» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
195 / 362
»»

bond007 ::

Mislijo to kej zrihtat? Net ne dela ok, cisco dvb-c sprejemnik zmrzuje, prej se pri Turnšku to ni nikoli dogajalo..

Pinging 109.105.153.10 with 32 bytes of data:
Reply from 109.105.153.10: bytes=32 time=46ms TTL=242
Request timed out.
Reply from 109.105.153.10: bytes=32 time=55ms TTL=242
Request timed out.

Ping statistics for 109.105.153.10:
Packets: Sent = 4, Received = 2, Lost = 2 (50% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 46ms, Maximum = 55ms, Average = 50ms

TechBeats ::

Mislim lohka jih je sram, tisti šrot čez Srbijo morjo skenslat, halo a smo v Srbiji ali Sloveniji??

Ali je zato, da lohka telemeach predvaja unih neumesnih 30 Balkanskih kanalov?
AciD TriP

delfinus ::

O poglej, poglej, ze 24 ur je Telemach - cela CE regija totalni retro. Vrnili smo se v cas US Robotics-a 14.400 dial up modemov. Tudi Cisco se lepo vestno resetira po svojem timerju. Jupi :).

ian wolf ::

Ja danes pa internet na Celjskem dela res kot da bi bili na analognem modemu. Slovenske strani še odpira, tuje pa skoraj ne. Ping loss 50%. Kot bi bili v kameni dobi. Pa se zamisli. Telemach pridobiva na "dobrem imenu", ni kaj.
Errare humanum est...

Malcolm_Y ::

Zgleda se jim ne sanja, da je kaj narobe. Saj pravim, če ne mislijo takoj odpravljat tovrstnih težav, grem raje drugam. Pismu, še delat skor ne morem od doma - 70 kb fajl mi je štiri minute upladalo na Gmail.

BTW, a komu dela "spletni klepet", ki ga oglašujejo na moj.telemach.si?

Glede Srbije pa je tako - Telemach je del skupine United Group in lahko da imajo ti v Srbiji kako infrastrukturo. Verjetno je tam ceneje.
http://www.the-united-group.com/xhtml/b...

Aha, pa na telemachovem FB-ju je kup žolčnih celjanov, tako da očitno se nekaj kuha.

less ::

Meni so rekli, da tehniki še ugotavljajo kaj bi lahko bilo narobe...

Orias ::

ian wolf je izjavil:

Ja danes pa internet na Celjskem dela res kot da bi bili na analognem modemu. Slovenske strani še odpira, tuje pa skoraj ne. Ping loss 50%. Kot bi bili v kameni dobi. Pa se zamisli. Telemach pridobiva na "dobrem imenu", ni kaj.

No, vsaj edin nisem. Pa jih dopoldne kličem, pa mi reče, da to je pa najbrž kaj z napeljavo narobe. Kot da zaradi napeljave ne dela tujina. Sem za vsak slučaj po končanem klicu pogledal, če slučajno nisem na T-2 klical :D :D

Je pa zanimivo, v službi imamo tudi situacijo Turnšek-->Telemach, ampak še nismo opazili motenj.

ian wolf ::

Tudi mi imamo v službi Telemach, pa dela vse b.p.
Menda ne misliš Malcolm_Y, da si upajo poslovne uporabnike zafrkniti??? Za domače uporabnike pa se jim sladko je*e. Upam, da bodo zrihtal čimprej, ker drugače grem h konkurenci.
Errare humanum est...

Kdo bi vedel. Na FB strani piše Telemach, da so na veliko posodabljali omrežje, ki je menda bilo v slabem stanju. Oni pa lahko zdaj, za razliko od Turnška, ponujajo še oh in sploh funkcij.

In morda pri poslovnih up. ni posebnih motenj, ker nimajo TV in nobenih ekstra funkcij, samo internetno linijo in morda telefon. Ali pa posodabljajo stvari začenši pri zasebnih, poslovne pa motnje še čakajo.

Zgodovina sprememb…

Pozdrav, eno vprasanje glede te dodatne Conax kartice in dekodirne kartice. V temi sem opazil, da veliko userjev govori, da placas posebej 2,03 EUR za Conax + 2,03 EUR za dekodirno kartico. Skupaj torej 4.06EUR za gledanje programa na dodatnem TVju. S

V Telemachovi ponudbi to ne razumem tako. V malem tisku pise zgolj to glede rabe na drugem TVju: Za spremljanje programov na dodatnih televizorjih je potreben najem dodatnega sprejemnika. Mesečna naročnina zanj se zaračunava po veljavnem ceniku.

