Forum » Izdelava spletišč » Optimizacije spletne strani- kako ovrednotit delo
Optimizacije spletne strani- kako ovrednotit delo
Temo vidijo: vsi
M-XXXX ::
Zastavljeno mi je bilo vprašanje, kako bi ocenil delo za optimizacijo spletne strani (iskanje, zadetki,..) za podjetje, ki prodaja avtomobile in registracije...
Gre se v smislu: iskanje novic po internetu, ki omenjajo podjetje, pa je recimo star link, kateri ne deluje in se ga popravi na aktualno povezavo,... Pač iščejo nekega študenta, ki bi to delal, ne vedo pa kako bi to ovrednotili. Dejansko niti nisem nekaj zelo dobro razumel kakšne imajo želje. Uglavnem nič zahtevnega, nobenega programiranja,...
Se je že kdo srečal s čim podobnim?
Gre se v smislu: iskanje novic po internetu, ki omenjajo podjetje, pa je recimo star link, kateri ne deluje in se ga popravi na aktualno povezavo,... Pač iščejo nekega študenta, ki bi to delal, ne vedo pa kako bi to ovrednotili. Dejansko niti nisem nekaj zelo dobro razumel kakšne imajo želje. Uglavnem nič zahtevnega, nobenega programiranja,...
Se je že kdo srečal s čim podobnim?
Invictus ::
Oceni količino ur in pomnoži tam nekje z 25 - 30. To je to... Za manj se ne splača delat... Več pa ti ne bodo dali.
Seveda brez analize ne gre...
Seveda brez analize ne gre...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Da se pravilno razumemo: tukaj sem jaz v fazi "svetovanja ter pridobivanja informacuj" in ne dela le tega.
In se tudi dobro zavedam, da ne bodo plačali 30€/h za to...
SeMiNeSanja ::
Pa še na koncu, kako vedeti, če je izvajalec res kaj 'optimiziral' in kakšna je dejanska vrednost te 'optimizacije'.
To področje je idealno za razne šalabajzerje, ki fino pokasirajo, naredijo pa.... še vesel si lahko, če potem stvari še delujejo tako, kot so pred 'optimizacijo'.
Seveda imaš tudi mojstre, ki dejansko opravijo to, kar računajo in so vredni vsakega centa, ki so ga računali. Težava pa je v tem, da TO lahko potrdi zgolj njim enakovreden mojster s tega področja. Skratka idealno za raznorazne bleferje.
To področje je idealno za razne šalabajzerje, ki fino pokasirajo, naredijo pa.... še vesel si lahko, če potem stvari še delujejo tako, kot so pred 'optimizacijo'.
Seveda imaš tudi mojstre, ki dejansko opravijo to, kar računajo in so vredni vsakega centa, ki so ga računali. Težava pa je v tem, da TO lahko potrdi zgolj njim enakovreden mojster s tega področja. Skratka idealno za raznorazne bleferje.
Vzdevek ::
Malo si lahko pomagaš s tem, vsaj neko začetno stanje določiš in napredek. Sicer to je free tool, za kake bolj napredne stvari boš seveda plačal. KLIK
Optimizacija je danes že lahko prava jeba, sploh ker moraš za res dobro opravljeno delo, delati na večih področjih. Tudi kak error kje na strani popravit, Google boti tega sploh ne marajo.
Optimizacija je danes že lahko prava jeba, sploh ker moraš za res dobro opravljeno delo, delati na večih področjih. Tudi kak error kje na strani popravit, Google boti tega sploh ne marajo.
Phantomeye ::
SEO optimizirat za Bing je enostavno. Google je veliko bolj pedanten. Če hočeš dobeo optimizirat stran za Google, je včasih nujno potreben 'rewrite' same vsebine strani.Predvsem, da vključiš ključne besede, ki vseeno zvenijo organsko.
noraguta ::
Ne veš cene pa boš svetoval... kakšne imaš pa reference in izkušnje?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
tomy5 ::
Da se pravilno razumemo: tukaj sem jaz v fazi "svetovanja ter pridobivanja informacuj" in ne dela le tega.
