Forum » Programska oprema » Remote dostop do delovne postaje?
Remote dostop do delovne postaje?
prowb ::
Kaj uporabljate?
Sam sem uporabljal logmein, ker je bil enostaven brez nastavljanja portov ipd, pa delalo je iz browserja...
logmein ni več zastonj, njihov join.me, je nekak čuden...
teamviever me tudi ne navdušuje :D
Kaj uporabit, da bom zadovoljil naslednje želje:
- dostop do računalnika iz zunanjega omrežja, brez čaranja po routerju...
- viewer program, če je možno tudi kaka portable zadeva, da ni potrebno inštalirat
- zelo zelo zelo super bi bilo, če bi lahko se povezal tudi na mint in macos, pa tudi obratno - se pravi da dela server in viewer program na vseh sistemih...
- rad bi imel dostop do datotek na remote računalnikih (ni najnujnejše), je pa pomembno, da bi lahko tudi kaj dejasko naredil - se pravi uporabljal vse programe brez pretiranega zatikanja (kjer pač bo zadovoljiva povezava...
Sam sem uporabljal logmein, ker je bil enostaven brez nastavljanja portov ipd, pa delalo je iz browserja...
logmein ni več zastonj, njihov join.me, je nekak čuden...
teamviever me tudi ne navdušuje :D
Kaj uporabit, da bom zadovoljil naslednje želje:
- dostop do računalnika iz zunanjega omrežja, brez čaranja po routerju...
- viewer program, če je možno tudi kaka portable zadeva, da ni potrebno inštalirat
- zelo zelo zelo super bi bilo, če bi lahko se povezal tudi na mint in macos, pa tudi obratno - se pravi da dela server in viewer program na vseh sistemih...
- rad bi imel dostop do datotek na remote računalnikih (ni najnujnejše), je pa pomembno, da bi lahko tudi kaj dejasko naredil - se pravi uporabljal vse programe brez pretiranega zatikanja (kjer pač bo zadovoljiva povezava...
ales85 ::
smacker ::
Na vseh postajah mam Winse, linux/mac za dev namene laufam v virtualkah. Za serverje zadošča terminal (putty).
konspirator ::
Rdp preko ssh/vpn.
Za večjo varnost: whitelista dovoljenih ipjev ki se lahko povežejo, avtentikacija preko rsa public/private key kombinacije, zaščita pred burte-force napadi (primer Fail2ban @ Wikipedia ).
Za večjo varnost: whitelista dovoljenih ipjev ki se lahko povežejo, avtentikacija preko rsa public/private key kombinacije, zaščita pred burte-force napadi (primer Fail2ban @ Wikipedia ).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Oddaljen dostop do računalnika (remote desktop)Oddelek: Omrežja in internet | 4853 (4137) | lmorgh |
» | Remote controlOddelek: Programska oprema | 1811 (1665) | amigo_no1 |
» | Programi za povezavo z drugim, računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 1892 (1684) | 18zimoni |
» | Oddaljen nadzor!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2978 (2301) | r0ky007 |
» | remote desktopOddelek: Operacijski sistemi | 2081 (1366) | gorenjc |