» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
217 / 363
»»

m0LN4r ::

Eh, včeraj spet isto. Kliknem nekatere strani in mi jih ne naloži, refresham pa naloži. Naj te trojne hitrosti poštimajo, ker to ni kul.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

kljukec87 ::

Meni so slab mesec nazaj priklopli to trojno hitrost pa nikakor da bi dosegel blizu želene 120/4.. Kličem in se dogovorimo za obisk tehnika, kateri je na dan prihoda klical in povprašal kakšni so simptomi.. Lepo mu razložim da mi je 93/120 pač premalo in dobim aroganten odgovor, češ ali sem si vredu prebral pogodbo kjer piše hitrosti DO... Nisem se nič kaj prepiral z njim ampak ker pač vem, da dejansko piše DO in da zakonsko ne more biti 20-30% izgube, sem kontaktiral dalje kjer so dejali da odgovor tehnika ni bil primeren in se tudi opravičili. V roku dneva je pričelo "samo od sebe" delat tako kot je treba - celo bolje :)

pingi primerljivi optiki..

Edina slabost je pač da je upload malo podhranjen in pa seveda, da sem spet dobil zloglasni epc3925, ampak če bodo težave bom prosil za menjavo modema.

Han ::

Zakaj zloglasni epc3925, ki na večini lokacij deluje že pol leta brezhibno?

ali pa večina lokacij ne ve, da so še vedno težave s to zadevo. recimo sam opažam težave z wifi ( pa ni interferenc), vsake toliko, da se ne gre povezat, bandwith na 2-3 metrih totalno na nuli... po resetu pa spet dela.. medtem ko na kablu pa istočasno deluje brez problema.

WiFi domet je res slabši od namenskih usmerjevalnikov, drugih težav pa do zdaj nisem opazil. Če je to za 'večino' velik problem, na epc izklopiš wifi in namesto njega priklopiš wifi router ali AP.

nazadnje ko sem to probaval, so meli softwaresko to možnost onemogočeno. pa mislim da je še vedno tako. kako je sploh pol z odpiranjem portov?
in pa ne govorimo o dropu za 50% govorimo o bandwidthu like 0,05kb/s

Ne razumem. WiFi si lahko vedno sam izklopil... Router moraš seveda nastaviti tako, da deluje kot stikalo (switch) oziroma AP...

tole so odstranli iz interface-a

Edit: če se pa dejansko da brez BP, priklopit router, da je polno funkcionalen za odpiranje portov za določene notranje ipje se pa priporočam za kak tutorial za telebane

Zgodovina sprememb…

s1m0n ::

Dobro teh. podporo majo, da sami ne vedo da jim cela centrala pri nas ven pade in sem jaz edini, ki jim pri 2000+ naročnikih tu javim :)
Pa še ne vedo povedat kaj je blo a odpravijo 5min po mojem klicu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

Gladi ::

ETI3n ::

Ocitno ne bo novih paketov, vse po starem

MrStein ::

kljukec87 je izjavil:

... in dobim aroganten odgovor, češ ali sem si vredu prebral pogodbo kjer piše hitrosti DO... Nisem se nič kaj prepiral z njim ampak ker pač vem, da dejansko piše DO in da zakonsko ne more biti 20-30% izgube, sem kontaktiral dalje kjer so dejali da odgovor tehnika ni bil primeren in se tudi opravičili.

Predlagam, da se to uokviri in da na kako vidno mesto. Da ne bo naslednjič spet kdo pametoval "ja, če pa piše DO, a ne".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Spajky ::

kljukec87 je izjavil:

...mi je 93/120 pač premalo
Kaj pa hudiča počneš, da rabiš take brzine >:D

dejansko ne rabim take hitrosti. gre se pa za princip. če bi se osredotočili samo na besedo DO, bi nekdo plačal 120mbit dobil pa bi 1mbit. se pač zavedam, da imamo uporabniki poleg dolžnosti še pravice. če bi blo tako bi plačevali na tankštelah 1liter bencina, dobili bi pa 2deci. povsod je dovoljeno odstopanje od imenske mere/količine. isto je tu. če se ne motim je v tem primeru dopustna 10% izguba kar je pa več, pa so dolžni porihtat al pa je uporabnik upravičen za nižjo vsoto pri položnici.

hojnikb ::

Spajky je izjavil:

kljukec87 je izjavil:

...mi je 93/120 pač premalo
Kaj pa hudiča počneš, da rabiš take brzine >:D

hd streamanje :)
#brezpodpisa

Načeloma, če so paketi do 40 in do 80 in do 120, za različne cene, je praktično možno, da imajo vsi trije 30mbs plačujejo pa seveda različno.
Neka spodnja meja sigurno mora bit ali je pač res ni?