Zakaj ne ? Vsak vaški avtomehanik ki zna popravljat avto ima uro ~ 30 EUR.
Zdej je vprašanje ali nič vrednega ne znaš ali pa se ne ceniš zadosti.
Blinder ::
4.5 € na uro, kot vsako drugo stud. delo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Najprej stvar narediš potem pa vrednotiš. Nekomu svetovat študenta za preverjanje linkov je vredno mogoče kakšno pivo.
Gandalfar ::
Išči - value based consulting. http://www.kalzumeus.com/greatest-hits/ je dober začetek esejev na to temo
V osnovi se za tak tip posla dela tako:
- čez palec ocenite trenutno vrednost strani za posel - npr. 10.000 EUR/mesec (pač nekak moraš prit do cifre na podlagi njihovih obstoječih page viewov in koliko leadov dobijo preko spletne strani).
Nato s svojim strokovnim znanjem oceniš kaj lahko narediš, npr. povečaš število njihovih leadov za 30%. Torej je to 3.000 eur. Pomnožiš z 12 (eno leto), dobiš 36k EUR in deliš z 50% - 18k EUR. To je znesek, ki jim ga zaračunaš. Pri tem znesku so s tabo v prvem letu zaslužili 18k EUR in vsako naslednje leto 36k EUR.
Vse ostalo pomeni, da ne stojiš za svojim znanjem in boš delal pod ceno.
- čez palec ocenite trenutno vrednost strani za posel - npr. 10.000 EUR/mesec (pač nekak moraš prit do cifre na podlagi njihovih obstoječih page viewov in koliko leadov dobijo preko spletne strani).
Nato s svojim strokovnim znanjem oceniš kaj lahko narediš, npr. povečaš število njihovih leadov za 30%. Torej je to 3.000 eur. Pomnožiš z 12 (eno leto), dobiš 36k EUR in deliš z 50% - 18k EUR. To je znesek, ki jim ga zaračunaš. Pri tem znesku so s tabo v prvem letu zaslužili 18k EUR in vsako naslednje leto 36k EUR.
BigWhale ::
Vsako naslednje leto v bistvu lahko zasluzijo se precej vec, ker se lahko z dobro optimizacijo in hkratnim marketingom prodaja povecuje iz leta v leto.
Blinder ::
Od kdaj pa se delo vrednoti glede na to koliko koristi prinasa podjetju?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
Išči - value based consulting. http://www.kalzumeus.com/greatest-hits/ je dober začetek esejev na to temo
Za reklamo na internetu se že nekaj časa ne obračajo take cifre. Sploh pa ne za biznise lokalnega značaja.
pegasus ::
> Za reklamo na internetu se že nekaj časa ne obračajo take cifre. Sploh pa ne za biznise lokalnega značaja.
Izračun gre v obe smeri. Če po začetnem pogovoru avtor teme ugotovi, da je naročniku spletna stran samo papirnata brošura na internetu, to pomeni da v tem naročniku ni denarja za njegovo ekspertizo. Predvsem, da ne bo dajal denarja za dober content, primerne interne procese v svoji firmi itd. Kar je super informacija, ker bo prijazno zavrnil delo in šel iskat nekoga, ki bo njegovo delo cenil.
Cifre bo itak moral sam notri vtaknit glede na naročnika.
Izračun gre v obe smeri. Če po začetnem pogovoru avtor teme ugotovi, da je naročniku spletna stran samo papirnata brošura na internetu, to pomeni da v tem naročniku ni denarja za njegovo ekspertizo. Predvsem, da ne bo dajal denarja za dober content, primerne interne procese v svoji firmi itd. Kar je super informacija, ker bo prijazno zavrnil delo in šel iskat nekoga, ki bo njegovo delo cenil.
> Za reklamo na internetu se že nekaj časa ne obračajo take cifre. Sploh pa ne za biznise lokalnega značaja.
