Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
andy2k13 ::
256Kbit avdio... a se šalijo ?!
Vec al manj vsi kanali imajo 192 ali 256 kbps avdio.
Bi se pa dal debatirat, ce je tole native HD. Mislm, da niti pod razno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: andy2k13 ()
BorutK-73 ::
Tukaj so frekvence vseh programov ki jih ima Telemach.
Včasih olajša iskanje novih programov in ti ni potrebno na novo skenirat vseh kanalov. Skeniraš samo tisto frekvenco kjer so novi programi.
http://www.kabelska.net/viewtopic.php?f...
ps
Končno so dodali hrvaški RTL, a je ta v Balkan paketu, what a joke!
Ko je bila še analogna TV sem ga dobil preko sobne antene in za tiste čase imel super sliko.
ps2
Na kateri frekvenci so POP in kanal v HD?
Včasih olajša iskanje novih programov in ti ni potrebno na novo skenirat vseh kanalov. Skeniraš samo tisto frekvenco kjer so novi programi.
http://www.kabelska.net/viewtopic.php?f...
ps
Končno so dodali hrvaški RTL, a je ta v Balkan paketu, what a joke!
Ko je bila še analogna TV sem ga dobil preko sobne antene in za tiste čase imel super sliko.
ps2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Spc ::
Tukaj so frekvence vseh programov ki jih ima Telemach.
Ja 8MHz ima DVB-C standard, torej od 50MHz - 858 po 8MHz intervalih.
Maš napisano v slikah.
1. 242MHz SR: 6875, QAM256
2. 250MHz SR: 6875, QAM256
3. 322MHz SR: 6875, QAM256
Ravnokar je bil EPC3925 posodobljen z novim FW. Kaksne so spremembe se mi ne sanja.
Current Software Revision: epc3925-ESIP-16-v302r125574-140220c
Firmware Name: epc3925-ESIP-16-v302r125574-140220c.bin
Firmware Build Time: Feb 20 20:28:32 2014
Current Software Revision: epc3925-ESIP-16-v302r125574-140220c
Firmware Name: epc3925-ESIP-16-v302r125574-140220c.bin
Firmware Build Time: Feb 20 20:28:32 2014
delfinus ::
Hoj,
andy2k13: pa se le nekaj premika. Upam, da bo to odpravilo 35 urni reboot. No, jaz sem sedaj na EPC3212, ampak sem po nekaj tednih rabe ugotovil, da se resetira tudi ta, ampak to na vsakih 7 dni. Modem se mi resetira na vsako soboto :). Pobere se nekoliko hitreje kot EPC3925, kar je logicno, saj nima router funkcije, da cekira se tisto.
Hojnik kot je bilo zapisano, naj bi se povisale z danasnjim dnem. Probat pa zal ne morem, me ni doma.
lp, d
andy2k13: pa se le nekaj premika. Upam, da bo to odpravilo 35 urni reboot. No, jaz sem sedaj na EPC3212, ampak sem po nekaj tednih rabe ugotovil, da se resetira tudi ta, ampak to na vsakih 7 dni. Modem se mi resetira na vsako soboto :). Pobere se nekoliko hitreje kot EPC3925, kar je logicno, saj nima router funkcije, da cekira se tisto.
Hojnik kot je bilo zapisano, naj bi se povisale z danasnjim dnem. Probat pa zal ne morem, me ni doma.
lp, d
Hoj,
lp, d
Upam, upam. Ce ne pa tako kot ti saltam na drug modem.
Meni se je ob 00.20 modem sam resetiral. Sem mislil da so mi že povečali hitrost, ampak še ni nič, vse po starem.
Zgodovina sprememb…
Spc, ce das iskat programe in jih sam ne razvrstis na poljubno stevilko, jih imas na programskem mestu, kot je napisano tam v informaciji.
lp, d.
lp, d.
Meni še danes ni jasno kaj to pomeni "programsko mesto"
http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...
Telemach ma neko svoje sortiranje kanalov. Vecina LCDjev jih po iskanju posortira enako. DVBViewer mislm, da nima te funkcije in jih enostavno posortira po frekvencah ali imenu.
Programsko mesto 1 je pac program 1 na LCDju.
