» »

Pridobiti na zagnanosti

Pridobiti na zagnanosti

BivšiUser2 ::

Nevem, zakaj tu sploh to pišem in boste večina rekli nekaj v smislu "zamenjaj faks" in potem bom jaz nekaj rekel in potem dobil odgovor v stilu "pa to te potem že ne zanima" tako, da bi bilo boljše, da bi to temo admini takoj zaklenili, ampak ja, no bom vseeno napisal.
Stvar je taka, da me faks zanima, samo nekako se ne "prebudim" pravi čas. Je bilo v SŠ isto, ko sem v 4. letniku počasi nazaj pridobival zagnanost, ki sem jo izgubil v začetku prve četrtine drugega letnika, se začet udeleževati tekmovanj, malo bolj aktivno pristopati k stvari, vendar prepozno. Najboljše kar sem lahko naredil sem ocene spravil na maksimum in to je to. Sedaj se dogaja isto, in bom spet nekje na koncu dobil to zagnanost
Prepis, drugače ne pride v poštev, ker iskreno povedano ne vem več kam. Če je kdo že šel skozi to naj prosim poda kakšen nasvet, ostale naprošam, da naj niti nič ne pišejo. Vem ( iz podobnih tem tu gori) , da spraševati random folk na netu ni glih baš koristna ideja, ampak vseeno.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Wolfman ::

Jaz sem imel podoben problem in "zagnanost" sem pridobil z delom na projektu (spletna aplikacija), kjer nas je delalo pet studentov. Potem pa naprej, ko sem delal po vec firmah kot student, ko vidis, kaj vse zamujas.
Dobra ideja bi bil tudi kak odprtokoden projekt. Torej nekaj, kjer skupaj z drugimi ljudmi stremis k nekemu cilju, ki bi ga rad dosegel.
Ocene so nepomembne, ne vem pa kaksen faks delas, torej kaksen projekt bi prisel v postev zate. To verjetno najbolje ves sam.

BivšiUser2 ::

V bistvu imam neke projekte, ki pa jih večinoma delam sam, ne vem, mogoče bi se mogel kje promovirat, ne vem pa kako (nočem se nekako ven metat). Koliko mi čas dopušča rišem v Illustratorju, programiram v C# - nadgrajujem Music player,ki sem ga delal na za maturitetni predmet https://github.com/sannyi/, (b)ash, se "učim Javo" (ok bolj zaradi faksa), kakšen video tu pa tam zrenderiram, samo pa se nekako ne morem pravilno v ospredje potisnit.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Tody ::

Vse je to samo stvar prioritet. Ta tvoja zagnanost se imenuje momentum, ki ga pridobiš s tem da narediš prvi korak. Drugače ima stvar tudi ime in temu se reče prokrastinacija in pesti večino človeštva.

Torej zakaj se ne spraviš prej delat? Ker si len, vsi smo, full je bolje sedet na kavicah kot pa se jebat z neko matematiko / kemijo / whatever. Vsi potem to na koncu, obžalujemo ampak bomo naslednjič spet naredil to. Ko se naslednjič tega zavemo malce prej kot prejšnič in nekaj potem tudi naredimo pomeni da smo malce zrasli v svojem svetu.

Torej ostaja ti googlanje kako procastination odpraviš začasno in se spraviš k delu :)

737 ::

Če ti manjka energije, si na Youtube poglej Marjana Ogorevca, kako se postavi v Axis mundi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vsa podjetja rabijo "seniorčke" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6713349 (10175) krneki0001
»

Študentsko delo s prilagodljivim urnikom

Oddelek: Loža
437163 (5643) odkrac
»

Dopolnitev starosti 26 let (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10620302 (16497) cegu
»

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Oddelek: Šola
316191 (5536) kopernik

Več podobnih tem