» »

Prenosnik se ne prižge

Prenosnik se ne prižge

lojk ::

HP nx7010. Ob vključenem kablu za napajanje in vstavljeni bateriji polni normalno (rdeča led), ko napolni sveti zelena vendar se ne boota. Če odstranim baterijo se za trenutek prižgeta napajalna led in power led in ugasneta (pri samo vstavljeni bateriji se ne zgodi nič). Odstranil sem rame, cmos baterijo, disk, wifi kartico, ekran, ampak je vse enako. Zanimivo, da mi je pri vseh poskusih enkrat uspelo zagnati mašino normalno v bios, vendar samo enkrat, potem nikoli več. Vem, da je star in da se ne splača mnogo ukvarjati s tem. Ali ima kdo kakšno idejo?

vsakdanji ::

Odstrani baterijo in napajanje. Potem ponovno priklopi napajanje in stisni power gumb. Morda ti rata. To je samo ideja. Na tak način zaženem sam svoj lenovo n100 prenosnik.

vsakdanji ::

Upam da si lahko sposodim temo tudi za reševanje mojega primera. Kot omenjeno mi nonstop gori power led. Prenosnika pa ni možno zagnati. Ko iztaknem baterijo in napajanje pa power led ugasne. Ko ponovno vtaknem omrežno mapajanje led za trenutek blinkne (na drugem delujočem prenosniku iste serije se to ne dogaja) Nato je možen normalen zagon. Polnilec je bil testiran, konektor napajanja je bil testiran navzkrižno z delujočim prenosnikom. Cmos je bil resetiran in pred leti bios updejtan. Problem je torej da se prenosnik ne ugasne popolnoma... ostaja neka napetost v kondenzatorjih ali kaj?

Duhec ::

Odstrani accu baterijo in napajanje ter stisni in drži power gumb cca. 30 sek. Nato priklopi samo napajanje (brez accu baterije) in vklopi prenosnik.
http://blackbird.si/

lojk ::

Vse to sem storil. Razmišljam, da je crknil napajalni del na plati.

adrianono7 ::

Imam prenosnik Asus. Ko ga vklopim, se zažene, vendar se windows ne naloži. Vrtijo se tiste pike za nalaganje. Pred 3 dnevi sem formatiral računalnik, saj sem prav tako imel težave z vklopom, le da takrat mi je windows naložlo ampak prijavil sem se komaj, saj sem mogel vsaj 3x resetirati, da sem lahko vpisal v svoj račun s kodo. Zanima me, če kdo ve kaj bi lahko bilo narobe? Dozdeva se mi, da je matična plošča ali procesor. Kako to preverim? Nisem ravno ekspert za računalnik, tako, da vsaka pomoč bo prišla prav. Hvala.

Mare2 ::

Možno. Najprej izključi zamenljive stvari: ramčki...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

BorutK-73 ::

Mogoče tudi disk umira. Starost prenosnika?

Zgodovina sprememb…

adrianono7 ::

Ok, rame znam dati ven... jih dam ven in zaštartam? prenosnik je star 3,5 leta.

Riff ::

probaj prižgat brez baterije

Han ::

RAM pusti pri miru. Lahko poženeš Memtest, a verjetno bo vse ok. Bolj sumljiv je disk.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ekran se prižge, črna slika

Oddelek: Pomoč in nasveti
141469 (1217) FX6300B
»

HP 6730s se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
171658 (1559) awy
»

Po bios updatu ni slike

Oddelek: Operacijski sistemi
5684 (610) #000000
»

Računalnik se ne odziva

Oddelek: Pomoč in nasveti
398811 (8258) Pšenični
»

bios se je zaklenil

Oddelek: Pomoč in nasveti
211962 (1636) TOP

Več podobnih tem