» »

Python GUI

Python GUI

zzbil ::

Torej, zanimam se, kako bi lahko naredil GUI (Graphical User Interface) za python program? Sem malo pogledal po internetu pa sem našel modul pomoje da "Tkinter" vendar uporablja zelo star "slog" (windows 95 mislim da). Tako da me zanima, če mogoče kdo od vas, forumašev, ve kako narediti modern GUI za python program? Kje začeti?

hojnikb ::

pyqt
#brezpodpisa

googleg1 ::

Tkinter je custom implementacija, ki na vseh platformah zgleda priblizno enako.

Uporabi wxPython. Na vsaki platformi uporabi nativne knjiznice zato zgleda enako kot ostali programi. Poleg tega imas tudi nekaj graficnih editorjev.

zzbil ::

Se najde kaj podobnega kakor je v Visual Basic tist desgin tool, ko samo povlečeš npr. gumb na program in ga lahko z miško lociraš, torej da se ubistvu sploh ne piše nobene kode? In ali je to sploh smiselno?

googleg1 ::

za WX imas nekaj taksnih programov, ki generirajo kodo. Specificno generirajo classe. Potem te classe extendas in imas vmesnik. Odvisno od posameznika. Sem uporabljal oboje. Mogoce lahko malo kritiziram stabilnost teh programov, ker so povecini opensource in se rado zgodi da se sesujejo.

U2ros ::

Poglej si pyqt ali pyside. Zraven imaš gui designer in ni težko zlepiti form-a z backend kodo za preproste aplikacije.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Python] Povezave

Oddelek: Programiranje
4344975 (922) d4vid
»

Python - Tkinter - MessageBox

Oddelek: Programiranje
101632 (1283) radiergummi
»