» »

pilonidalni sinus oz. vraščena dlaka

pilonidalni sinus oz. vraščena dlaka

xsum1 ::

zanima me, če je kdo že imel to?

z možem nekako probavava že dve leti 'blažiti' to prekletstvo z različnimi olji in čaji, kar uspe da je mir za par tednov, tudi do pol leta je bil mir nekaj časa. potem pa se spet pojavi da izteka gnoj in na čase dobiva ven šope dlak. ampak ker veva da to ne gre v nedogled in zgleda, da tega res ne moreš samozdraviti me zanimajo izkušnje z operacijami kdor je že to imel, lokacije celje, ljubljana, slovenj gradec...? kje so najboljši. namen je, da se to več ne ponovi, ker to je zdaj že drugič.

predvsem izkušnje z anastezijo--- najbolj naju skrbi ta del, tista ko zaspiš odpade, kot vem se da narediti lokalno samo v hrbtenico, ampak spet tukaj je malo skrbi, da anastetik kaj ne 'zajebe' pa si še hrom na koncu (poznam primer operacije na hrbtenici s to injekcijo pa so malo strahi in zdaj je ženska nepokretna.) potem pa pač tudi sama procedura, ker prvič, ko je bil operiran kot otrok so mu to rano zašili in verjetno zaradi tega se je pojavilo nazaj, ker je dlaka spet tam zrasla in se je rana zaprla...

verjetno potem napotnica osebnega zdravnika velja v kateremkoli kraju?

tako da prosim za mnenja in nasvete v teh treh regijah zgoraj če kdo karkoli ve

jype ::

Kolega je imel to reč, samo se mi zdi, da je težava izginila, preden je prišel na vrsto za operacijo. Jutri bo tudi sam prebral to temo, pa bo lahko kaj več povedal, seveda pa je edini pravi nasvet "Obiščite osebnega zdravnika."

Epiduralna anastezija v resnici ni dovolj nevarna, da bi vas morala skrbeti, pa tudi nujna ni pri takšni operaciji. Vse se da dogovorit z anastezistom oziroma kirurgom.

marsovcek ::

To prekletstvo se trajno ublaži zgolj s kirurškim nožem. Operacija je mala, rutinska in jo izvajajo praktično povsod - pozanimaj se o čakalnih dobah. Z napotnico nisi vezan na določen kraj.

Za to operacijo je praviloma potrebno spati, kar je popolnoma varen postopek. Prav tako je varna injekcija v hrbet; verjetnost za trajne posledice je minimalna (Ženska iz oklepaja je morala imeti še kake druge probleme, da je postala nepokretna). Ampak kot že rečeno, praviloma spanje.

MTm2H37rqt7B ::

Bil 3x na operaciji za to težavo. Se je stalno ponavljalo.

Problem ponavljanja je bil v tem, da ko se je rana celila, se je koža zarastla, spodaj se je pa naprej kuhalo. Rana se mora zaceliti od znotraj navzven! tudi če je treba kožo pretrgati! Ker mi to ni noben povedal (kirurgov), sem moral dvakrat v UKC na operacijo pod splošno anestezijo (zaspiš), vsakič so bolj rezali - zelo radi režejo na plastični kirurgiji.

Ko sem imel dovolj tega sem šel k dr. Košoroku v Iatros, Parmova. Operacija z lokalno ane. (injekcija), mal poreže, zažge žilce da ne krvavi, potem pa skrbeti da se rana zaceli od znotraj navzven, z občasnim nebolečim pretrganjem prerastle kože (ključno).

Se opravičujem če sem preveč slikovno opisal, vendar je bil to ključ do odprave trpljenja.

Zgodovina sprememb…

avani ::

Tudi sam sem imel le lokalno anestezijo. Bolnica Izola, operacija je bila manj kot 10 min, naslednji dan sem že šel domov. Kolikor vem so zgolj zarezali in pustili rano, da se začeli od znotraj navzven.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Puljenje modrostnega zoba (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26789772 (33031) Steinkauz
»

Medicinska sponka za vraščen noht

Oddelek: Loža
135993 (5400) oemdzi

Udaril sem se v noht (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10129639 (25675) enadvatri
»

Nohet na nogi se mi je zarasel v prst - boli

Oddelek: Loža
4210523 (9517) Brane2

Več podobnih tem