Forum » Pomoč in nasveti » Domače omrežje lepo prosim pomoč
Domače omrežje lepo prosim pomoč
MRB0rYS ::
Zadeva je naslednja:
Doma imam dva računala prek sviča povezana na internet in ko sem mel na starem računalu windows me je delovalo omrežje brez problema. V XP-jih sem zagnal čarovnika v ME-jih pa disketo in je špilalo.
Sedaj sem na starem naložu XP-je in glej ga zlomka ne rata mi nastavit omrežja, vse sem probal, forume prebral pa nikjer enega dobrega komentarja lepo povrsti kako naštimat omrežje dveh mašin ki imata XP.
Na obeh sem zaganjal čerovnika, tudi disketo pa računalnik še kdaj vidim ampak ga ne odpre, sumim da zaradi internetne povezave, ker ko sm na tanovmu nastavu drugačno IP številko mi je nekaj omrežni most konfiguriralo in nism več prišu na net povezalo je pingalo pa nikakor ne in v explorerju ni blo nič sploh, tako da sem moral obnovitveno točko ustvart.
Pa če kir razloš ta omrežni most ker nikjer ne piše, piše že sam površno sm bral tudi pomoč pa kaj ko se ne znajde človk dva dni se že zaje*****.
Pa še to kabl pa svič je zihr v redu, ker je pred tem delovalo.
Razlošte lepo povrsti kako in kaj kot so hiše v trsti.
Lep pozdrav
Doma imam dva računala prek sviča povezana na internet in ko sem mel na starem računalu windows me je delovalo omrežje brez problema. V XP-jih sem zagnal čarovnika v ME-jih pa disketo in je špilalo.
Sedaj sem na starem naložu XP-je in glej ga zlomka ne rata mi nastavit omrežja, vse sem probal, forume prebral pa nikjer enega dobrega komentarja lepo povrsti kako naštimat omrežje dveh mašin ki imata XP.
Na obeh sem zaganjal čerovnika, tudi disketo pa računalnik še kdaj vidim ampak ga ne odpre, sumim da zaradi internetne povezave, ker ko sm na tanovmu nastavu drugačno IP številko mi je nekaj omrežni most konfiguriralo in nism več prišu na net povezalo je pingalo pa nikakor ne in v explorerju ni blo nič sploh, tako da sem moral obnovitveno točko ustvart.
Pa če kir razloš ta omrežni most ker nikjer ne piše, piše že sam površno sm bral tudi pomoč pa kaj ko se ne znajde človk dva dni se že zaje*****.
Pa še to kabl pa svič je zihr v redu, ker je pred tem delovalo.
Razlošte lepo povrsti kako in kaj kot so hiše v trsti.
Lep pozdrav
b0rys
para! ::
Na odjemalcu nastaviš (zaporeden) IP naslov, masko podomrežja/subnet mask (255.255.255.0) in prehod/default gateway (IP naslov prehoda, verjetno PC1).
DNS strežnike nastaviš glede na tvoj ISP.
Internet options/Connection/LAN settings obljukaj Use auto configuration script in vnesi IP prehoda.
Omrežnega mosta ne rabiš.
Načeloma bi moralo delat. Če ne, pa pobriši vse LAN nastavitve in postavi mrežo znova. To zna rešit problem.
lp
DNS strežnike nastaviš glede na tvoj ISP.
Internet options/Connection/LAN settings obljukaj Use auto configuration script in vnesi IP prehoda.
Omrežnega mosta ne rabiš.
Načeloma bi moralo delat. Če ne, pa pobriši vse LAN nastavitve in postavi mrežo znova. To zna rešit problem.
lp
Death before dishonor!
Ja to je že bolje, samo kako odstranim omrežni most, probal sem z onemogoči pa izbriši itd vendar ko to naredim mi internet ne deluje več, lahko grem samo še obnovitev sistema.
Tudi ta IP prehod ne razumem dobro kakšen IP naj vpišem.
