» »

AMD Navi - GPU

AMD Navi - GPU

Temo vidijo: vsi
««
44 / 177
»»

FlyingBee ::

Hehe, pri avtih je precej bolj omejeno, težko iti v high end.

tikitoki ::

DarwiN je izjavil:

Hah, še sam Steve@HU, a.k.a AMD fanboy, je prišel do enakega zaključka, da je 1650S boljša in bi 5500XT morala stat vsaj 30€ manj. Zdaj ga bo tikitoki označil za razburjenega haterja, ker je podal objektivno oceno. :)

Ne bom. Ker se strinjam, da je predraga. To sem tudi jasno napisal. Nisem pa imel histericnega izpada, ker je Intel zaspal.

FireSnake ::

Wrop je izjavil:

Praktično nič ne pridobiš, samo izgubiš 100 €, pa še pri prodaji vsaj 50 €. Do naslednjega leta ni nič na vidiku pod 300 €, da bi se resno splačalo menjati 480/580. Morda 2060 ali 5700, ko/če pade cena pod 300 €. Bolj 270 €.

Govorim bolj za 200 do 210€.
300 ne dam, ker se mi ne splača :)

Ravno zato tudi govorim, da mi ni problem še čakat.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Ni ravno povezano s čipom, je pa z grafiko:

https://wccftech.com/amd-releases-femfx...

dolenc ::

Sicer mam polarisa, ampak isti driverji, 2020 "edition"...

Običajno(zadnje 2-3 runde) so te večji "milestoni" driverjev bili zelo dobri, pa so potem med letom spet en kup stvari pokvarili in ko so spet prišli okrog, so stvari špilale + par novih featurjev pa še običajno kak % hitreje.

Tokrat je pa malo drugače. Dodatki, so prva liga, sharpening skoraj v vseh špilih, lahko nastavljaš % efekta, integer scaling za 2d stare zadevščine, super da starejše grafične dobivajo nove fukncionalnosti. Sploh pri Apexu lepo pride sharpening do izraza.

Je pa novi vmesnik meni precej manj pregleden kot stari, tlačijo en kup neuporabnih stvari gor, kdo kurca rabi z 16 jedernim procesorjem "priporočilo" amdja naj nadgradi na 12 jedernika! Driver naj bo driver + kontrolna plošča za nastavitve, ne pa še en kup enga sranja zraven.

Prejšni vmesnik je bil super, to da so vso funkcionalnost driverjem pred tem, spravili v tak ličen in preprost vmesnik, mi je bilo že takrat ob izzidu waw. To kar so pa sedaj naredili... Škoda, ni slabo, je pa škoda, da spreminjajo nekaj kar je bilo odlično - zgolj zavoljo sprememb!

Kar je pa najslabše, en špil mi ni deloval pravilno (Pistol whip), čist razmetalo sliko med očesi, tako da sem šel na prejšno različico.

Integer scalin bo podprt na Polarisa?

D3m ::

Je pa novi vmesnik meni precej manj pregleden kot stari

to je res.

Me malo oči bolijo.

tikitoki je izjavil:

Je že. Vse do GCN 1.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

.3 verzija je zadnja in so veliko bugov odpravili

https://www.techpowerup.com/262225/amd-...

Zgodovina sprememb…

Bom probal.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Je pa novi vmesnik meni precej manj pregleden kot stari

to je res.

Me malo oči bolijo.

tikitoki je izjavil:

Je že. Vse do GCN 1.

Hvala. Se mi je zdelo, da mora bit tako.

Je že kdo probal 1080p na 4k upscalat? Se dobro obnese, to bi razblinilo edini pomislek pred nakupom 4k monitorja.

Oz. Wtf were they waiting for.

Jaz pred integer scalingom (ne vem če ni to sam za 2d gejme), pa je bol tko... Skret.

Isti efekt kot, če spustiš ločljivost iz native. Pixli zamaknjeni, slika neberljiva, za delo ni.
V špilih je to pač supersampling, ostra slika, texti pa seveda miniaturni.

Prav bi prišlo pri nakupu TVja, ki ima freesync in je seveda 4k. Ker nad 5700xt ni smiselno zapravljati, bi bilo super, če se ve igrah 1080p na 2160p lepo sampla. Qled sammy za 750 eur v bigbang akciji ima za video sam cpu, preko hdmi pa pač grafična itak se gre za igre. Ima kdo izkušje z enio ali drugo rečjo?

dolenc je izjavil:

Jaz pred integer scalingom (ne vem če ni to sam za 2d gejme), pa je bol tko... Skret.

Isti efekt kot, če spustiš ločljivost iz native. Pixli zamaknjeni, slika neberljiva, za delo ni.