Oz. to je po principu, če več plačaš imaš možnost za večjo hitrost, ni pa mus, kasiramo pa vseeno.

Edit: Zdaj sem se spomnil, nekoč ko so začeli prodajat do 4mb/s in je prinas bila nonstop hitrost pod 1mbs, so nam dali dobropis po nekem izračunu.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

ETI3n je izjavil:

po čem to sklepaš ?
#brezpodpisa

ETI3n ::

hojnikb je izjavil:

ETI3n je izjavil:

po čem to sklepaš ?

Sklepam po odgovoru znanca, insajder, ko sem ga spraseval, ali bodo sploh kaksni novi paketi.Itak pa naj ostanejo na tem kar imamo, telebukslji

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ETI3n ()

meni je septembra med vrsticami bilo rečeno, da do novega leta - božiča naj ne bi bilo nič konkretnega po tej akciji s trojnimi hitrostmi.

Ja, "akcija" zdaj traja do preklica, ni več končnega datuma, ki so ga itak vsak mesec podaljšali...

StajercSSS ::

Spc je izjavil:

StajercSSS je izjavil:

Na HD Showcase so podnapisi? Jaz jih pri Telemachu nimam. Niti zapohanih noter. 8-O

Ja na določenih oddajah so zapohani noter, tehnično pravilno bi bilo če bi dodali DVB text stream, da se lahko zadeva izklopi, ker je moteča (za tiste, ki znamo angleško), saj imamo DVB-C in ne ANALOGNE.

Meni se pa trenutno to še ne zdi velik problem. Do zdaj še nisem nikoli zasledil podnapisov na omenjenih kanalih. Mogoče so 1x na mesec pri kakšni oddaji (to so le moje domneve :D).
Ko bodo podnapisi, bi pa bilo res lepo,da nebi bili zapečeni. "Angleže" razumem, za šiptare pa mi je vseeno. Naj se Ljubljana uči slovensko. >:D
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

Spc ::

StajercSSS je izjavil:

Ko bodo podnapisi, bi pa bilo res lepo,da nebi bili zapečeni.

Prednost DVBja oz. digitalne je ravno ta da si lahko nastaviš vse tako kako si sam želiš, če hočeš imeti angleške podnapise si jih lahko vklopiš, če hočeš imeti slovenske si jih prestaviš na slovenske, ali pa zadevo izklopiš.
Tako bi morala digitalna tv delovati ampak žal telemach raje hard code-a v digitalno.

Alexius Heristalski ::

Ti so res neumni, tudi kakovost slike nastrada pri dodatnem prekodiranju. Vse, vse, vse, samo prav narediti ne.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Alexandro ::

techfreak :) je izjavil:

Kaj pa speedtest pravi? Je 40/10? Sicer 150/200ms ni sprejemljivo niti za mobilni internet v mestih, kaj sele za kabel.

Očitno sem se pri uploadu močno uštel. Zgleda, da je linija 40/~1,5.

Ampak vseeno mi tu nekaj "smrdi". Latenca je boljša kot ponavadi, predvidevam da zato, ker je bil tale speedtest narejen ob osmih zjutraj. A še vseeno zaniha tudi do 200ms in to na slo. strežnikih (v tem primeru Lj. Telekom).

Kakšen predlog (če se sploh da dejansko kaj storiti)?

speedtest

speedtest

flisko ::

pa si sigrn da nič neuplodaš,zgleda tak ko da bi mel upload zafilan,zato narastejo pingi pri kablskem modemu

Pri meni zgledajo številke super, ampak to ko mi par strani noče sprve naložt mi gre že konkretno na k.
Trade Republic 38MVDVXM

markk1 ::

Kaj je kaksen izpad na obmocju sl. Bistrice?