Tudi ta IP prehod ne razumem dobro kakšen IP naj vpišem.
b0rys
sash ::
@prehod: kot prehod napiš IP mašine preko katere dostopaš do neta, če dopstopaš direkt pol ne rabiš napisat nič.
@most: most ti nardi zaradi tega ker imaš v enem kompu več povezovalnih kartic (LAN, FW, USB LAN, ...) in ti zato te kartice poveže v ti. most in tako dobi komp en ip in preko tega komunicira na vseh povezavah, ker pa ti želiš most odstranit klikni z desnim gumbom na most in ga odstrani, nato pa ročno konfiguriraj novo povezavo, pri tem pa moraš pazit ker te bo nekje vmes vprašalo če naj avtomatsko izbere povezovalne vmesnike ali pa jih izberi ročno in tukaj moraš ročno izbrat ROČNO in nato izberi mrežno kartico preko katere si povezan v mrežo in to je to. Nato tej povezavi še določi fiksni IP in
@most: most ti nardi zaradi tega ker imaš v enem kompu več povezovalnih kartic (LAN, FW, USB LAN, ...) in ti zato te kartice poveže v ti. most in tako dobi komp en ip in preko tega komunicira na vseh povezavah, ker pa ti želiš most odstranit klikni z desnim gumbom na most in ga odstrani, nato pa ročno konfiguriraj novo povezavo, pri tem pa moraš pazit ker te bo nekje vmes vprašalo če naj avtomatsko izbere povezovalne vmesnike ali pa jih izberi ročno in tukaj moraš ročno izbrat ROČNO in nato izberi mrežno kartico preko katere si povezan v mrežo in to je to. Nato tej povezavi še določi fiksni IP in
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Ma zajebava me ko majmuna, tri dni že letam po stopnicah ko budala pa mi ne rata.
Takole mam nareto:
Pod omrežnih povezavah imam:
LOKAL ALI HITRI INTERNET
1394 connetion
lokal area connetion
ŠIROKOPASOVNO
adsl
sedaj mi prosim napište kako naj nastavim TCP/IP
Imam ADSL in preko sviča dva računala.
Pogruntal pa sem nekaj da je na onem drugem računalu pri LOKAL ALI HITRI INTERNET samo ena povezava lokal area connetcion tako da mogoče zato ne dela mreža, ker pod MOJA OMREŽNA MESTA ne vidim nič. Pa tudi ko hočem pogledati pod OGLEJTE SI RAČUNALNIKE V DELOVNI SKUPINI nekaj čaka potem pa nekaj zajamra kot da nič ne najde pa povsod sem vsemogoče čarovnike zagajal.
help
Takole mam nareto:
Pod omrežnih povezavah imam:
LOKAL ALI HITRI INTERNET
1394 connetion
lokal area connetion
ŠIROKOPASOVNO
adsl
sedaj mi prosim napište kako naj nastavim TCP/IP
Imam ADSL in preko sviča dva računala.
Pogruntal pa sem nekaj da je na onem drugem računalu pri LOKAL ALI HITRI INTERNET samo ena povezava lokal area connetcion tako da mogoče zato ne dela mreža, ker pod MOJA OMREŽNA MESTA ne vidim nič. Pa tudi ko hočem pogledati pod OGLEJTE SI RAČUNALNIKE V DELOVNI SKUPINI nekaj čaka potem pa nekaj zajamra kot da nič ne najde pa povsod sem vsemogoče čarovnike zagajal.
help
b0rys
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wireles internetOddelek: Pomoč in nasveti | 1920 (1586) | Mitch |
» | povezava računalnika na internet preko drugega računalnika - saj vem, star problem...Oddelek: Omrežja in internet | 3798 (3725) | mdezel5 |
» | Težava z deljenjem povezaveOddelek: Omrežja in internet | 1408 (1344) | Smukec1 |
» | WLan + LanOddelek: Omrežja in internet | 1612 (1313) | jernej_0x |
» | mreža ne delaOddelek: Omrežja in internet | 1211 (1067) | mare_ |