» »

Ropotajoča klima pri sosedih

Ropotajoča klima pri sosedih

eVro ::

Na strehi sosednje stavbe je ena izmed klim zelo glasna (ropot od motorja/vrtenja), še posebaj sedaj pri nižjih temperaturah, in to toliko da se ropot sliši tudi pri zaprtem oknu. Pri odprtem je pa že mučno. Seveda bom kontaktiral upravnika sosednje stavbe, a ker sem že vnaprej dobil par opozoril, da se je z njim težko pogovarjati, me zanima kakšne so še druge opcije? Torej razne prijave, inšpekcije, itd. Sicer nimam namena iti tako daleč če ne bo res potrebno, vseeno pa bi rad vedel kakšne so možnosti v takem primeru.
  • spremenil: eVro ()

...:TOMI:... ::

Napiši na oglasno desko, če ne gre z upravnikom nič rešit.
Tomi

konspirator ::

--

Ales ::

Za hrup je pristojen Inšpektorat RS za okolje in prostor. Če bo potrebno, bodo opravili meritve jakosti hrupa ter ukrepali.

Ampak, kakor si napisal, najprej se pogovori z upravnikom oz. lastnikom klime in odmisli, da si slišal kako nekdo nekje tumba, da so "težavni za pogovor". Ne kompliciraj si situacij v mislih, še preden so se sploh zgodile.

eVro ::

Bom šel po vrsti, brez skrbi. Samo tudi tako me je matral firbec kake so opcije. Zanimiva mi je tudi tista z meritvami, ali pride inšpektor z merilcem v spalnico in čaka da se pojavi hrup ali kako to izgleda? :)

Ales ::

Pred leti sem bil prisoten pri pregledu enega ventilatorja na strehi stavbe in takrat je inšpektor izvajal meritev pri sami napravi (lastnik jo je moral prižgati in nastavljati na vse možne hitrosti) in še v prostoru, kjer je bil visok hrup.

Ne vem pa točno, kako metodologijo imajo, kaj vse in kje se meri, niti kake so mejne jakosti. Ampak ne bodo prišli samo k tebi, inšpekcijski nadzor bo opravljen pri lastniku oz. uporabniku klime, z zapisnikom vred, itd..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Večkrat prekoračena maksimalna količina CO v stanovanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8514302 (5304) sandmat
»

Odklop od skupnega ogrevanja in prehod na električno

Oddelek: Loža
475457 (4265) starfotr
»

Večstanovanjska stavba - razmišljanje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17820913 (14682) matobeli
»

Hrup soseda - kakšne so dovoljene vrednosti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13421352 (16688) zmaugy
»

Stroški upravljanja (stanovanje)

Oddelek: Loža
4810079 (8338) St235

Več podobnih tem