» »

Prodaja pametnih ur naglo peša

1
2
3

mtosev ::

nisem presenečen. klasične ure so boljše od pametnih ur.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Machete ::

Kar malo dvomim v te scenarije v gorah itd.. s tako avtonomijo. Še telefon šparaš ko greš na celodnevno turo, sploh če se trekaš. Me zanima koliko kupcev je dejansko takih Rico Rodrigezov kot si opisal :]
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

trnvpeti ::

peeble core(nahrbtnik, zep), nekaj v tem smislu, za heavy gps ne pride v postev?

nekikr ::

Machete je izjavil:

Kar malo dvomim v te scenarije v gorah itd.. s tako avtonomijo. Še telefon šparaš ko greš na celodnevno turo, sploh če se trekaš. Me zanima koliko kupcev je dejansko takih Rico Rodrigezov kot si opisal :]

Ne razumem zakaj bi dvomil, če imaš pa celotni splet na voljo, testov kolikor jih hočeš.

Machete ::

Saj sem malo bral. Večina zaključkov je tipa:
''VERDICT
An expensive vanity gadget that's nowhere near the finished article.''


Sicer pa, če jo najde kdo za kul, boh žegni.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

nekikr ::

Za katero uro to govoriš?

pirlo ::

Najbolj mi je uporabno, da za vsak pisk ne rabim telefona ven vlečt z žepa, da pol vidim, da je nek kuponlandia mail ali kak podoben spam. Potem na pikniku za predvajanje muzike je fajn, da "popravljaš" glasnost ali pa menjaš naprej/nazaj. Fajn je da drži telefon odklenjen. Zjuraj pogledam kakšne so temperature zunaj in vremenska napoved (okvirno :D). Pa včasih ko mam na drugem koncu stanovanja telefon vidim klic ali pa sporočilo (povezan prek wifi-ja).

Okapi ::

Saj mnogi tudi za navadno uro pravijo, da je nepotrebna, ker imaš itak uro na telefonu. Ampak verjetno nisem edini, ki se brez ure na roki počuti, kot bi bil nag;) Jaz jo imam na roki 24/7, in to ne (samo) za okras, ampak ker dejansko gledam na uro.

Kot rečeno, samo še najmanj en res uporaben program bo moral nekdo izumit, ki ne bo uporaben brez pametne ure, in bo s pametnimi urami tako, kot je danes s telefoni.

trnvpeti ::

ura je skoz na roki, in to je se kako lahko uporabno
in tudi bo
ampak ne tako kot je sedaj, samo lepa(ali se to ne) in "pametna" samo v reklamah
in "pametna" ima vsaj isto funkcionalnost kot navadna

boolsheat ::

Furbo je izjavil:


Še ceno primerjaj, jaz pa nosim Rolex, pa ga ne bom zdaj primerjal z igračo za par 100€.


Imaš Apple Watch za 1500€:
http://geizhals.eu/apple-watch-series-2...

Za par 100€ pa lahko dobiš zelo lepo mehansko urco... Skratka cena prav nič ne spremeni dejstva, da je Apple Watch ogaben spaček.

WarpedGone ::

Še nism vidu ure z gumijastim pasom, ki nebi bila ogabna, 'pametna', 'digitalna' al pa smart'.

Obstajajo tudi manj drekaste zadeve, ki so vsaj približno na nivoju zapestnice:



Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

ShowDown ::

Verjamem da prodaja pada. Skoraj 2 leti že imam LG G Watch R in do sedaj še nisem videl konkurenčne pametne ure. Avtonomija 2-3 dni, odličen performance, OLED ekran. Cena pred dvemi leti je bila 270€, zdaj je verjetno pol te cene.

Markoff ::

Kakšen šok! Še malo, pa bodo (ljudje) ugotovili, da tudi IoT ne bo triljardni posel in da nihče ne bo zares kupil pametnega hladilnika, pametne pečice, pametnega zvonca, pametnega nadstreška, pametne preproge in pametnega asfalta. Mogoče pametnega psa, ampak ne digitalnega.

