» »

(Ne)originalen polnilec

(Ne)originalen polnilec

avtek ::

Zanima me ali je pametno polnit telefon z neoriginalnim polnilcem in kakšne (morebitne) poškodbe se lahko s takšnim dejanjem zgodijo?

Primer: Polnim svoj telefon OPO s polnilcen Samsung Galaxy S6, in se polni veliko počasneje kot z originalnim OPO polnilcem.

madog ::

OPO polnilci so zakon drugače. nimam v bajti enega 2A polnilca ki bi deloval enako ali bolje od OPO. Si ga kar podajamo okoli ker vsi ostali polnijo slabše....
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

...:TOMI:... ::

OPO pomeni one plus one?
Tomi

avtek ::

Tako je.

m3k ::

avtek je izjavil:

... Polnim svoj telefon OPO s polnilcen Samsung Galaxy S6, in se polni veliko počasneje kot z originalnim OPO polnilcem.

Zanimivo, v testu (nemške revije c't magazin) polnilcev pametnih telefonov se je ravno najbolje odrezal polnilec telefona Samsung S4 (model: ETA-U90EWE) na drugih aparatih.
 moč polnjenja

moč polnjenja


test: Schneller laden - Das beste Ladegerät für das eigene Smartphone
Mirko tipka na radirko ////

Scorpia ::

Polnilec oziroma kabel od samsung s6 je za en drek. Z originalnim kablom mi veckrat napise, naj uporabim originalni polnilec. Na servisu sem po 2 tednih menjal kabel in se je spet od zacetka samo stopnjevala napaka. Tako da zdaj uporabljam kable ki so dolgi 0,5m ali manj pa imam isto hitro polnjenje oziroma celo hitrje polni od originalnega. Pa tudi ce vporabim 2a polnilec ali power bank, pa cim krajsi kabel, je razlika 10 min med hitrim in navadnim polnjenjem. Sam polnilec je ok ampak kabel je slab. Tako da drugega uporabljaj. Aja pa nic se nima kaj poskodovati. Edino bi se izogibal poceni kablom, polnilce ki so no name ali kvazi imenom iz kitajske
////

blackbfm ::

Kupis nek pameten polnilec od ankerja, mal mocnejsi, z vec porti in to je to

Bolj je problem s kabli

Mare2 ::

Scorpia je izjavil:

Polnilec oziroma kabel od samsung s6 je za en drek. Z originalnim kablom mi veckrat napise, naj uporabim originalni polnilec. Na servisu sem po 2 tednih menjal kabel in se je spet od zacetka samo stopnjevala napaka.

Tudi moj original kabel samsung s6 je nekaj prekinjal. Bil je tudi "bolj drobčkan". So mi na servisu (poslali so v Samsung) po 40 -ih dneh dali novega, daljši je in tudi konkretnejši.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

beni ::

Kje kupujete USB kable ?

Rabil bi po 3 kose kratkih, 20-30cm, za hitro polnjenje, USB-A na Micro USB in USB-A na USB-C.
Vsi dolgi so groza za v avto, kratke imajo samo Kitajci, vendar niso uporabni za hitro polnjenje.

LP B.
Pojma nimam ...

Lonsarg ::

Edini pogoj da deluje hitro polnjenje je, da ima kabel tudi data pine(fast charging standardi pošiljajo razne zadeve po data pinih), to se da komot vse prebrat v opisu predno kupiš, recimo jaz sem si telih nabavu celo vojsko:
http://www.ebay.com/itm/Micro-USB-A-to-...
So super za v avto, tudi v pojstli kjer imam ankerja z 5 izhodi je fajn poleg kakega dolgega kabla imeti ostale na takileh zložljivih rolcah, ker drugače se ti kar naprej kabli zapletajo.

USB-C je zaenkrat manj izbire, ampak če gre samo za polnjenje komot nabaviš te popularne microUSB kable pa na koncu natakneš takle adapterček:
http://www.ebay.com/itm/USB-3-1-Type-C-...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

beni ::

Adapter ne podpira hitrega polnjenja, oz. odpove po par polnjenjih.
Prav tako ima večina kablov pretanle žice za 2-3A.

LP B.
Pojma nimam ...

Lonsarg ::

Te rolce k sm linkal imajo kar tanke žičke a že 5+let večino naprav, tudi tablet z 2.4A polnem, tam da ni prav nobenih bojazni.

Adapterji so pa drug problem, tam pa je treba bit malo bolj previden pri kvaliteti pa še problemi z kompatibilnostjo so lahko. Zdaj če ne kupiš ravno takega šrota da eksplodira potem razen počasnejšega polnjenja ni nobenih posledic.

Se splača malo bolj na ziher pri adapterjih iti, kot recimo kak Anker, lahko pa dobiš čisto kvalitetne zadeve precej poceni.

beni ::

Počasno polnjenje dela z vsemi kabli, jaz potrebujem kable za hitro polnjenje, kratke, brez adapterjev.

Je kdo nabavljal kaj, kar bi bilo vredno kupiti ?

LP B.
Pojma nimam ...

