Forum » Loža » Nohet na nogi se mi je zarasel v prst - boli
Nohet na nogi se mi je zarasel v prst - boli
iNooby ::
lp
torej noht se mi je zarasel not v velik prst na levi nogi, ko si obujem pancarje ali kaj podobnega pa boli ko pes, kako se naj tega rešim? nasveti?
torej noht se mi je zarasel not v velik prst na levi nogi, ko si obujem pancarje ali kaj podobnega pa boli ko pes, kako se naj tega rešim? nasveti?
Haters gonna hate...
Damiani ::
se ti je res zarastel ali maš samo vnetje? No bolj si boš moral umivat noge, prej pa lahko poskusiš lamisil, vsaj meni ful pomaga če pride do vnetja.
PacificBlue ::
Lahk je tud zarad nepravilnega striženja noht. Morš pazit na to, ker če je hudo morš it na operacijo.
I’m out.
:3
JebatGa ::
Svak je bil 2 meseca na bolniški zaradi vraščenega nohta. Toda on je bil ekstremni primer. Se mu je vnelo in bi bil skoraj ob nogo. Ampak verjetno so taki primeri 1 v milijon.
Ja je nevarno to, čeprav ne izgleda..ker če se ti zagnoji kost je noga adijo.
I’m out.
5er--> ::
Pojdi k zdravniku. Verjetno te bodo poslali na kirurške infekcije.
PS: Tole z vraščenimi nohti je redna praksa... tudi zapleti (posebaj, ko folk ne gre k zdravniku in raje maže gor vse kar dobi v roke).
PS: Tole z vraščenimi nohti je redna praksa... tudi zapleti (posebaj, ko folk ne gre k zdravniku in raje maže gor vse kar dobi v roke).
Ja je zaradi nepravilnega striženja nohtov, od vedno sem mel tak čudn način striženja le teh ... sej mislim da bo čez cajt ok, če pa se stanje nebo izboljšalo pa k dohtarju, sej itak ni to prvič ;) sam boli pa ko pes res
@Damiani noge redno umivam
@Damiani noge redno umivam
Haters gonna hate...
Kenshin ::
Da bi šel k zdravniku pa nisi pomislil?
Za prvo poskusi s tem, da nekaj časa nosiš široko, tršo obutev, dosledno higieno in kopeli, nohti pa se naj strižejo ravno in ne v obnohtje. Če pa to ne bo pomagalo se naroči za pregled k dermatologu, ki ti bo svetoval primerno zdravljenje ali pa kar k osebnemu zdravniku, ki ti bo dal napotnico za operacijo.
Za prvo poskusi s tem, da nekaj časa nosiš široko, tršo obutev, dosledno higieno in kopeli, nohti pa se naj strižejo ravno in ne v obnohtje. Če pa to ne bo pomagalo se naroči za pregled k dermatologu, ki ti bo svetoval primerno zdravljenje ali pa kar k osebnemu zdravniku, ki ti bo dal napotnico za operacijo.
Brane2 ::
Sem imel tak problem na obeh nogah.
Operavcija je simpl in povsem rutinska. Traja mogoče 10 min z lokalno narkozo.
Bolečine po njej so pa lahko pasje. Prvih par dni nisem mogel spustiti noge z naslona kavča, ker je bil sicer pritisk krvi v prstu peklensko močan- imel sem dobesedno občutek, da mi bo prst eksplodiral s tako silo, da bi lahko pobil vse v sobi.
Ampak potem pa stvar počasi mine po nekaj dnevih do tednu in ostane samo jeba s tem, ker moraš it na previjanje vsakih nekaj dni. Gre za čisti pederizem, saj bi to komot lahko naredil sam doma, a te silijo v lokalno ambulanto, kar boli.
Se še spomnim nasmeha kirurga, ko sem hotel z mize Kliničnega hotel kar domov odkorakat sam ( Fužine) in me tip ni niti slučajno pustil. Ko je čez 15 min narkoza popustila, mi je bilo jasno zakaj.
V glavnem, gnjavaža, a vsekakor manjše s*anje kot konstantna pekoča bolečina v prstu, in gnitje, ki samo od sebe ne bo ponehalo, prej nasprotno.
Operavcija je simpl in povsem rutinska. Traja mogoče 10 min z lokalno narkozo.
