» »

ZDA razmišljajo tudi o obvezni izročitvi gesel ob vstopu

ZDA razmišljajo tudi o obvezni izročitvi gesel ob vstopu

Slo-Tech - ZDA lahko ob vstopu v državo že sedaj povprašajo po profilih na internetnih družabnih omrežjih ter tudi pregledajo Facebook in mobilne telefone, sedaj pa se zelo na glas pogovarjajo tudi o ukrepu obvezne izročitve gesel. Zamisel je pred Kongresom predstavil minister za državno varnost John Kelly in poudaril, da gre za enega izmed ukrepov za preverjanje beguncev in državljanov sedmerice muslimanskih držav, katerim so ZDA poizkusile prepovedati vstop, pa je sodišče ukrep začasno zadržalo. Kelly je dejal, da se bo Trumpova administracija zavzemala za ureditev, po kateri bi morali omenjeni državljani obvezno izročiti gesla za dostop do socialnih omrežij, sicer bi jim zavrnili vstop v ZDA. Trenutno naj ne bi imeli kaj dosti načinov za preverjanje ljudi, je dodal Kelly. Poleg tega bi lahko ob vstopu zahtevali predložite bančnih izpiskov, s katerimi bi potnik dokazoval, od kod mu denar za preživljanje in da ga ne financira teroristična organizacija.

Poudariti velja, da gre za zdaj zgolj za želje Oddelka za domovinsko varnost in Trumpove administracije, ki so še daleč od uresničitve. Nazorno pa kažejo, v katero orwellovsko smer se želijo ZDA razvijati. Čeprav je Kelly zagotovil, da gre zgolj za državljane sedmerice držav, zato naj ukrep večine potnikov v ZDA ne bi prizadel, so tovrstne zamisli izjemno nevarne. Začasne rešitve namreč rade postanejo trajne, omejeni ukrepi čedalje bolj neomejeni. Ideja ni čisto nova, saj je nekaj podobnega snovala že Obamova administracija, a se ji načrti niso izšli.

51 komentarjev

«
1
2

globoko grlo ::

Se prav lohka izročim geslo od "i luv usa" in sem rešen vshe skrbi???

Sicer pa ja, leglo terorja in nasilja tale usFa.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

mihec87 ::

Niso na tekočem potem pa hodijo z takimi predlogi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

vostok_1 ::

Lol. Čisto vsako priložnost zgrabijo za uvedbo nekih prikritih želja.
Že sedaj smo vsi teroristi.

Like i've said guys and gals. Vsakič nekaj malega.

Let's recap:

Nadzorujejo vse finančne tranzakcije
Nadzorujejo vse javne podatke
Nadzorujejo lokacijo
Nadzorujejo mobilne aparate
Nadzorujejo privatna sporočila (ker večina za enkripcijo še niti ni slišala)
Nadzorujejo vse tvoje interakcije

We're getting there...slowly but surely.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

#000000 ::

Pa sej te ki nimajo kaj skrivat jim jih lahko verjetno pošlejo kr vnaprej I guess ?

BlaY0 ::

Očitno njihovi triggerji še premalokrat sprožijo alarm pa se jim vse skupaj še da spremljat. Ko se jim bo alarm sprožal na vsako milisekundo jih bo minilo ;)

Slej kot prej bo nekdo napisal mail/message client, ki bo ob pošiljanju za vsako besedo vrinil še "BOMB!", ob sprejemanju pa to postripal ven.

Seljak ::

Naj bodo lepo tam na oni strani sveta,lepo za sebe, izolirani. Me ta USA ni nikoli mikala,tako,da mi lepo dol visi kakšne prebliske imajo.

BlaY0 ::

Hja, samo oni bodo to tako rešili, da bodo te ljudi, ki zdaj trkajo na njihova vrata, preusmerili na tvoja vrata...

