Forum » Pomoč in nasveti » Skener pušča vijolične sledi - vprašanje
Skener pušča vijolične sledi - vprašanje
ananchel ::
Pozdravljeni.
Dobila sem printer in skener v enem iz druge roke. Sicer skenira, ampak dokumenti so vijolične barve oziroma s takimi vijoličnimi sledmi. Tudi vsaka najmanjša pikica prahu se pozna na skeniranih dokumentih. Pri prejšnjem SKENERJU teh težav ni bilo.
Mgoče kdo ve, zakaj se to dogaja?
Dobila sem printer in skener v enem iz druge roke. Sicer skenira, ampak dokumenti so vijolične barve oziroma s takimi vijoličnimi sledmi. Tudi vsaka najmanjša pikica prahu se pozna na skeniranih dokumentih. Pri prejšnjem SKENERJU teh težav ni bilo.
Mgoče kdo ve, zakaj se to dogaja?
#000000 ::
Vunjo v roke in spucaj šipo, če ne bo bolje je umazan od notri, prah ali plesen recimo.
edit. al pa spihaj ta del ki skenira, se pravi kjer je neonka, zadaj za njo je neko ogledalo in verjetno je tam umazano, bo pa treba razdret do skor fundamenta zadevo.
edit. al pa spihaj ta del ki skenira, se pravi kjer je neonka, zadaj za njo je neko ogledalo in verjetno je tam umazano, bo pa treba razdret do skor fundamenta zadevo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
#000000 ::
ma bo treba razmontirat, zaupaj nam model zadeve pa se najde kako navodilo na netu kjer je ponavad opis za take napake
FX6300B ::
nebi bilo nič čudnega če je šel kak kondenzator, na mojem hpju sicer photosmart c5180 sem že 2x menjal isti kondenzator, simptomi so bili pa čudno skeniranje, včasih kar neke lise pa črtice kor dajal, vse je bilo čisto, prižigal se je 10 min in javljal je neke napake, zamenjal in dela kot urca
May the force be with you!
aja, naj povem še to, da uporabljam skener brez gonilnikov, ker ko sem inštalirala (prave) gonilnike, je računalnik crknil in pod nobenim pogojem ni hotel več delat; ko pa sem jih odinštalirala, spet dela normalno. zato skeniram brez brez njih. lahko da je v tem problem.
pri starem skenerju sem imela to inštalirano, sem imela ikono na namizju in tam je bil poseben "programček" za skeniranje, sesaj pa grem pod "Naprave in tiskalniki", tam dodam tiskalnik, in potem "Optično branje dokumenta ali slike".
pri starem skenerju sem imela to inštalirano, sem imela ikono na namizju in tam je bil poseben "programček" za skeniranje, sesaj pa grem pod "Naprave in tiskalniki", tam dodam tiskalnik, in potem "Optično branje dokumenta ali slike".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ananchel ()
no comment ::
Poskusi z Vuescan (trial). Program za skeniranje mora znati pravilno sklalibrirati skener. Mogoče generični driver ne zna in so zato lise na skenu (vzporedne s smerjo skeniranja)...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no comment ()
no comment je izjavil:
Poskusi z Vuescan (trial). Program za skeniranje mora znati pravilno sklalibrirati skener. Mogoče generični driver ne zna in so zato lise na skenu (vzporedne s smerjo skeniranja)...
sem inštalirala - naredi SUPER!!, samo se pozna "watermark". ne vem, kje naj dobim trial verzijo.
Fotokopijo ti naredi v redu?
ne - isto kot slike.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ananchel ()
no comment ::
sem inštalirala - naredi SUPER!!, samo se pozna "watermark". ne vem, kje naj dobim trial verzijo.
No, sej to je trial (ima watermark). Vuescan sem predlagal, da ugotoviš, če gre za hardverski problem. Očitno ne, glede na to, da Vuescan naredi dober scan.
Začni googlat za kakim zastonjskim/cenejšim programom za skeniranje...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitaliziranje slik iz negativovOddelek: Sedem umetnosti | 5088 (4073) | Okapi |
» | skeniranje in dpiOddelek: Pomoč in nasveti | 878 (732) | Opkow |
» | Program za enostavno skeniranjeOddelek: Programska oprema | 5061 (3910) | opeter |
» | Kako skenirati diapozitive ali negativ (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16879 (9279) | cekr |
» | Kateri skener za domačo uporabo?Oddelek: Kaj kupiti | 1937 (1571) | opeter |