Forum » Pomoč in nasveti » Adata ključek ne deluje več pravilno preimenuje in poškoduje datoteke
Adata ključek ne deluje več pravilno preimenuje in poškoduje datoteke
nokia6310 ::
Pozdravljeni, prej sem doživel nekaj zlo čudnega. Hočem neko glasbo skopirat iz ključka pa mi napiše po določenem času, da datoteka ni na voljo. Nekaj jih je skopiral recimo večino nekaj ji pa ni. Potem hočem premakniti drugo mapo dam izreži pa prilepi in v tistem trenutku mi je vse datoteke ki so bile v mapi preimenoval v nekaj čudnega. Kaže pa, da je mapa velika 550 mb. Kako naj rešim kar se rešiti še da? Hočem premakniti datoteke pa mi napiše da ni na voljo čeprav je vidna na ključku kot nekaj drugega. Kako ej to možno. Verjetno je ključek za v smeti. Je kak program s katerim bi zadevo preveril?
smacker ::
Crypto virus? Pazi da ne okužiš PCja. Bolj verjetno je sicer da je ključek šel rakom žvižgat.
Dvomim da je kripto virus, no vsaj upam da ni. Kako naj pa to ugotovim? Na računalniku mi za enkrat še vsi mp3-ji delajo v redu. Čeprav je pa res, da sem pri tem kopiranju doživel nekaj čudnega. Imel sem mapo glasba in v njej dve podmapi. Ko sem datoteke iz njiju premaknil na disk, mi je javil računalnik napako, da datoteke niso na voljo. Ko sem šel gledat na ključek kaj je gor ostalo so bile v mapi glasba vse datoteke na kupu in to vse z istim imenom, velike po 0 kb. Že to mi ne gre skupaj kako je lahko na ključku enaka datoteka z imenom D tolikokrat skopirana. V mapi adobi audition ki jo imam tudi tam zraven je pa sploh čudno ker so mape preimenovane kar v nekaj čudnega in vsako katero kliknem vsebina ni na voljo. Eno ime mape je recimo $§hÓ×ý?Č.]Ą´
A se komu sanja kaj bi to pomenilo? Notri naj bi bil adobi audition setup fajl, pa še nekaj drugih.
A se komu sanja kaj bi to pomenilo? Notri naj bi bil adobi audition setup fajl, pa še nekaj drugih.
Furbo ::
Vrži to stran, kaj se mučiš, nimaš kaj porihtat, morda probaš drug usb port, formatirat, pol se pa neha.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Furbo ()
zee ::
Kljucek je fuc. Vrzi stran in kupi novega.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Ma to je res zanimivo. Kako si vi to predstavljate? Odprem ključek v katerem sta v mapi Glasba dve podmapi. Želim ju premaknit na disk. Ko ju odprem so vsi mp3ji ki so notri poimenovani tako kot morajo biti. Ko ju premikam mi javi napako, da datoteke ni mogoče premaknit, ker je ne najde ali nekaj podobnega. Ko grem pogledat na ključek kaj se dogaja pa so vse datoteke v eni mapi z istim imenom s tem, da so vse velike po 0 kb. Ko pa grem pod lastnosti ključka pa piše, da je zasedeno nekaj čez 500 mb. V drugi mapi od Adobi auditiona pa so vse datoteke poimenovane čisto drugače. Ključna vprašanja so tu naslednja:
1. Kako se lahko datoteke same preimenujejo v nekaj drugega med premikanjem medtem pa ko so v mirovanju pa ostanejo njihova imena prvotna?
2. Kaj vpliva na to, da se datoteke med kopiranjem ali premikanjem same preimenujejo in kako ima lahko na ključku 118 datotek enako ime če to na računalniku ko vse deluje normalno ni mogoče?
3. Če se ključek pokvari si predstavljam da nič ni berljivo. Kako je možno iz tehničnega vidika da nekaj je in nekaj ni?
1. Kako se lahko datoteke same preimenujejo v nekaj drugega med premikanjem medtem pa ko so v mirovanju pa ostanejo njihova imena prvotna?
2. Kaj vpliva na to, da se datoteke med kopiranjem ali premikanjem same preimenujejo in kako ima lahko na ključku 118 datotek enako ime če to na računalniku ko vse deluje normalno ni mogoče?
3. Če se ključek pokvari si predstavljam da nič ni berljivo. Kako je možno iz tehničnega vidika da nekaj je in nekaj ni?
zee ::
Ad 1. Okvarjen datotecni sistem kot posledica napake strojne opreme.
Ad 2. Glej Ad 1.
Ad 3. USB kljucki se lahko pokvarijo. Podobno kot trdi diski. Pomembna razlika je, da USB kljucki nimajo elektronike ("pameti"), ki bi poskrbela zato, da bi se okvarjeni deli (t.j. celice) oznacili kot nezapisljivi. In ne, kljucek je lahko selektivno okvarjen. Povsem enako kot trdi disk.
Ad 2. Glej Ad 1.
Ad 3. USB kljucki se lahko pokvarijo. Podobno kot trdi diski. Pomembna razlika je, da USB kljucki nimajo elektronike ("pameti"), ki bi poskrbela zato, da bi se okvarjeni deli (t.j. celice) oznacili kot nezapisljivi. In ne, kljucek je lahko selektivno okvarjen. Povsem enako kot trdi disk.
zee
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | sorting files by nameOddelek: Pomoč in nasveti | 1058 (761) | SeMiNeSanja |
» | Izginila mapa z delom - NUJNO!!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3841 (3321) | energetik |
» | usb ključOddelek: Pomoč in nasveti | 1383 (1276) | Nagi Bator |
» | Avtoradio Pioneer 2200UBOddelek: Na cesti | 1187 (1062) | Naabo |
» | Usb ključ 16giga in veliki fajli in direktorijiOddelek: Pomoč in nasveti | 2407 (2164) | T_F_7 |