Forum » Strojna oprema » 144Hz Zaslon prepozna samo 60hz
144Hz Zaslon prepozna samo 60hz
_Monk_ ::
Pred kratkim kupil tole.
Zaslon sicer dela uredu in ni nobenih težav pri barvah, odzivnosti itd. Problem je, da je to 144Hz monitor in, da ko hočem preklopiti na 144Hz enostavno nimam možnosti.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo lahko narobe?
Driverji za grafično in sam zaslon so posodbljeni. Grafična je Asus AMD HD7970 3GB in po opisih naj bi podpirala 144Hz zaslone. Priključek sem preveril 2x in je priklopljen lepo na Dvi-D na grafični kartici. Naročil sem za vsak slučaj tudi Display Port kabel,če ga bom mogoče potreboval. Čudno mi je samo to, da mi pri driverjih za zaslon pokaže tisto na sliki zgoraj in ne odpre možnosti za 144Hz.
Hvala za vso pomoč!
Zaslon sicer dela uredu in ni nobenih težav pri barvah, odzivnosti itd. Problem je, da je to 144Hz monitor in, da ko hočem preklopiti na 144Hz enostavno nimam možnosti.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo lahko narobe?
Driverji za grafično in sam zaslon so posodbljeni. Grafična je Asus AMD HD7970 3GB in po opisih naj bi podpirala 144Hz zaslone. Priključek sem preveril 2x in je priklopljen lepo na Dvi-D na grafični kartici. Naročil sem za vsak slučaj tudi Display Port kabel,če ga bom mogoče potreboval. Čudno mi je samo to, da mi pri driverjih za zaslon pokaže tisto na sliki zgoraj in ne odpre možnosti za 144Hz.
Hvala za vso pomoč!
Invictus ::
A imaš dovolj močno grafično? Ki podpira dovolj pasovne širine...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Grafična kartica je HD7970 in ima tudi priklope za Display Port tako, da bi bilo že malo čudno, če nebi podpirala dovolj pasovne širine se mi zdi. In na nekem drugem forumu sem prebral, da imajo nekateri celo 2 zaslona na prav isti grafični z 144Hz in deluje brez problema z Dvi-D.
Zraven zaslona sem dobil Dual Link Dvi in na njem tudi jasno piše Dual Link tako, da mislim, da imam pravo stvar.
DDU je display driver uninstaller? Imam prav?
Zraven zaslona sem dobil Dual Link Dvi in na njem tudi jasno piše Dual Link tako, da mislim, da imam pravo stvar.
gddr85 ::
a je to 3 slot asus dc2?...stvar ima menda nek dvi switch za dual link..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
Grafična kartica je HD7970 in ima tudi priklope za Display Port tako, da bi bilo že malo čudno, če nebi podpirala dovolj pasovne širine se mi zdi. In na nekem drugem forumu sem prebral, da imajo nekateri celo 2 zaslona na prav isti grafični z 144Hz in deluje brez problema z Dvi-D.
Pa imaš res Dual Link DVI kabel?????
http://www.tomshardware.co.uk/answers/i...
In Dual Link DVI port na kartici?
a je to 3 slot asus dc2?...stvar ima menda nek dvi switch za dual link..
Tole sem šel preverit in res je nek ultra-majcen switch na strani grafične kartice, ki sem ga premaknil in ponovno zagnal. Stvar je takoj prepoznala 144Hz in lahko sem izbral AMPAK takoj ko sem izbrall 144Hz je zaslon odprl res nizko resolucijo in mi javil, da kabel ni DVI Dual Link kar je nemogoče saj na njemu gor piše "DUAL LINK". Takoj sem opazil razliko ampak resolucija je bila nemogoča in sem moral preklopiti nazaj.
Vprašanje je zdaj : Zakaj mi javi, da imam napačen kabel, če na kablu jasno piše, da je Dual Link in ga imam priklopljenega na DVI-D tako kot bi moral(sem preveril 2x) ??
Očitno niso bili driverji ampak kabel sam in bo najbrž Display Port kabel, ki sem ga naročil to popravil?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: _Monk_ ()
probaj še enkrat naštimat resolucijo prek crimson driverja, al pa v windowsih
če nič ne dela pač vzameš en dp kabel..
