iPhona na Sennheiser Momemntum slušalke ne slišim razlike med 320kbps mp3 in flac fajli.

Daj vmes še portable DAC/SAMO in poročajo. Ah, pa tile 320kbps fajli v bistvu to niso.

So se standardi med prvimi ipodi (in ostalimi telefoni in predvalajniki glasbe) in kasnejšimi iPhoni spustili kar se tiče kvalitete predvajalnika glasbe? Je še kdo to opazil ali se mi blede? Včeraj sem prvič vtaknil moje priljubljene slušalke v iphona (5), zadnji OS (10.2.1) in je zvok precejšnja polomija. Je to mogoče kak znan fail?

sivistol ::

Nah sam mam iphone5 zvok na slusakah dela enako, zvocnik edin mal slabse zarad praha, jebe me pa tud baterija, tako da cakam kaj dajo vn za novga iphona , 8 , ce bo dobr ga nabavn ce ne pa kupm 7

Dela enako od katere naprave? Sam poslušam redno preko 10 let starega ipoda in sem bil šokiran nad razliko (isti fajli).
Baterijo dobiš za drobiž. Zamenjaš pa jo v 15 min.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Sj sm napisu iphone5 , a ne vidis brat ?

Napisal si, zvok na slusakah dela enako.
Enako od česa? Oz. v primerjavi s čim?

Iphone5 tema je o ios napravah in ne o slusalkah, ane znas mal povezat ?

Machete je izjavil:

Dela enako od katere naprave? Sam poslušam redno preko 10 let starega ipoda in sem bil šokiran nad razliko (isti fajli).
Baterijo dobiš za drobiž. Zamenjaš pa jo v 15 min.

Na neki točki se je tudi sam Apple odločil, da bo v iPode začel dajati slabše audiočipe. Verjetno imaš še tistega starega, ki je vsaj še dober.

sivistol je izjavil:

Sorry res ti ne sledim, kaj želiš povedat :)

@3much5me
Bedno. Zelo.
Očitno je nekaj na tem: http://www.macworld.co.uk/news/iphone/a...
The iPhone 5s: a beautiful and high-powered smartphone, but an audio disappointment

Sicer nobenega pametnega nasveta, ker očitno je čip res cheap.
Jej in to so napreva, ki so stale nove 600-700 eur.. Crazy.

Axon 7, HTC 10, LG V20, Galaxy Note 3-5 in morda še kakšen se najde od novejših.
Ah, LeEco prva serija je še med njimi.

Klinac pinac pa ravno (tudi) zaradi muzike sem si zrihtal iphone za športanje.. (in kupil nosilce, vrečice in vse kose potrebne za menjavo..).
Očitno bom rabil še vedno starega ipodeka sabo nositm, ker tega (slabega) zvoka se ne bom navadil pomoje.

Dober dan ::

Kakovi kopirate slike iz računalnika na Iphone? Imam namreč Iphone 7, ni ravno moj prvi Iphone.
Se da v Itunes izbirati slikice ki jih želim kopirati? S časom se mi je nabralo celo goro slik, seveda vseh ne želim imeti na telefonu, bi pa rad kopiral določene slike. Našel sem opcijo, da lahko določeno mapo skopiraš v aparat, ampak potem vse druge neoznačene mape izginejo iz aparata.
Primer: včeraj sem skopiral mapo petek, danes pa sem označil v Itunes novo mapo sobota.. z aparata izgine mapa petek. Kako vi rešujete zadevo?
Seveda imam na PC organizirane mape po letnicah in dogodkih..

CoolBits ::

Jih daš v photostream, photos app, kjer so tudi slike narejene s telefonom. Na win pa ne vem kako gre zal.

Machete je izjavil:

sivistol je izjavil:

Sorry res ti ne sledim, kaj želiš povedat :)

imam iphone5 ko klopim slušalke stare, nove, odvisno od slušalk dela tako kot treba,
edin na iphone5 zvočnik mal slaše zarad nabranega prahu

kapiš al ne ?

