Forum » Loža » The Grand Tour
The Grand Tour
ZveeZ ::
The Grand Tour is coming to an end. After Jeremy Clarkson, James May and Richard Hammond filmed two final specials last year, in Mauritania and Zimbabwe, Clarkson has confirmed TGT is not long for this world, later stating that he is "old and fat and unfit" and that the show is running out of fresh ideas.
https://www.carthrottle.com/news/final-...
Mu dam kar prav. Ze 10 let ni vec to to.
A. Smith ::
globoko grlo je izjavil:
Farma je bolša :)
Aka "top gear" za novejso generacijo gledalcev.
:D
Emmmm... ne?
https://www.imdb.com/title/tt10541088/
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
globoko grlo je izjavil:
Aka "top gear" za novejso generacijo gledalcev.
:D
Emmmm... ne?
https://www.imdb.com/title/tt10541088/
Kako ne?
Pac homuristicna oddaja na drugo temo, ki bolj sede danasnji publiki.
a_borlak ::
Farma je ok, dobro posneto, Clarksonovi komentarji ... skratka taka zadeva za zabavo. In mimogrede pokaže, koliko traktorjev v Sloveniji imamo preveč :D.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: a_borlak ()
d4vid ::
In mimogrede pokaže, koliko traktorjev v Sloveniji imamo preveč :D.
Koliko?
Jaz mam doma 3. Vsi skup niso vredni 20 jurjev.
En je pri hiši že celo večnost, 20 konjski. Pride prav, da peljem kosilnico na travnik in domov, pa drva iz gozda in podobno.
Drugi je pri hiši 20 let, od novega. 35 konjski. Nanj lahko priklopim že kaj več, pa z njim pridem tudi po bolj zajebanih terenih, za huda bremena pa ni.
Tretjega imamo ene 5 let, UTB 445. Z njim prevažam silažne bale, ki mi jih naredi sosed, nakladalko, malo večjo prikolico.
Ko je košnja, se velikokrat naredi, da so v uporabi vsi trije traktorji. En za prevoz kosilnice, drug za obračalnik/pajka, tretji za bočno kosilnico.
Z enim ne morem na takšni kmetiji, kot sem, narediti nič. Z dvema bi že šlo, a zakaj bi prodajal, če služi, vredno ni pa nič.
Sem pa na taki kmetiji, kjer se da 5 ha pokositi s traktorjem, kar mi tudi sosed zbalira v silažne bale. Ostalih 5 ha pa tak breg (nad 100% naklon), da se kosi s BCS 630 WS s mrežastimi kolesi. Tukaj s UTBjem ne pridem zraven, s malim pa ja. In zato je nekak treba 2 traktorja.
Kmetje nimamo traktorjev, da bi se kazali (vsaj jaz ne), ampak da se z njimi dela.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
delavec44 ::
Pri nas ima itak vsak kmet premalo površine in rabi isto traktorjev sedaj ali pa če bi imel 10x več hektarjev. Ko vse to sešteješ, je seveda traktorjev preveč.
Je pa še Clarkson najel kombajn in imel kar nekaj težav z urnikom in vremenom, saj želijo vsi kmetje ob istem času žeti. Torej še on ne more imeti vse opreme sam.
Je pa še Clarkson najel kombajn in imel kar nekaj težav z urnikom in vremenom, saj želijo vsi kmetje ob istem času žeti. Torej še on ne more imeti vse opreme sam.
d4vid ::
Saj to je v večini problem, da je toliko traktorjev (in priključkov).
ČAS.
V naši vasi ima skoraj vsak drug kmet svojo balirko. Ker se vedno lovi vreme in vsi isti čas kosijo in se je težko uskladit, da bi vsi imel zbalirano pravi čas, da je ravno prav osušena (in dostikrat pred dežjem).
Saj večino časa mehanizacija stoji, ampak ko jo rabiš, jo rabiš. Sedajle mi vsa mehanizacija stoji, a čez 4 mesece bo lavfala spet po cele popoldneve, ker mam dopoldne službo. In takrat je zlata vredno, če maš 2-3 traktorje, že zarad priključkov, da ni treba preklapljati, če se ti pa še kak traktor pokvari (kar seveda ni nič čudnega pri 20+ letih), maš še vedno enga, s katerim boš delal "okrnjeno", ampak bo šlo...