če nič ne dela pač vzameš en dp kabel..
Zgodovina sprememb…
Če spremenim resolucijo ko imam nastavljeno na 144Hz takoj skoči nazaj na 59 -.-
Sem pa ugotovil, da vse možnosti razen 144Hz sedaj delujejo! Trenutno imam nastavljeno na 120Hz in razlika je že na desktopu očitna. Ampak takoj ko nastavim na 144Hz mi naredi isto: vrže v grobo resolucijo in javi, da je kabel napačen in naj uporabim dual-link DVI kabel. Nevem zakaj mi to javi, ker dual link kabel očitno ŽE uporabljam!
Sem pa ugotovil, da vse možnosti razen 144Hz sedaj delujejo! Trenutno imam nastavljeno na 120Hz in razlika je že na desktopu očitna. Ampak takoj ko nastavim na 144Hz mi naredi isto: vrže v grobo resolucijo in javi, da je kabel napačen in naj uporabim dual-link DVI kabel. Nevem zakaj mi to javi, ker dual link kabel očitno ŽE uporabljam!
Zgodovina sprememb…
Takšni so.
Problem je najbrž res v kablu in sploh ni v driverjih problem.
Poročam ko dobim Display port in javim, če lahko spremenim na 144Hz.
Če ne bo šlo bom najbrž driverje ponovno naložil še enkrat najbrž
DDU odstrani driverje samo za zaslon ali tudi za grafično?
Do takrat pa žal samo 120Hz Overwatch..
Hvala za pomoč!
Zgodovina sprememb…
kabel izgleda v redu
magar probaš odstranit driver za monitor in sprobaj
magar probaš odstranit driver za monitor in sprobaj
Zgodovina sprememb…
Dr_M ::
Glede na to, da ti napako javlja monitor, driverji nimajo veze s tem.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Za driverje sem skoraj siguren, da nimajo veze. Zato bom prej probal DP kabel in se bo takoj vidlo kaj je problem..
Naj pomeri kabel s kakim diode testerjem, če so pini sploh povezani.
Dostikrat se zgodi, da več kot pol pinov ni priključenih, ker so šparali.
Na kablu ti lahko pa piše tud Quad link. Če ne dela, ne dela .
Dostikrat se zgodi, da več kot pol pinov ni priključenih, ker so šparali.
Na kablu ti lahko pa piše tud Quad link. Če ne dela, ne dela .
Senitel ::
Ma nehajte že bluzit...
1920x1080 144Hz je preveč za dual link DVI-D. 120Hz je še v specifikacijah, kot si že itak ugotovil.
Ali moraš link "overclockat", kar dela out of the box na NV grafah, ali pa se špilat s custom resolucijam na AMD.
Ali pa greš v korak s časom in monitor priklopiš preko display porta.
1920x1080 144Hz je preveč za dual link DVI-D. 120Hz je še v specifikacijah, kot si že itak ugotovil.
Ali moraš link "overclockat", kar dela out of the box na NV grafah, ali pa se špilat s custom resolucijam na AMD.
Ali pa greš v korak s časom in monitor priklopiš preko display porta.
Prav si imel.
Display Port kabel je problem odpravil. Trenutno lepo in čisto laufam 1080 pod 144Hz. Hvala vsem!
Display Port kabel je problem odpravil. Trenutno lepo in čisto laufam 1080 pod 144Hz. Hvala vsem!
nikolahodin ::
Katero verzijo diplayport kabla maš ? To si pozabil povedati. Obstaja display port od 1.0 do 1.4 verzija. O displayportu imaš tukaj DisplayPort @ Wikipedia več info.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup monitorja (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14871 (4229) | Han |
» | 4K monitorji (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 74430 (24272) | Yenk |
» | Test monitorja Acer XF270HUAbmiidprzxOddelek: Zvok in slika | 1793 (1012) | MrStein |
» | DVI-D (dual link) na VGAOddelek: Strojna oprema | 868 (725) | gendale2018 |
» | Graficna kartica r9 390 (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5130 (3961) | Seljak |