Me lahko kdo usmeri do dolocila, ki doloca, da se posebej placa Conax/ digitalni sprejemnik in posebej dekodirna kartica?

Sprasujem zato, ker bodo starsi vzel paket Super Babi in je v kompletu zgolj ena dekodirna kartica + CONAX. Ce je 4.03EUR za drug TV se bolj ze splaca, da sam nabavim CONAX modul in se v letu pa pol amortizira.

lp, d.

techfreak :) ::

Za dodatni sprejemnik so mi rekli da je 2 EUR/mesec, tako da me cudi da conax+kartica stane 2x toliko.

Ja mene tudi zelo cudi to, ker sem mestoma v tej temi zasledil, da se placuje za Conax 2EUR in za kartico 2EUR. V Telmachovem ceniku pa ne najdem dolocila, ki bi kje specificiral, da je dekodirno kartico potrebno ekstra placevati 2EUR.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Tule sem nasel, da kartice ne dajejo samostojno in moras pri njih vzeti Conax + kartico za gledanje programov na drugem TVju. In oboje skupaj je 2,03EUR. Naj me demantira tisti, ki ima dva Conaxa ali dva sprejemnika in placuje slucajno 4,06EUR.

lp, d.

hojnikb ::

torej, će je cena ena, se potem ne splača kupit 3rd party conax modula ?
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: BorutK-73 ()

Hoj
Kot razumem cez drugi forum nima smisla, ker dekodirne kartice, kot razumem, ne dobis posebej in si primoran vzet Conax + kartico pri njih. In ta kompletek stane 2,03EUR.
lp, d.

BorutK-73 ::

Sem vas malo prestrašil z temi 2x 2EUR. :(
Naj prosim nekdo ki ima digitalno TV in ima več kot 1 TV, da pogleda na račun če plačuje tudi za dekodirne kartice(kreditna kartica) (prva je free). In ni iz Celja ali Žalca, priporočeno nekdo ki je že od đtarta pri Telemachu.

Ker če ne, grem v ponedeljek na kabelsko da vidim kaj bodo tam rekli.

PA še nekaj, mi prvo nismo bili pod Telemach ampak pod KabelTV Žalec (kot je bil ET v Celju) in je tudi možno da so oni imeli tako urejeno, imeli smo pa telemachovo TV shemo in internet.
Ker se spomnem da je bilo vse malo dražje kot pa pri Telemachu, ampak si moral vzeti internet pri njih (njihovo omrežje) in ne TM.

hojnikb je izjavil:

torej, će je cena ena, se potem ne splača kupit 3rd party conax modula ?

Sorry za "predlagaj izbris"
Se izplača ja ker se ti po dveh letih izplača. Jaz sem si kupil modul za sebe pred skorja 3 leti in se je že izplačal.
Je pa jeba če ti crkne naprimer, ne moreš iti na TM po novega isti dan. Edino če se naročiš na modul na novo.

Zgodovina sprememb…

Se izplača ja ker se ti po dveh letih izplača. Jaz sem si kupil modul za sebe pred skorja 3 leti in se je že izplačal.
Je pa jeba če ti crkne naprimer, ne moreš iti na TM po novega isti dan. Edino če se naročiš na modul na novo.

ja sam, če je 2€ combo, pol tak nima smisla, če ga sam kupiš ?
ker afaik samo kartice ne dobiš ?
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

ja sam, če je 2€ combo, pol tak nima smisla, če ga sam kupiš ?
ker afaik samo kartice ne dobiš ?

To je pa tudi res, je za vprašat na TM.

Primer mojega računa, cene so ostale od KabelTV in zaenkrat nismo nič spreminjal odkar smo pod TM.
http://shrani.najdi.si/?2/rc/45A7Km0D/c...

če je sam kartica .75€, potem se splača, i guess..

je treba bit kej pozorn, ko kupiš conax modul, al veljajo vsi ? (če ga kupim na bolhi recimo)
#brezpodpisa

Jap 2.03EUR je combo in nima smisla kupovat posebej Conaxa. Dekodirne kartice ne mores dobit gratis, moras vedno vzet combo. Tako razumem iz postov na drugem forumu in tudi je logicno saj v ponudbi Telemacha nikjer ne omenjajo loceno Conax in kartico posebej. Cena za kartico ni navedena nikjer. Je pa hecen tale racun od BorutaK, ki ustvari se vec zmede in dodatna vprasanja. Ampak gre tudi za en starejsi paket ne aktualni MIX?!
Na koliko TVjih gledas? 2 ali 3?

