Forum » Strojna oprema » AMD Navi - GPU
AMD Navi - GPU
Temo vidijo: vsi

Grimnir3 ::
Možnost imam dobit Sapphire Radeon RX 7900 XTX Nitro+ za 400€. Se splača za tak denar ?
In podvprašanje ali se da porabo kako omejiti ? Ker 400W+ je malo divje ampak če bi to lahko znižal na kakih 300-330W bi bila pa še kar sprejemljivo.
Zakaj bi hotel tega ogromnega in požrešnega behemota?

Magic1 ::
Ker za 400€ ne dobiš druge tako hitre zadeve. To ima 50%+ glede na 5060ti in 9060xt v raw power za podobno ceno. Grafična je primerljiva s 9070xt za 700€+, brez novih bombončkov. Pač spremeniš power limit in frekvenco, da jo spraviš na okoli 300W.
Magic

Grimnir3 ::

Bici ::
Grafična je stara dobre dve leti, ampak naj bi bila še v garanciji do spomladi 2026.
Velikost kot taka ni ovira, moti me samo poraba ampak če se da to spravit v neke razumne okvire potem OK.
Velikost kot taka ni ovira, moti me samo poraba ampak če se da to spravit v neke razumne okvire potem OK.

MaTr1x ::
Porabo se da pri AMD brez problema omejiti, tako da v Adrenalin nastaviš maksimalno frekvenco.
Na 300W gre sicer že s power sliderjem, ker gre do -26% v minus, kar je ravno 300W. Tako da tisto z max frekvenco je za pod 300W.
Nvidia mi je glede tega vseeno precej boljša, ker samo v MSI Afterburner zakleneš voltažo na katerokoli željeno s CTRL+L. Tudi RTX 5080 tako lahko nastaviš na vse od 100W do 400W. Jaz ne kupujem več drugega. Res pa da AMD tudi dela, tako da če bi bila res dobra cena kot je v tvojem primeru, potem že.
Na 300W gre sicer že s power sliderjem, ker gre do -26% v minus, kar je ravno 300W. Tako da tisto z max frekvenco je za pod 300W.
Nvidia mi je glede tega vseeno precej boljša, ker samo v MSI Afterburner zakleneš voltažo na katerokoli željeno s CTRL+L. Tudi RTX 5080 tako lahko nastaviš na vse od 100W do 400W. Jaz ne kupujem več drugega. Res pa da AMD tudi dela, tako da če bi bila res dobra cena kot je v tvojem primeru, potem že.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MaTr1x ()

Jarno ::
Pri recimo RX 7900 XTX se npr. kartico najprej undervolta, najbolje preko AMD vmesnika, recimo na 90% voltaže. Poraba takoj pade za skoraj 20% pri enakih max. frekvencah. Torej nekje na 300W. Za še nižjo porabo se zniža max frekvenca itd.
Power Slider je še najbolj uporaben za OC. Za nižanje porabe je lahko kar redundantna zadeva. Gre tudi brez tega.
Primer: nstaviš max. porabo na -25% in ne undervoltaš, potem trpi frekvenca. Če undervoltaš in hkrati zmanjšaš power limit, so rezulrati lahko enaki, kot da ne bi nastavil power limita.
Nadalje se poraba lahko krepko zniža z nastavitvijo FPS oz. osveževanja zaslona. Pri nekaterih igrah to s pridom uporabljam kot dodatno opcijo.
Power Slider je še najbolj uporaben za OC. Za nižanje porabe je lahko kar redundantna zadeva. Gre tudi brez tega.
Primer: nstaviš max. porabo na -25% in ne undervoltaš, potem trpi frekvenca. Če undervoltaš in hkrati zmanjšaš power limit, so rezulrati lahko enaki, kot da ne bi nastavil power limita.
Nadalje se poraba lahko krepko zniža z nastavitvijo FPS oz. osveževanja zaslona. Pri nekaterih igrah to s pridom uporabljam kot dodatno opcijo.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!

JohnyQ_ ::
Da so rabljene flagship kartice poceni je ponavadi dober razlog, ker kdor je to kupil je ni šparal in so vse prekurjene.

pegasus ::
Jaz sem mojo šenkal. Torej to pomeni, da se je skupaj držala s selotejpom in sekundnim lepilom? ;)

pegasus ::
Doživela je dobrih 100h letenja v MSFS. Tudi od daleč ne bi rekel, daje bila zamortizirana ...
Šenkal sem jo zato, ker se mi ne da ukvarjat s kreteni od kupcev.

