Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
MrStein ::
SiMobilov LTE je zgleda hitrejši kot kabelski internet:
iPhone 5,
Vsaj po upload-u se kabel skrije.
Zaniivo. Na iPhone 5s preko WiFi.n na 100/100 liniji gre max 50/40 skoz, Očitno je LTE čip boljši od WiFi čipa.
Za iPhone 5 piše, da ima 802.11n-150 torej bruto 150 Mbps, kar je neto ravno tam 50-80.
Če ni dober signal pa še manj.
(5s ima mogoče boljši WLAN, čeprav je vprašanje če podpira MIMO - potreben za nad 150 Mbps)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
kronik ::
50/50 MBit/s je max kar dosežem do Amisovega speedtesta, na rotovž še manj preko 5s. 1m stran od routerja. Na PCju preko istega routerja pa leti 93/82 Mbit/s.
berlusconi ::
Oprostite, da sem tole prilepil sem, a pravega 'foruma' za svoje vprašanje nisem našel: (V primeru, da sem na napačnem forumu, kar mirno pobrišite post) :)
Pozdravljeni,
Nikjer na forumu ne najdem menj, kako deluje telemach danes. Namreč, omislil sem si, da bi vzel novi paket Gold-Silver, v kateri ti obljubljajo 80+ programov, 1x hitrejši internet(16/1) in osnovni paket telefonije, ki pa ga pravzaprav ne rabim za cca 33€. Trenutno imam zgolj Net S, in za tega plačujem 19€. Če dodam še strošek analogne kabelske televizije, cca 20€, potem se računica izplača-pa še vezava je 12 mesečna in ne 24.
Zanima me, kako deluje zadeva-ni potrebno da imate prav ta paket, ampak zgolj, če je internetna povezava stabilna, da ne prihaja do izpadov, da televizija ne šteka vsako liho uro ipd. Prav tako me zanima, če lahko kdo prilepi fotko, kako izgleda UI na telemachu. Siol, po mojem mnenju, ima kar dobrega in uporabniku prijaznega.
Najlepša hvala za vsa mnenja in odgovore.
Lep pozdrav,
Marko
Pozdravljeni,
Nikjer na forumu ne najdem menj, kako deluje telemach danes. Namreč, omislil sem si, da bi vzel novi paket Gold-Silver, v kateri ti obljubljajo 80+ programov, 1x hitrejši internet(16/1) in osnovni paket telefonije, ki pa ga pravzaprav ne rabim za cca 33€. Trenutno imam zgolj Net S, in za tega plačujem 19€. Če dodam še strošek analogne kabelske televizije, cca 20€, potem se računica izplača-pa še vezava je 12 mesečna in ne 24.
Zanima me, kako deluje zadeva-ni potrebno da imate prav ta paket, ampak zgolj, če je internetna povezava stabilna, da ne prihaja do izpadov, da televizija ne šteka vsako liho uro ipd. Prav tako me zanima, če lahko kdo prilepi fotko, kako izgleda UI na telemachu. Siol, po mojem mnenju, ima kar dobrega in uporabniku prijaznega.
Najlepša hvala za vsa mnenja in odgovore.
Lep pozdrav,
Marko
Malcolm_Y ::
berlusconi je izjavil:
Zanima me, kako deluje zadeva-ni potrebno da imate prav ta paket, ampak zgolj, če je internetna povezava stabilna, da ne prihaja do izpadov, da televizija ne šteka vsako liho uro ipd.Poglej FB zid od Telemacha in vse ti bo več ali manj jasno.
berlusconi: tvoje vprašanje je enako kot, da bi vprašal, če sem zadovoljen z slovenskimi cestami. Skratka, delovanje omrežja je odvisno od vsake ulice, ne moreš globalno gledat. Globalno gledano se pojavi en izpad na leto. Glede TV pa si vzemi conax modul in bo mir.
Hvala Malcom, Kronik. Sem iz centra Maribora. No pa da vprašam drugače, bi raje izbral Amis kot Telemach? :)
Glede 'conax modula', nimam pojma o čem se gre, ker se niti malo ne spoznam na te, televizijske, zadeve. Sem pogooglal, a kljub temu mi ni jasno kako deluje.
Glede 'conax modula', nimam pojma o čem se gre, ker se niti malo ne spoznam na te, televizijske, zadeve. Sem pogooglal, a kljub temu mi ni jasno kako deluje.
berlusconi: kar se TVja tiče, ti bo itak serviser vse uredil, če ti TV slučajno ne podpira conax modula, boš dobil cisco sprejemnik. Glede operaterja pa se sam odloči glede na ceno. Očitno nisi zahteven uporabnik, zato je važna samo cena. Če maš LCD Tv, potem ti priporočam Telemach ker boš z uporabo conax modula lahko uporabljal samo en pilot za gledanje TVja, sicer pa dva. Tudi internet v MB deluje brez večjih težav.