Ker za takšno ugotovitev pa res ne rabiš bit preveč pameten, dovolj je, da ne skačeš na marketinški bandwagon IDCjev, Microsoftov, Gartnerjev, SAPov, Big 4jev in drugih evangelizatorjev novih, ljudem omejeno koristnih izdelkov, storitev in konceptov.

Dovolj pametnih naprav, let's make America smart again! :))
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Okapi ::

Še vedno pišeš na pisalni stroj, in zakaj ne?

Pametne naprave so že v redu, samo morajo reševati dejanske probleme, in po možnosti ne ustvarjati novih.

Recimo dejanski problem - pozabiš ali ne najdeš telefona, ali ključev. Če bi te pametna ura znala opozoriti, da iz stanovanja odhajaš brez telefona, ali brez ključev, bi to marsikomu koristilo. Ravno pred nekaj dnevi mi je kolega razlagal, da je porabil par ur in par deset prevoženih kilometrov, da je našel telefon (ki ga je pozabil na pultu na bencinski črpalki).

Okapi ::

Okapi je izjavil:

Ja, vidim da je rahla zmešnjava s pojmi. Panasonic je naredil en nov model gumbne "baterije", MT920, ki je ne uporablja samo Seiko za svoje kinetice, ampak tudi Citizen in drugi za ure s sončnimi celicami. A je fizikalno-kemijsko gledano to kondenzator ali polnilna baterija, pa presega moje skromno elektrotehniško znanje.

Iz radovednosti sem pogledal, kaj je s temi litij-ionskimi "kondenzatorji" in vidim, da gre za hibridno tehnologijo. Tako, pa smo se nekaj novega naučili.;)
A lithium-ion capacitor is a hybrid electrochemical energy storage device which combines the intercalation mechanism of a lithium ion battery with the cathode of an electric double-layer capacitor.

Lithium-ion capacitor @ Wikipedia

Spura ::

Okapi je izjavil:

Ravno pred nekaj dnevi mi je kolega razlagal, da je porabil par ur in par deset prevoženih kilometrov, da je našel telefon (ki ga je pozabil na pultu na bencinski črpalki).

Jst imam to reseno tako, da nikoli ne odlagam telefona nikamor, torej sem razvil navado, da potegnem telefon iz zepa in ga dam nazaj v zep. Nikoli mi ne bo jasno zakaj ljudje odlagajo telefone po raznih mizicah, to je prov iskanje tega, da ga kje pozabis.

Okapi ::

Jaz ga imam načeloma tudi vedno v žepu, ampak doma ga pa odložim, in se mi od časa do časa zgodi, da ga pozabim vzeti s seboj, ko grem ven. Potem je pa odvisno, kdaj to opazim, ali se mi ljubi iti nazaj ponj. Odkar lovim pokemone, je bolje, ker se vedno hitro spomnim.;)

Dogaja se mi tudi, da ga doma ne slišim, če je v drugi sobi in imam glasbo dovolj naglas. Če bi mi zvonila ali vibrirala ura, se mi to ne bi dogajalo.

Nesta ::

Kdo to sploh kupuje?? :)

Rias Gremory ::

Potrošniki.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

blackbfm ::

Recimo dejanski problem - pozabiš ali ne najdeš telefona, ali ključev. Če bi te pametna ura znala opozoriti, da iz stanovanja odhajaš brez telefona, ali brez ključev, bi to marsikomu koristilo. Ravno pred nekaj dnevi mi je kolega razlagal, da je porabil par ur in par deset prevoženih kilometrov, da je našel telefon (ki ga je pozabil na pultu na bencinski črpalki).


večji problem je zapenjat, odpenjat, filat v glavnem se na splošno sploh tok ukvarjat s samo uro..na koncu pa ziher še neki ne dela ko najbolj rabiš:))

war-dog ::

Sam uporabljam Garmin Vivoactive HR, samo zato ker meri srčni utrip čez cel dan.
Notifikacije so res tečne, FB in telefonski klici... le čemu to ko pa imaš telefon zraven?
Take stvari je treba pač izklopit, ker so tu zato, ker jih Apple tudi ima... Marketing pač.

