» »

Apple ID recovery

Apple ID recovery

Kaci3 ::

Pozdravljeni,
imam majhen problem, za katerega pa na spletu ne uspem najti vsaj pribliznega odgovora. Ali kdo mogoce ve, koliko casa traja postopek ID recovery na applu? Imam login/password, kot tudi dostop do emaila, na katerega je registriran apple account. Nimam pa vec telefonske stevilke, ki je bila v acxountu navedena kot trusted phone number in preko katere preverjajo "pristnost" uporabnika, ki se zeli prijaviti v ta account (menjal sem namrec telefonsko stevilko). Sedaj je ze 5 dni od oddane vloge za ID recovery(tam sem navedel novo stevilko) in se vedno brez kakrsnegakoli obvestila s strani appla.
Ce ima kdorkol kakrsnekoli izkusnje..
Lep pozdrav.

shadeX ::

Kar lepo počakaj. Apple si za take zadeve vzame čas.

next3steps ::

Po mojih izkušnjah gre v podobnih primerih najlažje, če je bila na račun vezana bančna kartica.
Kartico slikaš, zamegliš vse cifre razen zadnjih 4 in pošlješ.

Kaci3 ::

obema hvala za odgovor, žal na account ni (več) vezana nobena kreditna kartica. Tista "dodatna" dvostopenjska varnost je bila izbrana, ko sem imel na račun še vezano kreditno kartico. Po poteku slednje pa nove nisem dodajal oziroma sem podatke stare kartice izbrisal.
Hja,izgleda mi ne preostane drugega kot počakati. Bi bilo pa cakanje malce bolj znosno ze nebi ios ob vsaki uporabi nekaterih programov (npr brskalnika) "težil" z vpisom podatkov apple IDja. Je pa zanimivo, da Imsg dela in to na novo stevilko, vsaj nekaj :)
Lp

shadeX ::

Btw.

Si dobil povratni email da imaš odprt ticket?

Kaci3 ::

shadeX je izjavil:

Btw.

Si dobil povratni email da imaš odprt ticket?


Ne, nobenega maila o kakrsnemkoli tiketu (tako ne na glavnem emailu, na katerem je registriran apple ID, kot tudi ne na backup emailu). Sem pa vceraj pozabil dopisati, da sem relativno kmalu dobil na glavni email, kjer je registriran apple ID, sporocilo o preverbi nove telefonske stevilke - kar sem tudi potrdil. Zraven pa se link (iforgot apple), kjer lahko preverim stanje recovery procesa. Na slednjem se vedno pise, da recovery postopek se vedno poteka. Izgleda je apple resno vzel morebitne vdore v apple ID, vendar pa vseeno ni jasno, ,cemu tako dolg postopek, glede na to da imam login/password IDja, dostop do glavnega maila, dostop do backup maila. Lazje bi bilo ce bi lahko vsaj prilozil zraven kaksne dokumente (primer: uraden obrazec o spremembi telefonske stevilke na mobitelu, racun oziroma potrdilo o nakupu apple telefona, ..itd). Kar se tega tice so kar nefleksibilni. Je pa dejstvo oziroma jih razumem, da so najbrz kr zasuti z raznjimi recovery procesi in raznimi prosnjami. Sem pa tudi videl, da za naso drzavo ne obstaja neposreden apple support. V ZDA ali VB mislim da bi zadevo ze resil.
Lp

shadeX ::

Sicer pa lahko tudi pokličeš in bo zadeva rešena takoj. Na skype naloži 5€ in pokliči support v US ali GB. Sej so face, se da vse zmenit.

Kaci3 ::

shadeX je izjavil:

Sicer pa lahko tudi pokličeš in bo zadeva rešena takoj. Na skype naloži 5€ in pokliči support v US ali GB. Sej so face, se da vse zmenit.


Odlicna ideja! Bom poskusil, hvala.

shadeX ::

Ja ko sem jaz imel problem sem kar poklical. Prvič z mobitelom, kar se je izkazalo za slabo idejo :). S skypom pa lahko kličeš s 5€ za cca 2-3ure.

Kaci3 ::

Pravkar bil 40minut na liniji z svetovalcem. Pravi, da ce bi imel vezano kreditno kartico, bi bil recovery ze koncan, tako pa predvideva da bo trajalo se nekaj casa (se nekaj dni ali celo tednov). Generalno pa pravi, da najbrz nebo tezav, ker imam login in password accounta, le trajalo bo dlje casa. Danes sem poklical v UK, cez nekaj dni (ce zadeva se nebo resena) pa poklicem se v ZDA. Svetovalec (res je bil faca) je rekel, da bo poskusal zadevo malce spodbuditi, vendar pa ne more nic obljubiti. Ne glede na vse, napredek je. Se enkrat hvala vsem za odgovore,
Lp.

Kaci3 ::

Update zadeve: pravkar sem po emailu in telefonski stevilki prejel obvestilo, da je account recovery koncan + navodila, kako naj dostopam do accounta. Temu lahko recem nakljucje, ampak mislm da je tudi tisti gospod na support liniji prispeval svoje.
Lp

shadeX ::

Nice :)

Excavator ::

Bom kar tu vprasal, je še vedno najboljša opcija klic na 0800 107 6285(Apple UK) preko skypa?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iPhone in icloud

Oddelek: Pomoč in nasveti
112021 (1724) Tilen
»

Kako bi Microsoft ubil gesla

Oddelek: Novice / Varnost
349804 (7171) zmaugy
»

Prispel brezplačen Office za Android

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
4722760 (13641) noraguta
»

Težave s prevarami pri Apple Pay

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3917062 (13577) antonija

Več podobnih tem