» »

USB-C kabli in polnilci

USB-C kabli in polnilci

1
2
»

Samson ::

Meni blitzwolf polnilec in kabli (eden 1m dolzine, drug 2m dolzine) delata tako kot morata. Zaenkat v pol leta nobenega problema. Aja. Pozabu povedat da kabli imajo na obeh straneh priklopa kakor zelis. Ne USB type C ampak micro usb a so "obracljivi".
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Samson ()

matobeli ::

Ampak niso pa najboljši glede na performance. se relativno hitro polomijo in polnjenje ni ravno to kar zmorejo močnejši kabli.

ampak so pa obračljivi in dovolj poceni da so in bodo ostali moji najljubši.

Samson ::

Men je vazno da dela in pa da ni potrebe po obracanju pa razmisljanju a sem zadel prav ali ne. Doma se samo nastima ce falis (v postelji)...pri telefonu pa mimgrede kaj polomis, hehe.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

fujtajksel ::

Če koga zanima, gtrusted precej podrobno testirajo USB-C polnilce in naprave ter kaj s čim dela ter pri kakšni napetosti in toku
Npr.
http://gtrusted.com/google-universal-ty...
http://gtrusted.com/review/75913 MBP late 2016
http://gtrusted.com/review/66564 XPS 15 9550
http://gtrusted.com/review/52095 LG G5
http://gtrusted.com/product/122460 Plugable USB-C dock
http://gtrusted.com/apple-29w-usb-c-pow...

MxxW5 ::

A je že kdo probal XPLORE (to je menda slovenska družba) USB-A - USB-C kabel za 4,90 EUR, ki ga imajo v Leclercu?

Jst ::

Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Lonsarg ::

Hja, graf ni čisto pravilen, ker Nexus Charger recimo je za nekatere naprave, kjer je rdeče zgolj prešvoh nekatere naprave se na prešvoh polnilcih pač ne polnejo, medtem ko recimo Apple Macbook in Nexus Pixel sta dizajnirana tako, da se tudi na švoh polnilcih polneta, zgolj počasneje.

USB standard ne more prisilit izdelkov, da delujejo na manj Watih kot se njihov proizvajalec odloči, da rabijo Watov. USB Standard zgolj zadotavlja, da če tvoja naprava rabi 30W bo katerikoli USB-C 30W+ deloval.. Če je to kršeno potem ena od naprav ne podpira stnadarda pravilno.

Če dodaš v graf bela polja "ne polni ker premalo W", potem mislim da dejansko ostanjo rdeča polja zgolj pri HP SPectre X2, ki očitno res ni po standardu. Ok, pa malo sumljiva sta tudi Applov in Razer polnilec, ki morda kakih low voltage načinov polnjenja ne podpirata pravilno? Skratka ja, slabo enforcajo standard, upam da zgolj porodne težave.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

fujtajksel ::

Lonsarg je izjavil:

... nekatere naprave se na prešvoh polnilcih pač ne polnejo...


To se mi ne zdi relevanten izgovor. Tudi če je polnilec prešvoh, ti bi lahko pomagal da bi z na začetku polno baterijo preživel nekaj ur dlje, pa da bi jo mogoče potem spet napolnil ugasnjen čez noč. Bi prišlo prav zlasti če kam greš in pozabiš adapter.

Sej tako se npr Dell XPS 15 9550 futra na 60W če polnilec ponudi 20V 3A, čeprav je njegov originalni navadni polnilec 130W, ki jih zna tudi potegnit ob max obremenitvi. Je pa pri idle menda poraba kakih 10W in pogosto pri normalnem delu kakšnih 40W. Sprejme menda tudi naveden mali Dell polnilec 45W, kar pa pri USB-C ne gre - škoda da ne vzame vsaj 20V tudi pri manjšem toku, če že drugih napetosti ne prebavlja. Verjamem sicer da je težje naredit naprave ki sprejmejo svega boga, posebej če gre za majhne zadeve kjer premislijo vsak gram.

Lonsarg ::

Dobro ja, se strinjam da ne bi škodilo, da se zna tudi na manj Watih vsaj malo polniti.

Vsekakor pa ni to problem standarda za polnjenje, ampak spada pod listo funkcij same naprave.

fujtajksel ::

Lonsarg je izjavil:


Vsekakor pa ni to problem standarda za polnjenje, ampak spada pod listo funkcij same naprave.


