Forum » Hlajenje in modifikacije » regulator za 230V ventilator
regulator za 230V ventilator
=Exceed= ::
Pred časom sem začel modificirati svjo kalkulator:) (neonka+par ventilatorjev) ko v sobo prlti ati in mi da ta ventilator. WAW to more bit huda zadeva-rečm nakar se ga lotm in prklopm!
Res zadeva piha od HUDIČA dobr. Sam na začetku me je motu ta 'piš' vetra kar sm že rešu, zdej se pa še usen mal preveč sliš ventilator.
Zato bi naredu en regulator za ta motor je pa 230V.
Če kerga zanimajo dimenzije: 12x12cm
Res zadeva piha od HUDIČA dobr. Sam na začetku me je motu ta 'piš' vetra kar sm že rešu, zdej se pa še usen mal preveč sliš ventilator.
Zato bi naredu en regulator za ta motor je pa 230V.
Če kerga zanimajo dimenzije: 12x12cm
jurre ::
lahko bi sliko popravu.... zdj ce kliknes na sliko napise Forbidden
You don't have permission to access /mpancur/IMG_4255.jpg on this server.
You don't have permission to access /mpancur/IMG_4255.jpg on this server.
Highlag ::
To bo šlo pa bolj težko. Najboljš da nabaviš variabilni transformator.
Telim motorjem se ne da najbolje regulirat obratov. Z nižanjem napetosti se sicer da, samo elektronika ki niža napetost z sinusno obliko zna bit pa zelo komplicirana in tudi draga. Sigurno dražja od nakupa ventilatorja, ki bi imel nižje vrtljaje in bi bil zato tudi tišji.
Triak regulacija pa ni dobra, ker povzroča grozno gretje navitja tega motorja.
Telim motorjem se ne da najbolje regulirat obratov. Z nižanjem napetosti se sicer da, samo elektronika ki niža napetost z sinusno obliko zna bit pa zelo komplicirana in tudi draga. Sigurno dražja od nakupa ventilatorja, ki bi imel nižje vrtljaje in bi bil zato tudi tišji.
Triak regulacija pa ni dobra, ker povzroča grozno gretje navitja tega motorja.
Jaka83 ::
@ =Exceed=
A smo bli mi sličajno skupaj v Val Thorens na boarderweek? Samo vprašam, ker sem videl tam /mpancur/ in mi je padel priimek pred nos - Pančur.
A smo bli mi sličajno skupaj v Val Thorens na boarderweek? Samo vprašam, ker sem videl tam /mpancur/ in mi je padel priimek pred nos - Pančur.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elektromotor pralnega stroja (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 45332 (12277) | lovro535v2 |
» | Motorbike po mojem okusu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14170 (2384) | msjr |
» | 50ccm enduro in supermotoOddelek: Loža | 6510 (6158) | Sadida |
» | Regulacija vrtljajev enofaznega ventilatorja !Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8011 (7915) | MoonBeam |
» | Upocasnjevanje elektromotorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4349 (4157) | Azrael |