Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
dejc25 ::
Mene pa zanima zakaj mi tako niha linija interneta?
To pomeni, da mi čez dan niha od 1mbs do 40mbs.
Začelo se je dogajati odkar so začeli prodajati te akcijske pakete: trojna hitrosti
Pred tem je delalo vredu.
To pomeni, da mi čez dan niha od 1mbs do 40mbs.
Začelo se je dogajati odkar so začeli prodajati te akcijske pakete: trojna hitrosti
Pred tem je delalo vredu.
m0LN4r ::
Dečki tako čisto btw, ima kdo probleme z nihanjem hitrosti v MB ? To pomeni, da mi čez dan niha od 1mbs do 40mbs.
Začelo se je dogajati odkar so začeli prodajati te akcijske pakete: "trojna hitrosti+3mesce gratis"
Pred tem je delalo tip top.
+ Ima še kdo problem pri Telemachu, da mu vsako 3. ali 4. tujo stran izpiše "povezava potekla" ali "ne obstaja" potem pa ko pritisneš refresh dela?
A to maš dejansko isti problem?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Spc ::
Tujina je šla ?
Trenutno mi samo slovenske strani odpira web client.
Trenutno mi samo slovenske strani odpira web client.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
MrStein ::
Tudi meni se je zgodilo letos, ko sem se vrnil z dopusta poleti. Poklicati sem moral Telemach, da so kodirani programi spet zaceli delovati.
To je že od nekdaj tako.
Če dlje časa* ne uporabljaš, ti "izklopijo licence".
Potem ko bi spet gledal, kakih 15-30 minut trdi, da nimaš dostopa, nato pa počasi začne spet delovat.
Če pokličeš na pomoč, pa lahko uredijo, da ti prej začne delovati.
* - nekaj tednov... ne vem točno
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Jaz sem klical, pa so imeli samo generičen odgovor: "obnavljamo centralo v centru mesta"
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Malcolm_Y ::
Jaz sem klical, pa so imeli samo generičen odgovor: "obnavljamo centralo v centru mesta"In to vsak dan ob pol petih popoldne. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Malcolm_Y ()
Probaj resetirat modem, ko ti šteka za 10 minut iz štekerja. Meni je pomagalo in potem delalo ok ene 2 dni. Potem pa jovo na novo. Na rešitev z njihove strani pa že itak čakam.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Tuhi ::
Internet preko kableske deluje tako, da si vsi uporabniki, ki so na istem kablu delijo neko pasovno širino. Če kabel zmore npr. 1Gb/s, ponudnik itak naredi 300% ali več overbooking in upa, da ne bodo vsi uporabniki naenkrat uporabljali interneta. Zato lahko Telemach ponuja tako visoke hitrosti na internetu, če pa dobro pogledate drobni tisk pa je vedno kakšna * kje skrita.
Sedaj se je pač začelo dogajati, da se jim je mreža nekoliko napolnila in zato prihaja do velikih nihanj hitrosti ob določenih delih dneva. Čez nekaj časa bo internet normalno delal samo še ob 3 zjutraj :)
Sedaj se je pač začelo dogajati, da se jim je mreža nekoliko napolnila in zato prihaja do velikih nihanj hitrosti ob določenih delih dneva. Čez nekaj časa bo internet normalno delal samo še ob 3 zjutraj :)
Jp, vsi ponudniki bi morali imeti namesto "do Xmb/s" pakete preimenovane v "od Ymb/s do Xmb/s" oz. še boljše bi blo to uzakonit.
Kot če bi pekarni prodajali kruh "do 1kg = 2€"
Kot če bi pekarni prodajali kruh "do 1kg = 2€"
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
MrStein ::
A dihanje tudi treba uzakonit?
Če ena stranka ne izpolnjuje svoje pogodbene dolžnosti, je pogodba fuč.
PS: (in stvar je čisto dovolj zakonsko pokrita)
Če ena stranka ne izpolnjuje svoje pogodbene dolžnosti, je pogodba fuč.