All in all, mi je dober nadomestek za navadno uro.
Object reference not set to an instance of an object.

[D]emon ::

Nesta> Kdo to sploh kupuje?? :)

To se tudi jaz pogosto sprasujem. :) Ampak ocitno nekateri ze vidijo neko uporabno vrednost v teh gadgetih.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Dr_M ::

A ne pozabimo, da tudi do izida iPhona nihče ni verjel, da so pametni telefoni primerni za vsakogar.



Ja, pa do Cliota ni nihce verjel, da je avto za vsakogar.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

roli ::

Jaz sem po dveh letih zamenjal svoj prvi smartwatch (Moto 360) za novega (Pebble Time Round). Z novim nakupom sem izjemno zadovoljen. Verjetno je to najtanjša in najmanjša pametna ura, ki jo lahko kupiš kar je meni osebno zelo všeč.

Predvsem je Pebblu uspelo to kar Googlu očitno ni - izdelali so uro, ki dejansko opravlja funkcije za katero sem jo kupil. Moto 360 je z vsakim updatom postajal slabši. Stvar je začela štekat, notificationi pa so kar nehali prihajat ali pa so prihajali s kako uro zamude. Si hotel uporabit google now, ta je že uspešno razpoznal tvoj glas potem pa, ko bi moral akcijo opravit se spomni, da nima povezave. Pa baterija je šla v rit.

Pebble je po drugi strani izdelal zelo majhno uro, ki s smešno nizkimi specifikacijami naredi veliko več. Notificationi prihajajo tako kot morajo, animacije so smooth, interface pa je kljub gumbom in manjku touchscreena veliko bolj uporaben.

Za kaj uporabljam uro? Jaz sem eden tistih, ki telefon redko vlačim iz torbe (kadar sem v službi) ali vzamem iz police (kadar sem doma). Z pametno uro imam še vedno notificatione takoj, ko jih rabim. Pride nek mail in ga lahko hitro pogledam (ter zbrišem, če se gre za kak bolj ali manj uporaben mail). Če se gre za kaj bolj pomembnega kar potrebuje moj odgovor bom že odprl mail na računalniku. Enako za kake SMSe. Potem so kaki timerji in alarmi za takrat, ko kaj kuham oziroma si vzamem kak hiter počitek na kavču. Pa take stvari kot so kaki zapiski, ko greš v trgovino. Kalkulator kadar rabiš nekaj hitro izračunat. Potem je koledar kadar si sredi nekega pogovora in rabiš referenco na kak datum. Pa seveda - ura.
http://www.r00li.com

garamond ::

Škoda, da je avtor novice zamudil odlično priložnost za besedno igro v naslovu.
Pošiljam senzaciolistične primere.

Pametnim uram se izteka čas
Pametnim uram tiktaka zadnja ura
Pametnim uram so štete ure
Pametne ure odnaša tok časa
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.

Markoff ::

Okapi je izjavil:

Še vedno pišeš na pisalni stroj, in zakaj ne?

Kaj ima pa pisalni stroj veze s čimerkoli, kaj šele PAMETNIMI napravami? Saj veš, tiste, ki naj bi razmišljale, da meni ne bi bilo treba (česar nočem, ker je kratkoročno super, dolgoročno pa pogubno zame).

Okapi je izjavil:

Pametne naprave so že v redu, samo morajo reševati dejanske probleme, in po možnosti ne ustvarjati novih.

Točno tako. Povej mi, katera pametna naprava rešuje dejanski, ne namišljeni ali bagatelni problem in kako? Pametna kot potrošniška, ne industrijska, mind you.

Okapi je izjavil:

Recimo dejanski problem - pozabiš ali ne najdeš telefona, ali ključev. Če bi te pametna ura znala opozoriti, da iz stanovanja odhajaš brez telefona, ali brez ključev, bi to marsikomu koristilo. Ravno pred nekaj dnevi mi je kolega razlagal, da je porabil par ur in par deset prevoženih kilometrov, da je našel telefon (ki ga je pozabil na pultu na bencinski črpalki).