Za vse ki boste iskali nove HD programe od proplus:
250 MHz - QAM256
HD Kino
HD Brio
HD Oto
322 MHz - QAM256
HD POP TV
HD Kanal A
ostali na tej frekvenci:
HD Planet TV
HD Nickelodeon
Bloomberg
BN Music
Antenna 1
KlasikTV
CMC TV
250 MHz - QAM256
HD Kino
HD Brio
HD Oto
322 MHz - QAM256
HD POP TV
HD Kanal A
ostali na tej frekvenci:
HD Planet TV
HD Nickelodeon
Bloomberg
BN Music
Antenna 1
KlasikTV
CMC TV
Bolj logično bi bilo, da bi napisali QAM, Symbol Rate in frekvenco.
Tako bi izpadli bolj tehnološko izobraženi, njihove finte "programsko mesto" po domače "številka 55" na vašem TVju pa je čisto nesmiselna ker mora človek preskenirat vse frekvence, da zadevo najde.
Jaz vem na kateri frekvenci so ampak se mi zdi smešno da pišejo v novico kateri program na tvju bo na koncu številka programa.
Nekateri TVji sortirajo po abecedi, drugi po frekvenci, tretji po providerju .... itd itd.
Tako bi izpadli bolj tehnološko izobraženi, njihove finte "programsko mesto" po domače "številka 55" na vašem TVju pa je čisto nesmiselna ker mora človek preskenirat vse frekvence, da zadevo najde.
Jaz vem na kateri frekvenci so ampak se mi zdi smešno da pišejo v novico kateri program na tvju bo na koncu številka programa.
Nekateri TVji sortirajo po abecedi, drugi po frekvenci, tretji po providerju .... itd itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
bond007 ::
Malo jih še matra .. recimo trenutno je na kanalu A je starejši film in ima črn okvir okoli slike... Te nove HD kanale mislijo imeti v osnovni shemi .. tako kot slo1 in slo2 HD?
Meni se ze od samega zacetka zdi popolnoma neprofesionalno, da Telemach uradno sploh ne informira uporabnikov o tem na katerih frekvencah so programi. To so morali uporabniki sami vzpostavit stran, da se ta informacija lahko dobi. Pri Turnsku je bila programska shema vedno zelo jasno podana in se je tocno vedelo, na katerih frekvencah so programi. Ampak kaj cmo objakovat, nima smisla, hvala bogu, da vsaj informacija obstaja.
lp, d.
lp, d.
Meni se ze od samega zacetka zdi popolnoma neprofesionalno, da Telemach uradno sploh ne informira uporabnikov o tem na katerih frekvencah so programi.
Telemach nima frekvenc, oni imajo "programska mesta"
Me pa zanima, ce so danes odprli frekvence med 242MHz - 282MHz za ex. Turnskovce. Prej se na teh frekvencah ni dalo dobiti nic, in tudi dobil sem uradni odgovor, da bodo porihtal. Lahko kdo proba iz CE regije? Ce dela HD Kino in HD Brio, so to morda le naredili.
lp, d.
lp, d.
Me pa zanima, ce so danes odprli frekvence med 242MHz - 282MHz za ex. Turnskovce. Prej se na teh frekvencah ni dalo dobiti nic, in tudi dobil sem uradni odgovor, da bodo porihtal. Lahko kdo proba iz CE regije? Ce dela HD Kino in HD Brio, so to morda le naredili.
lp, d.
Preskeniram pa ti javim.
lp, d.
Začne se pri 282,500MHz in gre dalje
Torej pred 282.000MHz ni nič.
282,5MHz pa ima prvi program HRT3, sortirano po VPID-u.
Malo jih še matra .. recimo trenutno je na kanalu A je starejši film in ima črn okvir okoli slike... Te nove HD kanale mislijo imeti v osnovni shemi .. tako kot slo1 in slo2 HD?
Evo A KANAL HD:
Ja okvir v okviru, slika.
Fül hüdi HD™.
DarwiN ::
Temu se reče slika v sliki.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
DognerDJ ::
Jup DognerDJ,
jup res je za ex Turnskovce je tako kot specificiras. Manjka pa HD OTO, kar pa je tako najavljeno preko Telemach strani.
lp, d.
jup res je za ex Turnskovce je tako kot specificiras. Manjka pa HD OTO, kar pa je tako najavljeno preko Telemach strani.
Elektro Turnšek naročniki s starim paketom:
Ob prehodu na Telemachove pakete boste lahko spremljali 4 programe v visoki ločljivosti HD, in sicer POP TV HD, KANAL A HD, BRIO HD in KINO HD. Spremljanje programa OTO HD zaradi zasedenih kapacitet do nadaljnjega ni mogoč.
lp, d.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
Sade ::
POP TV HD je ravnokar nehal delovat
SPC a lahko prosim pogledaš bitrate-a testnih BRIO in KINO na 626 in 634 , a sta enaka kot na 250 MHz ali ne?
