» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
253 / 368
»»

dragana90 ::

UPS?

Sem zguglala a mi še vedno ni jasno kaj točno je to..

Han je izjavil:

Imaš možnost priklopa modema na takšen UPS? S tem bi izločila morebitno nihanje el. napetosti...

UPS?

Sem zguglala a mi še vedno ni jasno kaj točno je to..

Zgodovina sprememb…

• spremenila: dragana90 ()

Han ::

To je akumulator oziroma baterija, ki kompenzira nihanja v el. napetosti. Ko napetost npr. pade pod 200V ali skoči na 250V, napravo napaja baterija. Tudi ko zmanjka elektrike, UPS napaja priklopljene naprave do varnega izklopa ali do izpraznitve baterije...

UPS = Uninterruptable Power Supply

BorutK-73 ::

dragana90

Probaj druge električne vtičnice.

pa
Kateri router imaš? Mogoče je router problem, že ima slab napajalnik.

Zgodovina sprememb…

Nimamo te baterije, tako da ta možnost odpade. Probali smo tudi druge vtičnice in je enako. So te modemi res tako občutljivi na to?

Router imamo zdaj Canyon in Edimax - prej smo imeli Tp link in smo ga zamenjali za Edimaxa ker je novejši.. Mi pa ni jasno zakaj je vse delovalo do spremembe paketa, čim smo zamenjali paket so nastale te težave..

Zgodovina sprememb…

Mogoče še probaš star router, drugače ti pa ne ostane drugega kot da stalno kličeš telemach.

Brez routerja si probala? Da je en PC direkt povezan na modem z kablom.

Zgodovina sprememb…

Tudi brez routerja sem že probala in je isto.. saj oni pravijo da je bil pri njih višji tehnik začuden ker se modem stalno poskuša povezati na linijo.. Kličem pa jih že vsak dan, danes je bil tehnik, pogledal nekaj v glavni omarici nekaj v tej pri nas doma in rekel da pokliče jutri če je kaj bolje, če ne spet pride. Pa seveda ni nič bolje. Bi mogoče lahko bila težava v tem da pač ne moremo imeti take hitrosti interneta pa tega nočejo priznati? Saj bi šla k drugemu ponudniku a imamo še pol leta pogodbo. S tem da pri paketih gold nikjer nisem zasledila da je to akcijsko trojna hitrost interneta in sem prejela kao to ugodnost ki jo moram plačati če prekinem pogodbo - 120 EUR.

Če ti ne morejo zagotoviti storitve, lahko sama odstopiš od pogodbe brezplačno. Preberi si pogodbo, tudi drobni tisk;(

To sem prebrala in jim tudi povedala a oni pravijo da pri njih vse deluje.. Javim jutri če bo tehnik kaj ugotovil. Hvala in lahko noč :)

Han ::

Potem ti naj Telesmeh posodi UPS, če so tako pametni, da sanjajo o nihanju napetosti...

No jim bom še to predlagala. hvala :)

MrStein ::

dragana90 je izjavil:

Mi pa ni jasno zakaj je vse delovalo do spremembe paketa, čim smo zamenjali paket so nastale te težave..

So takrat tudi modem menjali?
Mogoče je stari bil bolj odporen proti motnjam.

Glede pogodbe, so v bistvu oni že odstopili, če ti ne nudijo pogodbene storitve.

Če ne drugo, naj povrnejo prejšnje stanje, ki je delovalo zadovoljivo, če sem prav razumel.

PS: Od januarja šteka? Pa ves čas plačuješ? To razloži, zakaj se jim ne mudi s spremembami.

PPS: "Na telemachu pravijo da vidijo velika nihanja v električnem toku "
Hmm, me zanima, kako so to izmerili.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Evo bila celo 2 tehnika. Zamenjala sta vse kable in rekla da bi sedaj moralo delovati. Pa seveda ne. Ko dela - dela hitreje ampak spet prekine po parih minutah in se spet poveže. Ko smo zamenjali paket so zamenjali tudi modem - zdaj že drugega, isto Cisco. Za povrnitev na prejšnji paket sem že prosila a kao ne gre ker tak trojček ne obstaja več. (Seveda ker je ta dražji). Plačujemo zato ker je pogodba na tasta in ima trajnik in se mi ne da težit da to prekine. Nič zdaj me spet čaka klic na tehnično podporo.. Aja še izjava tehnika - ker imamo en starejši televizor (že lcd ampak starejši) naj bi tudi to povzročalo malo motenj, a je bil sedaj med testiranjem tv izklopljen iz vtičnice.. Po mojem mnenju nam lahko edino še probajo znižati hitrost - če bojo seveda hoteli da še to probamo..