To je problem? Dejanski problem? Zavidam ti in 99% sveta tudi, ker se ostali ukvarjamo s problemi, ki so drugih magnitud od tega, ki ga opisuješ. Zgornje "težavice" sam rešujem s sistematiko - vedno odlagam določene predmete na isto mesto. Ne potrebuješ še 3 gadgete, ki jih moraš nastavit, da ti iščejo druge gadgete. Samo organizacijo. Lastne sive celice.

Veš, kaj je problem, ki ga lahko reši pametna naprava? Diagnostični superračunalnik. Ah, ja, ta zahteva leta in milijarde EUR za razvoj, ne bomo pa ga nosili na zapestju, v žepu ali zataknjenega na uhlju. Tako, da, ja pametne naprave super. Če nadgradijo človekovo znanje ali sposobnosti, ne pa da ga nadomestijo. Nadomestitev človeka dela obsolete.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Okapi ::

Veš, kaj je problem, ki ga lahko reši pametna naprava? Diagnostični superračunalnik.
Nekaj nakladaš, čeprav v resnici nimaš pojma;((

Diagnostični superračunalnik brez podatkov ne more nič. Pametna ura, ki jo ima človek ves čas na roki, in ki zbira podatke o srčnem utripu, krvnem tlaku in še čem, pa lahko priskrbi zelo koristne podatke.

In, kot rečeno - ti očitno še pišeš s pisalnim strojem, mi ostali pa uporabljamo pametno napravo, ki se ji reče računalnik z urejevalnikom besedil, s črkovalnikom, pregledovanjem slovnice, samodejnim oblikovanjem besedila in še čem. Ti pa treniraj sive celice in piši s pisalnim strojem. Še bolje, kar na roko, s peresom.

matijadmin ::

andrejus je izjavil:

boolsheat je izjavil:



proti temu spačku:


:8)



imate odgovor.
iwatch je res krš, in ga nosiš samo tedaj ko telovadiš oz ko si aktiven in rabiš merilce


iwatch je slaba družba športnikom, ker ni (ne ergonomsko ne kako drugače) prilagojena športnikom. Poleg tega ima senzor srčnega utripa, ki ne slovi med najboljšimi.
Vrnite nam techno!

Mato989 ::

pirlo je izjavil:

Najbolj mi je uporabno, da za vsak pisk ne rabim telefona ven vlečt z žepa, da pol vidim, da je nek kuponlandia mail ali kak podoben spam. Potem na pikniku za predvajanje muzike je fajn, da "popravljaš" glasnost ali pa menjaš naprej/nazaj. Fajn je da drži telefon odklenjen. Zjuraj pogledam kakšne so temperature zunaj in vremenska napoved (okvirno :D). Pa včasih ko mam na drugem koncu stanovanja telefon vidim klic ali pa sporočilo (povezan prek wifi-ja).


zakaj pa imaš kuponlandia mail ne naret kar pod spam in ti ne bi piskalo, ko prideš domov pa prečekiraš spam.... Evo pa smo prihranili par stotakov za eno enostavno funkcijo ki vrže maile pod nezaželjeno :)

Kere hecne težave mate eni.... je pa hudič ko nočeš mislit... saj enako bo z pametnimi hladilniki :)

Okapi ::

Zakaj bi moral mislit o stvareh, na katere lahko misli elektronika?

Stari maček ::

Ko bodo naredili pametno uro, ki se bo polnila sama, izgledala kot Omega in bila tudi tako odporna, tedaj bo zadeva interesantna.

Looooooka ::

Del problema zna bit cena. Po eni strani dobis poceni jajca za katera ves, da so jajca, po drugi pa drago zadevo za katero ce je ne kupis se isti teden zves, da ista firma ze dela naslednika z me vem cem vse. In ker prodaja ne gre gor po moznosti ze beres specifikacije za tretjo verzijo. Pomojem si to lahko privoscis sele, ko je trg vsaj pol tako uspesen kot trg s telefoni... ker bos tud "staro" robo prodal brez problema. Ko bodo applovci pokupil dovolj, da bo Apple dvignil prihodke ulala bodo mogoce ostali zaceli kupovati alternative. Maybe.