PS: (in stvar je čisto dovolj zakonsko pokrita)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Dami ::
Včeraj in danes smo opazili, da štekajo TV programi- za par sekund se pojavijo kvadratki. To je na območju Slovenj Gradec/ Šmartno. A je še kje? In zakaj?
Isto v Slov. Bistrici že par dni.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Alexius Heristalski ::
Tudi meni se je zgodilo letos, ko sem se vrnil z dopusta poleti. Poklicati sem moral Telemach, da so kodirani programi spet zaceli delovati.
Na TotalTV (satelitska) so iste jebe. Zgleda, da ima srbarija tako politiko.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()
Orias ::
V Celju imamo po novem na cisco epc3625 nov firmware (29.Aug). Ali ima kje Telemach kak RSS ali e-mail , da bi lahko prejemal obvestila o prekinitvah, brez da bi dnevno obiskoval TM stran ?
krispe ::
Ma še kateri Telemachov uporabnik trenutno zelo počasen internet?
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"
imi ::
Pri meni - lokacija Pomurje - Tišina je včeraj okoli te ure internet deloval extremno počasi. Dane nisem preverejal - sem že v službi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imi ()
krispe ::
Sem restartal modem in zdaj je vse ok, dejansko še boljše kot OK Internet so nam očitno dvignili iz 90 na 100Mbps
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"
ttommy ::
Pri nas so se pa včeraj začele pojavljati težave z internetom. Najprej je bil zelo počasen, potem pa okrog 14h interneta ni bilo. Sem izklopil vse za 5 min in ni pomagalo. Potem sem pustil izklopljenega več kot 1 uro in je kasneje, ko sem priklopil nazaj začel delati.
Danes identična težava.
Modem je Cisco EPC 3208.
Danes identična težava.
Modem je Cisco EPC 3208.
Gamer
flipflop ::
Pri meni včeraj okoli devete, desete zvečer isto ni delal internet, okolica žalca. Danes pa spet ista pesem. Dela zelo počasi, če je sreča mi eno normalno stran odpre v par minutah. A kaj prenavljajo, al bo to zdaj stalnica?
BorutK-73 ::
Pri meni normalno (knock, knock, knock)
flipflop
katera okolica Žalca? Jaz sem malo ven iz Velike Pirešice.
flipflop
katera okolica Žalca? Jaz sem malo ven iz Velike Pirešice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Sade ::
DMX ::
Imam problem.
Prinesem TV iz servisa, ga vklopim, dam ponovno iskat kanale (nastavim na Finsko), mi jih najde ca. 330, ampak mi pa ne dela nič druga kot SLO 1,2, Planet in še enih par.
Pri ostalih (med drugim POP TV, Kanal A, ....), pa mi napiše kodiran program. Zdaj, TV sem že ugasnil, kartico vzel ven in dal ponovno not in se nič ne zgodi, na Telemachu pa ne morem priklicati nobenega. Torej, kaj še lahko naredim?
thnx
Prinesem TV iz servisa, ga vklopim, dam ponovno iskat kanale (nastavim na Finsko), mi jih najde ca. 330, ampak mi pa ne dela nič druga kot SLO 1,2, Planet in še enih par.
Pri ostalih (med drugim POP TV, Kanal A, ....), pa mi napiše kodiran program. Zdaj, TV sem že ugasnil, kartico vzel ven in dal ponovno not in se nič ne zgodi, na Telemachu pa ne morem priklicati nobenega. Torej, kaj še lahko naredim?
thnx
Sade ::
Kak dolg je bil tv na servisu, če od prejšnjega meseca , se ti ni podaljšala naročnina, probi pustit prižgan tv na kodiranem programu kakih 15 minut... To če napiše No access....
Lp!
Lp!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sade ()
Pusti na kodiranem programu cca 30 minut.
Če ne bo, pokliči da ti reaktivirajo kartico.
