» »

WD my book essential ploščica

WD my book essential ploščica

lolceh ::

Pozdravljeni,

zanima me če ima kdo podoben zunanji disk z eksternim napajanjem. Pri vezju se mi je odlomil USB priključek. Problem je ker je dol pobralo tudi bakren nanos zato ga ne gre zalotat nazaj. Disk sem poskusil priklopiti direktno preko sata v računalnik vendar so podatki kriptirani(informacija z WD foruma) in se particija zazna kot RAW. Tudi recovery orodja najdejo samo .swf datoteke. Na forumu so mi napisali, da lahko z enako ploščico podatke(pomembni) dobim z diska zato me zanima če jo kdo ima oziroma ima enak disk. :) ?

Serijska:

• spremenilo: lolceh ()

MIHAc27 ::

Prvič slišim, da bi bili podatki kriptirani. So pa nekateri diski, ki uporabljajo linuxov format ext3/ext4 in ne windowsow fat32/ntfs. To sem opazil na enem zunanjem disku z LAN podporo (mislim pa, da je bil WD-jev). Ostali, na katere sem naletel do sedaj so uporabljali NTFS.

V windows boš moral poiskati kak ext3file reader, drugače ti ga bo kazal kot RAW.

Nimam pa žal takega ohišja.

goranzaric ::

Lahko uporabiš Ubuntu live pa vidiš če ti pokaže. Je pa tako da verjetno se da še vedno konektor vsaj za silo skupaj dat toliko da si podatke preneseš.

Sem sprobal že z ubuntu live. Tudi jaz si ne bi mislil da so podatki kriptirani vendar so baje po defaultu že. Je pa nekdo na githubu razvil programsko opremo za dekriptiranje vendar žal trenutno nimam eksternega diska 2TB na katerega bi lahko ta disk dekriptiral (disk je 1TB).

https://github.com/andlabs/reallymine

Sem stestiral tudi razne bralnike vendar brez sreče :/

Konektor sem tudi za silo dal skupaj vendar ni šlo.

darkolord ::

Podatki so res kriptirani, obstajata dva modela SATA-USB bridge-a, ki jih WD uporablja. Tisti, ki ima "E" na koncu oznake, podatke enkriptira.

Slikaj ploščico - nekaj jih imam, nimam pa več ohišij samih.

Trenutno je nimam pri sebi vendar vem pa da je taka.

http://www.ebay.com/itm/connector-board...

Objavim popoldan točno sliko ploščice s številko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lolceh ()

Evo slika ploščice.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Access is denied" če hočem iniciirat disk (zunanji)

Oddelek: Pomoč in nasveti
292014 (1505) ncop1
»

Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )

6112276 (11246) Jerry000
»

Zunanji disk-NE DELUJE

Oddelek: Strojna oprema
4413064 (12558) Kotar
»

zunanji disk nehal delat. recovery?

155069 (4782) roller2
»

Recovery podatkov na trdem disku