Hvala za odgovor. Prav imaš, nisem zahteven uporabnik, rabim TV in internet, ki delujeta takrat ko JAZ to hočem:)
Ja LCD televizijo imam, načeloma me drug daljinec ne bi niti toliko motil, saj tale zdajšnji nekoliko peša :-)
Sem pa pravkar na FB zidu od Telemacha. Človek bi po prebiranju teh postov res moral 19x premisliti preden bi se odločil za njih. Po drugi strani pa je dobro, da ponujajo 12mesečno vezavo na obsotječe uporabnike.
Iščem zgolj čim več informacij glede telemacha in njihovih storitev.
Ja LCD televizijo imam, načeloma me drug daljinec ne bi niti toliko motil, saj tale zdajšnji nekoliko peša :-)
Sem pa pravkar na FB zidu od Telemacha. Človek bi po prebiranju teh postov res moral 19x premisliti preden bi se odločil za njih. Po drugi strani pa je dobro, da ponujajo 12mesečno vezavo na obsotječe uporabnike.
Iščem zgolj čim več informacij glede telemacha in njihovih storitev.
PARTyZAN ::
Pomisli, misliš, da ljudi katerim stvari delujejo tako kot morajo pišejo pohvale po socialnih omrežjih/forumih?
Malcolmov preblisk je nepremišljen.
Malcolm_Y ::
Malcolmov preblisk je nepremišljen.Tiste desetine razočaranih uporabnikov res niso reprezentativen vzorec, kljub vsemu pa se dobi dober občutek o nivoju storitev, posebej o neznanju in neučinkovitosti službe za pomoč uporabnikom (česar pa tisti, ki jim vse dela OK, niti (še) ne vejo).
Pomisli, misliš, da ljudi katerim stvari delujejo tako kot morajo pišejo pohvale po socialnih omrežjih/forumih?
Brez skrbi, tudi to sem vzel v ozir. Prav tako sem šel na FB zid od Siola-podobna zgodba. Saj tako je, dokler vse dela, se s tem ne obremenjuješ in te niti malo ne zanima, a ko pa se pojavijo problemi, pa bi zadevo rad čimprej rešil, potem pa se pojavijo komplikacije o katerih pišejo na straneh.
Verjamem pa, da je na tako na telemachu kot na siolu več ljudi zadovoljnih kot tistih, ki niso.
Še kdo z mnenjem glede telemacha? :) :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: berlusconi ()
delfinus ::
Hoj, kaksen LCD imas? Model?
Ce imas CI rezo in da TV podpira DVB-C potem vsekakor priporocam Conax. Tiste Cisco skatlice (digitalni sprejemniki) samo pijejo zivce in so pocasne. Ce zelis hitrejse presaltavanje med programi vsekakor priporocam Conax modul in ne digitalni sprejemnik. Seveda pa je to odvisno od TVja, ki ga imas.
Treba pa je imet tudi domaco napeljavo na mestu in konektorje ok. Ampak to ti bo tako preveril tehnik, ki pride na dom, ce je le kolikor toliko vesten. Takoj preveri na HD programih, da ti slucajno ne kocka. Ce kocka potem je nekje pac slab stik. vecinoma so zgolj konektorji problem.
Kar se interneta tice leti. Problemi so bili / morda so se s Cisco modem/routerji, ki se saodejna reboota. Po besedah tehnicne problem odpravi popravek, ki ga mora tehnicna na Telemachu vsakega posebej namestit. Problem je tu, da se zadeva samodejna reboota vsake 35 do 36 ur. Problem imajo nekateri tudi z rabo Wi-Fi na Cisco EPC3925. Se sesipa pod velikim prometom. To zal nisem prevejral, ker ga nisem uporabljam v ta namen, saj uporabljam lasten router za Wi-Fi. Sam sem sedaj na modemu Cisco EPC3212, ki deluje veliko bolj stabilno.
To je na kratko sezetek kako in kaj je s Telemachom So pa se drugi parcialni problemi, ki pa se jih odpravlja tako, da si kar se da natancen, ko komuniciras s tehnicno in ti jih lahko tudi daljinsko vcasih popravijo. Predvsem mislim tu na telefonijo.
lp, d.