Mislim, da si ti popolnoma zgrešil point integer scalin ga.

m0LN4r ::

Kokr jaz vem ima Freesync samo Samsung Q9 serija v Evropi.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

tikitoki je izjavil:

dolenc je izjavil:

Misliš narobe, sicer pa sprobaj ;)

dolenc je izjavil:

tikitoki je izjavil:

dolenc je izjavil:

Misliš narobe, sicer pa sprobaj ;)

Vsi opisi pravijo, da se motiš.

Si probal?

rdecaluc ::

m0LN4r je izjavil:

Kokr jaz vem ima Freesync samo Samsung Q9 serija v Evropi.

Vsi QLEDi ga imajo. Mam Q6FN in podpira.
Est modus in rebus. ,typos

m0LN4r ::

Oh, nice nice
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

FejstPoba ::

V dilemi sem med 2060/2060S in 5700/XT, so 5700/XT gonilniki kaj boljši te dni? Freesync deluje?
90% časa bi uporabljal za 1080p 60/75hz gaming.

Hvala.

Če gledaš 2060/60S je kontra RX 5700.

RX 5700XT je v rangu 2070/70S.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Najbolj me zanima stanje gonilnikov 5700/XT. Sem bil že 100% da bom kupil 5700/xt potem pa zasledil koliko enih problemov povzročajo gonilniki. Kaj bi mi priporočali?

Težko ti odgovorim, ker sam nimam problemov.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Katero točno pa imaš? nameraval sem kupiti 5700XT Pulse.

GCN 3 (Fury) in GCN 5 (Vega)

Sapphire so OK.

Danes sem inštalral nove 19.12.3 gonilnike.

Za enkrat brez problema.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Horas ::

FejstPoba je izjavil:

D3m je izjavil:

Katero točno pa imaš? nameraval sem kupiti 5700XT Pulse.

ti samo kupi, koker je problemov , bojo rešeni hitro. 5700xt je res best buy!

5700xt pulse ali red dragon ali red devil ali gaming x...

Vetrolov ::

Jst imam pulse in ni nobenih problemov z graficno. Slabe so tiste z referenčnim dizajnom, ki imajo samo 1 ventilator pa se zato pregrevajo

Kdaj pa je vetrolov imel problem s pišom.

T-h-o-r ::

FlyingBee je izjavil:

5700xt pulse ali red dragon ali red devil ali gaming x...

gigabyte s 3 venti! :)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

mahone ::

5700/5700xt ter vse rtx graficne so overkill za 1080p 75hz gameplay.
AMD driverji so bolj kot ne a hit or miss - 5700xt ima se vedno bug kjer ti pri 1080p gpu downclocka

@ 5:54

https://www.overclock.net/forum/67-amd/...
https://forums.tomshardware.com/threads...

To je iz oktobra.

Boš podal nov primer?

Lp.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Tole je še open.

Known Issues

Some Radeon R9 200, Radeon R9 300 and Radeon R9 Fury series graphics products may experience instability with a limited number of DirectX(R)9 or DirectX(R)11 games when using a high refresh rate 120hz+ display. A workaround if you are experiencing this issue is to lower your displays refresh rate.
Trials Rising™ may experience excessive fog/smoke in some areas of the game.
CPU usage may remain sometimes remain high once Radeon Game Advisor has been invoked during a game.
Factory Reset install may keep previously configured Radeon Software game profiles. This can cause mismatch between global graphics settings and per profile settings.
Text overflow in some UI boxes or toast messages may be experienced in some language localizations.
Controls for vertical sync may be hidden or disappear when Radeon Enhanced Sync is enabled.
Radeon Software may open with an inconsistent size or may not keep it's previously set size when opened.
Some Vulkan(R) gaming applications may crash when performing a task switch with Radeon Image Sharpening enabled.
Integer Scaling may cause some video content to show flicker when the display resolution is set to less than native resolution.
Performance Metrics Overlay may appear to lock frame rate at 60 fps when performing a task switch in or out of a game.
Battlefield™ V may experience an application hang when changing settings in game with Radeon Boost enabled on Radeon RX 5700 series graphics products.
Performing a resolution change while Radeon Software overlay is open may cause an application hang or TDR.
Enabling Radeon Image Sharpening on HDR enabled displays may cause colors to become washed out.
Mortal Kombat 11™ may experience an application crash after the splash screen on Radeon RX 5700 series graphics products.
SETI@Home may be provided incorrect results from Radeon RX 5700 series graphics products.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Open je še 85000 stvari, samo nimajo placa vsega napisat :)

Trier ::

Polizdelki pač, nič novega za DrekMD tm; če hočeš brezkrbno kvaliteto, vzami Nvidio; za 1080p bo tako kot je že en omenil, že navadna 2060 dovolj, v Nemčiji so že od 300€ naprej, sicer pa 2060super, ki pa bo več kot dovolj pa še avstrijski Saturn.at jo ima trenutno že za 349€: https://geizhals.eu/pny-geforce-rtx-206...
pravzaprav tule ni kaj dosti za razišljat, ampak samo vzet...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Ooooo Treer. Welcome back.

