Forum » Loža » Postopki glede dela v Avstriji
Postopki glede dela v Avstriji
styrian ::
Pozdravljeni, potrebujem pomoč nekoga ki je šel skozi vse postopke glede delovnega mesta in izselitve v Avstrijo.
Moj status: z začetkom oktobra sem začel delati pri podjetju v Avstriji, sprva sem se dva tedna vozil, sedaj pa že en teden gor tudi stanujem.
Od podjetja sem dobil kopijo prijave k "socialnim zavarovanjem" ob začetku dela, pogodbo pa šele po dveh tednih. Od najemodajalca sem dobil "Mietvertrag" in račun.
Kaj moram sedaj storiti v Avstriji in pri nas?
Za pomoč sem vam že vnaprej zahvaljujem.
Moj status: z začetkom oktobra sem začel delati pri podjetju v Avstriji, sprva sem se dva tedna vozil, sedaj pa že en teden gor tudi stanujem.
Od podjetja sem dobil kopijo prijave k "socialnim zavarovanjem" ob začetku dela, pogodbo pa šele po dveh tednih. Od najemodajalca sem dobil "Mietvertrag" in račun.
Kaj moram sedaj storiti v Avstriji in pri nas?
Za pomoč sem vam že vnaprej zahvaljujem.
- spremenilo: styrian ()
Smrekar1 ::
Pri policiji se moraš registrirati, za ostalo ne vem in upam, da ti bo lahko povedal kdo drug.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
telexdell ::
Za začetek si preberi tole. Poišči tudi druge dokumnete na linkanem spletnem naslovu (glede zdravstvenega zavarovanja, avstrijskih davkih...)
Če se nameravaš iz Slovenije preseliti za stalno potem ne pozabi odjaviti davčnega rezidentstva pri nas, da te ne bodo DURS terjal za dohodnino.
Če se nameravaš iz Slovenije preseliti za stalno potem ne pozabi odjaviti davčnega rezidentstva pri nas, da te ne bodo DURS terjal za dohodnino.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
nejcek74 ::
Sprasujes verrejtno o odjavi davcnega rezidentstva?
Malo poglej po forumu je bilo ze precej napisanega o temu.
Malo poglej po forumu je bilo ze precej napisanega o temu.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Davki in potovalni nacin zivljenja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32593 (19743) | karafeka |
| » | Davčno svetovanje - delo/selitev v tujino (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 45933 (30569) | SmeskoSnezak |
| » | Selitev v ŠvicoOddelek: Loža | 13320 (10077) | joze67 |
| » | Delo v Avstriji (Graz) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 33319 (24270) | sampi |
| » | Delo v tujini nasveti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 59185 (29321) | DOOM_er |