» »

Linux na tablici

Linux na tablici

Srachko ::

Torej, pred nekaj meseci sem kupil rabljeno tablico z Windows 8.1. Zadeva je že brez garancije, vmes sem delal nadgradnjo na Windows 10. Pred kratkim sem na ta star namizni računalnik naložil Arch Linux in glede na strojno opremo (C2D, 2GB RAM-a in Intel HD grafika) dela zadeva občutno hitreje kot na Windowsih.

Od tu sem tudi dobil idejo, da bi poskušal namestiti kakšno distribucijo linuxa na tablico, vendar ne vem, če je to izvedljivo oz. na kaj moram paziti? Gre pa za Prestigio Multipad Visconte 3 tablico. Procesor je Intel Atom Z3735F, vgrajeno 2 GB RAM-a in 32 GB spomina + podpora za SD do 64GB.

Poleg tega pa me zanima, če je na tej zadevi sploh mogoče furati kakšno Live distribucijo (npr Boot z USB-ja), da sprobam, preden ga biksnem?
I can see clearly now, the brain has gone...

Mare2 ::

Pred poskusom si naredi posnetek diska. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

d4vid ::

Priklopi tipkovnico in pridi v bios. Nastavis uefi na legacy in od tam naprej gre kot na c2d stacionarcu :)
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Baja ::

s temi tablicami sem se jaz nekaj igral. na koncu je bil problem, ker windowsi nimajo vseh driverjev za strojno opremo, na spletu tudi nisem nič našel. vglavnem, tablice so romale na servis, tako da PREVIDNO!

hojnikb ::

tole bo kr veselica, ker dosti teh tablic nima druga kot uefi 32 bit, kar pomeni kr trd oreh za inštalacijo linuxa. To pa seveda iskanje vseh driverjov pod linuxom..

Za hec lahko preizkusiš tole http://www.sasnet.eu/2016/08/Microsoft-...
Gre za dost oskubljeno varjanto win10. Mogoče bo delala bolje.
Je pa res, da je tale atomčič še slabši od core2duo,tko da čudežov v nobenem primeru ne pričakuj
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 vs Windows 8.1

Oddelek: Operacijski sistemi
334728 (3826) Dr_M
»

Microsoft z novimi triki za namestitev Windows 10 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
13153176 (45571) opeter
»

Grafični oblikovalci, kako je to možno?!?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7118957 (16029) ST-777
»

Acerjev šef vidno nenavdušen nad Microsoftovim pohodom v hardware (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
17534732 (31145) Icematxyz
»

Nam bosta UEFI varnostni zagon in Microsoft preprečila poganjanje alternativnih opera (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Varnost
20251770 (42833) Icematxyz

Več podobnih tem