Ne vem zakaj tak standard pol sploh met, če nič ne zagotavlja >:D
Sprejmem če gre za otroške bolezni in da bodo stvari čez kakšno leto bolj razumno sodelovale. V kontekstu celotne USB-C + TB3 katastrofe, ki je očitno grdo usekala po razvojnih oddelkih računalniške opreme, ker so imeli očitno vsi z marsičem hude težave in stvari očitno niso bile dovolj dorečene takrat ko so jih eni že začeli prodajat.

Lonsarg ::

Tudi dobri stari 220V standard iz vtičnice ti ne zagotavlja moči. V eni hiši imaš lahko 1A, v drugi 10A, v tretji 16A v vtičnici. Pri vtičnicah smo to rešili na brute force. Pač damo vsaj 10A na varovalko da delajo "skoraj" vse naprave.

Ekvivalten temu bi bilo, da vse USB-C polnilce naredimo 60W, kar bi pomenilo da "skoraj" vse naprave delajo. Ampak 60W polnilce je dražje naredit in večji je, kot recimo 15W za telefon in bi to bilo metanja denarja stran. Next best thing je to kar imamo. Skratka bodisi vesel da smo se standardizirali na priključki in protokolu napajanja, dlje zaenkrat ni praktično iti, si pa predstavljam da bo čez 10 let vedno več hiš imalo vgrajene 60W-100W USB-C priključke po hiši in bo zadeva rešena na "brute force".

Imaš pa point, ni vse rožnato, celo precej grdo na trenutke. USB-C standard so naredili, noben ga pa ne enforca. Niti 1EUR kazni ni še noben plačal zaradi kršitve standarda. Je pa res da firme načeloma imajo profit od tega da nekaj dejansko deluje, tako da naprave mimo standarda bodo dobile verzijo 2, kjer bo to pofixano,.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

[D]emon ::

Vgrajevanje USB prikljuckov je bedarija, ker vsakih par let pridejo z nekim novim konektorjem ven.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Lonsarg ::

Dejansko če govorimo o host priključkih(torej vtičnice) se v 99% uporablja zgolj eden, USB-A in to že 21 let. Zdaj bo pač prehod na USB-C potem pa spet mir desetletja.

Ne skrbet, standardi se bodo spreminjali, ampak v smislu novih backwards compatible verzij.

blackbfm ::

za par let vnaprej ti noben ne more rečt, ne pa desetletja haha

klekej ::

Imam Honor 8, ki ima type-c priključek. Rabim hišni in avtopolnilec. Berem, da so ok nakup Aukey iz Aliexpressa s Quickcharge 3.0, ki ga sicer moj telefon ne podpira, ampak bom gledal tudi v naprej. Polnilcev je malo morje, takih, ki že imajo type-c vhode ali pa klasične usb in se dodatno kupi usb-type c kabel. Ima kdo izkušnje z Aukeyjem in priporoča kaj se splača nabavit?

https://aukey01.aliexpress.com/store/18...

Lonsarg ::

Če hočeš future-proof zadevo rabiš polnilec, ki podpira USB-PD, ki pa "še" niso tako široko razširjeni. Če je samo za telefone in samo za zdaj potem je praktično vsak dober, ker tudi USB-C telefoni podpirajo stare standarde.

Skratka USB-C ponilec brez USB-PD je eno mutenje, za non-USB-PD standarde pa je tudi navaden USB-A dober.

klekej ::

Kater usb-pd set mi torej priporočaš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klekej ()

Lonsarg ::

V bistvu nobenga, ker so še predragi, pa še včasih imaš najbrž tut staro napravo kako. Če pa že pa recimo tole(celo ima tudi ekstra za stare):
https://www.amazon.de/Ladeger%C3%A4t-De...

Jaz bom še malce počakal da se to bolj uveljavi, do takrat pa lepo polnem vse, tudi USB-C naprave(Lumia 950) kar preko poceni navadnih 2.4A chargerjev ki delujejo čisto super. Čeprav če hočeš poceni moraš na no-name, Aukey ima tudi "navadne" blizu 10EUR. Tako da če že greš na Aukey, potem se morda le stegni za takega z USB-PD podporo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

klekej ::

Tole bo verjetno ok nakup ali gre še kaj ceneje s kero drugo znamko? https://www.aliexpress.com/store/produc...

Še raje bi polnilec s QC 3.0 in navadnim usb vhodom, samo Aukey npr. sploh nima usb a-usb c kablov.