Spc ::

dragana90 je izjavil:

Aja še izjava tehnika - ker imamo en starejši televizor (že lcd ampak starejši) naj bi tudi to povzročalo malo motenj, a je bil sedaj med testiranjem tv izklopljen iz vtičnice.. Po mojem mnenju nam lahko edino še probajo znižati hitrost - če bojo seveda hoteli da še to probamo..

Joj kake finte sekajo ti "tehniki".
Plus tega mi ni jasno kako lahko elektrika niha, saj ima modem adapter, ki deluje od 100-240 voltov, to pomeni da tudi če bi elektrika nihala za 140 voltov ne bi smelo biti na izhodu adapterja bistvene razlike.

System
Model : BR6228nS/BR6228nC
Up time : Running Time 0day:21:36:13
Hardware Version : Rev. A
Boot Code Version : 1.0
Runtime Code Version : 1.16

Internet Connection
IP Address Mode : Dynamic IP connect
IP Address : 192.168.2.101
Subnet Mask : 255.255.255.0
Default Gateway : 192.168.2.1
MAC Address : 00:15:AF:40:94:D0
Primary DNS : 192.168.2.1
Secondary DNS :
Third DNS :

Wireless Configuration
Mode : AP
ESSID : lucicd
Channel Number : 11
Security : WPA pre-shared key

LAN Configuration
IP Address : 192.168.3.1
DHCP Server : Enable
MAC Address : 80:1F:02:44:0D:B8

System
Model : Wireless Router
Up Time : 0day:1h:50m:41s
Hardware Version : Rev. A
Boot Code Version : 1.0
Runtime Code Version : 1.01

Internet Connection

View the current internet connection status and related information.

Attain IP Protocol : Dynamic IP connect
IP Address : 94.140.72.102
Default Gateway : 94.140.72.1
MAC Address : 80:1F:02:79:CD:2F
Primary DNS : 94.140.66.250
Secondary DNS : 84.20.224.66

Security Log

View any attempts that have been made to illegally gain access to your network.

[2000-01-01 00:00:14]: start Dynamic IP
[2000-01-01 00:00:15]: [DNS]: dns restart ...
[2000-01-01 00:00:17]: [SNTP]: connect to TimeServer 192.43.244.18 ...
[2000-01-01 00:00:19]: [Firewall]: WAN1 IP is 94.140.72.102
[2000-01-01 00:00:19]: [Firewall]: WAN2 IP is 0.0.0.0
[2000-01-01 00:00:19]: [Firewall]: WAN3 IP is 0.0.0.0
[2000-01-01 00:00:19]: [Firewall]: setting firewall...
[2000-01-01 00:00:27]: [SNTP]: connect fail!!

Evo prilagam še podatke ruterjev - če kdo opazi da kaj ni ok povezano?

Zgodovina sprememb…

dragana90 je izjavil:

Aja še izjava tehnika - ker imamo en starejši televizor (že lcd ampak starejši) naj bi tudi to povzročalo malo motenj, a je bil sedaj med testiranjem tv izklopljen iz vtičnice..

Bučke!! Mi imamo star crt TV stalno vklopljen pa je linija stabilna.

Povej jim, da je pred menjavo lepo delovalo, pa da naj počasi razmišljajo o vrnitvi preplačanega denarja.
(saj ne rabijo stari paket dat, le stari modem naj vrnejo, vsaj za test, če drugo ne. Sicer pa morajo oni pogruntati, ne pa mi forumaši.)
Motiti se je človeško.

Se strinjam da morajo oni pogruntati, sem le za nasvet vprašala, mogoče pa je kdo imel podobne težave..te nihče ne sili da odgovarjaš :) sicer pa sem že vse to povedala bila prijazna, se razburjala ampak ne pomaga. Stari modem najbrž sploh ne bi mogel prenašati 120 mbit hitrosti, bom pa vseeno vprašala.