Sta pa pred kratkim moja starša tudi imela TV na servisu (Grunding sranje) in po 14 dneh vklopil in je delalo iz prve, tudi programi so ostali kot prej. Crknil je napajalni del (pogost problem pri Grundingu).
ps
Jaz sem dal na POPTV da so se kanali odklenal ko smo dobili digitalno.
Če ne bo, pokliči da ti reaktivirajo kartico.
Sta pa pred kratkim moja starša tudi imela TV na servisu (Grunding sranje) in po 14 dneh vklopil in je delalo iz prve, tudi programi so ostali kot prej. Crknil je napajalni del (pogost problem pri Grundingu).
ps
Jaz sem dal na POPTV da so se kanali odklenal ko smo dobili digitalno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
StajercSSS ::
Meni so prasice TLC zakodirale. Že tri dni ne dela, pa mam vse kanale naročene. Verjetno zato, ker sem zadnje čase samo ta kanal še gledal. Politika ni zanimiva,filmi se ponavljajo, DiscCH in NatGeo se ponavljata že 10 let, na TLC pa so vsaj ob večerih začeli predvajat bizarno urgenco in podoben program.
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.
Ne razumem zakaj morajo biti ponapisi hardcode-ani v video, zakaj se ne naredi DVB podnapisov.
chucki ::
Že cel dan mi odpira strani za popizdit, hitrosti pa normalne... Dns?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
StajercSSS ::
Na HD Showcase so podnapisi? Jaz jih pri Telemachu nimam. Niti zapohanih noter.
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
StajercSSS je izjavil:
Na HD Showcase so podnapisi? Jaz jih pri Telemachu nimam. Niti zapohanih noter.
Ja na določenih oddajah so zapohani noter, tehnično pravilno bi bilo če bi dodali DVB text stream, da se lahko zadeva izklopi, ker je moteča (za tiste, ki znamo angleško), saj imamo DVB-C in ne ANALOGNE.
Na Animal HD so pa tako majhni podnapisi da rabiš mikroskop, pa še hardkodani so.
Internet je danes spet prekinjal (YT negledljiv), zvečer so zgleda porihtali z eno urnim izpadom.
Internet je danes spet prekinjal (YT negledljiv), zvečer so zgleda porihtali z eno urnim izpadom.
Na Animal HD so pa tako majhni podnapisi da rabiš mikroskop, pa še hardkodani so.
Zato pa jaz vedno pravim, da je najboljše za podnapise da so v streamu kot DVB text, kajti vsak si lahko nastavi velikost črk, pisavo črk in transparentnost črk.
Če so hardcode-ani "zapohani" pa ne moreš čisto nič naredit pa še grdo zgleda.
Z temi podnapisi smo kot v srednjem veku.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
techfreak :) ::
Ce prav razumem so lahko podnapisi vkljuceni kot DVB text in jih sam sprejemnik rasterizira ali kot sliko in v obeh primerih imas moznost izbire jezika ter ce jih zelis sploh prikazati?
Mene sicer najbolj moti takrat kadar so del slike in jih nikakor ne mores izklopiti. Pri kaksnih tujih kanalih kjer imam na voljo grske, srbske, ... podnapise mi je pa zanimivo da ni zraven se angleskih, saj domnevam da so ravno iz teh prevajali (ce se gre za anglesko serijo/oddajo).
Mene sicer najbolj moti takrat kadar so del slike in jih nikakor ne mores izklopiti. Pri kaksnih tujih kanalih kjer imam na voljo grske, srbske, ... podnapise mi je pa zanimivo da ni zraven se angleskih, saj domnevam da so ravno iz teh prevajali (ce se gre za anglesko serijo/oddajo).
andy2k13 ::
Res me zanima ker bumbar na Telemachu predlaga take idiotske resitve glede podnapisov. Zdej smo vsi prisiljeni gledat to sranje. Predvidevam, da juznjaki, ki jih je na Telemachu malo morje, sploh uzivajo brat slo podnapise.
PROSM Telemachovci, povejte eno jebeno prednost hardcodanih podnapisov????? Nej ugibam, spet so mel v mislih slo upokojensko generacijo?