Ce imas CI rezo in da TV podpira DVB-C potem vsekakor priporocam Conax. Tiste Cisco skatlice (digitalni sprejemniki) samo pijejo zivce in so pocasne. Ce zelis hitrejse presaltavanje med programi vsekakor priporocam Conax modul in ne digitalni sprejemnik. Seveda pa je to odvisno od TVja, ki ga imas.
Treba pa je imet tudi domaco napeljavo na mestu in konektorje ok. Ampak to ti bo tako preveril tehnik, ki pride na dom, ce je le kolikor toliko vesten. Takoj preveri na HD programih, da ti slucajno ne kocka. Ce kocka potem je nekje pac slab stik. vecinoma so zgolj konektorji problem.
Kar se interneta tice leti. Problemi so bili / morda so se s Cisco modem/routerji, ki se saodejna reboota. Po besedah tehnicne problem odpravi popravek, ki ga mora tehnicna na Telemachu vsakega posebej namestit. Problem je tu, da se zadeva samodejna reboota vsake 35 do 36 ur. Problem imajo nekateri tudi z rabo Wi-Fi na Cisco EPC3925. Se sesipa pod velikim prometom. To zal nisem prevejral, ker ga nisem uporabljam v ta namen, saj uporabljam lasten router za Wi-Fi. Sam sem sedaj na modemu Cisco EPC3212, ki deluje veliko bolj stabilno.
To je na kratko sezetek kako in kaj je s Telemachom So pa se drugi parcialni problemi, ki pa se jih odpravlja tako, da si kar se da natancen, ko komuniciras s tehnicno in ti jih lahko tudi daljinsko vcasih popravijo. Predvsem mislim tu na telefonijo.
lp, d.
Imam LG, 26lg3000, ob strani ima eno dokaj veliko režo piše PCMCIA CARD SLOT.
Dobro, recimo, da se odločim in vzamem ta paket. Kaj to se s tehnikom zmenim, da bi rad imel Conax modul, ali je to potem na lastno pest ko tehnik že odide :)
Glede napeljave, konektorjev OK, roger that. Se pravi, če dam na HD program mi mora, kljub temu da tv ne podpira HD, program normalno delat?
Hvala za potrpežljivost,
Marko
Dobro, recimo, da se odločim in vzamem ta paket. Kaj to se s tehnikom zmenim, da bi rad imel Conax modul, ali je to potem na lastno pest ko tehnik že odide :)
Glede napeljave, konektorjev OK, roger that. Se pravi, če dam na HD program mi mora, kljub temu da tv ne podpira HD, program normalno delat?
Hvala za potrpežljivost,
Marko
Za Conax se lahko narocnik odloci ze ob narocilu, seveda, ce ve da ima tehnicne pogoje za to. Lahko pa tudi kasneje, ko pride tehnik na dom. Namesto sprejemnika se potem vkljuci conax. Tako so pri meni prisli s sprejemniki (kljub temu, da sem narocil Conaxe), ampak sem rekel poba kar Conaxe prosim.
Kot vidim na netu 26LG3000 nima DVB-C tunerja ampak zgolj DVB-T, tako da ne bo nic s Conaxom. Bos rabil digitalni sprejemnik. Preko sprejemnika ti bodo delovali tudi HD programi.
lp, d.
Kot vidim na netu 26LG3000 nima DVB-C tunerja ampak zgolj DVB-T, tako da ne bo nic s Conaxom. Bos rabil digitalni sprejemnik. Preko sprejemnika ti bodo delovali tudi HD programi.
lp, d.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
BorutK-73 ::
Spc ::
Ali morebiti kdo ve, če Telemach pripravlja kakšne nove pakete v katerih bo večji upload?
Kaj je že to upload ?
BladE_ ::
Zanimam me, če ima kdo paket Gold Extra in mu dela internet res 80/4? Klical sem namreč njihovo tehnično pomoč in mi je ženska rekla, da bodo takšne hitrosti mogoče po 1.4. Vprašal sem jo tudi, če to lahko prej stestirajo in ugotovijo max hitrost down/up, pa je rekla da ne. Če ne dosegaš takšnih hitrosti potem lahko spremeniš paket na nižjo hitrost oz pišeš/kličeš tehnično službo. Seveda moraš prej pogodbo podpisati.
Tudi mene predvsem zanima kako je s tem paketom in sicer glede uploada... se doseže polnih 4Mb/s ali zadeva dela tako tako... Siol mi trenutno ponuja 5mb/s, vedno deluje z maxom.
