» »

Markiranje teksta na spletu

Markiranje teksta na spletu

ekran ::

Zdravo,

iščem orodje oziroma program, ki bi podpiral markiranje teksta na različnih spletnih straneh. Pomembno je predvsem to, da se da potem to markirano verzijo nekako shraniti. Odkrila sem sicer razširitev Yellow highlighter pen for web, ampak je tukaj problem, da se spremembe zlahka izbrišejo, markirane različice pa se ne da več obnoviti, Kakšna ideja? Po možnosti za kakšno zadevo, ki je brezplačna.

Hvala že vnaprej.

#000000 ::

probi tole, ne vem če omogoče shranjevanje texta, ampak markiranje omogoče in shranitev screenshota direktno v oblak ali na pc

http://app.prntscr.com/en/index.html


Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

ekran ::

Hvala za nasvet, samo jaz bi brala in markirala (daljše) članke, tako da potem ne pride v poštev printscreenanje vsakega dela posebej in shranjevanje ...

#000000 ::

ma obstajalo je v času xpjev nekaj kar je omogočalo shranjevanje do mislm da 15 različnih pastov

ekran ::

Sem zaenkrat našla nekakšno začasno rešitev: označevanje teksta, potem kopiranje v Word, kjer izberem "keep text only", potem pa ta tekst skopiram v Google Docse ... Precej nepraktično, ampak trenutno ne najdem boljše opcije.

Bi imela pa eno vprašanje še glede teh Googlovih dokumentov. Obstaja morda kakšno orodje, s katerim spremeniš kurzor miške v marker in potem sproti markiraš? Da ti torej ni treba vsakič označiti teksta in šele potem izbrati označevanja ...

ekran ::

Aha, v bistvu se da tudi v Dokumentih prilepit brez oblikovanja, tako da sem še en korak prihranila ... Zdaj bi me torej samo še to glede možnosti hitrejšega markiranja zanimalo, če slučajno kdo pozna rešitev.

cekr ::

V win 10 samo vklopi "Windows ink" in ti bo na voljo vse potrebno.
Zadeva je implementirana rudi v Edge.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

#000000 ::

kva pa tole je kdo probal ?


http://www.paludour.net/TenClips.html

xmetallic ::

Microsoft Edge ima to že vgrajeno. Lahko uporabiš tudi OneNote extension za Edge/Google Chrome in cel članek shraniš v OneNote kjer ga lahko poljubno urejaš.

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

Ja mogoče pa nima win 10 oz edge browserja ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

xmetallic ::

#000000 je izjavil:

Ja mogoče pa nima 10 oz edge browserja ?

Extension za OneNote obstaja tudi za Google Chrome in Safari če se ne motim.

Zgodovina sprememb…

ekran ::

Hvala vsem za pomoč. Imam Windows 10, ampak te Windows Ink zadeve žal ne najdem ...

Preizkusila sem tudi OneNote, samo mi je precej pomembno, da zadeva ostane v obliki zavihkov, ker potem te markirane tekste uporabljam za pisanje svojega, tako da je fajn, če lahko hitro preklapljam med njimi. Zato bi bila pa najboljša možnost, da ostane klasična oblika spletnih strani, ki jih lahko poljubno markiram in potem shranim spremembe.

Ne vem, verjetno preveč kompliciram, čeprav bi mi ena taka zadeva precej poenostavila delo ... Če bi bila vsaj v Google dokumentih opcija direktnega markiranja, bi bilo že to super, kar zadeva časovni prihranek. Samo je žal ne najdem. No, saj je v bistvu niti v Wordu ni, kar je precej trapasto.

ekran ::

Pardon, v Wordu v bistvu je ta opcija, samo v tem primeru mi Word itak ne pomaga kaj dosti.

ekran ::

xmetallic je izjavil:

Microsoft Edge ima to že vgrajeno. Lahko uporabiš tudi OneNote extension za Edge/Google Chrome in cel članek shraniš v OneNote kjer ga lahko poljubno urejaš.




Sem se zdaj malo poglobila v tole in si pogledala par posnetkov (prej nisem mogla, ker nisem bila doma in nisem imela slušalk) ter ugotovila, da je dejansko zelo praktična zadeva, ker imaš lahko potem tudi v obliki tabov. Tako da super, hvala.

Škoda samo, da ne moreš shranjevati sprememb že pred samim klipanjem. Orodje za markiranje je namreč na tej stopnji precej bolj praktično, potem pa postane podobno neuporabno kot v Google Docsih. Ampak to v bistvu ni tak problem, mi bo vseeno prišlo zelo prav. Hvala še enkrat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ekran ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekaj kot post-it listki na tabli

Oddelek: Programska oprema
112396 (1552) crypt0
»

Windows 10 Anniversary Update nared (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
32291232 (77282) Malajlo
»

Microsoft OneNote brezplačen za Windows in Mac

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
95900 (4301) LJ4L
»

Znane cene in izdaje Office 2010

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
487842 (6394) JayKay

Več podobnih tem