Lonsarg ::

Tole k si dal recimo nima USB-PD, za zdaj ok, za čez 3 leta morda ne. Saj pravim slab čas za nakup k smo v vmesni fazi, QC 4.0 bo recimo podpiral USB-PD.

Morda en navaden USB z podporo QC 3.0(https://www.aliexpress.com/store/produc... pa je mir za par let. Je pa res da nakup USB-A v USB-C kablov je najbolj tvegana zadeva, medtem ko pri pure C-C kablu proizvajalec nima kaj zasrat(razen preslabe prevodnosti da polni počasneje, ampak ni pa nič nevarnega).

Sm najdu tle na aliexpress poceni pa zanesljivo pravi USB-C v navadni USB kabel:
https://www.aliexpress.com/item/SAUFII-...
Kako vem da je pravi? Kot prvo so ok ocene in kot drugo v specifikaciji piše da so uporabili upornik 56kOhm, kar je pravilno.

klekej ::

Kaj je potem bolj pametno kupiti ta trenutek QC 2.0, ki je cenejši ali QC 3.0, ki je malo dražji, ampak kot praviš ga bo 4.0 itak kmalu povozil, pa še moja trenutna naprava ne podpira 3.0?

Je kakšna razlika pri polnjenju s QC 3.0, če imaš usb a-usb c proti usb c-usb c kablu? Tudi teli od CRDC (rebrand Aukeyja) niso dragi: https://www.aliexpress.com/store/produc...

Torej kupiti polnilec, ki ima type a in kupiti "tvoj" kabel ali polnilec s type c in "moj" kabel? Če prav razumem je za v naprej mišljen umik type a iz vseh naprav in prehod na type c.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klekej ()

Lonsarg ::

QC standardu je vseeno za vrsto priključka. Stari USB-PD standardi so delali na starih priključkih(se ni prijelo), novi PD standard(dejansko gre za USB-PD 3.0, samo noben tega ne oglašuje tako) pa zahteva USB-C.

QC 2.0 ali 3.0 je bolj marketing, to so nianse, jaz bi kupil čim cenejše(magar QC 2.0) pa kaj bolj stalnega kasneje, če bi pa že hotel zdaj kupiti kaj za malo dlje pa takega, ki ima vsaj en USB-PD pa magari če so ostali priključki normalni.

klekej ::

Torej USB-PD 3.0 bo zahteval type c vhod? Bom raje kupil orng zadevo, ki bo podpirala prihodnje standarde, trenutni telefon in prihodnji bodo pa itak vsi na type-c. Koliko je poštnine pri tistem avto polnilcu iz Amazona? Na dan z uporabnimi linki, prosim. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klekej ()

Lonsarg ::

Pa nared račun pa ti bo izračunalo poštnino ane:) Meni drugače pokaže 7.7€, pr Amazonu je fajn veš kot eno stvar naenkrat kupit..

klekej ::

Naletel sem na znamko Baseus, cene veliko nižje od Aukeyja. Je to za kej al si bom uničil telefon? Rad bi QC 4.0 hišni polnilec in za avto.

https://baseus.aliexpress.com/store/234...

Kaj pa ostali uporabljate za telefone z USB-C?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klekej ()

klekej ::

Naj kdo še kaj o USB-PD 3.0 in QC 4.0 pove, prosim. Prvo mi ni poznano.

gendale2018 ::

zakaj pa niso dali v standard še par višjih hitrosti polnjenja, ki bi jih pol morali podpirati vsi polnilci/kabli/telefoni

ne pa da ma vsak neki svojega
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Lonsarg ::

Velja tako za QC kot USB-PD standard: Za mobitele dobiš lepe mini polnilce z 18W(kaj je konkretno veliko za tisto malo baterijo v telefonih), če bi zahtevali nujno recimo 30W direkt povečaš strošek in velikost 90% polnilcev na trgu, verjemi da to de-facto pomeni da bi te polnilci raje drug standard uporablja... Zahteva pa standard da vsak polnilec neke moči polne tudi z manjšo močjo. Torej polnilec ki je 60W mora po standardu podpirati vse "mode", ki so pod 60W in tako dalje. Skratka vse kar rabiš vedeti pri nakupu polnilca je koliko Watov moči ima, če ima isto ali več kot zahteva tvoja naprava bo delalo, MORDA pa bo delalo tudi z polnilcem manjše moči, to je odvisno od proizvajalca naprave, proizvajalec naprave bi moral specificirati od-do vrednosti v Watih in bi zgolj po tem lahko vedel kompatibilnost. Hvalabogu 99% mobitelov in tabletov BO polnilo tudi na najpočasnejšem izmed modov ampak pač počasneje, od ultrabookov in hibridov pa to malce težje pričakuješ ker imajo pač večjo porabo.