Hvala ti
Video: 12,3Mbit MPEG4 4:2:0, Audio: 256kbit/s Stereo MPEG1 Layer2
Sade ::
POP TV HD je ravnokar nehal delovat
SPC a lahko prosim pogledaš bitrate-a testnih BRIO in KINO na 626 in 634 , a sta enaka kot na 250 MHz ali ne?
Hvala ti
Video: 12,3Mbit MPEG4 4:2:0, Audio: 256kbit/s Stereo MPEG1 Layer2
Torej ista, super,
Hvala ti in Lp!
Anney ::
Danes na 24ur facebooku. (v kolikor ni prvoaprilska)
Je vaš operater digitalne televizije Telemach? Od danes boste pri njih našo oddajo lahko spremljali v visoki ločljivosti! Kmalu v HD prihajamo tudi k drugim operaterjem.
Danes na 24ur facebooku. (v kolikor ni prvoaprilska)
Je vaš operater digitalne televizije Telemach? Od danes boste pri njih našo oddajo lahko spremljali v visoki ločljivosti! Kmalu v HD prihajamo tudi k drugim operaterjem.
Ni prvoaprilska, ampak trenutno je črna slika na vseh HD kanalih
Na nasem koncu je povsem crknu TV signal. Analogni in digitalni. Internet pa dela.
In kje je ta tvoj konec?
pd
Pri meni (žalec) DL nagaja, upload zeankrat dela
Zgodovina sprememb…
netlore ::
Zakaj je meni prestavlo SciFi s "programskega mesta" 24 na 163? Zdaj je na 24 Klasik TV... So to namerno menjali?
Zakaj je meni prestavlo SciFi s "programskega mesta" 24 na 163? Zdaj je na 24 Klasik TV... So to namerno menjali?
Frekvenca ?
Alexius Heristalski ::
Bolj logično bi bilo, da bi napisali QAM, Symbol Rate in frekvenco.LCN je uveljavljen način razvrščanja programov. Npr. britanski Sky: http://tv.sky.com/tv-guide#/day/0
Ne le to, celo zakonsko je predpisan. Definicija programskega mesta je:
Programsko mesto je številka na digitalnem sprejemniku, ki je prirejena posameznemu programu in s katero je določen vrstni red programov na digitalnem sprejemniku.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Madonca to je bil pa nek hud poseg na Vicu v Lj. Koncno prisel nazaj TV signal in internet. Vidm, da so se neki igral z jakostjo signala in pa po novem je sinhroniziranih 8 downstream kanalov. Prej samo 4. Mogoce je CMTS fasal facelift.
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 14.2 dBmV 40.5 dB
Channel 2: 14.4 dBmV 40.3 dB
Channel 3: 14.6 dBmV 40.6 dB
Channel 4: 14.5 dBmV 40.5 dB
Channel 5: 14.5 dBmV 40.1 dB
Channel 6: 14.3 dBmV 40.7 dB
Channel 7: 14.4 dBmV 40.4 dB
Channel 8: 14.5 dBmV 40.3 dB
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: andy2k13 ()
Blazz ::
Bom kar tukaj vprašal, ko ste že tako aktivni. :P
Sem prešel iz T-2 (internet) na telemach trojček gold... Izpolnil pooblastilo za prenos telekom telefonske in odjavo T-2 interneta, pa me zanima, kaj s t-2 modemom? A ga moram vrnit, pridejo ponj, lahko vržem v smeti?
10x
dobil boš obvestilo, da ga prinesi v poslovalnico ali pa se dogovori, da ga tehnik pride iskat. Pripravi še 20 eur za odklop pir t-2 in 5 eur za prenos telefonske. Tako je bilo pri meni 4 mesece nazaj. Opremo sem pa kar sam odnesel k njim...
hojnikb ::
Madonca to je bil pa nek hud poseg na Vicu v Lj. Koncno prisel nazaj TV signal in internet. Vidm, da so se neki igral z jakostjo signala in pa po novem je sinhroniziranih 8 downstream kanalov. Prej samo 4. Mogoce je CMTS fasal facelift.
pr nas v celju je že nekaj cajta na 8 kanalih (sicer nevem točno od kdaj, ker sem šele z novim letom menjal modem)..
#brezpodpisa