Okapi ::

Stari maček je izjavil:

Ko bodo naredili pametno uro, ki se bo polnila sama, izgledala kot Omega in bila tudi tako odporna, tedaj bo zadeva interesantna.

Ura, ki je videti kot Omega, in se polni sama, je zanimiva, tudi če ni prav zelo pametna.

Umeťost je narediti uro, ki ni tako lepa, ki jo moraš polnit vsak dan, in je kljub temu zanimiva. Skratka, potreben je najmanj en program, ki bo pametno uro (tako, kot so danes), naredil zanimivo za milijone uporabnikov. Kdor bo pogruntal tak program, bo v hipu obogatel.

Mato989 ::

Okapi je izjavil:

Zakaj bi moral mislit o stvareh, na katere lahko misli elektronika?


Disfunkcionalnih ljudi je že ogromno, recimo eni moji kolegi več ne znajo zmnožit 6x7 na pamet ampak vlačijo iz žepov telefone.... počasi ne bodo znali več seksat (če sploh kdaj so) ampak bodo rabili google da jim to pove...

Napredna družba ni kaj. not

Sicer pa tvoj reply pove dosti o tem da so pač ljudje nerazgledani in zaradi točno takega mišljenja recimo ne znajo niti izračunat odbitka davka, kaj šele svoje plače iz bruto.... češ kaj bom to rabo saj je kalkulator na internetu...

Potem pa po forumih vprašanja, in pripovedi kako jih pametnejši delodajalci nategujejo in jim trgajo od plače pa sploh vejo ne.

Lol

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mato989 ()

keber ::

Okapi je izjavil:

Zakaj bi moral mislit o stvareh, na katere lahko misli elektronika?

Da treniraš možgane. Sicer pa če je glavna prednost take ure, da te opozori, če si več kot 2 metra stran od mobitela, no ja, res hudo uporabno ...

Furbo ::

Saj to se ti mora zmešati, kot da je nek big deal, če se oddaljiš od telefona.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Okapi ::

Ko ga pozabiš v hotelski sobi, in ga ne dobiš več, ker ga je sobarica ukradla, je lahko kar zoprna stvar. In se je že marsikomu zgodilo.

Živiš pa lahko seveda tudi brez telefona, računalnika, televizorja, avta - na svetu je več kot milijarda takih.

D3m0r4l1z3d ::

Magic1 je izjavil:

Pred iPhonom ni nihče verjel v trg pametnih telefonov?!??? Kakšne nabloze so to? Seveda so bili in zelo razširjeni prav tako (symbian, sonyE) Vendar so to bili časi prevlade Nokie, ki pa je zaspala in se nekaj let ni dosti spremenilo. Večino današnjih opravil si že takrat lahko opravil s povprečnim telefonom.

od nekdaj sem si želel na telefonu brskat po netu, tako kot na računalniku, glede ur pa je moje mnenje, da si tako samo še bolj vezan in ne prinaša "svobode"
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

andrejus ::

Eni tukaj mislijo, da so se pametni telefoni začeli z iphonom 1, ko ni imel niti 3G poodpore. Tako da nisi mogel na terenu narest prakticno nic. Tudi oametne ure niso se zacele z Apple watchom. lol

Machete ::

Meni je isto še ena čisto odvečna spona tehnologije. Pa zijam stalno v neke ekrane, ampak mi počasi že najedajo in me vsi ti maili pričenjajo dušiti. Verjamem pa da je za nekoga, ki upravlja kake serverje, big IT ribo, kirurga ali kakega norega vlagatelja pomembno, da dobiva obvestila instantno. Edino vprašanje pa je če gre v tem primeru zaupati igračakam za par 100€..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

zmaugy ::

Meni se je zdela uporabna, sploh kadar si na sestanku in imaš izklopljeno zvonjenje lahko ob klicu/sms neopazno vržeš oko na uro in pogledaš kdo te kliče in če je nujno lahko odgovoriš, drugače pa kot da klica ni bilo.
Nadalje ob zaključku sestanka, kjer imaš zvonjenje izklopljeno, se zelo velikokrat zgodi, da na to pozabiš in tako ostane. Nato te ljudje kličejo in te ura opozori na to (nakar vklopiš zvonjenje nazaj :)) ).
Merjenje srčnega utripa je zelo koristna funkcija. Ni strahotno natančno, ampak napaka je približno dosledna, tako da ti relativne spremembe lahko kaj povejo - na primer da te bo zvečer zvila gripa.
Tudi tihi alarm je uporabna funkcija itd.