PROSM Telemachovci, povejte eno jebeno prednost hardcodanih podnapisov????? Nej ugibam, spet so mel v mislih slo upokojensko generacijo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: andy2k13 ()
Ponavadi ti receiver tako privzeto prikaze podnapise v nastavljenem jeziku, domnevam da so vsi Telemachovi boxi nastavljeni na "slovenscina" tako da tu ne bi smelo biti problemov.
Alexandro ::
Zdravo :)
Zanima me, če je na Telemachu (Ljubljana, okolica Viča) vedno takšna latenca/ping?
Čeprav sem študent v najemniškem stanovanju, ki tu prebiva le slabe tri tedne, imam tu linijo 40/10 (za upload nisem čisto prepričan, če je res 10)... Kar je zadovoljivo. Ampak ping se nikoli ne spusti pod 150ms. Najnižja latenca, ki mi jo je uspelo doseči je bila 140ms in še to, če sem pingal slovenske strežnike (npr. simobil, telemach, itd.).
Presenetilo me je dejstvo, da tudi ko je mreža (vsaj na pogled) popolnoma neobremenjena, latenca ostaja pri ~150ms oz. ~200ms že na slovenskih strežnikih. Ali ima kdo podobne izkušnje? Ali je možno, da je napaka na strani stranke (najemodajalke) oz. modema? Ali je pri Telemachu na splošno tako slab ping?
Morda to le ni tako slabo, saj gre tako več časa v študij. :) A vseeno, medtem nisem uspel odigrati niti ene solidne online igre.
LP
Zanima me, če je na Telemachu (Ljubljana, okolica Viča) vedno takšna latenca/ping?
Čeprav sem študent v najemniškem stanovanju, ki tu prebiva le slabe tri tedne, imam tu linijo 40/10 (za upload nisem čisto prepričan, če je res 10)... Kar je zadovoljivo. Ampak ping se nikoli ne spusti pod 150ms. Najnižja latenca, ki mi jo je uspelo doseči je bila 140ms in še to, če sem pingal slovenske strežnike (npr. simobil, telemach, itd.).
Presenetilo me je dejstvo, da tudi ko je mreža (vsaj na pogled) popolnoma neobremenjena, latenca ostaja pri ~150ms oz. ~200ms že na slovenskih strežnikih. Ali ima kdo podobne izkušnje? Ali je možno, da je napaka na strani stranke (najemodajalke) oz. modema? Ali je pri Telemachu na splošno tako slab ping?
Morda to le ni tako slabo, saj gre tako več časa v študij. :) A vseeno, medtem nisem uspel odigrati niti ene solidne online igre.
LP
techfreak :) je izjavil:
Ce prav razumem so lahko podnapisi vkljuceni kot DVB text in jih sam sprejemnik rasterizira ali kot sliko in v obeh primerih imas moznost izbire jezika ter ce jih zelis sploh prikazati?
Ne kot sliko kot text.
Recimo v DVB Viewer Pro-ju za PC, lahko izbereš svoj font v windowsih, pravtako tudi size itd itd..
Še celo barvo in outline lahko spremeniš.
Ah, na netu sem nekaj brskal in bral o tem. Recimo obstaja celo program ki ti lahko z OCRjem prekonventira bitmap podnapise v text format: http://www.windows8downloads.com/win8-d...
Zdravo :)Kaj pa speedtest pravi? Je 40/10? Sicer 150/200ms ni sprejemljivo niti za mobilni internet v mestih, kaj sele za kabel.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: techfreak :) ()
Res me zanima ker bumbar na Telemachu predlaga take idiotske resitve glede podnapisov. Zdej smo vsi prisiljeni gledat to sranje. Predvidevam, da juznjaki, ki jih je na Telemachu malo morje, sploh uzivajo brat slo podnapise.
Meni se dozdeva da bi radi na telemachu naredili iz digitalne televizije analogno digitalno televizijo.