Kot pravim, pri nas ma vsak traktor svoj namen in jih rabim. Če bi mel še enkrat toliko zemlje, bi imel traktorjev še vedno dovolj, mogoče edino največjega bi rabil močnejšega.
ČAS.
V naši vasi ima skoraj vsak drug kmet svojo balirko. Ker se vedno lovi vreme in vsi isti čas kosijo in se je težko uskladit, da bi vsi imel zbalirano pravi čas, da je ravno prav osušena (in dostikrat pred dežjem).
Saj večino časa mehanizacija stoji, ampak ko jo rabiš, jo rabiš. Sedajle mi vsa mehanizacija stoji, a čez 4 mesece bo lavfala spet po cele popoldneve, ker mam dopoldne službo. In takrat je zlata vredno, če maš 2-3 traktorje, že zarad priključkov, da ni treba preklapljati, če se ti pa še kak traktor pokvari (kar seveda ni nič čudnega pri 20+ letih), maš še vedno enga, s katerim boš delal "okrnjeno", ampak bo šlo...
Kot pravim, pri nas ma vsak traktor svoj namen in jih rabim. Če bi mel še enkrat toliko zemlje, bi imel traktorjev še vedno dovolj, mogoče edino največjega bi rabil močnejšega.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
Daniel ::
Farma je ok, dobro posneto, Clarksonovi komentarji ... skratka taka zadeva za zabavo. In mimogrede pokaže, koliko traktorjev v Sloveniji imamo preveč :D.
Ni ravno na mestu primerjava, on dela parcele po več 10 ha skupaj in mislim, da čez 400 ha. V Sloveniji najti tako parcelo je redkost, smo bolj na nivoju par 10 arov skupaj in potem vsak družinski član gre s traktorjem po nekaterih parcelah, odvisno kaj se dela. Tudi ne zapenjamo 3 tonke za 180 KM traktor, ker imamo za to manjše. In podobne zadeve.
Scorpy84 ::
Pri nas ima itak vsak kmet premalo površine in rabi isto traktorjev sedaj ali pa če bi imel 10x več hektarjev. Ko vse to sešteješ, je seveda traktorjev preveč.
On lahko ima sam kar ce, samo pol ni fore, na lep nacin prikaze probleme kmetov.
On predvsem želi delati profit brez nekih zunanjih finančnih inekcij. Ampak bo težka. Subvencije, trgovina, restavracija,...
DePalmo ::
The Grand Tour is coming to an end. After Jeremy Clarkson, James May and Richard Hammond filmed two final specials last year, in Mauritania and Zimbabwe, Clarkson has confirmed TGT is not long for this world, later stating that he is "old and fat and unfit" and that the show is running out of fresh ideas.
Finally. Zadnje TGT je kar muka gledat in sem jih nehal. Ni več to to. Že sam TGT je bil faljen, odkar so pa samo na specialkah, je pa šlo hitro navzdol. Pa sem oboževal vse specialke ki si jih ti trije posneli.
oo7 ::
Zunaj nova predzadnja epizoda.
Povprečno res ni več to to ampak Grand Tour Mongolija iz 2019 je ena najboljših epizod kar jih je posnel trio Clarkson, Hamon in May.
Farma je odlična :)
Letos maja tretja sezona.
Napovedana pa je tudi že četrta sezona razen če IMDB laže :)
Mi imamo 1 traktor. Nimamo kmetije imamo pa gozd pride prav za napravljanje drv
Mu dam kar prav. Ze 10 let ni vec to to.
Povprečno res ni več to to ampak Grand Tour Mongolija iz 2019 je ena najboljših epizod kar jih je posnel trio Clarkson, Hamon in May.
globoko grlo je izjavil:
Farma je odlična :)
Letos maja tretja sezona.