Bolečine po njej so pa lahko pasje. Prvih par dni nisem mogel spustiti noge z naslona kavča, ker je bil sicer pritisk krvi v prstu peklensko močan- imel sem dobesedno občutek, da mi bo prst eksplodiral s tako silo, da bi lahko pobil vse v sobi.
Ampak potem pa stvar počasi mine po nekaj dnevih do tednu in ostane samo jeba s tem, ker moraš it na previjanje vsakih nekaj dni. Gre za čisti pederizem, saj bi to komot lahko naredil sam doma, a te silijo v lokalno ambulanto, kar boli.
Se še spomnim nasmeha kirurga, ko sem hotel z mize Kliničnega hotel kar domov odkorakat sam ( Fužine) in me tip ni niti slučajno pustil. Ko je čez 15 min narkoza popustila, mi je bilo jasno zakaj.
V glavnem, gnjavaža, a vsekakor manjše s*anje kot konstantna pekoča bolečina v prstu, in gnitje, ki samo od sebe ne bo ponehalo, prej nasprotno.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Bolečine po njej so pa lahko pasje.
Je res ja. Sem imel že tako izkušnjo. Če ne jemlješ kakih protibolećinskih sredstev zna bolet kot satan.:)
Pa še huje, ko me je doletelo je bilo ko mi je doktorca pobirala šive ven. Neznosno. Sm mislil že rečt naj jih kr pusti not.
Je pa dost boljši prestat to, kot pa muke in zajebancijo ob vedno hujšem vnetju.
I’m out.
1. NE jit k dermatologom (oz. dermatovenerologom, da smo korektni).
2. Pojdi do svoje osebne zdravnice, ki te bo poslala h kirurgom.
3. Sama bolečina ne bo nehala (oz. če bo, bo nekaj že zelo narobe).
4. Zaradi mene se lahko greš tudi mazohista in reskiraš nogo. Saj je tvoja.
Edit: popravil sadista v mazohista
2. Pojdi do svoje osebne zdravnice, ki te bo poslala h kirurgom.
3. Sama bolečina ne bo nehala (oz. če bo, bo nekaj že zelo narobe).
4. Zaradi mene se lahko greš tudi mazohista in reskiraš nogo. Saj je tvoja.
Edit: popravil sadista v mazohista
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 5er--> ()
mihec87 ::
Ja samo od sebe ne bo bolje mogoče za nekaj časa potem pa zagotovo spet,kirurg odpravi zadevo v par minutah pa 6 šivov voila res da potem boli... sam neha čez kakšen dan dva.
Ne pa čakat predolgo saj če se zadeva preveč zagnoji se zna narediti da ti lokalna ne bo prijela ali pa slabo.
Ne pa čakat predolgo saj če se zadeva preveč zagnoji se zna narediti da ti lokalna ne bo prijela ali pa slabo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
Ja, vsekakor je bolje, če to čimprej rešiš.
Manj bo rezanja in seveda tudi okrevanja.
Manj bo rezanja in seveda tudi okrevanja.
;-) ::
Jaz sem mel isti problem mi je noht rastel tja ko nebi smel, olfa nožek, škarjice, picneta pa gremo. Bolečine pa take kot da ti bo prst razneslo kot so že rekli. Ko sem ga odrezal tam ven je pritekla kri in čutil sem veliko olajšanje.
Takse stvari jaz sem rešim=)
Takse stvari jaz sem rešim=)
luky ::
Nečakaj, da se ti kost zagnoji, potem si ga naje..... pojdi čimprej k zdravnici, da te pošlje k kirurgu, da ti to reši.....
luky!
Vikking ::
Že želiš domačo rešitev ki je preverjena, je rešitev sledeča: Na sredini nohta vrežeš majhen trikotnik (črko V). Da lahko tako zarežeš moraš pustiti noht malo daljši, da lahko zarežeš črko V v tisti del ki ga ponavadi odstrižeš. Noht potem začne zaraščati ta del, ter se smer rasti obrne, in noht se ne zarašča več v kožo. Vajo ponoviš, ko noht zraste. Ko se noht ne bo več zaraščal, ga potem lahko normalno obžaguješ :).
Drugače pa bi moral nohte rezati ravno in ne zaobljati na koncu, saj s tem v bistvu povzročiš smer rasti nohtov v kožo (saj ponavadi raste v smeri obrezovanja).