Dober dan je izjavil:

Kakovi kopirate slike iz računalnika na Iphone? Imam namreč Iphone 7, ni ravno moj prvi Iphone.
Se da v Itunes izbirati slikice ki jih želim kopirati? S časom se mi je nabralo celo goro slik, seveda vseh ne želim imeti na telefonu, bi pa rad kopiral določene slike. Našel sem opcijo, da lahko določeno mapo skopiraš v aparat, ampak potem vse druge neoznačene mape izginejo iz aparata.
Primer: včeraj sem skopiral mapo petek, danes pa sem označil v Itunes novo mapo sobota.. z aparata izgine mapa petek. Kako vi rešujete zadevo?

V iCloud jih daj.

iCloud Drive, that is.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

Dober dan ::

iCloud je debilen. Imam 256GB varjanto aparata, pa še varnostne kopije ne morem narediti v iCloud, ker je na voljo samo 5GB prostora. Apple bi moral ponuditi uporabnikom toliko prostora, kolikor prostora nudi največja kapaciteta kupljenega izdelka.

tomaz- ::

Dober dan je izjavil:

poglej in preuči si programček photosync - dela točno to, kar bi ti rad !

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

tomaz- je izjavil:

Dober dan je izjavil:

To je tipičen primer apple debilizma. Nekaj, kar se da narediti enostavno, je treba zakomplicirat in naredit posebno aplikacijo za to.

Ali pa upload lastnih melodij. Treba it okol rit v varžet, da izvedeš to.

Dober dan je izjavil:

iCloud je debilen. Imam 256GB varjanto aparata, pa še varnostne kopije ne morem narediti v iCloud, ker je na voljo samo 5GB prostora. Apple bi moral ponuditi uporabnikom toliko prostora, kolikor prostora nudi največja kapaciteta kupljenega izdelka.

Težko verjamem, meni nobena naprava ne porabi več kot 3GB za backup, pa so pol tega samo iBooks.

Če pa že, stane 50GB €0.99/mesec.

Ampak spraševal si, če se prav spomnim, kako fotke z x prenesti na iPhone in za to je iCloud drive, magari prek browserja, čisto OK.

;-) ::

perci je izjavil:

tomaz- je izjavil:

Dober dan je izjavil:

To je tipičen primer apple debilizma. Nekaj, kar se da narediti enostavno, je treba zakomplicirat in naredit posebno aplikacijo za to.

Ali pa upload lastnih melodij. Treba it okol rit v varžet, da izvedeš to.

Slike shranjujem v razne oblake na hd met stvari ki ti kaj pomenijo je za casom. Glede melodij pa pozdravljam apple in prav je tako da se take bedne funkcije sploh ne vrivajo v stock telefon.

Jst fotk svojih otrok (sploh recimo iz plaze) ne dajem v nobene cloude. Ne zaupam niti guglu niti applu niti nobenemu drugemu. Good ol' hdd je se vedno v igri.

"DOBREMU" STAREMU HDD pa zaupaš? Majkemi, če ti nisi debil, naj me koklja brcne. Ti kar kličeš po nesreči.

Zaupam mu, da ne bo odletel k tretji osebi v upravljanje, ki bo potem s temi podatki razpolagala.

Sicer pa sem ze slisal za backup, you should try it.

Ne rabim, vse pomembne podatke sem si zapomnil. Ostale lahko poustvarim, saj so narejene po podobnem principu. Tiste nepomembne imam v oblaku. Lokalna kopija je nesmiselna glede na P/P, v kolikor se igraš s podatki drugih.

Še dejanski On_Topic:
Kabli za iOS niso ravno vzdržljivi. Po gobe je šel že drugi kabel za iPhona v roku dveh dobrih let.

Zgodovina sprememb…

Priporocam chargecords.com

Sam močnejši kabel dvomim, da bo rešil problem, ker je napaka že v samem dizajnu. Nekaj podobnega se mi je ravno okvarilo.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prehod android - IOS ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14030059 (26874) Mavrik
»

iTunes zacetniske tegobe, ali bi jailbreak

Oddelek: Mobilne tehnologije
467136 (5816) next3steps
»

Applove novosti: iPad Pro, iPhone 6S, nove ure, WatchOS 2, iOS 9 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10638209 (27130) Furbo
»

Kdaj bo tu Applova iUra? (strani: 1 2 3 )

11735281 (30306) bluefish
»

Apple WWDC: iOS 5

2110000 (8606) zee

Več podobnih tem