» »

Pc se mi resetira

Pc se mi resetira

foxdeko ::

Imam tezavo ki se mi resetira računalnik kr sam od sebe grem v bilo kakšno igro in na namijo.sem nanovo naredo windows gr ker sem mislo daj je z win kaj narobe potem sem bios updejto zadno verzijo in je se vedno isto nic ni se spremenilo vedno znova in zvnoca se resetira tako da sploh nemorem normalno uporablat PC.Voltaže so uredo in normalne tudi ko je obremenitev in ko testiram z Intelburnin stopinje skacejo cirka 30 na 80 v 2sekundah.

Ps: Bluescreena sploh ne pokaže, tudi ko odkljukam, da se pc ne restarta če je kakšna napaka.

PROSIM ZA POMOČ!!!

Specifikacije:
Matična plošča:ASUS maximus ranger vii
Procesor:i7-4790k 4.00GHz
Ram: corsair 2x 8GB
Grafična:Asus Nvidia gtx 980ti 6GB
Napajalnik:Enermax platimax 1350W
Hlajenje za procesor:ATEC H600 kuhler H2O watercooling
SSD:Samsung 120GB
HDD:1x 1T 1x 500GB
Windows 10PRO
  • spremenil: foxdeko ()

Spajky ::

Slab kontakt nekje na kakem kablu/matični/konektorju/ramu/grafi . Ali pa driver za grafo zeza. Daj nazaj prejšnjo verzijo driverja ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

hojnikb ::

napajalc ali grafična. Čekiraj v tem vrstnem redu
#brezpodpisa

Terran ::

Sam sem imel podobne težave, ko sem zagnal igro mi je zelo hitro resetiralo računalnik. Pri meni je bila težava v napajalniku, probaj z drugim.

shadeX ::

hojnikb je izjavil:

napajalc ali grafična. Čekiraj v tem vrstnem redu

Imel iste simptome in je bla plata fuč. Tako da to je tretja zadeva po verjetnosti za preverit, če zgornji dve štimajo.

GupeM ::

Jaz matična bi rekel napjalnik grafična ali pisanje stil v tvojem.

BorutK-73 ::

Lahko probaš tudi drugo električno vtičnico.

Baja ::

30->80! shutdown v bijos tmep, prbi, tle proc pod 1'00 ne dela, dooohhhh

smacker ::

Ranger plata pa 4970k :D Mel podoben problem s to kombinacijo. Probaj še frekvenco CPU spremljat v stress testu.
Če se prav spomnim, default bios (al je to šele ko vklopiš automatsko navijanje?) povzroča navijanje CPU v neskončnot, zato doseže abnormalne temperature pri stress testih. Opcija namreč pri 100% obremenitvi avtomatsko povečuje frekvenco in pri stress testih je CPU vedno na 100%. Jaz sem izklopil in "ročno" navil na 4.5. Reboot je lahko zaradi previsoke frekvence in preniske voltaže - CPU crash, sam nisem prišel tak daleč ker sem s stress testi odkril čudno delovanje in popravil nastavitve. Probaj se z biosom malo poigrat ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik zmrzne

Oddelek: Pomoč in nasveti
6585 (467) Riff
»

Windows 7 zamrzne

387005 (6538) ST-777
»

katera komponenta PC-ja počasi crkuje?

Oddelek: Strojna oprema
211313 (737) kody
»

Menjava grafične kartice (strani: 1 2 )

657447 (6838) PurplePapet
»

Računalnik se ob napiru ugasne (Asrock970 Extreme3 + FX 8120 + HD 6870) (strani: 1 2 )

699167 (8145) r3dkv1c4

Več podobnih tem