Forum » Pomoč in nasveti » Zmrzovanje kadar je priklopljen zunanji disk
Zmrzovanje kadar je priklopljen zunanji disk
ncop1 ::
Zdravo, pred dvemi dnevi se je pojavil problem zmrzovanja PCja. Rabil sem nekaj časa da sem diagnosticiral kaj se dogaja. Torej PC zmrzne, deluje pa še vedno miška, samo je neodziven na klikanje, na tipkovnico, na karkoli. To pa se dogaja načeloma samo kadar je tudi priklopljen zunanji disk prek USBja.
Poskusil sem že sledeče:
1. Nič ne pomaga če disk odklopiš in čakaš. Poskusil tudi Ctrl+Alt+Del ne deluje, niti Alt+F4, niti Win+L...
2. V device managerju sem izklopil možnost da PC izklaplja USB naprave
3. V device managerju sem odstranil napravo (ta zunanji disk) in restartiral PC
4. Preskusil sem disk na drugem računalniku in ne povzroča težav.
Nimam idej kaj bi še naredil?
Razna programska oprema ne more biti vzrok ker nisem nič nalagal/brisal. Razen za browsanje in sortiranje slik računalnika nisem uporabljal...
Poskusil sem že sledeče:
1. Nič ne pomaga če disk odklopiš in čakaš. Poskusil tudi Ctrl+Alt+Del ne deluje, niti Alt+F4, niti Win+L...
2. V device managerju sem izklopil možnost da PC izklaplja USB naprave
3. V device managerju sem odstranil napravo (ta zunanji disk) in restartiral PC
4. Preskusil sem disk na drugem računalniku in ne povzroča težav.
Nimam idej kaj bi še naredil?
Razna programska oprema ne more biti vzrok ker nisem nič nalagal/brisal. Razen za browsanje in sortiranje slik računalnika nisem uporabljal...
Update: poskusil sem še s priklopom drugih naprav na problematičen PC. (telefon, še en zunanji disk)
Enako se dogaja kot če priklopim disk. Problem se pojavi na vseh USB portih...
Enako se dogaja kot če priklopim disk. Problem se pojavi na vseh USB portih...
ProGo ::
Sem imel podobno, zunanji disk je šel proti koncu, in se ni odzival takoj, Windows so ga pa čakali u 3 pm. Je šel v smeti, težav več ni.
Maticna je itak najbrz ze proti koncu, ampak zaradi starosti kompa ne bi menjal nič, dokler dela, dela...
Bi bilo slucajno lahko se kej programskega?
@ProGo: To možnost sem nekako izključil, ker to povzročijo vse USB naprave. In tudi ta disk na drugih napravah normalno deluje.
Bi bilo slucajno lahko se kej programskega?
@ProGo: To možnost sem nekako izključil, ker to povzročijo vse USB naprave. In tudi ta disk na drugih napravah normalno deluje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB detetection problemOddelek: Programska oprema | 2841 (2396) | krentam |
» | usb device not recognizedOddelek: Strojna oprema | 3153 (1623) | RutS |
» | Zunanji Disk Se Ne OdzivaOddelek: Strojna oprema | 7591 (6425) | Lyon |
» | Usb - device not recognizedOddelek: Pomoč in nasveti | 2290 (2059) | e-marko |
» | ne dela USB DiskOddelek: Strojna oprema | 1906 (1724) | desperados |