Napovedana pa je tudi že četrta sezona razen če IMDB laže :)
Mi imamo 1 traktor. Nimamo kmetije imamo pa gozd pride prav za napravljanje drv
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
forplan ::
Kolk je pa Clarkson presopih iz tiste reke Zadnji cajt da zaključijo predno jih pobere, čeprav škoda ker jih je zanimivo gledat...
da se strinjam
Bo še en GT? Super, sem razumel, da je ta zadnji.
Še eden naj bi bil ja. Ta je bil zdaj S05E03 na IMDB piše pa še S05E04 ampak točnega datuma ni samo piše 2024.
Kolk je pa Clarkson presopih iz tiste reke Zadnji cajt da zaključijo predno jih pobere, čeprav škoda ker jih je zanimivo gledat...
Ja škoda, ke take trojice ne bo več.
Lahko bi ju Clarkson povabil na farmo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Ganon ::
velikBrokoli ::
Clarksona je ujel način življenja. Človek ima 64 let, deluje pa kot 94-letnik. Škoda.
Alkohol, čiki, debelost in 0 telovadbe, poleg zvezdniškega življenja. Je kdo kaj drugega pričakoval?
Rečeno je bilo da ima dovolj in naj bi šel snemati svojo serijo. Sedaj ko je slaven po zaslugi Clarksona. Pa še neke otroške knjige izdaja.
Kresnik ::
Rečeno je bilo da ima dovolj in naj bi šel snemati svojo serijo. Sedaj ko je slaven po zaslugi Clarksona. Pa še neke otroške knjige izdaja.
Kolikor jaz vem bi Kaleb (in ne Caleb) rad imel predvsem svojo kmetijo/zemljo, ker trenutno ima nekaj malega, predvsem zivali, ostalo pa je predvsem pogodbeno delo in posoja opreme.
Problem je, ker so kmetijska zemljisca v neki velikosti, kjer si lahko full-time kmet hudo draga. Jeremy je kmetijo cca. 400ha kupil za 8 milijonov leta 2008 in vedno pravi, kako poceni je bila (za takratne razmere, o ceni danes raje nebi).
The Grand Tour: One For The Road | Official Teaser
"So, for the last time. Here we go."
Zadnja epizoda 13 september.
"So, for the last time. Here we go."
Zadnja epizoda 13 september.
m0LN4r ::
They made Top Gear popular - stari trio
Top Gear made them popular - nasledniki
To je dandanes razlika med "social media influencerji" in staro solo.
Zadeve smo spremljali 20-30 let, niti ne toliko zaradi vsebina, ampak ljudi in bodo ostali v spominu, nostalgicno, one of a kind
Medtem, ko pa social media influencerji in streamerji, bodo potonili v pozabo, they come and go, one of many
Je ze kdo razmisljal da gre od Zacetka rewatchat stari Top Gear?
Top Gear made them popular - nasledniki
To je dandanes razlika med "social media influencerji" in staro solo.
Zadeve smo spremljali 20-30 let, niti ne toliko zaradi vsebina, ampak ljudi in bodo ostali v spominu, nostalgicno, one of a kind
Medtem, ko pa social media influencerji in streamerji, bodo potonili v pozabo, they come and go, one of many
Je ze kdo razmisljal da gre od Zacetka rewatchat stari Top Gear?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Polda ::
DePalmo ::
Itak. Grand Tour mi je praktično negledljiv, tako da bom vesel da bo tole zadnji del. Čeprav mi je negledljiv (prestari so že, utrujeni in naveličani), pogledam samo zaradi te trojice.
Dejansko raje pogledam Clarkson's Farm. Tisto je gledljivo, GT ne. Se vidi razliko v produkciji. Še TG mi je postal všeč dokler je bil v njem Matt LeBlanc, nato sem pa z njim zaključil. Sedaj raje pogledam Car Trek.
Edino kar mi je žal je, da TG ne najdem v 720p ali 1080p kvaliteti.
Dejansko raje pogledam Clarkson's Farm. Tisto je gledljivo, GT ne. Se vidi razliko v produkciji. Še TG mi je postal všeč dokler je bil v njem Matt LeBlanc, nato sem pa z njim zaključil. Sedaj raje pogledam Car Trek.
