» »

Optični kabel. Kako ga bodo priklopil do modema?

Optični kabel. Kako ga bodo priklopil do modema?

PinkGandalf ::

Ene dva dni nazaj so me iz Telemach klical in rekli da mi ponujajo možnost vklopa na optiko brezplačno, drugače je za plačat 40euro če bom čakov. Ponudbo sem že sprejel ker sem itak hotu imet Optiko. Nevem pa skoraj nič o njej, razen da bom morda imev boljši ping pa enakomerno gor/dol hitrost. Optični kabel so že inštaliral v bloku skozi vsa nadstropja, zdej ga morejo pa še v stanovanje potegnit do modema. Trenutno imam modem kar na mizi zraven ekrana na kar slabi lokaciji in se tudi kdaj premakne. Routerja nimam. Ali bodo oni kakšno omarico ali nevemkaj na steno dali za modem pa jest potem samo daljši LAN kabel kupim da ga potegnem do računalnika? Nimam pojma kaj bodo tehniki delali v stanovanju in kako bo to zgledalo ko bo narejeno. Potem pa še televizija ki je čisto na drugi strani stanovanja. A bodo do tja tudi moral kabel naredit?

TL;DR Kako tehniki inštalirajo optični kabel v notranjosti stanovanja do modema in ali bodo modem prestavili iz mize na steno?

smacker ::

Dobiš nov modem, v katerega ti priklopijo optiko, iz njega pa grejo UTPji do računalnikov in koax+UTP kabla do TVja. Modem ma že vgrajen wifi (razen če boš dobil starejši modem, pol ti bojo še extra wifi router priklopli poleg modema). Novo lokacijo modema jim boš sam določil, če te na mizi moti si kako poličko pripravi. Načeloma sam ne moreš (niti ne smeš) odklapljat optičnega kabla, zato je naknadno premikanje modema problem.
Kako je z napeljavo kablov do PCjev in TVjev pa preveri, lahko da ti extra zakasirajo. Jaz sem si raje kar sam napeljal. Oni pridejo, na brzino zvrtajo, pa pustijo kup svinjarije za sabo. Ko je za optični kabel vrtal mi je nardil na drugi strani stene luknjo premera 20cm, da sem moral pol kitat in štrihat za njim.

PinkGandalf ::

smacker je izjavil:

Dobiš nov modem, v katerega ti priklopijo optiko, iz njega pa grejo UTPji do računalnikov in koax+UTP kabla do TVja. Modem ma že vgrajen wifi (razen če boš dobil starejši modem, pol ti bojo še extra wifi router priklopli poleg modema). Novo lokacijo modema jim boš sam določil, če te na mizi moti si kako poličko pripravi. Načeloma sam ne moreš (niti ne smeš) odklapljat optičnega kabla, zato je naknadno premikanje modema problem.
Kako je z napeljavo kablov do PCjev in TVjev pa preveri, lahko da ti extra zakasirajo. Jaz sem si raje kar sam napeljal. Oni pridejo, na brzino zvrtajo, pa pustijo kup svinjarije za sabo. Ko je za optični kabel vrtal mi je nardil na drugi strani stene luknjo premera 20cm, da sem moral pol kitat in štrihat za njim.

Uf.. sej mene tudi mal skrbi da mi bodo na hitro kar nekaj zvrtal glih tolk da bo za silo narjen. Drugač za sobo kjer imam računalnik ne bo problem. Modem bi jim reku da ga montirajo kar na steno za vrata v sobi pa potem samo UTP potegnem do računalnika kar je easy. Pri TVju bo pa problem ker trenutno je star kabel skrit pod okrasnim lesom ki gre po robu stropa... Oziroma sploh nevem natančno kako je s povezavo do TVja, vem samo da je večina kabla skrita na robu stropa. Zdej če bodo kaj preveč mislil delat škode, potem bi raje pustu kar tako kot je in bi ostav na bakru.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Optika v notranjost hiše (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6621918 (12305) ToniT
»

priklop optičnega kabla

Oddelek: Omrežja in internet
379050 (7583) Vanadium
»