Forum » Kaj kupiti » Adapter USB 2 -> 3.1
Adapter USB 2 -> 3.1
Jst ::
Torej.
Ne vem kako se točno imenuje, zato sem slikal in vas prosim, da tisti, ki prepozna, da mi pove, kako se ta adapter imenuje.
Kabel daš v "moški" USB mini (standardni, ki se uporablja za telefone), na drugi strani je pa nov USB 3.1 priklop, ki ni važno, kako ga obrneš. Kot se vidi na sliki, je velik 2 cm.
Slika:
Kupil bi jih ene 5 komadov. Za polnenje.
Ne vem kako se točno imenuje, zato sem slikal in vas prosim, da tisti, ki prepozna, da mi pove, kako se ta adapter imenuje.
Kabel daš v "moški" USB mini (standardni, ki se uporablja za telefone), na drugi strani je pa nov USB 3.1 priklop, ki ni važno, kako ga obrneš. Kot se vidi na sliki, je velik 2 cm.
Slika:
Kupil bi jih ene 5 komadov. Za polnenje.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Rias Gremory ::
Torej USB micro B --> USB C?
Ebay:
http://www.ebay.com/itm/USB-3-1-Type-C-... (najcenejši, $0.99. Gotta love cheap labor force)
http://www.ebay.com/itm/Fashion-Data-Ad...
http://www.ebay.com/itm/5pc-USB-3-1-Typ...
Ebay:
http://www.ebay.com/itm/USB-3-1-Type-C-... (najcenejši, $0.99. Gotta love cheap labor force)
http://www.ebay.com/itm/Fashion-Data-Ad...
http://www.ebay.com/itm/5pc-USB-3-1-Typ...
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Thanks! Sem vedel, da boste takoj prepoznali. Jaz jih do sedaj nisem rabil.
Jaz sem našel samo tiste s kabli. Pa sedaj sem probal, dela tudi Data, ne samo polnenje, kar je še boljše.
Jih bom naročil kar 10 komadov. (Upam, da bodo delali.)
ps: Zanimivo kako zaradi perspektive zgleda moj adapterček iz zgornje slike večji, kot je v resnici. Dolg je milimeter manj, kot 2cm, na sliki pa izgleda, kot da je dobra 2cm in relativno full debel.
Jaz sem našel samo tiste s kabli. Pa sedaj sem probal, dela tudi Data, ne samo polnenje, kar je še boljše.
Jih bom naročil kar 10 komadov. (Upam, da bodo delali.)
ps: Zanimivo kako zaradi perspektive zgleda moj adapterček iz zgornje slike večji, kot je v resnici. Dolg je milimeter manj, kot 2cm, na sliki pa izgleda, kot da je dobra 2cm in relativno full debel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Evo, naročil sem jih 15 komadov.
Za ene 5-8 so me prosili kolegi in kolegice. 5 jih bom spravil. Ostale bom pa uporabljal in najverjetneje sproti zgubljal, ker so tako majhni...
Hvala Rias Gremory; sem vedel, da bo nekdo takoj vedel pravi "keyword(s)", medtem, ko sem jaz gledal samo neke čudne, z kablom adapterje. Hvala še enkrat... (Če rabiš kakšen adapter, ti ga z veseljem pošljem po pošti. :))
Za ene 5-8 so me prosili kolegi in kolegice. 5 jih bom spravil. Ostale bom pa uporabljal in najverjetneje sproti zgubljal, ker so tako majhni...
Hvala Rias Gremory; sem vedel, da bo nekdo takoj vedel pravi "keyword(s)", medtem, ko sem jaz gledal samo neke čudne, z kablom adapterje. Hvala še enkrat... (Če rabiš kakšen adapter, ti ga z veseljem pošljem po pošti. :))
Rias Gremory ::
Nimam še nobene USB C naprave, vseeno hvala.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
Kaj ima tale adapterček kakšno logiko notri?
Dogaja se mi namreč, da če je na praznem kablu ta (Huawei) ali kakšen izmed tistih adapterjev, ki sem jih kupil (iz Fasttech), da Windows spušča zvoke, kot da bi priklopil kakšno USB napravo in potem takoj čez sekundo izklopil. To se mi včasih začne dogajati in timing je čisto random. Včasih na pet minut, včasih enkrat na uro.
Probal sem zamenjati kabel in USB port in če je priklopljen samo kabel, je vse OK.
Zaradi tega se mi verjetno tudi včasih računalnik zbudi iz spanja.
Dogaja se mi namreč, da če je na praznem kablu ta (Huawei) ali kakšen izmed tistih adapterjev, ki sem jih kupil (iz Fasttech), da Windows spušča zvoke, kot da bi priklopil kakšno USB napravo in potem takoj čez sekundo izklopil. To se mi včasih začne dogajati in timing je čisto random. Včasih na pet minut, včasih enkrat na uro.
Probal sem zamenjati kabel in USB port in če je priklopljen samo kabel, je vse OK.
OvCa77 ::
Kaj ima tale adapterček kakšno logiko notri?
Ne bi je smel imeti, lahko pride kaj v stik in zbudi računalnik. Kitajci in kvaliteta, pa to.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
Zanimivo mi je to, da se včasih to ne dogaja, včasih pa kar "ponori". Original adapter, ki pride z Huawei P9 in tisti iz fasttecha se obnašata enako.
Če so samo "žičke" speljane drugače, potem sta oba adapterja crap. Če je pa kakšen tranzistor notri, je pa kriva plata. Tako si jaz razlagam. Nisem pa adapterja razbil, da bi videl, kaj in kako je notri, zato sem vprašal tukaj.
Dodatni WTF: Plata ima 2 USB 3.1 kontrolerja. Intelovega in Marvelovega. In to se mi dogaja na obeh. Na prenosniku pa nisem probal, ker imam itak USB 3.1 porta (dvojina) in do sedaj nisem nikoli probal na USB 3.0 portu, kjer sta miš in tipkovnica.
Če so samo "žičke" speljane drugače, potem sta oba adapterja crap. Če je pa kakšen tranzistor notri, je pa kriva plata. Tako si jaz razlagam. Nisem pa adapterja razbil, da bi videl, kaj in kako je notri, zato sem vprašal tukaj.
Dodatni WTF: Plata ima 2 USB 3.1 kontrolerja. Intelovega in Marvelovega. In to se mi dogaja na obeh. Na prenosniku pa nisem probal, ker imam itak USB 3.1 porta (dvojina) in do sedaj nisem nikoli probal na USB 3.0 portu, kjer sta miš in tipkovnica.
kixs ::
Js sem vzel tega in prav lepo deluje.
http://www.ebay.co.uk/itm/172315762601
Edit:
Aha... vidim, da ti rabis malo drugacnega... Kar zelim rect, da lahko tudi poceni dela dobro ;)
http://www.ebay.co.uk/itm/172315762601
Edit:
Aha... vidim, da ti rabis malo drugacnega... Kar zelim rect, da lahko tudi poceni dela dobro ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB Type COddelek: Pomoč in nasveti | 6244 (2744) | KTr1sk |
» | USB-C kabli in polnilci (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 18999 (9784) | rdecaluc |
» | USB C v HDMIOddelek: Kaj kupiti | 3128 (2049) | cekr |
» | USB-C (Thunderbolt) - DP alt modeOddelek: Zvok in slika | 2035 (1640) | Mavrik |
» | (Ne)originalen polnilecOddelek: Mobilne tehnologije | 3648 (3053) | Lonsarg |