Isotropic ::

kaj pa če nimaš fb, te bodo pa obravnavali kot sumljivca

#000000 ::

Isotropic je izjavil:

kaj pa če nimaš fb, te bodo pa obravnavali kot sumljivca


Itak da, če nimaš twiterja, fb ipd shita, pol si orto sumljiv :) najbolj zihr je da prideš na mejo z papirno beležko in HB svinčnikom, ker rollerball že vzbuja nelagodje :)

BlaY0 ::

Noooou... napaka. Iz grafita lahko narediš grafitno bombo. Al ga pa nekomu zarineš v srce če je dobro ošiljen. Torej no go.

Cemmac ::

Tule se samo vidi kako zelo prestrašeni so...

BigWhale ::

BlaY0 je izjavil:

Očitno njihovi triggerji še premalokrat sprožijo alarm pa se jim vse skupaj še da spremljat. Ko se jim bo alarm sprožal na vsako milisekundo jih bo minilo ;)

Slej kot prej bo nekdo napisal mail/message client, ki bo ob pošiljanju za vsako besedo vrinil še "BOMB!", ob sprejemanju pa to postripal ven.


Po mojem znajo te stvari kr precej dobro filtrirat in ugotavljat, kdaj gre za kaj potencialno resnega in kdaj gre za random besede.

BlaY0 ::

Itak, samo niso samo oni tisti ki znajo napisat dobr algoritem za prepoznavo. Jaz mislim da na svetu obstaja več tistih, ki znajo napisat dobr algoritem, ki bi omogočal, da oni ne bodo (takoj) zaznali, da gre za "fake news". V končni fazi so omejeni z resursi. Kako se pa igrco skreka.... kakršno koli zaščito so do zdaj aplicirali je bila razbita...

To je pač cyber vojskovanje. Zmagaš ali dobiš bitko lahko tudi s precej manjšim vložkom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

SkipEU ::

Kaj pa, če takoj, ko jim predaš geslo, le-to spremeniš? Kaj pa bodo potem?

PaX_MaN ::

Ne moreš spremeniti gesla, ker si jim pred tem moral oddat vso elektroniko, halo.
Trump ni po župi priplaval.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

BlaY0 ::

Potem ti morajo preprečiti tudi dostop do knjižnic in cyber-caffeejev... pa do štacun/trafik kjer lahko kupiš telefon/tablic s prepaid dostopom do internetov za par $... torej vzeti ti morajo tudi denar pa možnost da ga kjer koli zaslužiš... skratka ni druge, kot da ti na letališču poberejo vse, te slečejo pa ti okrog vratu dajo tablo "I'm infected with deadly very contagious virus!" in te spustijo ven...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

PaX_MaN ::

Potem ti morajo preprečiti tudi dostop do knjižnic in cyber-caffeejev... pa do štacun/trafik kjer lahko kupiš telefon/tablic s prepaid dostopom do internetov za par $.

takoj, ko jim predaš geslo, le-to spremeniš

Še eden ki je nasedel levičarski propagandi: vstopni (vizumski) postopki se ne vodijo v knjižnicah kajšele kiber-kafičih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

zmaugy ::

Pa vse begunke morajo podpisati Trumpfeljnu ob prihodu Pravico do Prve Noči? Zakaj bi kdorkoli hotel v Idiotistan, kjer so izvolili takšnega človeka za predsednika? To mora povedati nekaj tako o prebivalcih Idiotistana kot o tistih, ki rinejo tja.

klinker ::

The land of freedom :))

zmaugy ::

Kaj bodo pa naredili proti Trumpfeljnovim SAjevcem?

http://edition.cnn.com/2017/02/09/polit...

poweroff ::

Super tole. Nižje izobraženi in revni, ki "nimajo nič za skrivat" bodo gesla verjetno dali. Višje izobraženi in tisti z nekaj več premoženja pa seveda razmišljajo drugače in bodo hodili drugam. ZDA tako postaja za visoko kvalificiran kader nezaželena destinacija, kar bo imelo tudi ekonomske posledice.

Way to go, Trumpy! :))
sudo poweroff

scipascapa ::

Pa kdo še sili v to državo, resno?

PaX_MaN ::

zmaugy je izjavil:

Kaj bodo pa naredili proti Trumpfeljnovim SAjevcem?