@klekej, evo ti kratek opis standardov QC ter USB-PD.
1. USB-PD je uradni standard od USB konzorcija. v1 je bila za navadni USB A priključek, medtem ko v2+ deluje izključno na USB-C. v3 doda nekaj dodatnih funkcionalnosti in izboljšav(dodatni senzorji proti segrevanju itd) ampak je povsem kompatibilna z v2, skratka ni toliko nujno gledati verzije pri nakupu, če je specificirano kot USB-PD in je fizični priključek USB-C je to ok.
2. QC je proprietry standard in hvalabogu se je Qualcomm vdal in je QC4+ kompatibilen z USB-PD2+. (v bistvu se je moral vdati, ker če bi izdal USB-C priključek brez USB-PD bi kršil USB standard in jim je Google zagrozil da Android na takih priključkih ne bo deloval, dejansko je na trg celo prišlo nekaj naprav z QC3 in USB-C ter brez USB-PD, ki so torej kršile USB standard, ampak se je to potem nehalo, kolikor vem ni več novih naprav z USB-C, ki ne bi podpirale USB-PD)

Kolikor sem jaz gledal po internetu imajo hvalabogu vsi USB-C polnilci na trgu bodisi USB-PD bodisi QC4 standard(ki pa je z USB-PD kompatibilen), tako da v praksi za laika kaj drugega kot da je USB-C ter da je dovolj Watov ne rabiš gledati pri nakupu. Če hočeš da polnilec podpira tudi pametno polnjenje, ki samodejno uravnava hitrost glede na temperaturo in izgube pa moraš dodatno še pazit da piše bodisi QC4 bodisi USB-PD3.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

fujtajksel ::

> Skratka vse kar rabiš vedeti pri nakupu polnilca je koliko Watov moči ima

Kar naj bi rabil... Bojim se da je vsaj pri večjih močeh vseeno treba pazit tudi na podprte napetosti. Ene kombinacije napetost-tok so standardne, druge so opcijske, tretje so kao nedovoljene ampak jih proizvajalci vseeno dajo zraven ker jih njihove naprave hočejo. Npr 45W bi bilo lahko 15V 3A, ampak eni laptopi vzamejo samo 20V 2.25A pa še tega žal ne od vsakega. Btw kar se potem izmeri na žici ni nujno ravno do decimalke tisto kar je specificirano.

Lonsarg ::

USB-PD specificira katere napetosti morajo biti podprte na kateri moči, tule če malo scrolaš imaš graf:
https://www.androidauthority.com/usb-po...

V grobem pa mora po standardu:
- vsak polnilec podpirati 5V profil
- vsak 15W+ polnilec podpirati 9V profil
- vsak 27W+ polnilec podpirati 15V profil
- vsak 45W+ polnilec podpirati 20V profil

Torej tvoj primer laptopa ki je izbirčen in se polni zgolj na 20V mora delovati na vsakem 45W+ polnilcu, skratka ja lahko gledaš samo Watte pri nakupu.

Stara USB-PD specifikacija za stare USB porte je bila precej slabša, tam nisi mogel iz moči ugotoviti da bo zagotovo delalo, USB-C in z njim verzija 2 je vse to popravila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

fujtajksel ::

Hehe v tistem ta idealnem svetu...

Lonsarg ::

Nič idealnem, za katerikoli polnilec za katerega to ne drži lahko na ebayu, amazonu,... vrneš. In ne osebno še nisem slišal za USB-PD polnilec ki bi bil mimo standardov v nobenih reviewih in podobno. To se je masovno zgodilo zgolj z USB-C - USB-A adapterji/kabli, ko so Kitajske tovarne proizvedle na tone jih mimo stnadardov in potem kljub temu da so popravili je trajalo še leta(se še kje najde ampak zdaj že malo bolj redko) da so zaloge teh mimo standardov prodali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

fujtajksel ::