Če imaš že kar hude bolečine oz. se ti že karkoli gnoji, pojdi k zdravniku, ne odlašaj, da te čimprej odrešijo muk. Je pa vraščen noht lahko tako boleč kot kakšen zobobol.
Drugače pa bi moral nohte rezati ravno in ne zaobljati na koncu, saj s tem v bistvu povzročiš smer rasti nohtov v kožo (saj ponavadi raste v smeri obrezovanja).
Če imaš že kar hude bolečine oz. se ti že karkoli gnoji, pojdi k zdravniku, ne odlašaj, da te čimprej odrešijo muk. Je pa vraščen noht lahko tako boleč kot kakšen zobobol.
tsh2 ::
jaz sem imel oba nohta na nogi na notranji strani operirana v najstniških letih. bolečina ko prideš domov je res huda, ampak meni je v spominu ostala najbolj bolečina, ko mi je sestra vbrizgala narkozo pod kožo. je bilo čutiti kot bi mi drla kožo s telesa. zdaj pa ne vem ali je ona narobe naredila ali kaj. pa tudi povedati moraš vmes ko te operirajo, če te kaj boli, ker to pomeni, da so dali premalo narkoze. mene so rezali in sem se spakoval, ker je bolelo, in so šele potem še dodatno vbrizgali narkozo. seveda mi prej niso povedali, da moram povedati, če me kaj boli. jaz sem mislil, da je to normalno.
norcuron ::
Do osebnega zdravnika po napotnico, v UKC na septiko (jih majo malo morje dnevno takih z vraščenimi nohti).
Stvar je pa taka:
Kirurg ti naredi kompresijo okol prsta, ko rata čist bel je "tapravi", vmes ti seveda še Xylocain nabrizga ob živčne poti, odmakne mehko tkivo toliko, da pride do rastne matice nohta in ga tam "odcvika", drugače spet raste po starem.
Par šivov, na debelo zavijejo in lahko greš (seveda moraš odsedet/odležat po posegu, da te še mal pokontrolirajo).
Če pustiš da pride vnetje do kosti rata pa dost bolj zaj...no.
Stvar je pa taka:
Kirurg ti naredi kompresijo okol prsta, ko rata čist bel je "tapravi", vmes ti seveda še Xylocain nabrizga ob živčne poti, odmakne mehko tkivo toliko, da pride do rastne matice nohta in ga tam "odcvika", drugače spet raste po starem.
Par šivov, na debelo zavijejo in lahko greš (seveda moraš odsedet/odležat po posegu, da te še mal pokontrolirajo).
Če pustiš da pride vnetje do kosti rata pa dost bolj zaj...no.
Great are mysteries of the mind ... or not?
Heh se spomnim ko sem sedel v čakalnici z na debelo povito nogo zravnano na drugem stolu,pa gledam nekaj časa v nogo pa sam tk mal krvi se pokaže na povoju naslednje kar se spomnim sem ležal na postelji. Pa nimam problemov s tem da vidim kri pa nič.Je pa en čakal za mano ko je lahk sam natikač še gor obul,lokalna sploh ni več prijela.
Sam včasih se po lokalni tk mal čudn počutim al pa je to zard izgube krvi,pol pa še un zadušljiv zrak v čakalnici..
Sam včasih se po lokalni tk mal čudn počutim al pa je to zard izgube krvi,pol pa še un zadušljiv zrak v čakalnici..
destroyer2k ::
iNooby
Pojdi svojemu zdravniku in ti bo dal napotnico za bolnišnico. Jaz sem imel enak primer in so tam mi pač odrezali odvečni del in od takrat nimam več problemov.
Če hodiš v službo pa pojdi na operacijo kakšen petek in v ponedeljek boš kot nov.
Pojdi svojemu zdravniku in ti bo dal napotnico za bolnišnico. Jaz sem imel enak primer in so tam mi pač odrezali odvečni del in od takrat nimam več problemov.
Če hodiš v službo pa pojdi na operacijo kakšen petek in v ponedeljek boš kot nov.