Samo ta mentaliteta v sloveniji... mislim, če firma ve za kaj gre... pol okej... če pa še sami ne vedo, kaj bi, pa pomoč iščejo v študentu, namesto pri recimo (samoklicanem) ekspertu... hja. Bomo pa tako ali drugače našli drugega študenta, ki bo malo zablefiral.
lexios ::
Žal ta mentaliteta ne velja zgolj za IT... Glej cene industrijske opreme ali posle v JS! Mi smo raje uvozili mašinerijo iz ZDA in s carino ter poštnino plačali pol manj kot bi v Sloveniji.
Sj ne rečem, super, lepo da cenite svoje delo in ga tako tudi vrednotite, glede na profit podjetja. Vendar si tak izračun lahko pomojem privošči ene 5-10% ljudi iz neke stroke. Glede na to, da OP omenja študentsko delo, pa s takšnimi predlogi niste resni!
Sj ne rečem, super, lepo da cenite svoje delo in ga tako tudi vrednotite, glede na profit podjetja. Vendar si tak izračun lahko pomojem privošči ene 5-10% ljudi iz neke stroke. Glede na to, da OP omenja študentsko delo, pa s takšnimi predlogi niste resni!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
> Sj ne rečem, super, lepo da cenite svoje delo in ga tako tudi vrednotite, glede na profit podjetja. Vendar si tak izračun lahko pomojem privošči ene 5-10% ljudi iz neke stroke. Glede na to, da OP omenja študentsko delo, pa s takšnimi predlogi niste resni!
Poskusi lahko. Glede na to, da so pripravljeni investirat v ta del (z najemom njega) jim predstavlja to neko dodano vrednost. Pa tudi, če je vrednost do katere pride 300 * 12 je to še vedno 3600 EUR. Pri ceni 4,5 EUR je to 800 ur dela oz. 10 tednov full time dela. Jaz mislim, da se avtorju splača poskusit prit do ene razumne številke, zadevo zapakirat kot projekt in na koncu to opravit v 120 urah. Dobit referenco in naslednjemu prodat podobno storitev za 10k EUR.
Jaz verjamem, da je avtor lahko eden od tistih 5-10% procentov, ker je naredil že prvi korak in dejansko vprašal za nasvet.
Poskusi lahko. Glede na to, da so pripravljeni investirat v ta del (z najemom njega) jim predstavlja to neko dodano vrednost. Pa tudi, če je vrednost do katere pride 300 * 12 je to še vedno 3600 EUR. Pri ceni 4,5 EUR je to 800 ur dela oz. 10 tednov full time dela. Jaz mislim, da se avtorju splača poskusit prit do ene razumne številke, zadevo zapakirat kot projekt in na koncu to opravit v 120 urah. Dobit referenco in naslednjemu prodat podobno storitev za 10k EUR.
Jaz verjamem, da je avtor lahko eden od tistih 5-10% procentov, ker je naredil že prvi korak in dejansko vprašal za nasvet.
Invictus ::
Če je avtor del 5-10%, za tako banalno vprašanje ne bi spraševal tukaj na forumu, ampak bi že postavil ceno...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
čuhalev ::
Meni se spletne strani same optimizirajo. Samo dobro, edinstveno in izvirno vsebino moraš imeti.
> Če je avtor del 5-10%, za tako banalno vprašanje ne bi spraševal tukaj na forumu, ampak bi že postavil ceno...
Dve zanimivi stvari se izkažeta:
1. če nimaš okoli sebe ljudi, ki bi se s tem ukvarjali nimaš od nikjer dobiti začetnih keywordov za izobraževanje. Zato sem mu podal dober izhodiščni link in keyworde. Morda pa rabi samo pravo usmeritev in bo to čez eno leto (ali pa 3) začelo delovati in spremenilo kako razmišlja o prodaji svoje ekspertize.
2. ta forum bere dosti ljudi. Tudi, če to ne koristi čisto nujno originalnemu avtorju, bo pa kdo drug pogledal te ključne besede in mogoče bo pa on drugače se prodajal.