Nič ne more, ker to:
"Anybody that has looked at what the US Marshals do has got to realize that an attack on any judge is an attack on the rule of law of the United States,"

ni res, saj je revolucija dopustna:
The union between Texas and the other States was as complete, as perpetual, and as indissoluble as the union between the original States. There was no place for reconsideration or revocation, except through revolution or through consent of the States.

Nikec3 ::

We're getting there...slowly but surely.

In na koncu narod to izvoli.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Gregor P ::

... nimam gesel, nimam nobenih računov na družbenih omrežjih ipd. ... to nisem jaz ...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

BlaY0 ::

Boš dal pa pač password za S-T. Tudi to je nekaj :P

Markoff ::

Nazorno pa kažejo, v katero orwellovsko smer se želijo ZDA razvijati

Ideja ni čisto nova, saj je nekaj podobnega snovala že Obamova administracija, a se ji načrti niso izšli.


V smeri politike liberalnih, strpnih in človekoljubnih demokratov? Trump se zaenkrat ukvarja samo z US and A. Nobenih bomb ali resnih groženj tretjim državam. Zaenkrat dobro kaže za world peace. Morda malo manj za human rights, ampak koliko teh bi imeli pa pod Hitlary Killton?

Mar bi izvolili tistega Sandersa, vsaj ni tako nor kot Lucky Moon...

Še nekaj si zapomnimo: vsaka vojna, ki bi jo hotel sprožiti Trump, se bo obravnavala kot megalomanija psihopata in ga bodo brž ustavili, če ne drugače, z impeachmentom. Če bi isto vojno hotela zanetiti Hitlary, bi bil to preemptive strike, napad na axis of evil, freedom-fighting, ipd. itd.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Markoff ()

Glugy ::

Isotropic je izjavil:

kaj pa če nimaš fb, te bodo pa obravnavali kot sumljivca


Družabno omrežje je na nek način tudi forum. Torej če bodo od mene zahteval geslo jim bom dal od slo-tech-a geslo. Drugih družabnih omrežij razen še nekaterih forumov ki jih mogoče enkrat na leto pogledam ne uporabljam.

Da bi pa zahteval da moram uporabljat twitter; facebook ipd je pa nesmisel. Konec koncev ne morš ti pogojevat osebne svoboščine na podlagi tega če je človek pri tem ali onem zasebnem podjetju klient.

To je nemogoče. Pravica ne more biti odvisna od zasebnih podjetij. Al imamo države al imamo korporacije ki nam vladajo..kaj je zdej to??

poweroff ::

Torej, ti sicer nimaš Facebooka, ampak ga bom pa tvoj sosed odprl namesto tebe, gor vnesel tvoj naslov in slike. In ko boš na meji trdil, da Facebooka nimaš, bodo mejni organi rekli da lažeš in te bodo zavrnili.

Sosed pa ves vesel, da ti je ponagajal...
sudo poweroff

nekikr ::

Pač gre nazaj v tisto usrano jamo v vukojebini na vzhodu in se razstreli sosedu na vratih. Kaj pa rine v ZDA, če mu pa vsak dan znova povejo, da tam ni zaželen? Naj nese dolarje Merklovi, bo vesela dolarjev in kulture.

          ::

Kako se taki primeri obravnavajo (pravno) in kaj lahko sotoriš, če nekdo odpre račun v tvojem imenu?

GupeM ::

Glugy je izjavil:

Da bi pa zahteval da moram uporabljat twitter; facebook ipd je pa nesmisel.

Nihče ne zahteva tega. Lahko ti pa rečejo, da brez tega ne moreš v njihovo državo. Tudi nihče ne zahteva, da imaš potni list/vizo/ESTA obrazec. Lahko ti pa brez tega preprečijo vstop v njihovo državo.

Jupito ::

poweroff je izjavil:

Super tole. Nižje izobraženi in revni, ki "nimajo nič za skrivat" bodo gesla verjetno dali. Višje izobraženi in tisti z nekaj več premoženja pa seveda razmišljajo drugače in bodo hodili drugam. ZDA tako postaja za visoko kvalificiran kader nezaželena destinacija, kar bo imelo tudi ekonomske posledice.