Kot sem že napisal, spremljam kako je z USB-C PD polnilci za Dell XPS 15 laptope, itq ni veliko ponudbe in žal ni tako idealno. 45W so doslej "prijeli" samo Dellovi in še eni, večina jih ni, eni zato ker niso furali 20V, drugi neznanozakaj. Pri 60W ki so v večini 3rd-party dockov (ne vem zakaj ne gredo na max po standardu 100W...) je bolje in samo izjeme ne delujejo. Dell ima še 130W polnilec ki je "nadstandarden", dvomim da podpira vse možne kombinacije, kot večina drugih proizvajalcev (npr Apple) ga načeloma prodajajo kot nadomestni napajalnik za svoje prenosnike in ne kot univerzalni standardni USB-C PD polnilec.
Sem videl en review site kjer so podrobneje debugirali kaj dela s čim in kje se zatakne. USB-C je en tak standard ki naj bi uredil svašta, ampak potem pa je seznam zahtev ultra dolg in tričetrt naprav čisto vsega ne upošteva in rabiš v praksi še za kable gledat na en web sajt kateri proizvajalci so pridni in kateri ne.
Ja če ne dela res lahko vrneš );

Lonsarg ::

Ko jaz googlam za Dell XPS 15 probleme sem našel par postov ki govori o tem da je Dell s posebnimi čipi omejeval uporabo 3rd party chargerjev. Omejitev je najbrž na kak strok kriterij, ki gre "dlje" kot uradni standard in zato nekateri 3rd party vseeno delujejo.

Skratka chargerji ok, samo Dell je mona. Kaj naj naredi USB konzorcij, toži Dell firmo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

fujtajksel ::

Dvomim da bi pri USB PD kaj omejevali, saj nekateri polnilci delujejo, bolj verjetno gre za slabo izvedbo. Kjer pa Dell ni edini. Ja točno to je vprašanje kako lahko USB konzorcij prisili proizvajalce da bodo pridno ubogali vso skladovnico zahtev. En Dell ima itq 2500 resnejših problemov s svojimi laptopi...

https://gtrusted.com/review/google-univ...

Druga reč so njihovi klasični polnilci, ker imajo tretji data pin za identifikacijo polnilca po nekem serijskem protokolu, ker se poraba prenosnika prilagodi morebitni manjši zmogljivosti polnilca, rahlo podobno PD power negotiation ampak enostavneje in strogo enosmerno. 3rd-party generični polnilci te identifikacije nimajo, zato laptop vzame najnižjo moč in životari.

Pa npr tele študije združljivosti sem imel v mislih
https://plus.google.com/collection/s0Inv
https://www.reddit.com/r/GooglePixel/wi...
https://docs.google.com/spreadsheets/d/...

Lonsarg ::

Evo mal sem prebral te članeke in raziskal zadeve, izkaže se da Applov stari 29W USB-C polnilec, Googlov Universal 60W (in tudi mnogi drugi s katerimi so javljeni problemi) sledijo starim USB-PD Power Profiles, ki so del stare USB-PD verzije 1! Novi Applov USB-C 30W polnilec pa že recimo upošteva Power Rules, ki so del USB-PD2+ specifikacije. Power Rules so narejeni tako, da lahko gledaš samo Watte ko kupuješ polnilce, to je to o čemer sem zgoraj govoril.

V1 je bila slabo definirana(vsi profili so opcijski in imaš compatibility hell), to da obstajajo USB-C polnilci z verzijo 1 res nisem vedel moja napaka, to razloži vso zmedo in nedelovanje iz zgornjih člankov, upam da izginejo iz trga kmalu vse v1 naprave...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

gendale2018 ::

meni originalni polnilec od telefona (p20 lite) z originalnim kablom včasih da na hitro polnjenje včasih pa ne :))

pa ne verjamem da je fora v temperaturi baterije ali česa takega ker če še enkrat priključim, da spet hitro :))
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

klekej ::

Iščem best buy QC 4.0 hišni in avtopolnilec. Kaj nabavit?

Nič?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klekej ()

klekej ::

Kako to, da je QC 4.0 pri večini proizvajalcev polnilcev še v povojih? Iščem nekaj pametnega pa komaj, da je kaj.

Lonsarg ::

QC 4.0 polnilci se ne bodo nikoli prijeli, ker nimajo smisla, ko kupuješ glej USB-PD podporo z zadosti Watov glede na potrebo in to je to. QC 4.0 naprave so kompatibilne tako z QC 3.0 polnilci kot z USB-PD polnilci.