Akcija - Reakcija
techfreak :) ::
Zaenkrat mi je se vedno uploadalo z polnimi 4Mb/s oz. okoli 512 kB/s, prav tako tudi pri prenosu nisem imel tezav (50 Mbps), je pa seveda odvisno od lokacije streznika/racunalnika iz kjer prenasas.
hojnikb ::
techfreak :) je izjavil:
Zaenkrat mi je se vedno uploadalo z polnimi 4Mb/s oz. okoli 512 kB/s, prav tako tudi pri prenosu nisem imel tezav (50 Mbps), je pa seveda odvisno od lokacije streznika/racunalnika iz kjer prenasas.
nope :)
#brezpodpisa
DognerDJ ::
Ponuja že zdaj večji upload (če si srečnež in imaš njihov optični priklop) !
Tudi siol in T-2 ti preko bakra ne nudita neki vrhunski upload !
Tudi siol in T-2 ti preko bakra ne nudita neki vrhunski upload !
MrStein ::
T-2 ima 10 Mbps uplaoda na bakru.
Mogoče vklopim, če drugo ne, iz radovednosti.
Mogoče vklopim, če drugo ne, iz radovednosti.
Motiti se je človeško.
NoName ::
@Spc na katerem kanalu točno, pa kdaj... bi rad pogledal za nazaj
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
@Spc na katerem kanalu točno, pa kdaj... bi rad pogledal za nazaj
Če pa imaš tukaj posneto:
https://www.youtube.com/watch?v=4q3HjMV9PsY&hd=1
NoName ::
Ja, škoda, ker je video označen kot PRIVAT
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Orias ::
Temu posnetku sem se pa res orng nasmejal. Ponudniki so podpisovali nek kodeks. Me zanima če so med njimi bili tudi mobilni operaterji.
Sej jaz od nadgradnje več ne dosegam pri Telemacu več 6 Mbitov, ampak samo 2 Mbita, če je sreča prilezem kdaj do 3.8 Mbite. Pa sem jih klical na HD, pa so mi začeli nekaj kvasit o tem da omrežje zaradi obremenjenosti ne zmore več. Je pa fora, da ima sosed isti isti paket in modem, pa še stari firmware, pa dosega skor 6 Mbitov.
Sej mobilni operaterji so še pa tak hujši. Imam paket pri Mobitelu paket Mobilni internet XL, pa ti kao promovirajo da so lahko hitrosti do 100/50. Pa še nikdar nisem dosegel več kot 15/5 Mbitov. Testirano z USB modemom, tremi telefoni in na več LTE baznih.
Sej jaz od nadgradnje več ne dosegam pri Telemacu več 6 Mbitov, ampak samo 2 Mbita, če je sreča prilezem kdaj do 3.8 Mbite. Pa sem jih klical na HD, pa so mi začeli nekaj kvasit o tem da omrežje zaradi obremenjenosti ne zmore več. Je pa fora, da ima sosed isti isti paket in modem, pa še stari firmware, pa dosega skor 6 Mbitov.
Sej mobilni operaterji so še pa tak hujši. Imam paket pri Mobitelu paket Mobilni internet XL, pa ti kao promovirajo da so lahko hitrosti do 100/50. Pa še nikdar nisem dosegel več kot 15/5 Mbitov. Testirano z USB modemom, tremi telefoni in na več LTE baznih.
chucki ::
V Žalcu so še kar težave... Vsako jutro, ter popoldne in zvečer. Packet loss, nikakršne hitrosti, ne odpira strani... Velika žalost je tale telemach. Mi gre kar na jok, ker so prevzeli KAbel TV ter elektro Turnšek.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
bond007 ::
Meni je tako delalo, dokler nisem v router vpisal googlovih DNS strežnikov... Od takrat naprej nobenih opaznih problemov.
BorutK-73 ::
V Žalcu so še kar težave... Vsako jutro, ter popoldne in zvečer. Packet loss, nikakršne hitrosti, ne odpira strani... Velika žalost je tale telemach. Mi gre kar na jok, ker so prevzeli KAbel TV ter elektro Turnšek.
Najbolj smešno je to ko na TM rečejo da bomo zdaj imeli modernejše omrežje in kakovostno storitev, my ass.
M.B. ::
@berlusconi: Imam Telemach v bližnji okolici Maribora. Internet dela bp. Hitrosti take kot jih plačujem. Včasih edino se routa prek Srbije do severnih sosed iz neznanih razlogov. Telefonija dela ok. Televizija je pa bolj tak tak. Imamo namreč star CRT brez connaxa in zato imamo settop box, ki pa včasih počasi preklapa med kanali in pa na par dni ga je treba restartat, ker ne kaže več prave ure in s tem tudi ne pravilnih tv programov ampak je problemov manj kot jih je bilo. Če se le da vzemi malo boljši settop box. Tisti ki omogoča snemanje kanalov in ostalo, ker je z njim baje bistveno manj težav.