Edino kar mi je žal je, da TG ne najdem v 720p ali 1080p kvaliteti.
m0LN4r ::
Grand Tour ne mores gledat kot Top Gear, GT je potovanje po svetu, neke vrste road trip la marco polo, da so tam avti, je samo slucaj okoliscin.
James Mayovi speciali so recimo svetovni. Hamsterjev special je bil polom, Clarksonova Farma je tudi povsem kul, ce stekas humor in hkrati problematiko kmetijstva, ki je zelo dobro prikazan.
James Mayovi speciali so recimo svetovni. Hamsterjev special je bil polom, Clarksonova Farma je tudi povsem kul, ce stekas humor in hkrati problematiko kmetijstva, ki je zelo dobro prikazan.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Scorpy84 ::
Kasneje ja, v prvih sezonah je bil podoben kot TG.
Ne vem ce, pobrali so ideje, izvedba ni bila na nivoju TG. Meni so prve dve sezoni bile muka gledati, izjema kaksni prebliski. Se je poznalo, da nova ekipa ni mogla slediti trojici, ki je bila navajena uigrane ekipe na bbc. Ko so se losali sotora in zaceli samo specialke delati, je ze bilo dosti boljse. Ampak vseeno bbc je tudi speciale delali boljse, sploh pa video produkcija, enostavno so znali kadre boljse posneti.
Saj zato sem napisal podoben ;)
Pa vedeti moramo, da so bili tudi oni starejši in mogoče se je kakšna ideja tudi že izpela.
Meni je bilo predvsem očitno, da so na BBC lahko prišli do več novih avtomobilov.
Pa vedeti moramo, da so bili tudi oni starejši in mogoče se je kakšna ideja tudi že izpela.
Meni je bilo predvsem očitno, da so na BBC lahko prišli do več novih avtomobilov.
a_borlak ::
Ja, konec neke dobe ... škoda, da BBC nima več poguma, saj tudi zadnji trije voditelji niso bili tako slabi, ko so se enkrat uigrali.
PrimozR ::
To. Chris Evans je bil pred TG-jem v UK ZELO poznan kot radijski špiker (Denis Avdič UK-ja?). Chris Harris je kariero naredil pri printanih založnikih, nato pa na YouTubu (Evo, nato Drive, na koncu pod svojim imenom Chris Harris on Cars, danes v navezi s Collecting Cars platformo). Sabine Schmitz je kraljica Nordschleife. Pika. Upam, da ni treba razlagati zgodovine Eddieja Jordana? Rory Reid je bil mislim da prav tako v novičarskih krogih, njega se mogoče je nekaj potegnilo gor, Paddy McGuinness je kakor vem precej znan v UK v komičnih krogih, Freddie Flintoff je pa itak zvezda v kriketu.
Nihče od novih voditeljev ni bil 'kr en', neka nula, vsi imajo neko ozadje. Če že, potem je TG gor potegnil Hammonda in Maya.
Nihče od novih voditeljev ni bil 'kr en', neka nula, vsi imajo neko ozadje. Če že, potem je TG gor potegnil Hammonda in Maya.
Čez zimo bom spet pogledal Top Gear od teh treh norcev :)
Od novejših Top Gear sem pogledal samo eno epizodo in še tiste ne, do konca sem potem raje gledal Grand tour.
Od novejših Top Gear sem pogledal samo eno epizodo in še tiste ne, do konca sem potem raje gledal Grand tour.
Ganon ::
No, pa je bilo blizu. Clarkson je moral na urgentno operacijo zaradi bolečin v prsnem košu. Zamašene žile.
Clarksona je ujel način življenja. Človek ima 64 let, deluje pa kot 94-letnik. Škoda.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Suspendiranje Jeremy Clarksona dobilo končni epilog (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24130 (4349) | zee |
» | Za letošnje emmyje tretjina nominacij Netflixu, Huluju in AmazonuOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 6158 (4381) | Superboyy |
» | Novi Top Gear (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 45904 (23005) | SuperVeloce |
⊘ | Jeremy Clarkson, Top Gear host, suspended by BBC after 'fracas' (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 49561 (36380) | noraguta |
» | renault twingo jumping into the seaOddelek: Loža | 6248 (5260) | krucymucy |