Forum » Pomoč in nasveti » Windows ne uporablja vsega RAMa
Windows ne uporablja vsega RAMa
Pezdicek ::
Imam 4gb Rama, 64 bit Windows 10. V sistemu piše da nameščenega pomnilnika 4gb, uporablja pa ga 3.19. V monitoringu vidim, da je tistih 800 mb "sivih" Piše, da je rezerviran za BIOS in neke driverje....
Kar več kot 4gb ne morem imet, se mi to pozna :(
Kako to rešit?
Kar več kot 4gb ne morem imet, se mi to pozna :(
Kako to rešit?
Pezdicek ::
Ne... grafična je nvidia 9600 gt 1gb. Prej ni bilo noter grfične kartice... je to krivo?
smacker ::
Maš slučajno nastavljeno, da ram uporabljaš kot disk? Sicer malo nenavadno pri stari plati, ki ne podpira več kot 4gb rama.
Ribič ::
Tole se meni malo čudno sliši. Kako to, da ne podpira več RAM-a? Vsak 64-bitni operacijski sistem bi moral to podpirati. Mar slučajno nimaš dovolj rež za dodatne RAM module?
Master_Yoda ::
Pa ce imas slucajno v msconfig.exe->BOOT Advanced options nastavljen Number of processors, Maximum memory,... to izklopi.
[D]emon ::
Vklopi Memory Remapping v BIOS-u.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Sami ::
Sem imel podoben problem na neki stari AM2+ plati (poizkusil vse nastavitve v BIOS-u in ni delovalo), sem posodobil BIOS na zadnjo verzijo in je delovalo :D
Drugače pa to ni nič čudnega, sistem oz. plata lahko za potrebe BIOS-a rezervira nekaj RAM-a (moja 20MB, na šihtu okoli 35MB), 800MB pa je občutno prever, najprej bi probal z updateom BIOS-a.
Drugače pa to ni nič čudnega, sistem oz. plata lahko za potrebe BIOS-a rezervira nekaj RAM-a (moja 20MB, na šihtu okoli 35MB), 800MB pa je občutno prever, najprej bi probal z updateom BIOS-a.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GA-P35T-DS3POddelek: Strojna oprema | 2595 (2318) | SuperVeloce |
» | 4GB rama in WIN7 64Bit problemOddelek: Strojna oprema | 1116 (1004) | Tilen |
» | Windows 7 64-bit mi ne uporablja 6gb ram-aOddelek: Pomoč in nasveti | 4616 (4137) | amigo_no1 |
» | win64 ram problemOddelek: Operacijski sistemi | 843 (623) | pviran3 |
» | 4GB rama na operacijskem sistemu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9129 (7938) | opeter |