Negativno je to, da je vodotesnost slaba, polnjenje (čeprav moja Fitbit Surge kar zdrži cca 3 dni - če ne laufaš GPS), videz je krampast, pašček zna dražiti kožo.

D3m0r4l1z3d ::

Okovi
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Furbo ::

Okapi je izjavil:

Ko ga pozabiš v hotelski sobi, in ga ne dobiš več, ker ga je sobarica ukradla, je lahko kar zoprna stvar. In se je že marsikomu zgodilo.

Živiš pa lahko seveda tudi brez telefona, računalnika, televizorja, avta - na svetu je več kot milijarda takih.

Gre pač za nesposobneže, jaz še nobenega telefona v vseh letih nisem nikjer pozabil.
Tak bo tudi zjutraj pozabil nadeti uro.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

pirlo ::

roli je izjavil:

Jaz sem po dveh letih zamenjal svoj prvi smartwatch (Moto 360) za novega (Pebble Time Round). Z novim nakupom sem izjemno zadovoljen. Verjetno je to najtanjša in najmanjša pametna ura, ki jo lahko kupiš kar je meni osebno zelo všeč.

Predvsem je Pebblu uspelo to kar Googlu očitno ni - izdelali so uro, ki dejansko opravlja funkcije za katero sem jo kupil. Moto 360 je z vsakim updatom postajal slabši. Stvar je začela štekat, notificationi pa so kar nehali prihajat ali pa so prihajali s kako uro zamude. Si hotel uporabit google now, ta je že uspešno razpoznal tvoj glas potem pa, ko bi moral akcijo opravit se spomni, da nima povezave. Pa baterija je šla v rit.

Z Moto 360 so totalno mimo pihnili s procesorjem. Druga revizija je pol popravila to. Jaz teh težav nimam, je odzivna, baterija drži, ... v glavnem nimam nekih težav.
Največja težava, ki jo imam je to, da včasih na uri notification zbrišem pol pa čist pozabim na telefonu odpisat sms ali poklicat nazaj, ker je tudi tam zginil :)

ShowDown je izjavil:

Verjamem da prodaja pada. Skoraj 2 leti že imam LG G Watch R in do sedaj še nisem videl konkurenčne pametne ure. Avtonomija 2-3 dni, odličen performance, OLED ekran. Cena pred dvemi leti je bila 270€, zdaj je verjetno pol te cene.

Točno to, jaz tudi pogrešam pametni naslednik tej uri. Če bi dali nov model ven z zvočnikom in gps-om bi jo takoj kupil :). Do takrat pa bo pač ta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pirlo ()

roli ::

pirlo je izjavil:

roli je izjavil:

Jaz sem po dveh letih zamenjal svoj prvi smartwatch (Moto 360) za novega (Pebble Time Round). Z novim nakupom sem izjemno zadovoljen. Verjetno je to najtanjša in najmanjša pametna ura, ki jo lahko kupiš kar je meni osebno zelo všeč.

Predvsem je Pebblu uspelo to kar Googlu očitno ni - izdelali so uro, ki dejansko opravlja funkcije za katero sem jo kupil. Moto 360 je z vsakim updatom postajal slabši. Stvar je začela štekat, notificationi pa so kar nehali prihajat ali pa so prihajali s kako uro zamude. Si hotel uporabit google now, ta je že uspešno razpoznal tvoj glas potem pa, ko bi moral akcijo opravit se spomni, da nima povezave. Pa baterija je šla v rit.