Še vedno ni popravljeno..

iOS, vse nastavitve na EN-US Default English:

Telemach preko WI-FIja:

T-2 preko WI-FIja:

Telemach vedno prikaže srbske strani, imdb, microsoft, asus, samsung, philis ... itd itd itd ...
Medtem ko vsi drugi slovenski ponudniki prikažejo slovensko verzijo ali pa angleško.

no, bivši turnškovi uporabniki nimamo teh težav :)
#brezpodpisa

Alexius Heristalski ::

Spc je izjavil:

Še vedno ni popravljeno..

iOS, vse nastavitve na EN-US Default English:

Telemach preko WI-FIja:
htp://ww.netsky.org/telemach/IMG_0243.png
T-2 preko WI-FIja:
htp://ww.netsky.org/telemach/IMG_0244.png

Telemach vedno prikaže srbske strani, imdb, microsoft, asus, samsung, philis ... itd itd itd ...
Medtem ko vsi drugi slovenski ponudniki prikažejo slovensko verzijo ali pa angleško.
Da poludiš!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

chucki ::

hojnikb je izjavil:

Imajo, sam ti ne opaziš, ker si yugos.. :D
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

chucki je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Imajo, sam ti ne opaziš, ker si yugos.. :D

Nisem. In zaenkrat ni po defaultu še ni vrgl nobene strani v kaki srbščini oz. hrvaščini...
#brezpodpisa

M.B. ::

Kakšen IP pa imaš? vsaj prve tri dele al pa prva dva.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Meni je na 213.161. po defaultu metalo SLO
Zdaj na 178.79. pa je SRB :)

M.B. je izjavil:

77.38.7x.xx
#brezpodpisa

M.B. je izjavil:

213.161.8.*
Vsem deluje enako ki imajo .8 vedno srbski jezik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Jaz imam 213.161... pa spada ip pod yugose...

M.B. ::

Jaz mam 86.58. pa sem Yugo.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

s1m0n ::

Še ima kdo visoke pinge v tujino (nemčijo imam okoli 100ms)?

Yes... Do swe imam ping čez 100..

imi ::

Zadnje čase je tudi pri zaj...a linija (predvsem odzivni časi) - okolica Tišine.

Orias ::

Vam v celju dela internet in tv. Pri meni se modem postavi in na koncu gorijo vse lucke. Samo ipja mi ne dodeli. Al spet samo mene zeza kot ponavadi. Na helpdesku pa tak ne pridem na vrsto.

techfreak :) ::

Nope, ni tv in interneta (prej ko sem gledal je bil samo en downstream kanal, vse ostalo na 0), na 080 22 88 pa mi niti ne poveze (android ostane na "dialing ..." pol pa dol vrze po ~20s).

Malcolm_Y ::

Zdejle je net nazaj, tv pa malo ja, malo ne. Na spletnem klepetu je rekel, da je izpad in da urgentno urejajo.

Orias ::

No. Tokrat nisem edini.

ttommy ::

Tudi na območju Šmartnega pri SG je bil izpad.
Gamer

Okolica celja isto prej...
S tem da je modem bil normalno povezan (vse ok na diagnostiki) sam delal ni nič...
#brezpodpisa

DarwiN ::

V svoji "karieri" bil 6 let pri T-2 in 6 let pri Telemachu.. Pri T-2 niti enega samega izpada interneta, pri Telemachu pa ne vem, če je sploh bil kak mesec brez prekinitev..

In če se uzreš po različnih forumih, mislim da je official: Telemach SUX!

Dokler svojih uporabnikov ne preklopijo na optiko, that is... Torej čez 10 let. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

KuntaKinte ::

sam sem na Telemachu,Trieri enih 15 let,ne vem,če sem imel 15 izpadov...za težave na Celjskem je po mojem kriva slabo vzdrževana ,zastarela Turnškova infranstruktura

Sade ::

KuntaKinte je izjavil:

sam sem na Telemachu,Trieri enih 15 let,ne vem,če sem imel 15 izpadov...za težave na Celjskem je po mojem kriva slabo vzdrževana ,zastarela Turnškova infranstruktura

Ha ha , to bo to!

Sej včeri je CMTS v Celju delal, modemi so bli postavleni, tut pingu si lahko Gateway, in tut s signalom je blo vse ok, očitno je blo neki narobe na dovodu do Celja.... se je tut vidl na analogu pop in kanal a sta delala, vsi signali ko se pa jemlejo iz digitala so pa ble spavzirane slike....

Pa še o zastareli Turnškovi infrastrukturi, res je , da je bla slaba tv ponudba tam nekje cca 160 programov in zelo malo HD-jev, in ni bilo VOD-ja

AMPAK CMTS in pa modemi so bli pa za veliko razredov boljsi kot so CISCOTI, ki so sedaj!
Vse je blo ARris-ovo, in pa model , ki se je devu ven je bil TG862s , ki je velik razredov boljši kot CISCO-ti!!!

Tut , ti bodo povedal vsi Turnškovi uporabniki, da izpadov ni bilo, pa tut peering s tujino je bil top....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sade ()
««
217 / 363
»»