Kekec ::

Kakšne pa imate kaj vrednosti za upstreamu na kabelski?
Power Level:
Channel 1: 50.0 dBmV
Channel 2: 49.2 dBmV
Channel 3: 47.7 dBmV
Channel 4: 47.7 dBmV

Power Level:
Channel 1: 44.0 dBmV
Channel 2: 44.0 dBmV
Channel 3: 44.0 dBmV
Channel 4: 44.0 dBmV

take..

dragana90 je izjavil:

Stari modem najbrž sploh ne bi mogel prenašati 120 mbit hitrosti, bom pa vseeno vprašala.

Ja če ima vgrajeno 100mbit mrežno (interface) potem 100% ne bo zmožen.

Mravlek ::

Pri meni je:
Power Level:
Channel 1: 38.3 dBmV
Channel 2: 38.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV

Zakaj zta 3. in 4. kanal na nuli?
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?

iloveboobz ::

zato ker jih ni

spyker123 ::

Pozdravljeni,
mene zanima, če sem upravičen do novega telefona za en evro? Imam gold trojko extra paket in njihov mobilni paket? Nimam pa združenih storitev oz ene položnice za vse. Tprej, če bi združil pakete, bi to šlo skozi? Gre se pa za to akcijo http://telemach.si/paketi/zdruzite-vse-...

PowerofPeopl ::

spyker123 je izjavil:

Pozdravljeni,
mene zanima, če sem upravičen do novega telefona za en evro? Imam gold trojko extra paket in njihov mobilni paket? Nimam pa združenih storitev oz ene položnice za vse. Tprej, če bi združil pakete, bi to šlo skozi? Gre se pa za to akcijo http://telemach.si/paketi/zdruzite-vse-...

AKCIJA VELJA ZA VSE NOVE NAROČNIKE
Tak, da pozanimaj se najprej, če je možno tudi za ostale naročnike.

Ob sklenitvi novega naročniškega razmerja za enega izmed fiksnih paketov iz družine GOLD ter za mobilni paket ŠE VEČ ali NAJVEČ, lahko v posebni akciji dodatno izberete še:

LED TV Philips 40'' za samo 100 EUR ali
Mobilni telefon LG K4 za samo 1 EUR.

AKCIJA VELJA ZA VSE NOVE NAROČNIKE

jusv ::

spyker123 je izjavil:

Pozdravljeni,

Gre skozi, le povezat moraš storitve in novo naročnino moraš sklenit. Lahko na fiksnem ali mobilnem delu.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Peteln007 ::

A ma še kdo danes probleme z tv sliko :) Telemachov helpdesk pa je očitno pregoru, ker številka ni dosegljiva :D

Tilen ::

Enkrat je prišlo do prekinitve DTV signala za kakšno minuto ali dve.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

jp mi mamo tudi težave in sosedje tudi - Smo iz LJ. Ampak jaz sem predvidevala da pri nas nekaj popravljajo ker so končno ugotovili da je pri njih problem glede interneta in ne pri nas..

Mravlek ::

Tudi daljni vzhod kokoške ima problem....samo nekaj domačih kanalov dela, ostalo ne :(
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mravlek ()

So bili problemi z sliko približno 10 minut, okoli 19:30 so popravili.

Simon33v ::

Tezno bilo brez slike za nekaj časa ali pa potem določeni programi kockali,saj "enkrat se bodo poboljšali"

BK5 ::

Spet pisem jaz, ki imam tezave z routerjem. Ce probam dat ethernet kabel direkt preko modema v prenosnik, pise, da ni omreznega dostopa oz. da je neprepoznano omrezje. Zakaj?

Evo kako obdržiš naročnike::))

Obveščamo vas, da bomo 1. 8. 2016 spremenili pogoje uporabe vašega poštnega predala.

Uporaba predala bo postala plačljiva za vse, ki niste Telemachovi naročniki. Letna naročnina za uporabo predala bo znašala 5 EUR.

Telemachovi naročniki boste lahko storitev še naprej uporabljali BREZPLAČNO.

BorutK-73 je izjavil:

Obveščamo vas, da bomo 1. 8. 2016 spremenili pogoje uporabe vašega poštnega predala.

Uporaba predala bo postala plačljiva za vse, ki niste Telemachovi naročniki. Letna naročnina za uporabo predala bo znašala 5 EUR.