Kje si se potepal s tastarimi?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Vetrolov ::

Moja opazanja za adrenalin 2020 driverje so da ne kaže pravilno fps v osd (skoz kaze 60 fps) in ce igro minimiziras in nazaj odpres je crn ekran.

Aja pa ce kupujes karkoli tolk mocnega upam da mas dober procesor, ker moj i5 3570k je bil presvoh.

Cange ::

mahone je izjavil:

5700/5700xt ter vse rtx graficne so overkill za 1080p 75hz gameplay.
AMD driverji so bolj kot ne a hit or miss - 5700xt ima se vedno bug kjer ti pri 1080p gpu downclocka

@ 5:54

https://www.overclock.net/forum/67-amd/...
https://forums.tomshardware.com/threads...

5700xt je minimum za 75 1080p, 3 leta po 15% napredka. Lahko pa se kupi GPU za nazaj in se pretvarjamo da imamo normalne cene.

D3m je izjavil:

To je iz oktobra.

Boš podal nov primer?

Lp.

Poglej kdaj je TechDeals objavil video. Se vedno se to dogaja.

AMD Driverfest

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mahone ()

Trier ::

To so ti čudežni "popravki" v AMDjevih driverjih - naredijo na enem področju korak naprej, na treh drugih pa dva nazaj! :)) #finewine #just wait ;((

DarwiN ::

Intel Hires Former AMD GPU Silicon Executive
Še en indikator, da se AMD verjetno poslavlja iz dGPU trga. Par let še bodo molzli trg z usrano rDNA arhitekturo in malo boljšo? rDNA2, potem pa se osredotočili na konzole in iGPUje.

Enostavno ni prostora za 3 igralce na dGPU trgu, da bi se tržni delež delil na 3 dele. AMD že zdaj ne dohaja in ne zmore nad 20% deleža, nima r&d denarja in se osmešuje iz ene izdaje do druge. Ko zalaufa še Intelu, bo game over. Intel se namreč ne bo zadovoljil z 10% tržnim deležem.

Razen če saboter Raja kaj sčara in uniči Intel od znotraj. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

3 = konkurenca in tega nočejo ker vedo da se samo v dvoje da jit kartelno dogovarjanje brez dogovarjanja.

Vuli ::

Bo že prišel kak drug.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

DarwiN je izjavil:

Intel Hires Former AMD GPU Silicon Executive
Še en indikator, da se AMD verjetno poslavlja iz dGPU trga. Par let še bodo molzli trg z usrano rDNA arhitekturo in malo boljšo? rDNA2, potem pa se osredotočili na konzole in iGPUje.

Enostavno ni prostora za 3 igralce na dGPU trgu, da bi se tržni delež delil na 3 dele. AMD že zdaj ne dohaja in ne zmore nad 20% deleža, nima r&d denarja in se osmešuje iz ene izdaje do druge. Ko zalaufa še Intelu, bo game over. Intel se namreč ne bo zadovoljil z 10% tržnim deležem.

Bo prej tole :))

Ja sej, 1990 je bilo 5.5 milijarde naroda, računalništvo ni bilo razžirjeno, prostora za kup računalniških firem. Danes je 7.5 milijarde naroda računalništvo je totalno razširjeno, prostora samo za dve firmi po komponenti. Polahko gramo iz kapitalizma v retarditzem.

DarwiN je izjavil:

Raja hodi po tankem ledu pri Intelu.
Bral sem članek, da zdaj že en čas pacajo pa ni zadovoljivih rezultatov (sem iskal, pa ne najdem več).

Kaj pa tebe DarwiN skrbi 3 player?
|HP EliteBook|R5 6650U|

gddr85 ::

ah, nekej že bojo spacal, tud če bo slabša roba od nvidije, gor napišejo spešl Intel inside, dajo premium kuler + nabijejo ceno + dober marketing in je done deal :))

Tudi tako se da.
|HP EliteBook|R5 6650U|

DarwiN ::

D3m je izjavil:

Kaj pa tebe DarwiN skrbi 3 player?

Mene skrbi, da bi Nvidia začela bremzat razvoj, tko kot je počel Intel skoraj celo desetletje. Zato upam, da AMD (RTG) postopoma crkne in ga nadomesti Intel, da ponovno dobimo resno tekmovalnost, kar bo nam vsem prineslo hitrejši tehnološki razvoj in relativno nizke cene.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

darkz ::

Z 5700xt nisem imel popolnoma nobenega problema v nešteto igrah katere sem testiral..Z vsakimi novimi gonilniki so igre tekle še lepše od 2-10% več fps.. odvisno od igre.
Je pa za 1080p gaming kupavanje 5700xt bedarija.
|ryzen 3900x|, |2x8 ddr4 3600|, |x470-f rog|
|970pro 512|, |5700 xt|, |nzxt x52|, |omen 32|
««
44 / 177
»»