Mare3 ::

Meni polnilec od Nexus 7 (2013) tablice najhitreje vse napolni.

Mare2 ::

http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Lonsarg ::

beni je izjavil:

Počasno polnjenje dela z vsemi kabli, jaz potrebujem kable za hitro polnjenje, kratke, brez adapterjev.
Je kdo nabavljal kaj, kar bi bilo vredno kupiti ?

VSAK kabel, ki ima je data+charge dela za hitro polnjenje, "charge only" kabli pa delajo le z počasnim polnjenjem.
Krajših kot so moje linkane rolce ne boš dobil:)

beni ::

Azgard, nimaš prav.
Vsi data kabli tudi polnijo, a ne polnijo vsi hitro.
Kablov brez data povezav pa nimam, zato ne vem, kako polnijo.

LP B.
Pojma nimam ...

blackbfm ::

Pri mojem (g2) je tko da telefon omeji tok na 500ma, ce pa sta data pina sklenjena gre pa na max, dost enostven princip.

Invictus ::

Imaš standard Fast Charging USB, kjer sta data pina v kurzšlusu...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Lonsarg ::

Edini način, kako lahko vpliva kabel na hitrost polnjenja je da ima prevelik upor(naprimer zaradi prevelike tankosti ali nekvalitenih priključkov). Ampak USB specifikacije so dokaj natačne, več kot +-0.25V padec napetosti in kabel sploh ne bo več delal za prenos podatkov -> torej če kabel dela za prenos podatkov(se drži specifikacij) tega padca načeloma ni in tudi padca hitrosti polnjenja ne bo.

In ja praktično vsi kabli na trgu se držijo standarda, vsaj okvirno z majhnimi deviacijami. Čeprav sem kupil pa 3m dolg kabel, ki je polnil precej počasneje -> seveda sem kasneje ugotovil da tudi data ne dela.

BTW, da ne bom samo slepo govoril sem potestiral z raznoranimi cheap kabli(in ene dvama ultro kvalitetnema), ki mi ležijo doma(3 metrskega sm sicer stran vrgel). Brez izjeme so vsi polnili 1200mA, kolikor zmore S6 baterija pri 60%(lahko jutri probam še z bolj prazno, ko bi morala števila priti na 1800mA), če so bili priklopljeni na 7A-5port Anker. Medtem ko je če jih povežem na USB port na računalniku pokazalo 433mA z vsemi kabli. En izmed kablov ima celo mikro led lučkice.
Sem pa našel en pokvarjen kabel, ki je polnil zgolj z 300-500mA odvisno koliko se mu je zahotelo, je takoj letel v koš:) Lahko z 100% zagotovostjo trdim da gre za okvaro in ne za originalno slabši kabel, ker imam še več identičnih kablov, ki pa so brez problema zmogli 1200mA, pa tudi enkrat mi je zaštekal med kopiranje na USB z tem kablom. Aja za testiranje sem uporabil Galaxy Charging Current aplikacijo na Google play(maximum pove koliko standard dovoli polnit, average pa koliko se baterija tisti trenutek polni). Kar ta kratek test pokaže je, da so USB porti na računalniku precej neobčutljivi in niso relavantni za preverjanje specifikacij določenega kabla, ker bo v večino primerih delalo tudi če je kabel okvarjen ali mimo specifikacij. Fast charging test z to aplikacijo pa se izkaže za zelo dobr način za ugotoviti kateri kabli so za v koš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Dr_M ::

Jest sm iz cajne nabavil ziher 50 kablov, zase in za druge, pa so izjemno razlicne kvalitete. Nekateri polnijo normalno, kot original kabli, ki so prisli s telefonom, nekateri so pa komaj vzdrzevali baterijo na 0%, toliko, da se telefon ni ugasnil.
Ampak ce je ze sam kabel ok, se pa konektor hitro zjebe.

beni ::

Torej, imam L950,
polnjenje z originalnim hišnim polnicem - hitro,
polnjenje z originalnim USB A - USB-C kablom in avto adapterjem 12/5V 3A - hitro,
polnjenje s katerim koli kratkim USB A - Micro USB kablom in avto adapterjem 12/5V 3A - zelo počasno.
Vsi kratki kabli, ki jih imam, omogočajo data prenos s pomočjo mini adapterja Micro USB - USB-C.

Kaj torej, razen kratlih kablov, bi lahko bilo razlog, da v avtu nimam hitrega polnjenja ?

LP B.
Pojma nimam ...

Lonsarg ::

Uff, da ni slučajno Lumia 950 ena izmed prvih, ki uporablja novi USB 3 fast charging, za kar nujno potrebuješ USB 3 priključke in kable? Imaš link do svojega polnilca za avto?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB-C kabli in polnilci (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9817764 (8549) rdecaluc
»

Avtopolnilec za telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
284104 (2203) Stari maček
»

Bo EU predpisala enotne polnilce mobilnikov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
7120534 (13679) MrStein
»

Avtomobilski adapter

Oddelek: Na cesti
212956 (2316) Mare2
»

Drag USB kabel upočasnjuje polnjenje

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
298088 (7277) blindb

Več podobnih tem