Meni zleda to kot phishing mail.
:|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

prišlo od:
no-reply@obvescanje.telemach.net

btw
HBO 2 je odklenjen

Zgodovina sprememb…

harvey ::

BorutK-73 je izjavil:

Za 5€ na leto ne bo konec sveta, drugi ponudniki imajo cenik, če želiš obdržati predal tam 2€ na mesec.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Ali pa 0 EUR.
Motiti se je človeško.

Peteln007 ::

BK5 je izjavil:

Spet pisem jaz, ki imam tezave z routerjem. Ce probam dat ethernet kabel direkt preko modema v prenosnik, pise, da ni omreznega dostopa oz. da je neprepoznano omrezje. Zakaj?

Če maš windows 7, 8 ali 10. Postopek je podoben pri useh. Izklopi oz. onemogoči pa netbios over tcp/ip. jest sm tko naredu in dela zdej normalno :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Peteln007 ()

SmeskoSnezak ::

Spc je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

Meni zleda to kot phishing mail.
:|

A sploh kdo ve, kaj to pomeni? Postni predal? Kaksni postni predali to? Tudi od triere?
@ Pusti soncu v srce... @

Verjetno, jaz sem dobil to na email od triere.

SmeskoSnezak ::

Lahko kdo poklice pa preveri to , ker ne zgleda legitimno.
@ Pusti soncu v srce... @

KuntaKinte ::

po mojem je phishing,triera ima noreply@obvescanje.telemach.net,tukaj pa je no-reply@obvescanje.telemach.net

harvey je izjavil:

Za 5€ na leto ne bo konec sveta, drugi ponudniki imajo cenik, če želiš obdržati predal tam 2€ na mesec.

Ali pa gmail = zastojn

Peteln007 je izjavil:

Če maš windows 7, 8 ali 10. Postopek je podoben pri useh. Izklopi oz. onemogoči pa netbios over tcp/ip. jest sm tko naredu in dela zdej normalno :D

Kaj ima NetBios z tem ?!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

KuntaKinte je izjavil:

po mojem je phishing,triera ima noreply@obvescanje.telemach.net,tukaj pa je no-reply@obvescanje.telemach.net

Je legit
Odgovor telemacha:
taka sporočil so bila poslana uporabnikom e-poštne domene Masicom in Triera, tako da je bilo poslano iz naše strani.

KuntaKinte ::

ok,sam sem potrdil in takoj spremenil pass

Carsomyr5 ::

Zdravo.

Glede mojega problema sem že odpiral thread v drugi izbi (Blokiranje določenih internetnih strani (Telemach)., ampak sedaj sem nekako bližje identifikaciji specifične težave.

Torej, srž problema je bila nezmožnost dostopanja do nekaterih spletnih strani, in do ene spletne strani specifično, ker za igro (katero redno igram) potrebujem konsistentno povezavo do te spletne strani.

Po številnih klicih in posvetovanjih vsepovsod je torej problem v enem glitchu nekje v povezavi nekje vmes (mogoče peer-AS31042.sbb.rs). Na Telemachu so mi sedaj zatrdili, da je pri njih vse ok in da naj sam (!) kontaktiram podporo špila/tega srbskega serverja da preverijo zakaj ping in tracert ne greta čez.

Tukaj je prvi tracert, preko katerega website ne deluje.

Tukaj pa je trenutni, delujoč.

Torej, ali imajo oni možnost routanja mojega IPja do ciljne spletne strani preko drugega naslova kot pa ta nedelujoč strežnik? Ali lahko storim kaj drugega da bo rešitev bolj dolgoročna?

Seveda, zamenjaš ISP. Kar je lahko bolj ali manj preprosto.
Tačas pa obstoječemu dopoveš, da za pol-storitve kvečjemu pol-plačaš.
Motiti se je človeško.

misek ::

MrStein je izjavil:

Seveda, zamenjaš ISP. Kar je lahko bolj ali manj preprosto.
Ko bi le res bilo tako preprosto - nimamo vsi možne velike izbire. Sploh ko želiš malce višjo hitrost. Na koncu ostane samo kabelski operater.

shadow7 ::

Carsomyr5 je izjavil:

Na Telemachu so mi sedaj zatrdili, da je pri njih vse ok in da naj sam (!) kontaktiram podporo špila/tega srbskega serverja da preverijo zakaj ping in tracert ne greta čez.

Poskusi ponovno in upaj, da dobiš nekoga drugega. Naj naredi traceroute. Routing nekje ni vredu konfiguriran.
««
253 / 368
»»