Forum » Pomoč in nasveti » one graphics card / two VMs & two independent outputs
one graphics card / two VMs & two independent outputs
samusan ::
Pozdravljeni!
Imam problem. Zaradi narave dela, ki se bo prikazala, bi potreboval na računalniku nastavit VM tako, da imam tako na host računalniku kot na VM Windows OS, s tem da izhoda na grafični kartici ne smeta biti ista za oba OS-a. Upam, da bo skica spodaj veliko bolj jasna, kako si želim nastaviti VM.
A je to sploh možno? Pač VM mora biti neodvisen od host OS-a, ki bi imela svojo tipkovnico, miško in monitorjem. Oziroma v tem primeru bi si miško in tipkovnico delila z host OS (kjer bi pač preklapljal med njima), OS-a pa bi morala biti ločena. Na primer če zaklenem Windowse na host PC-ju, VM na drugem monitorju bi še vedno dalje delal.
P.S. računalnik ima vgrajen Xeon E4 V4 procesor tako da podpira virtualizacijo.
Najrajši bi imel tip 2 hypervisor. Imam računalnik nastavljen že cel za delo, če je pa edina možnost tip 1, potem pa naj bo tako.
Za vsako pomoč se vnaprej zahvaljujem.
Imam problem. Zaradi narave dela, ki se bo prikazala, bi potreboval na računalniku nastavit VM tako, da imam tako na host računalniku kot na VM Windows OS, s tem da izhoda na grafični kartici ne smeta biti ista za oba OS-a. Upam, da bo skica spodaj veliko bolj jasna, kako si želim nastaviti VM.
A je to sploh možno? Pač VM mora biti neodvisen od host OS-a, ki bi imela svojo tipkovnico, miško in monitorjem. Oziroma v tem primeru bi si miško in tipkovnico delila z host OS (kjer bi pač preklapljal med njima), OS-a pa bi morala biti ločena. Na primer če zaklenem Windowse na host PC-ju, VM na drugem monitorju bi še vedno dalje delal.
P.S. računalnik ima vgrajen Xeon E4 V4 procesor tako da podpira virtualizacijo.
Najrajši bi imel tip 2 hypervisor. Imam računalnik nastavljen že cel za delo, če je pa edina možnost tip 1, potem pa naj bo tako.
Za vsako pomoč se vnaprej zahvaljujem.
- spremenil: samusan ()
Jst ::
VMWare?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Je Windows 10 v VirtualBoxu varen pred keyloggerji?Oddelek: Pomoč in nasveti | 702 (627) | youPlonker |
» | Linux v dual-boot-u vs. na virtualkiOddelek: Operacijski sistemi | 4889 (4435) | moat |
» | VMware ?Oddelek: Operacijski sistemi | 7152 (6669) | Buggy |
» | Izšel VirtualBox 3.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 12265 (8668) | Jst |
» | Napadi iz virtualnih strojevOddelek: Novice / Varnost | 3590 (3590) | MrStein |