Sicer pa grem v ponedeljek v tisto utico v CE in bom direkt vprasal glede drugega tvja in cene za drugi Conax modul+kartico. Sporocim.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

Še bolš bi blo, če bi se dal to kartico preklonirat (sj v resnici nebi gledal nič več kanalov), sam to je pa že debata na meji ilegalnega..
#brezpodpisa

Naj bi bile 2 vrste modulov, tako da sem jaz imel kar srečo ko sem nabavil pravega.;((
ta je za LG tvje: http://www.demise-pc.si/product_info.ph... (vem da je demise ,ampak takrat nisem imel problemov z nakupom)

Na kaj biti pozoren pa nebi vedel.

Delfinus: 3TVji s tem da sem kupil 1 conax modul. Pa še enkrat, tako je imel Kabel TV urejeno, TM ima drugače, zato čakam da kdo ki je že od štarta pri TM da pove kaj plačuje in koliko.

ps
To je 3 lete star paket trojček

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

Še bolš bi blo, če bi se dal to kartico preklonirat (sj v resnici nebi gledal nič več kanalov), sam to je pa že debata na meji ilegalnega..

Obstajajo card splitterji, vprasanje pa koliko se splacajo.

Eno vprasanje za vse, ki uporabljate telefon pri Telemachu. Za starse zelim nabavit telefon. To je lahko katerikoli analogni telefon? Zanimajo nas taksni, ki prikazujejo tudi stevilko tistega, ki klice. Moram na kaj paziti? Je kaksno priporocilo? Okvir do max 50EUR. Lahko manj.

Mi smo imeli takega in je deloval preko IP telefonije:

tako da po moje ni panike.

MrStein ::

Samo ta številk ne kaže....
Starši imajo imajo neki poceni Gigaset na Telemach-u in kaže številke.
To je Telemach "zastonj" dal kot del paketa.

techfreak :) je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Obstajajo card splitterji, vprasanje pa koliko se splacajo.

To je isto kot "card sharing"?
No, pač en pojem več za googlovo iskanje...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Anney ::

V bigbangu jih imaš za od 8€ naprej.

8€
20€
20€
VSI

delfinus je izjavil:

Eno vprasanje za vse, ki uporabljate telefon pri Telemachu. Za starse zelim nabavit telefon. To je lahko katerikoli analogni telefon? Zanimajo nas taksni, ki prikazujejo tudi stevilko tistega, ki klice. Moram na kaj paziti? Je kaksno priporocilo? Okvir do max 50EUR. Lahko manj.

Mi smo imeli še komplet od telekoma (podoben temu z dodatno slušalko http://www.bigbang.si/brezzicni-stacion... in dela bp, tudi številke kaže.

Hvala za priporocila telefonov. Sem zal cist ven iz tega, ker ne uporabljam stacionarca sploh. Torej najbrz bo vsak mal bolj sodoben z displayem prikazoval stevilko tistega, ki klice?

EDIT: Lista zgresenih klicev je po defaultu ali moram spet gledat ekstra tel. aparate za to?

lp, d.

Zgodovina sprememb…

Anney ::

Ne, vsi ti za 20€ so tega sposobni. Za 50€ dobiš pa že barvni LCD, pa kakšna dodatna funkcija.

Sem bil danes pri Telemachu osebno. Dodatni Conax + kartica ali dodatni digitalni sprejemnik pride 2,03 EUR. Dekodirna kartica se ne obracunava posebej. Dekodirne kartice se ne dobi loceno, ampak zgolj samo s Conaxom.

No druga zadeva, kar se tice telefona je v kompletu Super babi vkljucen tudi brezzicen telefon, tako da nakup tel. aparata ni bil potreben. Vseeno pa hvala za priporocila, da sem se seznanil kako je s telefonijo.

lp, d.

Hvala tebi za tele konkretne informacije - gotovo bodo mnogo komu uporabne.

hvala za info.
Zgleda da se potem ne splača kupit svojga conaxa..
#brezpodpisa

Dami ::

Pri nas je bilo enako lani ko je kabeltv v Slov. Bistrici prevzel TM. Imel sem eno dodatno kartico ter svoj conax. Ker je TM ponujal samo in le oboje skupaj za 2EUR nisem vedel kaj mi bojo računal. Dokler nič ne spreminjaš, plačuješ po starem, primer:

BorutK-73 je izjavil:

Primer mojega računa, cene so ostale od KabelTV in zaenkrat nismo nič spreminjal odkar smo pod TM.
http://shrani.najdi.si/?2/rc/45A7Km0D/c...

