» »

Resetiranje na tovarniško stanje Windows 10

Resetiranje na tovarniško stanje Windows 10

CyberPunk ::

Je možno, da je Microsoft malo zašuštral zaporedje aktivnosti pri resetiranju Windows 10 naprave na tovarniško stanje? V smislu, da najprej ugasne enkripcijo, šele potem pa začne "brisati" podatke...
Zadnjič sem to opcijo uporabil na eni Windows 10 tablici (Pro edicija in polna Bitlocker enkripcija). Na začetku je bilo eno opozorilo glede tega, da bo ugasnjena enkripcija in da bo ključ izbrisan. Potem je trajalo vsaj dve uri (če ne še več), da je "nekaj mlel", in šele po tem je po rebootu prikazalo tisti "installing Windows" krog. Meni je tole izgledalo, kot da je najprej dejansko odšifriral disk, potem pa so sledile vse ostale aktivnosti. Torej je v nekem trenutku pred novo instalacijo obstajala nezaklenjena verzija vsega (ki bi se jo verjetno še dalo nekako povrniti)...

Lonsarg ::

Potrebno je vedeti, da bitlocker ponuja dve stvari. Prva je dekripcija vseh podatkov, druga pa je izklop enkripcije. Pri izklopu enkripcije se zgolj na disk shrani ključ za dekripcijo podatkov, da lažje potekajo kritične operacije kot je upgrade. Izklop je instanten, ker podatki ostanejo kot so.

Pri Upgradu se enkripcija samo izklopi, tako da jaz bi ugibal da pri hard resetu tudi, ziher pa nisem...

CyberPunk ::

Jaz sem tudi tako sklepal, ko sem sprožil zadevo. Ampak po tistem, ko je trajalo vsaj dve uri, sem posumil, da je najprej odšifriral vse skupaj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BitLocker tpm VS pin/password

Oddelek: Informacijska varnost
212213 (1760) jukoz
»

virus ki kriptira datoteka - končnica ecc (strani: 1 2 )

5313291 (11366) StratOS
»

Nova anketa: ali šifrirate podatke na svojem disku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
9218114 (12665) matijadmin
»

Intel Sandy's AES, trdi disk, izkušnje...

193804 (3373) poweroff
»

Izšel TrueCrypt 7.0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
11932235 (28735) Jst

Več podobnih tem