» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
157 / 367
»»

Spajky ::

Jest mam analogno, pa zadnje dni so ponekod res reklame ful naglas (pri meni celo "fercajo" ali pa ponekod (fala bogu) sploh nimajo zvoka; toliko so premodulirane 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Tero ::

Spet internet šteka. Ful packet loss. Še kdo ima probleme?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

PARTyZAN ::

Zadnje čase opažam da so res (vsaj na Discoveryju) reklame preglasne. WTH Telemach?

Spc ::

Tero je izjavil:

Spet internet šteka. Ful packet loss. Še kdo ima probleme?

Ja jaz sem jih tudi mel ob enaki uri kot ti.
Sedaj pa spet deluje vredu.

nUUb ::

Nam na telemachu televizija štekne za 3-10sek vsakih 5-10min in je res nadležno. Zadnji cajt za menjat TV ponudnika. Vsaj siol optika deluje, kot mora. Reklame so pa nenormalno glasne in "fercajo", kot je Spajky rekel. Dobesedno, ko zaspiš te zbudi tole. Do izpred dobrega meseca ni bilo težav.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

nUUb je izjavil:

Nam na telemachu televizija štekne za 3-10sek vsakih 5-10min in je res nadležno. Zadnji cajt za menjat TV ponudnika. Vsaj siol optika deluje, kot mora. Reklame so pa nenormalno glasne in "fercajo", kot je Spajky rekel. Dobesedno, ko zaspiš te zbudi tole. Do izpred dobrega meseca ni bilo težav.

Mi smo meli enake težave.
Problem je ker so programi na enakih frekvencah kot druge stvari, ki se oddajajo:
1. Radioamaterji na 432MHz (Packet radio, "RS232 preko lufta")
2. MPEG-4 MUX A iz pohorja, 522MHz je na enaki frekvenci kot MPEG-2 MUX iz telemacha.

Probleme sem imel vsaj 5 mesecev če ne še več, serviser pa takrat tudi ni vedel kaj bi lahko naredili.

Rešil sem zadevo z nakupom ojačevalnika, drugo ni pomagalo.
Pomagal ni niti nov kabel niti 100x faradejeva kletka.

Kupil sem to:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&_trksid=p4340.l2557&rt=nc&nma=true&item=260766806253&si=waPl7EjPLUi3K31nF8pooKOpVvU%253D&viewitem=

Frequency range: 45 - 1000 Mhz
Nominal gain (dB): 30dB
AC Input: 220/240V
6 port Splitter

Edino kaj moraš menjat oz. prelotat pri tem ojačevalniku je kabelj z vtikačem ker je delan za australijo / UK.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

MPEG-4 DVB-T iz pohorja:

Telemach DVB-C 522MHz:

Sade ::

SPC: a mi lahko prosim pogledas bit rate-e na novih HD-jih!

Hvala!

Sade je izjavil:

SPC: a mi lahko prosim pogledas bit rate-e na novih HD-jih!

Hvala!

Lahko izvoli:
466MHz:

538MHz:

562MHz:

610MHz:

618MHz:

Sortirano je po bandwidthu.
Gledaš pa vrstico z H.264 Video in ne null packets.
Null packets bi naj bil video on demand (video na zahtevo).
Spodaj desno pa je bitrate celotnega muxa (vsi programi + vsi podatki na tej frekvenci).

Primer:
Če hočem vedet bitrate za HBO HD, ki je na 610MHz MUX-u:
1. H.264 Video 8.92mbit/s
2. MPEG1 Layer 2 Audio 203.63kbit/s stereo
3. AC-3 Audio (Dolby Digital) 393.54kbit/s 5.1
4. DVB Subtitles (DVB PODNAPISI) 10.60kbit/s
5. Videotext, ki ga pa ni, tako, da HBO HD nima teletexta.

*Če DVB Subtitles in videotext ne obstaja potem ta program nima podnapisov in ne teletexta.

Še nekaj mi ni jasno.
HBO kanali bi naj bili brezplačni za vse naročnike za 1 mesec.
Klical pa me je kolega in pri njemu baje tudi ne deluje oz. ima zakljenjeno pa ga je zanimalo če imam tudi jaz zakljenjene HBO programe.
Poklical sem par kolegov in imajo baje vsi zaklenjene HBO programe tako, da zgleda spet to ne drži:

V ponedeljek, 23.5.2011, bomo vsem naročnikom HBO in/ali Cinemax paket aktivirali programe HBO in HBO Comedy, program HBO HD, programa Cinemax 1 in 2 ter storitev HBO OD (video na zahtevo).
Spremljali oziroma uporabljali jih boste lahko že takoj, za katere izpolnjujete tehnične pogoje za posamezno storitev, zato jih poiščite in si oglejte kaj vam ponujajo!

Vsem naročnikom ?
Meni zadeva ne deluje žal.
Sem poiskal vse kanale, so zaklenjeni na vseh sprejemnikih.

Zgodovina sprememb…

JK007 ::

HBO HD in navadni HBO - skoraj ista kvaliteta slike.
Pri HD-ju sploh nimaš občutka, da je res HD.
....... www.kabelska.net .........

JK007 je izjavil:

HBO HD in navadni HBO - skoraj ista kvaliteta slike.
Pri HD-ju sploh nimaš občutka, da je res HD.

Resno ?
V čem je potem sploh poanta HDja?
Jaz žal HBOja ne morem gledat ker nimam aktiviranega.

Zgodovina sprememb…

To seveda ni res. Slika je odlična, gre se samo za to, da vsi filmi/serije, ki so na programu niso HD same po sebi, zato jih HBOjevci upscalajo. HBO HD predvaja identično vsebino kot navaden HBO. Nimajo takšne svobode kot recimo Discovery/NatGeo/History HD, ki imajo svoj ločen HD-only program.

Game of Thrones je užitek gledat na HBO HD ;).

Očitno sem potem naleto samo na upscale-ane filme.
Recimo pri programu History je razlika zelo očitna, tudi pri NGC-ju, pri HBO-ju pa minimalno. ( očitno jih jeb* njihovo pretvarjanje iz SD-ja v HD ). Še TV SLO ma na oko boljšo sliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JK007 ()

History in NatGeo HD imata drugačen spored kot njuna "originalna" SD programa. Upscale je pač upscale. To ne dela Telemach ampak HBO.

RTV SLO in RTV SLO HD deluje po istem principu ... z razliko, da imajo 99% upscaled SD vsebine :(.

Vohun ::

Na RTV SLO je že kar nekaj snemano v HD obliki, kar se tiče ostalih med top sliko spadajo Animal HD žal brez podnapisov, History HD ima podnapise, ESPN HD žal enaka shema kot SD ESPN, Eurosport HD in Eurosport 2 HD ter NG HD in Discovery HD oba brez podnapisov in Fashion HD ima drugačno shemo kot SD program. Malo slabš slika le na Travel HD, zaenkrat še ni obljubljenih podnapisov in HBO HD škoda ker je ista shema, je pa dobil EPG EIT. Škoda da ESPN še nima EPG EIT.

upokojenc ::

Malce me zanima, če bi si "sposodil" kartico od sestrične, ki ima slabši paket TV kot jaz, ampak iz neznanih razlogov še po 5 mesecih vedno odklenjen Hbo itd, bi to delovalo tudi pri meni? Samo tako za namene testiranja^^~
Acer TimelineX 3820TG
Core i5 460m @ 3.3GHz , ATI Mobility Radeon HD5650

Vohun ::

Seveda bi delovalo, bistvo je kartica seveda za sprejemnje zarnih HD programov pa tudi sprejemnik.

mayne ::

A mislijo pri našem UPC kaj povečati hitrosti paketov? Za take cene so mal sramotni ti paketi, kolega iz madžarske ma 120/10Mbit za ~25€ prek UPC.

Je bilo že prevečkrat v tej temi omenjeno, da Telemach ni več pod okriljem UPCja (več kot dve leti?).

barocco ::

mayne je izjavil:

A mislijo pri našem UPC kaj povečati hitrosti paketov? Za take cene so mal sramotni ti paketi, kolega iz madžarske ma 120/10Mbit za ~25€ prek UPC.

Jzt dam za digitalnega trojčka 13Mb/1.5 53€ in ja se strinjam,da bi povečali hitrost .
Če se prav spomnim ,so od leta 2008-Jan.- do sedaj samo dvakrat povečali hitrost.
Upam ,da bodo to jesen ,tudi kaj malenkostno povečal saj Upload speed.
lp

mayne ::

PARTyZAN je izjavil:

Je bilo že prevečkrat v tej temi omenjeno, da Telemach ni več pod okriljem UPCja (več kot dve leti?).

Ok ampak to ne spremeni dejstva da so hitrosti za en drek.

KuntaKinte ::

kako je s tem jack pot paketom? če imam zdaj sklenjen DTV 3.0 M+,lahko komot sklenem ta jack pot?

Tilen ::

Ponudbo JackPot je moč naročiti do 31.8.2011, velja tako za nove kot obstoječe naročnike. Cena paketa JackPot je 24.50€ do konca leta 2011, potem pa 49€. Akcijo JackPot je možno izkoristiti ob vezavi za 24 mesecev.

--

Noro. Grem preč zamenjat.

Kaj pa imajo potem eno foro, ko izbiraš oziroma naročaš ta paket?

Dodatne storitve:

HD paket
število
+
-
0.00EUR na mesec

HBO paket
število
+
-
0.00EUR na mesec

Pink paket
število
+
-
0.00EUR na mesec

Cinemax paket
število
+
-
0.00EUR na mesec

Video scena

Pri vseh piše 0 EUR, tudi pri HD. To se najverjetneje potem po novem letu začne zaračunavati?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

S 1.7.2011 dvig cen.

JK007 je izjavil:

S 1.7.2011 dvig cen.

Zakaj bi pa sedaj ponudili jackpot do 31.8.2011, potem pa pred iztekom (1.7.2011) podražili? Zgleda skoraj prelepo, da bi bilo res. Z novim paketom sicer res izgubim 3 Mbit downloada vendar mislim, da tretji sprejemnik odtehta.

132 TV programov na 3 televizorjih
Brezplačni dodatni paket za vse 3 televizorje - za vedno (Paket pink, HBO, Cinemax ali HD)
Brezplačen najem opreme za vse tri televizorje (osnovni digitalni sprejemnik Cisco ali Conax modul);
Internet do 10 Mbps / 1,5 Mbps
Brezplačna telefonija (Brezplačni klici v omrežju Telemach)

Ne vem zakaj piše "ali" ker mi ob naročilu (tudi če poklikam vse štiri) pri vsakem še vedno piše 0 EUR. A z osnovnim Cisco sprejemnikom deluje tudi HD, če ga naročiš (za 0 eur) v tem paketu in?

Meh, sem poklikal.

Hvala za vaše naročilo. V kratkem vas bomo kontaktirali in vas obvestili o nadaljnih postopkih naročila.

Lep pozdrav, vaš Telemach

Zgodovina sprememb…

OK, sem preveril na Telemachu. Ponudba je kar OK. Dobiš 3 STB-je ali kartice z moduli, enega od omenjenih dodatnih paketov ter 10/1.5. V HBO paketu se dobi do novega leta gratis tudi Premium kateri bo pa po novem letu bojda za doplačilo in ga bo potrebno odjaviti (navaden HBO ostane v paketu).

KuntaKinte ::

smešni so res,omogočajo ti da si izbereš HD,a sprejemnike ti dajo navadne,s katerim HD ne moreš gledat,bom pa vzel ta paket,ker se m+ itak podraži in me bo stal več kot ta(imam še HD paket),plus hitrejši internet

Zgodovina sprememb…

Kako pa veš, da se podraži? Kakšna bo pa cena za DTV L+? Hitrosti se kaj spremenijo? Če ima tvoj TV CI slot ti bo HD deloval normalno.

Zgodovina sprememb…

borki ::

DTV L+ cena se ne spremeni
http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borki ()

plavko61 ::

http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...

Cene so zunaj za 1. julij, so fajn podražili.
Tak da moram, do konca meseca menjat ponudnika, ker telemach misli da me lahko ropaaa, za ta moj trojček M bo dražji za 3,5 EUR.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

MisterR ::

Fak, to pa je podražitev ni kaj. Niso že predkratkim (v jeseni) podražli za 2 ali 3€ ?

So. To je že druga podražitev v zadnjem letu.

Zgodovina sprememb…

podražili bodo pakete z največ naročniki, hitrosti pa že tudi 2 letiniso dvignili, torej nas probajo nasrat in pač tvegajo da naročniki odidejo. Prava banda, to njihovo video sceno pa si tak lahko skupaj z njihovimi nedelujočimi cisco sprejemniki spakirajo v kante za smeti.

Ko pogledam nove dodane kanale me na wc požene. Katastrofa!

Za koliko pa so že prej dvignili in kaj točno je bil vzrok za takratni dvig cen?

Veron ::

vzrok najverjetneje, da ni dost dnara za njihove 20. plače. Ampak v roku 1.5leta so podražil 2x in prvič za 3eur, tokrat za 3.5eur (trio) kriza tole

NoBody- ::

Še hvala bogu da so na T2 odobrili priklop bloka na njihovo optiko :D Adijo telesmeh :D

Nobody, koliko pa stane na T-2 trojček npr 3x IPTV + HD/HBO/Pink, 10 Mbit povezava, VoIP?

Trenutno na 587 MHz, QAM 64, 6875 ks/s HBO OD

Tilen je izjavil:

Nobody, koliko pa stane na T-2 trojček npr 3x IPTV + HD/HBO/Pink, 10 Mbit povezava, VoIP?

http://www.t-2.net/Popvp/dyna_cenik.html

MisterR je izjavil:

Tilen je izjavil:

http://www.t-2.net/Popvp/dyna_cenik.html

Se vidi, da kar na pamet limaš.

t2

t2

Tole je recimo paket, katerega Telemach trenutno ponuja po 24€ na mesec, po izteku akcije pa za 49€.

Nisem nič na pamet limal, ampak sem mislil da ti rabiš info in da ne poznaš tega kalkulatorja tak da ne nakaj na pamet.

Kaj ti delaš na TM slučajno da take bedarije limaš?

T2 je ugodnejši od TM, 52,5€ za 10/10, 3xHDTV, 1xVoIP

Aja, zdaj boš pa pizdil ker sem prilimal cenik optike... ampak naj ti povem da je to enako kot si ti prilimal za xDSL, kjer primerjaš hruške in jabolka.

Spajky ::

Jest za analog trojček zdej plačujem 25, pol bom 26,5 ... ni mi hudega (i-Net 1/256, več mi ne rabi v resnici) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Meni je bilo samo smešno, ko si (z drugimi besedami) napisal, da imaš bistveno boljšo rešitev za manj denarja.

P.s. Telemachov paket bo po akciji 49 EUR, tako da je za povprečnega uporabnika seveda ugodnejši od T-2 paketa. Ne, ne delam na Telemachu.

Zgodovina sprememb…

Mam v bajto pripeljano optiko od T-2 in Siola, uporabljam pa vseeno "bakreni" TM ! Zakaj ? Ker mam doma vse TV-je z vgrajenim DVB-C kanalnikom ( uporabljam samo en daljinec ).

Veron ::

sej siol tudi ponuja dvb-c na optiki

Trenutno ima Siol DVB-C še v testni fazi - njim je prioriteta IPTV.

Ko ga pa bodo porihtali bo pa druga pesem.

revvs ::

Ko bo brez štekanja kaj delovalo v Slovenijo, nasplošno, to bo dobra pesem.

Po novem trojček M stane 41,5EUR, kar je 1EUR več kot če vzameš vsako storitev posebej. Pa kaj se ti norca delajo ali kaj je z njimi narobe, pri Telemachu so imeli nore gobe za malco?

Čas regresov se bliža. :))

nuclear ::

Zdele se smejem, želim stran od Amisa, sem hotel na kabelski, pa sem videl, da se je Triera združila s Telemachom.. Cena telemacha pa je lol.. Bom kar ostal še na amisu dokler se ne zresnejo.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
««
157 / 367
»»