Tarzan ::
Meni je par ton stisnilo palec na nogi, tako da mi je noht odpadel. No po kakem mesecu mi je začel na srečo rasti nov, ampak sčasoma je prilezel tako daleč, da se je "zagrizel" v meso. Ko je bila koža okrog nohta na otip vroča in vidno zatečena sem jo ob nohtu prebodel s sterilno šivanko in iztisnil ven zeleno sranje, prst pa potem namakal v alkoholu. Boli kot pes, ampak se mi je kar hitro zacelilo, zdaj pa je ta noht lepši od originala. Če ni prehudo lahko sam odstraniš ven gnojni izcedek, če si občutljiv na bolečino pa skoči do zdravnika, bodo verjetno še najbolje uredili.
Pa ne se hecat z olfa noži in ostalim nesterilnim materialom.
Imate sploh sterilno 'operacijsko polje' pri teh posegih? Ne. (Pa alkohol ne ubije vsega. Važen je tudi asepticni način dela. Ne pa, da se kožo recimo najprej razkuži, nato pa nanjo prisloniš rokav majice.)
Za razliko od vas, ki ste imeli pac sreco in vam ni bilo nic, so morali mojemu stricu, po tem, ko si je nogo mešetaril z olfa možem, odrezati.
Nikoli ne veš katera bakterija te čaka. ;-)
Imate sploh sterilno 'operacijsko polje' pri teh posegih? Ne. (Pa alkohol ne ubije vsega. Važen je tudi asepticni način dela. Ne pa, da se kožo recimo najprej razkuži, nato pa nanjo prisloniš rokav majice.)
Za razliko od vas, ki ste imeli pac sreco in vam ni bilo nic, so morali mojemu stricu, po tem, ko si je nogo mešetaril z olfa možem, odrezati.
Nikoli ne veš katera bakterija te čaka. ;-)
profii ::
kot so že predhodniki povedali se ni zajebavat s tem.
samo jaz osebno imam drugačne izkušnje:
tole se mi je ponavlalo 4-5 let. prestal sem 3 operacije in tudi sam sem se kar nekaj mrcvaril. na koncu sem pa stvar rešil tako, da sem pustil da je noht zrastel čez meso in od takrat naprej sem pravilno strigel nohte in nobenega problema več. prej me niti operacija me ni rešila... je pa res da je bolelo ene 3 mesece, ko je noht rastel čez.
nikoli si ne strizi nohtov pregloboko...
samo jaz osebno imam drugačne izkušnje:
tole se mi je ponavlalo 4-5 let. prestal sem 3 operacije in tudi sam sem se kar nekaj mrcvaril. na koncu sem pa stvar rešil tako, da sem pustil da je noht zrastel čez meso in od takrat naprej sem pravilno strigel nohte in nobenega problema več. prej me niti operacija me ni rešila... je pa res da je bolelo ene 3 mesece, ko je noht rastel čez.
nikoli si ne strizi nohtov pregloboko...
blaz87 ::
Za začasno rešitev, če te tako zelo boli, je pa dobro da si po sredini nohta malo postrugaš z nečim ostrim ( britvica, oster nož, ...).
Tako da se ti pol noht ukrivi navzgor.(Saj se ti nebo obrnil v drugo stran, brez skrbi, olajša pa 100%)
Sem imel enak problem. Odkar se je stanje umirilo, si vedno probam nohte rezat tavno. Se pravi pravokotno kot raste in ne poševno(ob strani).
Tako da se ti pol noht ukrivi navzgor.(Saj se ti nebo obrnil v drugo stran, brez skrbi, olajša pa 100%)
Sem imel enak problem. Odkar se je stanje umirilo, si vedno probam nohte rezat tavno. Se pravi pravokotno kot raste in ne poševno(ob strani).
destroyer2k ::
profii
Čudno da ti ni operacija pomagala, ker pri meni tisti del ki so odrezali vstran sploh ne zraste nazaj.
Čudno da ti ni operacija pomagala, ker pri meni tisti del ki so odrezali vstran sploh ne zraste nazaj.
norcuron ::
Saj sem povedal, če je nohtna matica prav odrezana, nima iz česa zrast.
Great are mysteries of the mind ... or not?
destroyer2k
na enem prstu so mi toliko odrezali, da sploh ni mesa, tam seveda ni več problema, vendar je grdo in noht je čudn.
na drugi nogi pa sem uspel po prej opisanem postopku.
na enem prstu so mi toliko odrezali, da sploh ni mesa, tam seveda ni več problema, vendar je grdo in noht je čudn.
na drugi nogi pa sem uspel po prej opisanem postopku.
;-) ::
Meni je par ton stisnilo palec na nogi, tako da mi je noht odpadel. No po kakem mesecu mi je začel na srečo rasti nov, ampak sčasoma je prilezel tako daleč, da se je "zagrizel" v meso. Ko je bila koža okrog nohta na otip vroča in vidno zatečena sem jo ob nohtu prebodel s sterilno šivanko in iztisnil ven zeleno sranje, prst pa potem namakal v alkoholu. Boli kot pes, ampak se mi je kar hitro zacelilo, zdaj pa je ta noht lepši od originala. Če ni prehudo lahko sam odstraniš ven gnojni izcedek, če si občutljiv na bolečino pa skoči do zdravnika, bodo verjetno še najbolje uredili.
Nisem razkužil z alkoholom, sem z aftershave. Kaj pa ko se briješ in urežeš si sterilen?
kopriwa ::
Tut jst sm že dal 4 operacije tega čez, dve na vsakmu palcu. Prvič so mi noht dol potegnil, druga operacija je sledila čez tedn al pa dva kjer so odstranil del korenine nohta, pa mal mesa stran odrežejo, tko da se na tisti strani ne more več zarastt. Estetsko ni, težav pa ni več, sicer pa kdo pa gleda obliko palcev, pač so vsaj unikatni ;).
Se strinjam, da je to ena hujših (predvsem neprijetnih) bolečin, obisk zdravnika te bo rešu tega, čimprej tm bolš.
Se strinjam, da je to ena hujših (predvsem neprijetnih) bolečin, obisk zdravnika te bo rešu tega, čimprej tm bolš.
ja no ubistvu sem imel jaz 5 ali 6 operacij vesekupaj. ne spomnim se.
najprej samo rezanje pri osebnem zdravniku, potem pa noht dol na vsaki nogi in čez nekaj časa rezanje.
najprej samo rezanje pri osebnem zdravniku, potem pa noht dol na vsaki nogi in čez nekaj časa rezanje.
jl ::
Kupi si fiziolosko raztopino v lekarni in gazo, ter povij in skrbi, da je nekaj dni cim bolj prepojen povoj z raztopino. Jaz sem se na ta nacin resil operacije...
Meni ni pomagalo nič, pa sem poskušal marsikaj.
Raztopine, rezanja nohtov itd. Na prvo operacijo sem šel po IIRC več ko letu mučenja.
Se mi je zgodilo podobno na palcu roke, a to sem lahko uštimal sam.
Veliko pomaga, če lahko držiš prst vedno čist, na zraku in predvsem neobremenjen, kar se na nogi pač praktično ne da.
Raztopine, rezanja nohtov itd. Na prvo operacijo sem šel po IIRC več ko letu mučenja.
Se mi je zgodilo podobno na palcu roke, a to sem lahko uštimal sam.
Veliko pomaga, če lahko držiš prst vedno čist, na zraku in predvsem neobremenjen, kar se na nogi pač praktično ne da.
mojsterleo ::
kot so ostali povedali, ce imas prst zrascen v kozo in je morda celo zagnojeno, pojdi cimprej k zdravniku, ki te bo poslal h kirurgu. operacija je totalno simpl in jo naredijo kar takoj,ko prides (cakanja skoraj ni). po operaciji ene 12 ur cutis bolecino (uporabi lekadol), potem se gre se 1x na previjanje v lokalni zdr. dom in to je to. mene so ze 2x operirali na istem prstu btw.
Tarzan ::
Mrakov Mihec, zadeva se verjetno nobenemu ne dogaja iz tvojega razloga, ampak zaradi napačnega striženja, ali kot v mojem primeru, odpadlega nohta. Najlepše je po lastnih izkušnjah - le kako bi drugače vedel, vse obtožiti pomankljive osebne higiene.
Šivanko, skalpel ali olfa nož brez večjih težav lahko steriliziraš s plamenom. Vseeno mrcvarjenja v lastni režiji ne priporočam. Kar se alkohola tiče, ne, ne pobije vsega, je ba definitivno bolje kot nič. Če pa imaš pri roki recimo vodikov peroksid pa toliko bolje.