Ugotovil sem zakaj se mi ni šlo prijavit na d3go. V Emailu sem imel + in ta ni bil urlencodiran. Tako da če dobite error 401 nazaj ko se poskusite prijavit v d3go. (To se da videt z google developer tools al pa z firebugom). Potem pri vpisu uporabniškega imena + zamenjajte z %2B . Potem je prijava uspešna. Vse se namreč pošlje kot GET z username in geslom v parametrih in verjetno to server zmeša.
Sedaj moram samo še ugotovit če je kaka možnost da usposobim d3go na Linuxu brez virtualne mašine.
Ugotovil sem zakaj se mi ni šlo prijavit na d3go. V Emailu sem imel + in ta ni bil urlencodiran. Tako da če dobite error 401 nazaj ko se poskusite prijavit v d3go. (To se da videt z google developer tools al pa z firebugom). Potem pri vpisu uporabniškega imena + zamenjajte z %2B . Potem je prijava uspešna. Vse se namreč pošlje kot GET z username in geslom v parametrih in verjetno to server zmeša.
Sedaj moram samo še ugotovit če je kaka možnost da usposobim d3go na Linuxu brez virtualne mašine.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Sadly only a handful ever progress past that point.
netlore ::
Evo jaz sem že na paketu Gold in imam že tudi dvojno hitrost...
Kakor vidim sem eden redkih ki nima problemov s telemachom v 6ih letih odkar sem pri njih :P
Joj plačal bi isto ceno, ki je za 40/2.... za 20/10 :P
p.s: kako se spravi slika s predogledom na ta forum? :P
Edit24: No evo deluje :P
Kakor vidim sem eden redkih ki nima problemov s telemachom v 6ih letih odkar sem pri njih :P
Joj plačal bi isto ceno, ki je za 40/2.... za 20/10 :P
p.s: kako se spravi slika s predogledom na ta forum? :P
Edit24: No evo deluje :P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: netlore ()
Najlepša hvala za odgovor M.B.. Bom si šel uredit še digitalno tv, če sem že novi TV nabavil :) :)
Lp,M
Lp,M
geniusone ::
DarwiN ::
Bom kar tukaj vprašal, ko ste že tako aktivni. :P
Sem prešel iz T-2 (internet) na telemach trojček gold... Izpolnil pooblastilo za prenos telekom telefonske in odjavo T-2 interneta, pa me zanima, kaj s t-2 modemom? A ga moram vrnit, pridejo ponj, lahko vržem v smeti?
10x
Sem prešel iz T-2 (internet) na telemach trojček gold... Izpolnil pooblastilo za prenos telekom telefonske in odjavo T-2 interneta, pa me zanima, kaj s t-2 modemom? A ga moram vrnit, pridejo ponj, lahko vržem v smeti?
10x
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Darwin jaz sem se odjavil sam neposredno in jim predal modem. Mislim pa, da pride poziv za vracilo z vsem kar moras vrnit preden bi ti kaj zaracunali. To bo pa kdo drug potrdil. Je pa odjava seveda 20EUR, to pa tako verjetno ves.
lp, d.
lp, d.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
DarwiN ::
Sem upal, da se Telemach in T-2 sama dogovorita in mi ne bo treba plačat teh 20€. :D Modem bi pa na gnoj odnesel. Itak je star 7 let in verjetno ni vreden niti 1€, tko da...
No, bom počakal na poziv ali karkoli že bo..
Hvala ti.
No, bom počakal na poziv ali karkoli že bo..
Hvala ti.
You don't see faith healers working in hospitals
misek ::
andy2k13 ::
Ponavadi te iz T2 poklicejo, da modem dostavi ali pa se zmenis, da ga pride tehnik iskat. Vsekakor ga ne meci stran.
Danes sem skeniral telemachovo omrežje in našel testna programa:
A KANAL HD in POP TV HD
A KANAL HD | MPEG-4 4:2:0 High Profile 4.0 12,2Mbit/s, MPEG1 Layer2 256kbit/s stereo:
POPTV HD | MPEG-4 4:2:0 High Profile 4.0 12,2Mbit/s, MPEG1 Layer2 256kbit/s stereo:
Video:
A KANAL HD in POP TV HD
A KANAL HD | MPEG-4 4:2:0 High Profile 4.0 12,2Mbit/s, MPEG1 Layer2 256kbit/s stereo:
POPTV HD | MPEG-4 4:2:0 High Profile 4.0 12,2Mbit/s, MPEG1 Layer2 256kbit/s stereo:
Video: