» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
252 / 368
»»

BorutK-73 ::

Daj modem na ups.;) Jaz sem dal modem in router na ups.

starboi ::

Imam paket gold trojka extra in so zopet vklopili HBO programe, pa nikjer ne piše zakaj in za koliko časa. Ima mogoče kdo kakšne informacije o tem ? Lp

Pa res, hvala.

bastadu ::

Ne samo HBO, zgleda da so tudi doplačljivi HD kanali omogočeni ...

Sade ::

starboi je izjavil:

Imam paket gold trojka extra in so zopet vklopili HBO programe, pa nikjer ne piše zakaj in za koliko časa. Ima mogoče kdo kakšne informacije o tem ? Lp

Programni so odklenjeni( lahko gledajo vsi brez kartice) spet kake 2 dni, itaq je napaka, isto je blo prejsn vikend pol pa v ponedeljek ne več....

Simon33v ::

Pozdravljeni,ker imam težave z Telemachovim internetom že 3 mesece,šteka,počasi odpira strani,na speed testu pokaže hitrost enkrat ok,drugič pa porazno ,s tem da če že pokaže hitrost ok,meni še vedno počasi odpira strani,melje,sprobal sem že s tremi prenosniki,telefoni,pa vse povsod počasi odpira,menjali so mi že dva modema,vtičnico,pa še vedno melje počasi,sem iz Teznega(Mb),mogoče ima kdo podobne težave? Skratka na Telemachu pravijo da je vse ok,jaz pa vem da mi odpira strani kot pred 20 leti počasi...
Saj bi dal sliko grafa,pa mi nekak ne uspe dati.lp

Spc ::

Včeraj celoten izpad signala na taboru v Mariboru za 1 uro potem pa 12 ur brez interneta.
Problem je nastal ker so se spet nekaj spreminjali DHCP strežniki, in če request ne pride do strežnika je promet blokiran.

Enak problem sem imel par let nazaj:
https://slo-tech.com/forum/t67849/p2727...
https://slo-tech.com/forum/t67849/p2723...

Sedaj so mi uredili, da zadeva deluje tudi če DHCP request ne pride do njihovega DHCP serverja, tako da če imate probleme z DHCPjem potem jim to sporočite..
8-O

Simon33v ::

Spc -hvala ti za odgovor,moram se poučiti to pa preveriti,ma imam že Telemach pun kufer,sedaj se mi par dni še dogaja da mi prekine internet,te pa moram spet se kao na novo na svojem routeru povezati,ma prej nikoli nisem imel problemov,sedaj pa v eno nekaj j...,

Sade je izjavil:

starboi je izjavil:

Programni so odklenjeni( lahko gledajo vsi brez kartice) spet kake 2 dni, itaq je napaka, isto je blo prejsn vikend pol pa v ponedeljek ne več....

Jaz imam še vedno vse vklopljeno . Ima še kdo podobno "težavo" ? :) Da niso zopet kaj pakete spreminjal ? Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: starboi ()

strom_15 ::

starboi je izjavil:

Sade je izjavil:

starboi je izjavil:

Jaz imam še vedno vse vklopljeno . Ima še kdo podobno "težavo" ? :) Da niso zopet kaj pakete spreminjal ? Lp

Ne rabiš se nič bati. Tudi jaz imam programe odklenjene. Uživaj ob gledanju "brezplačnih" programov, dokler jih ne zaklenejo. Kar se tiče pa računa si lahko povsem brez skrbi bo enak kakor prej (to se je že večkrat dogajalo).

Dodan je novi paket video na zahtevo Pickbox, ki stane 7,00 €. Paket je že vključen v paket Gold Trojka in ostele naprej (Gold trojka Extra, Gold trojka Premium).

strom_15 je izjavil:

Dodan je novi paket video na zahtevo Pickbox, ki stane 7,00 €. Paket je že vključen v paket Gold Trojka in ostele naprej (Gold trojka Extra, Gold trojka Premium).

Lahko linkaš, ker tega ne najdem nikjer na njihovi strani ? Hvala. Lp

Tu si lahko pogledaš je ves cenik, le najdi kateri paket imaš in kaj je v paketu vključeno.

http://telemach.si/Binary/1113/Izvlecek...

Ima še kdo od vas v trace route-u 0.0.0.0 kot gateway ?

Tracing route to ns1.triera.net [213.161.0.10]
over a maximum of 30 hops:

1     6 ms     7 ms     9 ms  ? [0.0.0.0]
  2     9 ms    10 ms    13 ms  ve-3.ruby.ip.triera.net [213.161.2.81]
  3     7 ms    11 ms     6 ms  charlie.ip.triera.net [213.161.2.10]
  4    10 ms     9 ms     8 ms  ns1.triera.net [213.161.0.10]

To mi naredi enako na linux-u, windows-ih in OpenBSDju.
8-O

KuntaKinte ::

pickbox vam deluje? trenutno pri meni noče predvajat nič

Nemirko ::

Verjetno Telemach, kot Telemach pač. Saj veš, da imajo tracert hudo čuden.

XS!D3 ::

Spc je izjavil:

Ima še kdo od vas v trace route-u 0.0.0.0 kot gateway ?

1 6 ms 7 ms 9 ms ? [0.0.0.0]
2 9 ms 10 ms 13 ms ve-3.ruby.ip.triera.net [213.161.2.81]
3 7 ms 11 ms 6 ms charlie.ip.triera.net [213.161.2.10]
4 10 ms 9 ms 8 ms ns1.triera.net [213.161.0.10]

To mi naredi enako na linux-u, windows-ih in OpenBSDju.
8-O

Kaj pa je tvoj first hop? Imaš svoj usmerjevalnik ali njihov HGW (kater model)?

XS!D3 je izjavil:

Kaj pa je tvoj first hop? Imaš svoj usmerjevalnik ali njihov HGW (kater model)?

Nič ni vmes, PC > Internet

Sem malo raziskal zadevo in prej sem imel tako:

1     4 ms     5 ms     7 ms  10.147.0.1
  2     5 ms     6 ms     5 ms  ve-3.ruby.ip.triera.net [213.161.2.81]
  3     4 ms     7 ms     6 ms  charlie.ip.triera.net [213.161.2.10]
  4     4 ms     7 ms     8 ms  ns1.triera.net [213.161.0.10]

Sedaj pa je tako:

1     4 ms     5 ms     7 ms  ? [0.0.0.0]
  2     5 ms     6 ms     5 ms  ve-3.ruby.ip.triera.net [213.161.2.81]
  3     4 ms     7 ms     6 ms  charlie.ip.triera.net [213.161.2.10]
  4     4 ms     7 ms     8 ms  ns1.triera.net [213.161.0.10]

Danes sem še probal na:
Windows 7, Windows 95, OsX vsi kažejo 0.0.0.0 tako, da je to napisano v config od modema..

Dokumentacija za cisco modeme:
Replace the floating static route that points directly to the Ethernet 0/0 with one that points to a next hop address.

R2(config)#no ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 ethernet 0/0 10

To mislim, da velja za statični route, tako da client ne rabi requestat DHCP request vsakič ko se poveže, zato tudi ta 0.0.0.0 route, ki bi naj bil statični.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Možno, da so kaj spreminjali nastavitve na prvem hopu. Je pa čudno, da odgovor ne pride iz naslova tvojega privzetega prehoda. Pri meni je na dveh lokacijah, kjer je TM, normalen trace.

Ne rezumem pa tega dela glede konfiguracije modema in ukaza no ip route, ki ti namreč pobriše statično ruto za privzeti prehod (0/0 oziroma 0.0.0.0 0.0.0.0), ki je prej kazala na ethernet 0/0, na usmerjevalniku, kjer to poženeš. Modem (če ni integriran router) itak deluje kot ethernet bridge.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: XS!D3 ()

Če trace-aš nek ip boš videl, da imaš prvi hop nek interni IP, ki se začne z 10.nekaj
Koliko sem jaz razumel ,bi se to naj nanašalo na Cisco Express Forwarding (CEF).

Cisco Express Forwarding @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Kolikor vem, CEF ne bi smel vplivati na trace. Gre se samo zato, da usmerjavalnik/L3-switch že v fazi kopiranja rut iz RIB v FIB resolva vse next-hope (torej interface čez katerega mora poslati paket, ciljni MAC naslov s pomočjo ARP tabele itd.), da lahko potem posredovanje paketov v celoti poteka v HW.

TTL time execeded bi še vedno moral prileteti iz naslova IP vmesnika, na katerega je prišel prvotni paket, in ta naslov se potem tudi vidi v traceu. Seveda je lahko nastavljeno, da odgovori pridejo iz drugega naslova.

Vse to se dogaja na usmerjevalnikih na poti, modem je v osnovi ethernet bridge in se z IP naslovi, usmerjevalnimi tabelami, itd. ne ukvarja.

Še vedno imam 0.0.0.0 noter:

Tracing route to HOMECENTER [79.105.133.48]

1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  SERVER [192.168.0.1]
  2    12 ms    10 ms     9 ms   ? [0.0.0.0]
  3    11 ms    17 ms     8 ms  ve-3.ruby.ip.triera.net [213.161.2.81]
  4    12 ms    14 ms    11 ms  cartman-ve-1.ip.triera.net [213.161.2.3]
  5    10 ms    10 ms    10 ms  10ge-e5-1.vie.ip.triera.net [213.161.2.222]
  6    16 ms     9 ms    17 ms  10ge1-5.core1.vie1.he.net [216.66.82.73]
  7    27 ms    23 ms    24 ms  10ge1-4.core1.prg1.he.net [184.105.222.138]
  8    24 ms    48 ms    28 ms  100ge8-1.core1.fra1.he.net [184.105.213.233]
  9   107 ms   109 ms   107 ms  frkt-ar2.intl.ip.rostelecom.ru [80.81.194.31]
 10   157 ms   161 ms   162 ms  95.167.94.25
 11   164 ms   158 ms   159 ms  94.25.61.121
 12   156 ms   155 ms   159 ms  10.3.0.138
 13   154 ms   163 ms   161 ms  85.88.160.6
 14   282 ms   396 ms   312 ms  HOMECENTER [79.105.133.48]
 15   324 ms   297 ms   371 ms  HOMECENTER [79.105.133.48]

Trace complete.

Tudi če direktno povežem na modem, PC ali prenosnik, ista zgodba, tudi z dd-wrtjem ista zgodba z 0.0.0.0

Meni so danes menjali modem nenapovedano, klical je pol ure prej če sem doma. Je rekel da bodo vsem menjali Arris modeme z Cisco modemi/routerji.
Mi je prvo mislil dati modem/router model pa je videl da imam dober router in je zamenjal za modem only model, itak bi mu tudi sam rekel da mi naj da samo modem.
Sem pa dobil Cisco EPC3208, so kakšni problemi z to serijo?

@spc

Jah iz tega izgleda, da ta usmerjevalnik (Telemachov, ki je prvi na poti od tebe) odgovori iz neznanega naslova, kar je sicer čudno, kaj več ti bo pa težko kdorkoli tu povedal. Lahko še zajameš promet in pogledaš kaj dejansko dobiš nazaj, kako točno in zakaj pa imajo nastavljeno, kot je nastavljeno, pa vejo samo oni. Pri meni v lj recimo ni tako, niti pri moji punci na štajerskem koncu. Če ti karkoli ne dela, se obrni na njih, pa še to vrjetno ni povezano s temi ničlami, sicer pa se jaz ne bi preveč obremenjeval s tem.

Kar se tiče tiste dokumentacije, ki si jo omenjal, pa sedaj vidim, da si to kopiral iz nekega Ciscotovega guidea za troubleshooting routing loopov, ki nima nobene veze s Cisco modemi, DCHPjem, še manj pa s Telemachom in tistimi nulami v tvojem treaceu.

Ja sej vse deluje normalno, nobenih problemov, samo mi je zelo čudno, da je ta 0.0.0.0 route noter, sem prvo mislil, da je kaj pri meni narobe.
:)

No to ni route ampak samo naslov IP iz katerega je usmerjevalnik odgovoril z ICMP paketom TTL time exceeded, ko si mu poslal paket z dovolj nizkim TTLjem, da je prišel do nule (traceroute pač pošlje več ICMP/UDP paketov, ki imajo TTL 1, 2, 3, ..., tako da vsak pride do enega hopa dlje, ki potem odgovori z ICMP TTL time exceeded in na ta način dobiš potem trace, ker imaš odgovore vseh usmerjevalnikov na poti).

Po defaultu in za lažji troubleshooting običajno usmerjevalnik odgovori iz IP naslova vmesnika na katerega je paket prišel. Vmesnik na katerega je prišel paket, ki mu je nato "potekel" TTL, ima lahko tudi več naslovov, potem pa je že odvisno od same implementacije in konfiguracije, iz katerega naslova boš dobil odgovor in posledično tudi kaj boš videl v traceu. Lahko je nastavljeno, da teh paketov sploh ne pošilja in boš imel v traceu * ali pa da odgovori iz poljubnega naslova (neobičajno).

Ja, točno tako.

KraitPay ::

Kateir je najcenejši operater trenutno, ki omogoča samo internet. Brez kakšnih trojčkov itd?

harvey ::

KraitPay je izjavil:

Kateir je najcenejši operater trenutno, ki omogoča samo internet. Brez kakšnih trojčkov itd?

amis - enka 23,00 EUR za 2/384
t-2 - 23,99 EUR za 1/257
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

MrStein ::

Tu imaš več informacij: Katerega internetnega ponudnika izbrati?

Odvisno kaj bi rad. Najceneje kar je možno?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

BK5 ::

Pozdravljeni!

Imam Telemach paket Gold Trojka Extra, torej internetno povezavo 120/4 Mb/s, uporabljam pa en namizni računalnik z Ethernet kablom in dva prenosnika z Wi-Fi povezavo. Trenutno imam router MSI RG60SE, vendar je ta že precej star, zato imam težave z internetno povezavo. Velikokrat ga morem izklopiti in ponovno vklopiti, saj kar naenkrat ni več viden. Velikokrat se tudi zgodi, da interneta povezave ne deluje za 30 sekund, nato pa se vrne. Zanima me, če ima še kdo takšne težave ali so težave posledica slabega routerja?

BK5 je izjavil:

Pozdravljeni!

Imam Telemach paket Gold Trojka Extra, torej internetno povezavo 120/4 Mb/s, uporabljam pa en namizni računalnik z Ethernet kablom in dva prenosnika z Wi-Fi povezavo. Trenutno imam router MSI RG60SE, vendar je ta že precej star, zato imam težave z internetno povezavo. Velikokrat ga morem izklopiti in ponovno vklopiti, saj kar naenkrat ni več viden. Velikokrat se tudi zgodi, da interneta povezave ne deluje za 30 sekund, nato pa se vrne. Zanima me, če ima še kdo takšne težave ali so težave posledica slabega routerja?

Ta router je samo 100mbit/s ti pa imaš 120mbit/s internet-a.

https://wikidevi.com/wiki/MSI_RG60SE

Že zaradi tega bi bilo boljše, da kupiš nek gigabitni router.
:)

turob - priklopi PC direkt na modem in testiraj en dan.

ps
Moral boš vpisat svoje podatke (IP-je) v lastnosti mrežne kartice na PC-ju, ker sedaj to ureja router.

Zgodovina sprememb…

Naslovi IP se dodeljujejo preko DHCP, tako da nima kaj vpisovat ročno not, če bo direktno priklapljal.

MrStein ::

BorutK-73 je izjavil:

Moral boš vpisat svoje podatke (IP-je) v lastnosti mrežne kartice na PC-ju, ker sedaj to ureja router.

V katerem tisočletju pa živita ti in telemach?
(je že en nad mano povedal)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

mtosev ::

Ročno vpisovanje dhcpja in dnsov je že nekaj časa preteklost. Se pa spomnim, da sn jih ročno vpisoval ko sem leta 2004 dobil kabelski internet.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Kaj mislite s tem, da preklopim PC direkt na modem? Se opravičujem, ampak moje znanje na tem področju ni ravno dobro.

bastadu ::

Direktno na modem, brez vmesnega routerja ... tako vidiš ali ti težave dela router ali internetna linija oz. modem ....

Torej, da bi Ethernet kabel direkt priklopil na PC. To lahko probam, vendar tega PC-ja ne uporabljam veliko, zato ne bi mogel zaznati težav. Prav tako pa se težave pojavijo občasno, lahko zdaj en mesec težav sploh ne bo, nato pa se bodo spet pojavle za nekaj časa.

KuntaKinte ::

naj ti modem zamenjajo za Cisco EPC3928S,tako se boš rešil routerja

dragana90 ::

Živjo, mene pa zanima če je že kdo imel podobne težave. Januarja smo zamenjali paket pri Telemachu in sicer iz paketa trojček mix s na gold trojko extra. Se pravi sedaj bi morali imeti hitrost interneta 120/4 Mb/s. Odkar smo zamenjali paket internet dela zelo počasi in skoraj vsak dan je potrebno resetirati modem. Prejšnji teden je prišel tehnik zamenjal neke konektorje, naslednji dan modem ampak je od takrat še slabše. Internet prekinja na 5 min, pokaže se samo klicaj ali pa kaže kot da je vse povezano ko pa odpreš kakšno stran se ne more naložiti ker ni internetne povezave. Nato se spet vzpostavi in dela 5-10 min. Na telemachu pravijo da vidijo velika nihanja v električnem toku in se modem vedno resetira oziroma se poskuša ponovno povezati. nato so mi predlagali naj pokličemo električarja in naj izmeri nihanje el.toka v vtičnici kjer je vključen modem. Ta aparat imamo doma tako da smo zadevo izmerili in je po celi hiši enako brez kakršnihkoli nihanj. Imamo pa priključen router na router (oba prenašata 150 Mb/s), zato oni seveda poskušajo obtožiti nas. Tudi njihov tehnik je rekel da je vse prav povezano. Kakšna ideja?

Han ::

Skopiraj tole iz modema, da vidimo tvoj signal...

Downstream Channels

Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 4.6 dBmV 41.5 dB
Channel 2: 4.8 dBmV 41.9 dB
Channel 3: 4.2 dBmV 41.9 dB
Channel 4: 4.0 dBmV 41.4 dB
Channel 5: 4.5 dBmV 41.5 dB
Channel 6: 4.9 dBmV 41.8 dB
Channel 7: 5.2 dBmV 41.9 dB
Channel 8: 5.0 dBmV 41.8 dB

Upstream Channels

Power Level:
Channel 1: 49.5 dBmV
Channel 2: 51.0 dBmV
Channel 3: 50.5 dBmV
Channel 4: 49.8 dBmV

Toliko se ne spoznam, moram biti priklopljena direktno na modem?

Verjetno. Kateri modem imaš?

Če nimaš ravno 192.168.100.0/24 subneta lokalno, bo vrjetno dovolj, če v brskalniku odpreš http://192.168.100.1. To načeloma velja, če imaš njihov samo modem. V primeru, da imaš HGW, ki je tudi usmerjevalnik, ima vrjetno drug IP (192.168.0.1 ?).

Imam Cisco EPC3208, samo modem, rutar imam posebej. Je prijelo http://192.168.100.1/, prijaviti se ne morem, sem naredila print screen a mi tukaj ne uspe naložiti slike?

Aja in zdaj presenetljivo dobro dela internet - še vedno meče ven ampak vsaj hitro odpira.

Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 10.9 dBmV 41.9 dB
Channel 2: 8.5 dBmV 41.8 dB
Channel 3: 9.1 dBmV 41.9 dB
Channel 4: 9.6 dBmV 41.9 dB
Channel 5: 10.3 dBmV 41.9 dB
Channel 6: 10.8 dBmV 41.9 dB
Channel 7: 10.7 dBmV 41.9 dB
Channel 8: 10.5 dBmV 41.9 dB

Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 43.5 dBmV
Channel 2: 43.5 dBmV
Channel 3: 43.5 dBmV
Channel 4: 43.5 dBmV

Zgodovina sprememb…

• spremenila: dragana90 ()

Malcolm_Y ::

Prijaviš se tako, da samo "LogIn" gumbek klikneš, up. ime in geslo pustiš prazno.

ok, ampak saj se ne rabim?

Imaš možnost priklopa modema na takšen UPS? S tem bi izločila morebitno nihanje el. napetosti...
««
252 / 368
»»