Jaz pa sem vzel še dodatno kartico+modul za 2.03EUR in so me takoj prešaltal na TM pogodbo ter njihov cenik. Vendar na srečo ne plačujem tiste kartice, ki sem jo imel že od prej :) Upam da to ni napaka in da tako ostane še naprej. Morm pa rečt da pridobil nisem nič, ker je naročnina konkretno dražja kot prej, tako da vseeno plačujem kak EUR več ne glede na to da imam eno kartico zastojn.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dami ()

Očitno bo treba čimprej iti na TM izpostavo da se to pogleda ali pa menja paket za istega na TM. Še dobro da je S-T.:)
In kot je "dami" napisal je bilo to verjetno praksa vseh operaterjev ki so imeli TM signal.
Dami: Tudi jaz imam svoj modul in me zanima zdaj kaj mi bodo računali ali mi bodo dali "free" modul ki ga ne rabim za 2.03€ skupaj z kartico.

Zdaj pa v kurilnico po pepel.:(

yoco ::

A mejbi kdo ve, kaj je bolj verjetno, da ma telemach v mojem kraju neke tezave al je modem cisco v kurcu? Danes mi je že dvakrat net vn vrgu.

To je najlažje odgovoriti s primerjavo s sosedi. ;)

Če njim podobno "ven meče", potem ni tvoj modem kriv.

Je pa seveda problem najti "pravega" soseda, ko ga rabiš...
Motiti se je človeško.

ttommy ::

A v sprejemnik se vtakne Conax modul s kartico, ali samo kartica?
Gamer

oboje..
#brezpodpisa

ttommy ::

Ker ima moja mati CRT TV bo dobila sprejemnik in sem mislil, da bi si kdaj kartico sposodil in vtaknil v drugi LCD v spalnici (če bi bilo kdaj na sporedu kaj, kar ne bi gledali vsi...).
Gamer

Če se ne motim je "kartica" v set-top boxih ("sprejemnik") vgrajena, torej je ne moreš vzeti ven.
Motiti se je človeško.

ttommy je izjavil:

Ker ima moja mati CRT TV bo dobila sprejemnik in sem mislil, da bi si kdaj kartico sposodil in vtaknil v drugi LCD v spalnici (če bi bilo kdaj na sporedu kaj, kar ne bi gledali vsi...).

Se da "sposodit", ni pa priporočljivo to delat vsak dan. Kartica je podobna kreditni kartici z istim čipom. Sam ti rabiš za tvoj LCD Conax modul.
To:
http://www.demise-pc.si/product_info.ph...

gensi ::

Pozdravljeni,

Vprašal bi, če storitev D3 GO deluje v WIN8?
Če, ali je potrebno kaj posebej nastaviti (poleg namestitve vtičnika)?
Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gensi ()

MrStein je izjavil:

To je najlažje odgovoriti s primerjavo s sosedi. ;)

Če njim podobno "ven meče", potem ni tvoj modem kriv.

Je pa seveda problem najti "pravega" soseda, ko ga rabiš...

Noben sosed nima telemacha! :|
Upam, da je samo kaksna nadležnost na njihovi stani, če ne bo treba telefon v roke vzet in začet klicat na pomoč! :)

A je res možno, da mi laptop, ki je povezan prek WiFi net dol meče? Opazil sem, da ko nekaj downloadam se mi po nekaj minutah vedno izklopi net in moram ugasnit modem da ga dobim nazaj. To sem opazil včeraj zvečer, ko sem prek Steama downloadal igro, ki je velka mal čez 10GB. Pa še sedaj se mi isto dogaja, ko downloadam 20GB velik fajl!

BorutK-73 je izjavil:

ttommy je izjavil:

Se da "sposodit", ni pa priporočljivo to delat vsak dan. Kartica je podobna kreditni kartici z istim čipom. Sam ti rabiš za tvoj LCD Conax modul.
To:
http://www.demise-pc.si/product_info.ph...

Sprejemniki od TMja nimajo vec kartic, tako kot je bilo pri tistih od ET. Ce pa kdo potrebuje ta modul pa lahko pove, ker ga po prehodu na TM ne rabim vec.

Zgodovina sprememb…

Spc ::

techfreak :) je izjavil:

Sprejemniki od TMja nimajo vec kartic, tako kot je bilo pri tistih od ET. Ce pa kdo potrebuje ta modul pa lahko pove, ker ga po prehodu na TM ne rabim vec.

Sprejemniki od Telemach-a uporabljajo PowerVU

Powervu @ Wikipedia

Spc ::

Je pa PowerVu hudo ranljiv:
On March 10, 2010 the hacker called "Colibri" published after previous work done in 2005[2] a cryptanalysis of a PowerVU system implementation, describing a flawed design that can be used to gain access to the encryption keys and ultimately decryption of the transmitted content.[3]

http://colibri.bplaced.net/powervu.htm

««
195 / 362
»»