Way to go, Trumpy! :))


In tisti, ki hočejo skriti svoje namene, bodo ustvarjali fake profile, kjer bodo drkali na freedum in jabolčno pito in stirčka Sama.
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

next3steps ::

#000000 je izjavil:

Pa sej te ki nimajo kaj skrivat jim jih lahko verjetno pošlejo kr vnaprej I guess ?

Naslednjič, ko boš v svoji postelji kavsal svojo ženo ne pozabi, da lahko pride policaj opremljen z GoPro kamero, ki bo snemal in v živo predvajal live-stream tvojega jebanja v javnost. Pa saj ja nimaš kaj za skrivati.

mtosev ::

dvomim, da bodo to resno uvedli.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Mehmed ::

Mene malo cudi, da se se ni razvil trg fejk fb racunov. Za reklamo pa povprasevanje ni treba skrbet, mediji itak stalno strasijo kako ga vsi hocejo gledat. Od izraelcev, americanov do bodocih delodajalcev.
Nabavis enega s fejk zgodovino pa fejk lajki, popravis detajle pa imas mir.

[D]emon ::

> Nobenih bomb ali resnih groženj tretjim državam. Zaenkrat dobro kaže za world peace.

A akcija, ki so jo po Trumpovem ukazu izvedli v Jemnu, je pa kaktus ?
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

sdklfjafoijd ::

Najvišji standard, varnost,... ampak še vedno bi se bolj lagodno počutil na dopustu v Severni Koreji kot pa v USofa. Sirija, Iran, Izrael, Afganistan, USA... pa še kakšna država bi se našla, kamor me res nebi nobena priložnost spravila.
Pa ne da imam kakršen koli samovoljno ustvarjen socialen provil v spletu. Dobro... slo-tech in gmail mail sta izjema za oslarije :).

Eno vprašanje...enkrat sem zasledil da v USA po sistemu "Kriv po sumu dokler ne dokažeš" namesto "Nedolžen dokler ti tega ne dokažejo" moreš na zahtevo suma o ... recimo otroški pornografiji, predati vsa gesla elektronskih naprav.. tudi za šifriranje podatkovnih medijev? No .. sicer si avtomatsko kriv in...če ti najdejo kakšen cookie od iwanka pa tako dobiš brezplačen taksi iz letališča v polni penzion za gitrih.
No enkrat sem to nekje zasledil in me je zanimalo če je to res.

poweroff ::

What's the difference between USA and USB?

One connects to all of your devices and accesses the data, the other is a hardware standard.
sudo poweroff

nekikr ::

ampak še vedno bi se bolj lagodno počutil na dopustu v Severni Koreji kot pa v USofa.

Naj ugibam, 16 let, vsako leto na dopustu na hrvaškem, to je pa to kar je tvojega dometa?

St235 ::

Glugy je izjavil:

Isotropic je izjavil:

kaj pa če nimaš fb, te bodo pa obravnavali kot sumljivca


Družabno omrežje je na nek način tudi forum. Torej če bodo od mene zahteval geslo jim bom dal od slo-tech-a geslo. Drugih družabnih omrežij razen še nekaterih forumov ki jih mogoče enkrat na leto pogledam ne uporabljam.

Da bi pa zahteval da moram uporabljat twitter; facebook ipd je pa nesmisel. Konec koncev ne morš ti pogojevat osebne svoboščine na podlagi tega če je človek pri tem ali onem zasebnem podjetju klient.

To je nemogoče. Pravica ne more biti odvisna od zasebnih podjetij. Al imamo države al imamo korporacije ki nam vladajo..kaj je zdej to??


Od kdaj pa je vstop v ZDA ali pa katerokoli drugo drzavo(razen maticne) pravica?

erunno ::

sdklfjafoijd je izjavil:

Najvišji standard, varnost,... ampak še vedno bi se bolj lagodno počutil na dopustu v Severni Koreji kot pa v USofa. Sirija, Iran, Izrael, Afganistan, USA... pa še kakšna država bi se našla, kamor me res nebi nobena priložnost spravila.
Pa ne da imam kakršen koli samovoljno ustvarjen socialen provil v spletu. Dobro... slo-tech in gmail mail sta izjema za oslarije :).

