Forum » Loža » Potrdilo o osnovi za preteklo leto?
Potrdilo o osnovi za preteklo leto?
slitkx ::
Želi ga bodoči delodajalec.
Gre za informativni izračun dohodnine za leto 2015?
Lp.
Gre za informativni izračun dohodnine za leto 2015?
Lp.
- spremenil: slitkx ()
sandmat ::
next3steps ::
slitkx ::
Izbran sem bil za zaposlitev in bodoči delodajalec je nato poslal seznam dokumentov, ki jih moram izpolniti oz. priskrbeti ter poslati kadrovski službi.
Na seznamu je 'potrdilo o osnovi za preteklo leto'. Povezano je z davkarijo.
Lp.
Lp.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slitkx ()
Tilen ::
Plačo bodo najverjetneje prilagodili preteklim dohodkom, kar bi lahko bilo slabo zate. Naj najprej pokažejo pogodbo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Izbran sem bil za zaposlitev in bodoči delodajalec je nato poslal seznam dokumentov, ki jih moram izpolniti oz. priskrbeti ter poslati kadrovski službi.
Lp.
NE potrebuje tega, verjemi. Vprašaj kadrovsko zakaj to želi ker za slednje nima zakonske osnove.
McHusch ::
Po navadi to rabijo zaradi bolniške in ti za to rečejo, ko si vse (vključno s plačo) že zmenjen oziroma potem, ko podpišeš pogodbo.
MadMicka ::
slitkx, zagotovo delodajalec ne more zahtevati od tebe predložitev dohodnine za preteklo leto. Zakaj to počne, ne vem, mogoče gre za neznanje njihove službe, mogoče zato, da preverijo/vidijo, kako ti gre v življenju. Na vsak način vprašaj, zakaj to rabijo!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()
noraguta ::
Zakaj nebi mogel zahtevat? A tud ostalih referenc ki si jih predložil ob prošnji za delo nebi smel preverjat?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
Furbo ::
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
next3steps ::
Zakaj nebi mogel zahtevat? A tud ostalih referenc ki si jih predložil ob prošnji za delo nebi smel preverjat?
Lahko zahtevajo, vendar jim ne rabiš teh (osebnih) podatkov, ki se jih ne tičejo, posredovati. Če te zaradi tega kaj bolj diskriminatorno obravnavajo, pa obvestiš še kakšno inšpekcijo.
Tilen ::
Je sploh kdo pogledal zgornji link od IP?
V primeru OP to sicer ne pride v poštev, vendar vsaj jaz tega nisem vedel.
Pooblaščenec zaključuje, da je delodajalec v primeru odpuščanja večjega števila delavcev zaradi poslovnih razlogov, upravičen do zbiranja podatkov in ustreznih dokazil o socialnem položaju zaposlenega. Brez zbiranja podatkov, ki vplivajo na socialni položaj posameznega delavca (npr. zdravstveno stanje delavca, število vzdrževanih družinskih članov, podatki o dohodkih in premoženju članov gospodinjstva), delodajalec ne bi mogel zadostiti zahtevi 2. odstavka 100. člena ZDR, ki določa, da imajo pri ohranitvi zaposlitve prednost tisti delavci s slabšim socialnim položajem.
V primeru OP to sicer ne pride v poštev, vendar vsaj jaz tega nisem vedel.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
lambda ::
Po navadi to rabijo zaradi bolniške in ti za to rečejo, ko si vse (vključno s plačo) že zmenjen oziroma potem, ko podpišeš pogodbo.
+1
mene so povprašali po tem pred izplačilom za tisti mesec, ko sem bil en dan odsoten zaradi nege otroka (kvazi bolniška) - ugibal bi, da se, kadar si v prejšnjem letu plačeval prispevke za zdravstveno zavarovanje, višina nadomestila določi na podlagi tega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Korektno podati odpoved (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18449 (1123) | delavec44 |
» | Plačilo službenega zdravniškega pregledaOddelek: Loža | 14307 (3409) | KG–348 |
» | Ali lahko delodajalec preveri kandidata za zaposlitev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15467 (11849) | harmony |
» | [Delovna razmerja]Neto znesek na pogodbi za redno delovno razmerje za nedolocen cas (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23307 (20760) | St235 |
» | Se moram nujno držat odpovednega roka? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 36503 (34210) | AndrejO |