Forum » Programiranje » [IIS] Težave z ODBC povezavo
[IIS] Težave z ODBC povezavo
gtu ::
Pozdravljeni,
moja ASP.NET aplikacija bere podatke s pomočjo ODBC iz Excel datoteke, ki je na nekem strežniku. Zadeva povsem lepo deluje v razvojnem načinu. Ko sem zadevo Deployal na Windows Server 2012 R2, mi ta povezava nikakor ne deluje več. Pregledal sem vse pravice, datoteko lahko vidim z v raziskovalcu.
Poizkušam narediti nov Connection string, ampak mi ga z ODBC query tool-om ne uspe narediti.
Ker sem na tem području čisti začetnik, bi prosil za pomoč. Mi morda manjka le gonilnik, morda uporabljam napačnega?
Tukaj je še Connection string, ki mi v Debug načinu lepo deluje (zgeneriral sem ga z Microsoft Query):
moja ASP.NET aplikacija bere podatke s pomočjo ODBC iz Excel datoteke, ki je na nekem strežniku. Zadeva povsem lepo deluje v razvojnem načinu. Ko sem zadevo Deployal na Windows Server 2012 R2, mi ta povezava nikakor ne deluje več. Pregledal sem vse pravice, datoteko lahko vidim z v raziskovalcu.
Poizkušam narediti nov Connection string, ampak mi ga z ODBC query tool-om ne uspe narediti.
Ker sem na tem području čisti začetnik, bi prosil za pomoč. Mi morda manjka le gonilnik, morda uporabljam napačnega?
Tukaj je še Connection string, ki mi v Debug načinu lepo deluje (zgeneriral sem ga z Microsoft Query):
Provider=MSDASQL.1;Persist Security Info=True;Extended Properties="DSN=Excel Files;DBQ=\\servername\ExcelFile.xlsx;DefaultDir=U:;DriverId=1046;MaxBufferSize=2048;PageTimeout=5;";Initial Catalog=\\servername\ExcelFile.xlsx
rokp ::
Pa servis, pod katerim tece web streznik, ima pravice, da dostopa do \\servername? Kaj pa, ce bi za zacetek dal datoteko na lokalni disk in dostopal do nje, da vidis, ce je v tem tezava?
Napaka je "Cannot find table 0;".
Datoteko sem poizkusil odpreeti tudi lokalno.
AplicationPool ima trenutno pravice z mojim uporabniškim imenom, ki zagotovo ima pravice do vira.
Nekaj sem sedaj bral tudi o drugačni vrsti povezave.
Res je tudi, da na strežniku nimam nameščenega Office paketa. Ampak za branje preko ODBCja mislim, da tega ne bi potreboval.
Datoteko sem poizkusil odpreeti tudi lokalno.
AplicationPool ima trenutno pravice z mojim uporabniškim imenom, ki zagotovo ima pravice do vira.
Nekaj sem sedaj bral tudi o drugačni vrsti povezave.
Res je tudi, da na strežniku nimam nameščenega Office paketa. Ampak za branje preko ODBCja mislim, da tega ne bi potreboval.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gtu ()
Sedaj mi je uspelo vzpostaviti povezavo. Vpisal sem napačno ime driverja.
Spodaj je še delujoč connectionstring, če bi komu prišel prav.
LP
Spodaj je še delujoč connectionstring, če bi komu prišel prav.
Driver={Microsoft Excel Driver (*.xls, *.xlsx, *.xlsm, *.xlsb)};DriverId=790;Dbq=\\servername\ExcelFile.xlsx;
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prosim za pomoč - ExcelOddelek: Pomoč in nasveti | 1203 (678) | Twixz |
» | Uvoz txt datoteke v excelOddelek: Programska oprema | 4997 (4634) | sebavet |
» | Spletni bralnik excel dokumentovOddelek: Programiranje | 2721 (2289) | b3D_950 |
» | c# Excel Interop problemOddelek: Programiranje | 1059 (1012) | FlashM |
» | [java] uporaba baze .mdb z javoOddelek: Programiranje | 1607 (1522) | gtu |