QC 4.0 je nič drugega kot združitev uradnega standarda USB-PD ter QC 3.0 oboje v en skupen USB-C port, proizvajalci raje naredijo ločene QC 3.0 porte(za USB-A priključke) in USB-PD porte (za USB-C priključke), oziroma gredo USB-PD only če ima polnilec zgolj USB-C porte. USB-PD je zmagal ker je Google zagrozil Qualcommu da ne sme delati USB-C Androidov ki ne bi podpirali USB-PD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

klekej ::

Kaj torej priporočaš? Hišno in avto varjanto, imam pa Redmi Note 7. Teli imajo precej nizke cene, samo sem malo skeptičen: https://baseus.aliexpress.com/store/234...

Aukey, Blitzwolf..?

Lonsarg ::

Tvoj link ne dela.

Aukey je drgač čisto solidna zadeva, Ankerja imam še bolj rad: https://www.aliexpress.com/w/wholesale-...

Velikokrat grem tudi v bolj no-name znamke, ampak v tem primeru imam raje amazon z kvalitetnimi preverjenimi reviewi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

klekej ::

Meni odpre normalno stran Baseusa: https://baseus.aliexpress.com/store/234...

CRDC je baje kopija Aukeya in cenejši: https://crdc.aliexpress.com/store/22110...

Imaš kakšen konkreten predlog kater model naj kupim? Avto in hišni.

Lonsarg ::

Previdno k malce zavajajo sicer "45W car charger" se izkaže da 15V in 20V podpira zgolj v primeru 24V avtomobilskih priključkov, torej v slovenskih avtih kjer imamo 12V je to potem en navaden 9Vx3A = 27W charger. Kar je sicer še vedno dovolj za vse sub 11" naprave, tako da za ta denar je to super zadeva, bi bilo prelepo da bi bilo res da bi bil 45W samo 10EUR :) Moj dejanski 45W car charger je bil 18EUR, je pa kul ker na njem lahko napajam službeni laptop.

Za navadni charger je pa tole na prvi pogled kar kul zadevca (dejansko razmišljam da bi si še jaz omislil za backup če praviš da je ta znamka ok):
https://www.aliexpress.com/item/3304871...

Oziroma tole če ti je podpora do 11" tabletov dovolj (to o podpori bolj tko na oko izjavljam, vem da moj mali Surface Go preživi z 18W+, medtem ko od moje Surface Pro dela zgolj z 30W+, moj napol workstation službeni pa z 45W+):
https://www.aliexpress.com/item/3274709...

Recimo jaz sem tole nabavil za travel charger ko sem bil v Ameriki (tu sem absolutno ne glede na ceno hotel eno škatlo ki zmore vse naprave)
Feedly 90W 2xUSC-C, 2xUSB-A

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

matobeli ::

Če kdo najde po dost ugodni ceni kakšen PD45W na 12v naj pove, zadeve se skoz spreminjajo da bi moral nonstop čekirat če je kaj :8)

Lonsarg ::

Jaz sem tega kupil več kot eno leto nazaj. Vse idealno edino en ekstra papircek sem zataknil da čisto stabilno stoji(morda specifika mojega avta):
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

louser ::

matobeli je izjavil:

Če kdo najde po dost ugodni ceni kakšen PD45W na 12v naj pove, zadeve se skoz spreminjajo da bi moral nonstop čekirat če je kaj :8)

https://www.chargerharbor.com/best-usb-...
Imaš dva ali tri na seznamu.

HappyPills ::

Mogoče ni prava tema čisto. Ampak rabim USB C hub, ki bi imel "detachable" kabl pa najdem vse samo z integriranim. Je kašna opcija al kako naj se tega lotim, da bi imel nek hub spepljan na mizo rabil bi vsaj 2m dolgo vrjanto. Se da s kšnimi podaljški to rešit?

rdecaluc ::

Zdravo.

Mene pa zanima kje bi v Sloveniji lahko dobil "L" oz. 90° USB C kabel. Rabim za navigacijo, pa tako manj štrli ven. Podpirati mora večje amperaže za hitro polnjenje.

Lp
Est modus in rebus. ,typos
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Usb polnilna postaja

Oddelek: Kaj kupiti
252423 (1187) OK.d
»

Evropski poslanci želijo poenotenje polnilnikov

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4811011 (7999) Lonsarg
»

Powerbank z USB-C izhodom

Oddelek: Kaj kupiti
232569 (1763) fujtajksel
»

Hišni polnilec

Oddelek: Strojna oprema
143100 (1980) radmannsdorf
»

Usb C kabel iz kitajske

Oddelek: Pomoč in nasveti
295062 (3935) VIP58

Več podobnih tem