Forum » Loža » Nadzorni sistem na raspbbery pi
Nadzorni sistem na raspbbery pi

harmony ::
To mi je edina misel v glavi, ko me je kolega vprasal, da bi rad vzpostavil domaci nadzorni sistem za 70m2 s tremi sobami.
Rad bi imel kamere, ki bi laufale 24/7 oziroma vedno ko je svetlo. Najbrz je tu potreben se kaksen dodaten senzor.
Zelje so:
1.) Full HD posnetki
2.) Shranjevanje posnetkov za cim vec casa, za cim manj denarja
3.) Da ni potrebna internetna povezava, ker tu nima interneta
4.) Da je poceni - ne potrebuje resitve za par jurjev.
Meni kot laiku na tem podrocju pride v upostev:
1.) Poceni Web Kamere
2.) Najbrz kaksen NAS za shranjevanje podatkov
Ne vem sploh od kje naj zacnem. V mislih sem imel kaksno resitev s pomocjo Raspberry Pi-ja.
Ideje? Mogoce kaksne usmeritve, kje naj zacnem iskati. Ne prosim google it...to vem tudi sam, ampak bi rad od vas slisal.
Rad bi imel kamere, ki bi laufale 24/7 oziroma vedno ko je svetlo. Najbrz je tu potreben se kaksen dodaten senzor.
Zelje so:
1.) Full HD posnetki
2.) Shranjevanje posnetkov za cim vec casa, za cim manj denarja
3.) Da ni potrebna internetna povezava, ker tu nima interneta
4.) Da je poceni - ne potrebuje resitve za par jurjev.
Meni kot laiku na tem podrocju pride v upostev:
1.) Poceni Web Kamere
2.) Najbrz kaksen NAS za shranjevanje podatkov
Ne vem sploh od kje naj zacnem. V mislih sem imel kaksno resitev s pomocjo Raspberry Pi-ja.
Ideje? Mogoce kaksne usmeritve, kje naj zacnem iskati. Ne prosim google it...to vem tudi sam, ampak bi rad od vas slisal.

Apple ::
Synology, lahko tud starejsi model. RPi-ja ne bi dajal...
Ce ni povezave na net, ni obvescanja. Nekdo vdre in mu ukrade se Synologija...
Ce ni povezave na net, ni obvescanja. Nekdo vdre in mu ukrade se Synologija...
LP, Apple

knesz ::
IP snemalnik (najcenejši 20 kanalni so že od 135EUR dalje, vir: Google) ter IP kamere. Kamere lahko tudi brezžične.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: knesz ()

harmony ::

Poldi112 ::
V grobem imaš "ip snemalnik", da prejemaš sliko s kamer in jo sliko prikazuješ in/ali shranjuješ na disk. Imaš sw rešitve (zastonj recimo zoneminder za linux, xprotect za win), ali hw, kjer imaš namesko napravo samo za to.
Glede Raspberry, guidov izgleda ne manjka in kot vidim obstajajo tudi kartice za video za rpi:
http://www.instructables.com/id/Raspber...
Vprašanje pa, koliko kamer je sposoben laufat. Pa pazi, da bodo tvoje kamere podprte v izbrani rešitvi.
Jaz sem še na analognih kamerah, ampak že tam si imel praktično vedno možnost snemati zgolj, ko se je slika spreminjala (recimo ko nekdo hodi čez kader), statične pa ne (police v trgovini, ko ni ljudi). Tako tudi avtomatično nisi imel čez noč ure posnetkov prazne trgovine.
Glede Raspberry, guidov izgleda ne manjka in kot vidim obstajajo tudi kartice za video za rpi:
http://www.instructables.com/id/Raspber...
Vprašanje pa, koliko kamer je sposoben laufat. Pa pazi, da bodo tvoje kamere podprte v izbrani rešitvi.
Jaz sem še na analognih kamerah, ampak že tam si imel praktično vedno možnost snemati zgolj, ko se je slika spreminjala (recimo ko nekdo hodi čez kader), statične pa ne (police v trgovini, ko ni ljudi). Tako tudi avtomatično nisi imel čez noč ure posnetkov prazne trgovine.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Mavrik ::
Synology NASi imajo opcijo za t.i. "Surveilance station", ki ti poskrbi za zajem, prikaz in shranjevanje posnetkov (ter tudi brisanje). Tako da ti reši večino problema. Potem pa rabiš samo kompatibilno IP kamero.
Vse skupaj verjetno < 600 eur.
Vse skupaj verjetno < 600 eur.
The truth is rarely pure and never simple.

Invictus ::
Synology daje licenco samo za eno kamero. Ostale moraš dokupit...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x

Tribal ::
Odvisno od modela Nasa, nas 2 diska 1 licenca nas 4 diski 2 licenci... je pa vsaka dodatna licenca kar draga. Poglej še Ubiquiti. Maš snemalnik za 300€ in potem njihove kamerce dodajaš za 70€...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NVR za IP kamereOddelek: Pomoč in nasveti | 1281 (1030) | d4vid |
» | Videonadzorni sistemOddelek: Omrežja in internet | 2696 (1872) | dc10 |
» | kamera ki se poveze na wifi z moznostjo gledanja na gsmOddelek: Kaj kupiti | 10089 (4826) | dc10 |
» | Spletna kamera prosim za pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 4271 (3517) | Egii |
» | Program snemanje za IP kamero - nadzor ! Pomoč nujnoOddelek: Zvok in slika | 4418 (4060) | pSP 3004 |