Končni rezultat v obeh primerih je greš iz "ne da se" in "ne pri nas" v to, da vseeno zvišaš procent ljudi, ki jim rata. Podobno kot pri pisanju testov v codebasu, ki jih nima. Vsak nov Pull Request mora zvišat procent kode, ki je stestirana. Na podoben način se da razmišljat tudi o postih na forumu. Ali dvignejo količino dobrega?
Dve zanimivi stvari se izkažeta:
1. če nimaš okoli sebe ljudi, ki bi se s tem ukvarjali nimaš od nikjer dobiti začetnih keywordov za izobraževanje. Zato sem mu podal dober izhodiščni link in keyworde. Morda pa rabi samo pravo usmeritev in bo to čez eno leto (ali pa 3) začelo delovati in spremenilo kako razmišlja o prodaji svoje ekspertize.
2. ta forum bere dosti ljudi. Tudi, če to ne koristi čisto nujno originalnemu avtorju, bo pa kdo drug pogledal te ključne besede in mogoče bo pa on drugače se prodajal.
Končni rezultat v obeh primerih je greš iz "ne da se" in "ne pri nas" v to, da vseeno zvišaš procent ljudi, ki jim rata. Podobno kot pri pisanju testov v codebasu, ki jih nima. Vsak nov Pull Request mora zvišat procent kode, ki je stestirana. Na podoben način se da razmišljat tudi o postih na forumu. Ali dvignejo količino dobrega?
No zaključek omenjenene debate: kot sem svetoval se je na koncu dobilo študenta (tko), ki bo vse skupaj v cca 2h tednih ponaredila to kar želijo.
Še enkrat rečem (to kar sem že velikokrat v tej temi): tukaj se ni šlo za moje delo, šlo se je za vprašanje, kako naj se tega lotijo (bolj prijateljsko kot ne). Rabijo pa res osnovne stvari in nič zakompliciranega.
Še enkrat rečem (to kar sem že velikokrat v tej temi): tukaj se ni šlo za moje delo, šlo se je za vprašanje, kako naj se tega lotijo (bolj prijateljsko kot ne). Rabijo pa res osnovne stvari in nič zakompliciranega.
No zaključek omenjenene debate: kot sem svetoval se je na koncu dobilo študenta (tko), ki bo vse skupaj v cca 2h tednih ponaredila to kar želijo.
V 2 tednih bo stran optimizirana? Hm...
čuhalev ::
V 2 tednih bo stran optimizirana? Hm...
Nikjer ne piše, da sta ta 2 tedna v enem kosu, lahko da se ju raztegne na 2 meseca.
BigWhale ::
'Optimizacija' se v bistvu dela od takrat, ko stran zacne obstajati in dokler strani ne ugasnes.
next3steps ::
To pomeni tudi podporo za tako dolgi čas.
opeter ::
Od kdaj pa se delo vrednoti glede na to koliko koristi prinasa podjetju?
Naj bi se od vsega začetka?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
NikolormousB ::
Pa še na koncu, kako vedeti, če je izvajalec res kaj 'optimiziral' in kakšna je dejanska vrednost te 'optimizacije'.
Pogledaš KPI-je pred optimizacijo in po določenem obdobju. Npr. pozicijo na SERPih določenih search enginov, število backlinkov, revenue iz organskega traffica...
Za reklamo na internetu se že nekaj časa ne obračajo take cifre. Sploh pa ne za biznise lokalnega značaja.
Online oglaševanje vsako leto raste. V USA je letos (mogoče že lani?) preseglo TV oglaševanje. Nič ne kaže, da bi se trend obrnil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vlada in spletni piškotki: Dobre prakse informacijskega pooblaščenca so se ustalileOddelek: Novice / Zasebnost | 15708 (13612) | Marvin |
» | Captur, 2008, Mokka .... (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9894 (8208) | Konlov |
» | Koliko bi me stalo...Oddelek: Izdelava spletišč | 2731 (1975) | x0rnn |
» | Cena za spletno trgovino?Oddelek: Izdelava spletišč | 6554 (5605) | HardFu |
» | Življenjsko zavarovanje? Da, ne?Oddelek: Loža | 7134 (6717) | jernejl |