Eno vprašanje...enkrat sem zasledil da v USA po sistemu "Kriv po sumu dokler ne dokažeš" namesto "Nedolžen dokler ti tega ne dokažejo" moreš na zahtevo suma o ... recimo otroški pornografiji, predati vsa gesla elektronskih naprav.. tudi za šifriranje podatkovnih medijev? No .. sicer si avtomatsko kriv in...če ti najdejo kakšen cookie od iwanka pa tako dobiš brezplačen taksi iz letališča v polni penzion za gitrih.
No enkrat sem to nekje zasledil in me je zanimalo če je to res.


V ameriki še vedno pravno pravilo "presumption of innocence" - tj. nedolžen, dokler ni dokazano drugače. Gesla ti lahko zahteva samo sodišče - in zato morajo imeti tožilci zelo dobre dokaze da lahko sodnih udobri. Policaj ti bo probal nabluzit da moraš (ker nekateri policaji so pripravljeni lagati), in celo je soraj nedvomno da bo policaj bil prepričan da si kriv, samo na srečo policaji ne odločajo o tem.

PaX_MaN ::

erunno je izjavil:

V ameriki še vedno pravno pravilo "presumption of innocence" - tj. nedolžen, dokler ni dokazano drugače.

To seveda ne drži.

erunno je izjavil:

Gesla ti lahko zahteva samo sodišče - in zato morajo imeti tožilci zelo dobre dokaze da lahko sodnih udobri. Policaj ti bo probal nabluzit da moraš (ker nekateri policaji so pripravljeni lagati), in celo je soraj nedvomno da bo policaj bil prepričan da si kriv, samo na srečo policaji ne odločajo o tem.

Na meji to ne velja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

jype ::

Lakotnik29> Od kdaj pa je vstop v ZDA ali pa katerokoli drugo drzavo(razen maticne) pravica?

Če si begunec, potem od tistega leta, ko je država ratificirala Konvencijo ZN o beguncih.

Invictus ::

[D]emon je izjavil:

> Nobenih bomb ali resnih groženj tretjim državam. Zaenkrat dobro kaže za world peace.

A akcija, ki so jo po Trumpovem ukazu izvedli v Jemnu, je pa kaktus ?

Ta akcija je bila prehitra. Je najbrž to že Obama potrdil.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nekikr ::

jype je izjavil:

Lakotnik29> Od kdaj pa je vstop v ZDA ali pa katerokoli drugo drzavo(razen maticne) pravica?

Če si begunec, potem od tistega leta, ko je država ratificirala Konvencijo ZN o beguncih.

Če pustimo tudi promil promila ob strani, kako se spremeni odgovor?

Jst ::

A US-born NASA scientist was detained at the border until he unlocked his phone

http://www.theverge.com/2017/2/12/14583...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

poweroff ::

Se pravi nadzor nad lastnimi državljani?

Hkrati pa visoki predstavniki administracije po domače komunicirajo z Rusi?

Mandžurija! :))
sudo poweroff

Jst ::

Pa na facebooku (nimam FBja) je en član, ki je bil za vikend v Mar A Lagosu, slikal tipa, ki nosi football - kovček z jedrskimi kodami.

Pa slike iz tega resorta, kjer "high security" meeting, da je Severna Koreja izstrelila IBCM, poteka kar med mizami gostov. Trump pa zgleda zdolgočasen.

POTUS je postal Real Reality Show.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ZDA želijo uvesti obvezno prepoznavanje obrazov na letališčih za vse, tudi državljane (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6611307 (8863) jype
»

Skoraj sto ameriških tehnoloških velikanov proti Trumpu

Oddelek: Novice / Ostale najave
369601 (7108) gruntfürmich
»

Izrael na letališču zahteva vpogled v Gmail (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
12453251 (47924) BlueRunner

Več podobnih tem