» »

SiMobil zaklenjeni aparati

SiMobil zaklenjeni aparati

presad123 ::

Pozdravljeni,
SiMobil že dobre pol leta ponovno zaklepa aparate (Iphone 6s, Iphone 6, Iphone 5s, in plus verzije)
Zaklenjeni niso vsi, zadnje čase lahko rečemo da imajo zaklenjenih 50% mobilnih aparatov.

Na spletu imajo napisano, da so aparati od 2010 naprej odklenjeni, da pa tudi imetnikom zaklenjenih aparatov nudijo brezplačen odklep.
https://www.simobil.si/pomoc-in-informa...

Ko jih kličeš na 040 40 40 40, od tebe zahtevajo mobilno in davčno številko na katero je bil telefon vzet.
Seveda logično, če sem kupil telefon od osebe, ki je pri njih podaljšala naročnino, teh podatkov nimam.

Sem lastnik aparata, saj sem ga kupil in ne ukradel, imam lastniške papirje (račun in garancijo), ampak oni trobijo svoje.

Zanima me, čisto pravno gledano, imajo prav?
Meni se zdi to početje povsem neprofesionalno, po telefonu zagotavljajo tudi, da so novi iPhoni po 2013 letu vsi odklenjeni in se čudijo, kako je mogoče da so zaklenjeni (naprimer, aja iphone 6s je zaklenjen? to je pa čudno, verjetno je kakšna napaka, je pogost odgovor).

Enkrat bo prodajalka odklenila aparat na podlagi IMEI, drugič pa pravi, da ima navodila, da tega ne sme.
Skratka zadeva je ZELO čudna.
So zelo neprofesionalni, imajo sarkastičen odnos, nesramni, skratka zelo odbijajoče. Ko zaprosiš za vodjo, imajo 1000 in en izgovor, da do te osebe ne prideš.
Če kličem na katerokoli malo večje podjetje v svetu, bom, ko zaprosim za vodjo oz nadrejenega z njim tudi takoj zvezan. Pri SiMobilu temu ni tako...skratka zvezan si, da se pogovarjaš z nesramneži iz klicnega centra, ki lažejo hitreje kot pes teče.
Po malo daljšem pogovoru, jih le uspem kontrirati, skratka, ujamejo se v svoje laži in jim to tudi predstavim, potem sicer z težkim srcom odklenejo aparat, drugače pa groza...Ne vem, kaj vi predlagate?

Jaz sem jim rekel, naj napišejo da prodajajo tudi zaklenjene aparate in da naj ne lažejo strankam. Namreč če bo človek že v štartu videl, da prodajajo zaklenjen aparat bo pač šel naročnino sklenit k konkurenci.

Je kakšen ZAKON, ki prepoveduje zaklep telefonov?
Vem da obstaja EU normativa, ki narekuje naj bodo vsi telefoni odklenjeni, ampak normativa je zgolj kodeks, ki ga lahko upoštevajo ali pa tudi ne.

Hvala za vse odgovore, prosim da se držite TEME. Lp

Machete ::

Veliko izkušenj imaš za en kupljen telefon :)
Plus kje razen v filmih si videl, da bo tehnični direktor, mogoče celo član uprave prihitel na klicni center in prevzel slušalke od študentke, da ti razloži isto, kar ti je že ona :D
Sploh pa ne vem kje je problem, če ga neseš na njihov center ti ga morajo odklenit. Tam vztrajaš dokler se to ne zgodi. Papirjev ne rabijo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Machete ::

Ali so telefoni v ponudbi Si.mobila odklenjeni za delovanje v drugih omrežjih?
Si.mobil od julija 2010 naprej omogoča ponudbo odklenjenih telefonov. Vsem imetnikom zaklenjenih telefonov omogočamo brezplačen odklep na svojih prodajnih mestih (Si.mobil prodajni centri in prodajna mesta pooblaščenih prodajalcev).


Ne vem kako je pravno določena razlika med imetnik in lastnik, ampak ibrana beseda imetnik se mi zdi malo bolj na free lastnik. Pač ga imaš v žepu, ni nujno celo da si lastnik :D
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

smacker ::

Machete je izjavil:

Veliko izkušenj imaš za en kupljen telefon :)

Za en kupljen rabljen telefon.
Drugač pa welcome to real world, dostkrat je treba pokazat vztrajnost da rešiš problem. Zdaj si rešil, telefon je odklenjen, kaj bi še sploh rad? Jaz osebno take bedarije vsaj 1x mesečno doživljam - servisi, trgovine, občina, bolnice, šole,... pri vsakem lahko naletiš na problem :D Morš težit ni druge, ko rešiš pa čimprej pozabit. Življenje je prekratko da bi se spuščal v take probleme.

neverjetni99 ::

Včasih vem da je blo pri iphonih, ki so bili zaklenjeni, da so ti ga odklenli če si ga plačal z denarjem v enem znesku ali pa ko so prve 3 ali 4 položnice plačane ti ga odklenejo.

presad123 ::

No dobil sem odgovor, da ga ne bodo odklenili, namreč "imajo pošiljko, ki jo je dobavitelj zaklenil", in bodo telefon odklenili šele po 3 mesecih, pa še to samo če bo to zahteval ta naročnik, ki je podaljšal naročnino.

Kje imajo javno podano to informacijo?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telefon Tušmobil Y1, zaklenjen - odklenjen?

Oddelek: Mobilne tehnologije
163132 (2853) The Shadow
»

Odklep telefona pri simobilu

Oddelek: Mobilne tehnologije
248486 (6541) petzup
»

Simobil--Odklep Iphonov 4

Oddelek: Mobilne tehnologije
144321 (3802) KoMar-
»

simobil zaklep telefonov (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5213578 (9069) Entity
»

odklep nokie n70

Oddelek: Mobilne tehnologije
132466 (2259) bluefish

Več podobnih tem