Ko mi je stisnilo prst na nogi (v času ko sem imel "nataknjen" še star noht), sem moral hoditi na previjanje. Zadeva je izgledala tako, da sem sam vse naredil, zdravnica je samo gledala in dajala čudne komentarje kako grdo je vse in da se raje ne bo niti dotaknila, da ne bo s povojem odstranila tudi zaceljene rane. Po dveh samo-previjanjih v ambulanti me več ni videla.
Šivanko, skalpel ali olfa nož brez večjih težav lahko steriliziraš s plamenom. Vseeno mrcvarjenja v lastni režiji ne priporočam. Kar se alkohola tiče, ne, ne pobije vsega, je ba definitivno bolje kot nič. Če pa imaš pri roki recimo vodikov peroksid pa toliko bolje.
Ko mi je stisnilo prst na nogi (v času ko sem imel "nataknjen" še star noht), sem moral hoditi na previjanje. Zadeva je izgledala tako, da sem sam vse naredil, zdravnica je samo gledala in dajala čudne komentarje kako grdo je vse in da se raje ne bo niti dotaknila, da ne bo s povojem odstranila tudi zaceljene rane. Po dveh samo-previjanjih v ambulanti me več ni videla.
Jst nobenga ne obtožujem nehigiene,pač včasih je lahko problem tudi v obutvi vsaj tko sm slišu.
No jst morm trkat so zrezal pa je ok zdj,hm šment tut jst mam nohte strižene na okroglo,bo res neki na tem.
Pjte dohtarju je zrihtan v parih minutah (če je prazna čakalnica hehe.
p.s. tarzan se mogoče poznama?
No jst morm trkat so zrezal pa je ok zdj,hm šment tut jst mam nohte strižene na okroglo,bo res neki na tem.
Pjte dohtarju je zrihtan v parih minutah (če je prazna čakalnica hehe.
p.s. tarzan se mogoče poznama?
gendale ::
ampak meni je v spominu ostala najbolj bolečina, ko mi je sestra vbrizgala narkozo pod kožo. je bilo čutiti kot bi mi drla kožo s telesa.
potrjujem da je to najbolj boleča stvar pri celi zadevi
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Zanimivo jst se najbol spominjam pol po operaciji ko je lokalna spustila,pa qrčev lekadol nč ni pomagu..
Zdaj sems e rešil problema, in stvar ni niti tako huda kot si predstavljate, sploh ni zagnojeno niti otečeno, mogoče malenkost otečeno ampak skoraj nič...
sem odrezal tisti del ki se mi je hotel zarasti noter v meso, zdaj pa problema več ni :) upam da bo tako ostalo. Če se bo stvar ponovila bom poskusil s tisto metodo da si bom v nohet vrezal črko V :)
sem odrezal tisti del ki se mi je hotel zarasti noter v meso, zdaj pa problema več ni :) upam da bo tako ostalo. Če se bo stvar ponovila bom poskusil s tisto metodo da si bom v nohet vrezal črko V :)
Haters gonna hate...
gendale ::
Zanimivo jst se najbol spominjam pol po operaciji ko je lokalna spustila,pa qrčev lekadol nč ni pomagu..
tramal...
M-XXXX ::
S kolom po glav
Se res nisem mogu zadržat
Drugače pa imam tudi sam občasno podobne probleme (enkrat se mi je še celo malo zagnojlo) sam na srečo nič takega, da nebi mogu s ščipalnikom rešit.
Se res nisem mogu zadržat
Drugače pa imam tudi sam občasno podobne probleme (enkrat se mi je še celo malo zagnojlo) sam na srečo nič takega, da nebi mogu s ščipalnikom rešit.
To sem tud jz mislu. Počakaj, da stvar zrase in da se rana zaraste in problem se bo spet pojavil...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odstranitev glivic na nohtuOddelek: Loža | 28735 (25384) | sass628 |
» | Medicinska sponka za vraščen nohtOddelek: Loža | 6494 (5901) | oemdzi |
⊘ | Udaril sem se v noht (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 31750 (27786) | enadvatri |
⊘ | Poškodovan nohtOddelek: Loža | 10916 (10633) | noraguta |
» | Čudna ureznina na palcuOddelek: Loža | 5689 (5079) | ReBi |