P.S. Pred leti smo še v pečici "pekli" stare radeonke, ki so zaradi gretje dobile kak hladen spoj in začele nagajat. In to se je vedno dogajalo na flagship modelih, nikoli na mid in low end. Ker pač niso navite čez vse meje.
In poznam modele ki so dobesedno zbirali pohabljene kartice, jih prepekli in prodali naprej kot malo rabljene, zelo očuvane, nikoli navite,...
Jaz sem prodal desetine artiklov na bolhi. Nikoli problema. Dam malo nižjo ceno kot je sicer tržna, ne objavim telefona in prodam tistemu, ki zna napisat normalno sporočilo na bolhi. Na ta način uspešno prefiltriraš razne prepotentne bedake.
In poznam modele ki so dobesedno zbirali pohabljene kartice, jih prepekli in prodali naprej kot malo rabljene, zelo očuvane, nikoli navite,...
Doživela je dobrih 100h letenja v MSFS. Tudi od daleč ne bi rekel, daje bila zamortizirana ...
Jaz sem prodal desetine artiklov na bolhi. Nikoli problema. Dam malo nižjo ceno kot je sicer tržna, ne objavim telefona in prodam tistemu, ki zna napisat normalno sporočilo na bolhi. Na ta način uspešno prefiltriraš razne prepotentne bedake.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JohnyQ_ ()

A to je kak nateg?
https://www.bolha.com/komponente-ostalo...
Sicer gledam ponuja opcijo nakupa "brez skrbi", samo je sumljivo ker prodaja kup artiklov, desetine grafičnih in vsi oglasi od danes.
https://www.bolha.com/komponente-ostalo...
Sicer gledam ponuja opcijo nakupa "brez skrbi", samo je sumljivo ker prodaja kup artiklov, desetine grafičnih in vsi oglasi od danes.

RedDrake ::
@Bici: to je seveda nateg. Čisto vsak artikel je slikan v drugem "settingu" (podlaga, okolica, ...), kar pomeni da so slike pobrane z neta. Prodajajo se samo premium izdelki vsi ranga 25-50% pod ceno. Pa vse je bilo malo rabljeno in se sedaj ne rabi več. Lol.
"Brez skrbi" je zato, ker te potem tipično preko whatsapp komunikacije skušajo preusmeriti na njihovo spoofed verzijo "brez skrbi". Gre pa seveda za prince iz Nigerije, kot bi se reklo včasih.
Pa še to, če bi skušal na roke dodati toliko oglasov s toliko unique opisi bi verjetno rabil več kot en dan.
Tisti ta pravi hoarderji (ki prodajajo vse sorte smeti po bolhi in imajo po dobesedno stotine oglasov), imajo tipično eno ali dve sliki in dve besedi v opisu
"Brez skrbi" je zato, ker te potem tipično preko whatsapp komunikacije skušajo preusmeriti na njihovo spoofed verzijo "brez skrbi". Gre pa seveda za prince iz Nigerije, kot bi se reklo včasih.
Pa še to, če bi skušal na roke dodati toliko oglasov s toliko unique opisi bi verjetno rabil več kot en dan.
Tisti ta pravi hoarderji (ki prodajajo vse sorte smeti po bolhi in imajo po dobesedno stotine oglasov), imajo tipično eno ali dve sliki in dve besedi v opisu

Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()

MaTr1x ::

Sej se mi je zdelo da mora bit nateg in danes so oglasi itak že pobrisani.
Sicer pa jaz dobim v nedeljo svojo 7900XTX, upam
@Bici: to je seveda nateg. Čisto vsak artikel je slikan v drugem "settingu" (podlaga, okolica, ...), kar pomeni da so slike pobrane z neta. Prodajajo se samo premium izdelki vsi ranga 25-50% pod ceno. Pa vse je bilo malo rabljeno in se sedaj ne rabi več. Lol.
Tisti ta pravi hoarderji (ki prodajajo vse sorte smeti po bolhi in imajo po dobesedno stotine oglasov), imajo tipično eno ali dve sliki in dve besedi v opisu![]()
Sicer pa jaz dobim v nedeljo svojo 7900XTX, upam

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bici ()

yayo ::
Tale oglaševalec iz Istre se kostantno pojavlja/ponavlja vsak mesec iz nove lokacije. Enkrat je Izola, drugič Kolomban, tretjič Malija... Verjetno mu brišejo profil pa takoj ustvari novega. Sem ga že lani opazil pa je zginil preden sem kaj več o njemu poizvedel. Naslednji teden so se pojavili isti oglasi pod novim profilom in tako naprej. Je zelo vztrajen tako, da mislim, da ge za bota iz tujine. Dvomim pa, da mus uspe koga konkretno naplahtati. Verjetno je zadaj kak sicilijaec.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()

Buggy ::
take nategune sam prijavljat....v simracing sekciji je imel en vedno tudi take oglase pod razlicnimi nicki, pa sem ga promptno prijavljal (vedno ko sem sel ven na vape), zgleda se je navelical in sem mal bolj trmast od njega, ker zdej ga ze lep cas ni bilo

oo7 ::
AMD RDNA 5 / UDNA GPUs Could Feature Up To 96 Compute Units (50% More Than Top RDNA 4) With 384-Bit Memory Bus, 64 & 32 CU Variants Also Mentioned
https://wccftech.com/amd-rdna-5-udna-gp...
Še ne vejo ali bo RDNA ali UDNA :)
https://wccftech.com/amd-rdna-5-udna-gp...
Še ne vejo ali bo RDNA ali UDNA :)