Z Moto 360 so totalno mimo pihnili s procesorjem. Druga revizija je pol popravila to. Jaz teh težav nimam, je odzivna, baterija drži, ... v glavnem nimam nekih težav.
Največja težava, ki jo imam je to, da včasih na uri notification zbrišem pol pa čist pozabim na telefonu odpisat sms ali poklicat nazaj, ker je tudi tam zginil :)


Ni tolk švoh procesor vseeno. Sploh, ker je takrat, ko sem jo kupil (po tistih začetnih updatih) delala odlično. Zadnje leto/pol leta sem pa skoraj znorel. Pa sem naredil in factory resent in vsega boga.

Najbolj hecno je, da ima sedajšnji Pebble Time Round celih 100MHz CPU in 256k (ja k) RAMa. Ampak user experience je pa bolj smooth od tistega na Moto 360. Iz tega lahko sklepamo, da so googlovi developerji nesposobni.
http://www.r00li.com

Markoff ::

Okapi je izjavil:

Veš, kaj je problem, ki ga lahko reši pametna naprava? Diagnostični superračunalnik.
Nekaj nakladaš, čeprav v resnici nimaš pojma;((

Diagnostični superračunalnik brez podatkov ne more nič. Pametna ura, ki jo ima človek ves čas na roki, in ki zbira podatke o srčnem utripu, krvnem tlaku in še čem, pa lahko priskrbi zelo koristne podatke.

In, kot rečeno - ti očitno še pišeš s pisalnim strojem, mi ostali pa uporabljamo pametno napravo, ki se ji reče računalnik z urejevalnikom besedil, s črkovalnikom, pregledovanjem slovnice, samodejnim oblikovanjem besedila in še čem. Ti pa treniraj sive celice in piši s pisalnim strojem. Še bolje, kar na roko, s peresom.

Imaš prav, z ad hominem si dokazal svojo večvrednost in svoj prav. Nimam pojma, pišem s pisalnim strojem in peresom. Kako že gre tisti slovenski pregovor o odnehanju? No, to.

Sicer pa količina ni kakovost. In količina tvojih komentarjev je impresivna.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Markoff ()

nekikr ::

Je kar prav povedal. Tudi ti ne rabiš računalnika, pa ga vseeno imaš. Ne rabiš tule pisati, pa vseeno pišeš. In stavim, da v življenju počneš še marsikaj, kar ti ni potrebno, pa to vseeno počneš. Nekako pravilno bi bilo, da potem tudi drugim pustiš, da uporabljajo kar jim pač paše, pa čeprav se ti zdi nepotrebno. Najbrž veš, da se svet pač ne vrti okoli tebe?

Mato989 ::

nekikr je izjavil:

Je kar prav povedal. Tudi ti ne rabiš računalnika, pa ga vseeno imaš. Ne rabiš tule pisati, pa vseeno pišeš. In stavim, da v življenju počneš še marsikaj, kar ti ni potrebno, pa to vseeno počneš. Nekako pravilno bi bilo, da potem tudi drugim pustiš, da uporabljajo kar jim pač paše, pa čeprav se ti zdi nepotrebno. Najbrž veš, da se svet pač ne vrti okoli tebe?


Glede na to da prodaja vseeno NAGLO peša, pomeni da se večina vseeno strinja o nepotrebnosti teh ur napram drugih nepotrebnih stvari kajne? :)

Furbo ::

Niso ravno nepotrebne, so pa še v povojih in marsikdo tega ne bo kupil, dokler zadeva ne dozori.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Invictus ::

Mislim, da se vsi še malo iščejo kaj točno naj bi te ure počele.

Za kak chat, šport in koledar, ki je sinhroniziran z enim accountom je pa čisto fajn.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applovi poslovni rezultati: prodaja iPhonov še naprej pada (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7024192 (21034) no comment
»

Apple Watch prehitel vso konkurenco

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
267356 (5370) MrStein
»

Apple s padcem prihodkov razočaral (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Rezultati
16643178 (39280) sandmodnigga
»

Pri Applu nič novega: poslovni rezultat v presežkih, delnice kot kamen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
8528026 (24178) bobby

Več podobnih tem